Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 19:05 7 307 48

Лукашенко: Западът иска конфликт в Украйна, но не със свое участие

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • украйна-
  • нато

Ако планирахме някаква война срещу Украйна, медиите щяха да се държат съвсем различно, изтъкна държавният глава

Лукашенко: Западът иска конфликт в Украйна, но не със свое участие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Западните държави се стремят да предизвикат конфликт с участието на Украйна, но не възнамеряват те самите да се бият. Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

"Виждам, че вашите (украински) политици започват да се противопоставят на общия курс на Запада. Виждате, знам със сигурност, от какво се нуждае Западът днес - те трябва да предизвикат конфликт", подчерта той по време на срещата с украинския политик Александър Мороз.

"По-добре им е да се бият с чужди ръце, с чужди животи - нека украинците, руснаците, беларусите да измрат, всичко е далече", посочи още държавният глава.

Той отбеляза, че Западът продължава да говори за нахлуване на Русия в Украйна.

"Ако планирахме някаква война срещу Украйна, медиите щяха да се държат съвсем различно. Защото медиите са бомбардировките на съвременната война", изтъкна Лукашенко.

Според него, щом "тези крясъци за война в Украйна" се успокоят за момент, "идва сигнал от Америка и тази истерия започва да се разпалва, тоест става ясно на кого е нужна тази война".

Лукашенко посочи, че преди "тази истерия" е било решено да се проведат военни учения в южната част на страната.

Трябваше да ги изпълним сами, за да определим къде трябва да държим войски поради това, което се случва в Украйна - този приток на оръжие, нашите бегълци (опозиционни фигури), създаване на лагери, обучение. Има приток на диверсанти, идващи оттам", коментира той.

По негови думи именно това е причината беларуските власти да решат да укрепят тази част от границата.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън

    92 5 Отговор
    Ще се бием до последния украинец!

    Коментиран от #21

  • 2 какво получиха хохлите

    85 6 Отговор
    Хохлите отказват да разберат очевидното: след като се опитаха да се продадат на Вашингтон, не получиха нищо в замяна. Няма пари - вместо тях се изпращат противотанкови ракети. Социалните програми и медицината се сринаха под строгия контрол на американски куратори. Всички стотинки, които идваха от чужбина, се озоваваха в джобовете на мошениците, които ги управляваха. Спомняте ли си как Арсений Яценюк вдигна парти по случай първия си милиард? Е, момчето постигна успех. След това, както обикновено, той избяга: или в Съединените щати, или на остров Вануату. Чудя се дали Зеленски има паспорт на Вануату?
  • 3 АУУУУУ

    12 113 Отговор
    САМО САНКЦИИ ЩЕ ТЕ НАУЧАТ НА УМ И РАЗУМ......ЕТО АВИОКОМПАНИЯТА ТИ ВЕЧЕ ОСТАНА ПОЧТИ БЕЗ САМОЛЕТИ ТЪЙ КАТО НЯМА ПРАВО ДА ЛЕТИ НИКЪДЕ ОСВЕН В РУСИЯ И ПАРИТЕ СВЪРШИХА ..... ТЕ ОТ ЕВРОПА СА ТИ ПРИГОТВИЛИ ОЩЕ САНКЦИИ ....... НО ПЪК ТИ ОСТАВИХА ПРАВОТО ДА ЗАПЛАШВАШ НА ВОЛЯ ОТ ТРИБУНАТА НА БЕЛАРУСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ....Е ВСЕ ПАК Е НЕЩО ...... МОЖЕШ ДА СИ КРЕЩИШ НА ВОЛЯ .....ХА ХА ХА ХА

    Коментиран от #7, #9, #23

  • 4 руски макета

    55 3 Отговор
    Укрите даваха на колониалния „елит“ всичко, което придобиха. Но те вече нямат нищо друго. И сега се опитват да ги принудят да дадат живота си. Те бяха наети като статисти, за да могат американските банкери да въртят своите хитри гешефти, а местните им мениджъри да продължат да получават комисионни. Но в това адско представление ще се пролее абсолютно истинска кръв.

    Осъзнаването на всичко това ги боли, разбира се. По-лесно е да повярват в произхода си от шумерите и в „агресията на Русия“. Тогава през последните години има поне някакъв смисъл.
  • 5 /////

    72 5 Отговор
    Краварите и наглосаксите така са свикнали като най-важното е да не е на тяхна територия за да започват всеки път от нулата както повечето държави в Европа след двете световни войни.
  • 6 Грульо

    63 7 Отговор
    Западът си изнася проблемите в държавите от другия край на света, а марионетките им вУкрайна няма кой да ги изчегърта.
  • 7 вампиракис

    46 3 Отговор

    До коментар #3 от "АУУУУУ":

    Що виеш като Карпатски вълк бе братчет ?

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 относно санкциите

    51 6 Отговор

    До коментар #3 от "АУУУУУ":

    Интервюто на руския посланик в Швеция е публикувано под заглавие "Извинете за езика - но ср...ли сме ние на санкциите на Запада" за Aftonbladet . Думата, използвана от дипломата, за да опише отношението на Москва към западните санкции, може да се преведе и като „плюем на дадено нещо“.

    Коментиран от #13

  • 10 АУУУУУ

    8 65 Отговор

    До коментар #7 от "вампиракис":

    НЕ ВИЯ .....КЕФЯ СЕ ЧЕ БЕЛАРУС ПОЛУЧАВАТ ЯКИ ФИНАНСОВИ ШАМАРИ ..... И ВЪПРЕКИ СТРАШНИТЕ ЗАПЛАХИ НА ЛУКАШЕНКО ....ТЕ НЕ САМО ГИ ПРЕМАХНАХА САНКЦИИТЕ АМИ ГИ УВЕЛИЧИХА ...СЕГА ВЕЧЕ СА ГО ОТРЯЗАЛИ И ОТ ПРИСТАНИЩЕТО В КЛАЙПЕДА ....ТОВА НА ВИЕНЕ ЛИ ТИ ПРИЛИЧА ......ГРЕШКА .....СМЯХ Е .....ХА ХА ХА

    Коментиран от #20, #32, #39

  • 11 АУУУУУ

    10 10 Отговор

    До коментар #8 от "Дар за вас от БОГ ТАНГРА":

    Не ти трябва приятелка ......стига ти гумена кукла ... МЪЖКА ........ХА ХА ХА

    Коментиран от #25

  • 12 Скорпи

    5 48 Отговор
    Този примат.защо говори в множествено число....порасна изведнъж...
  • 13 АУУУУУ

    4 42 Отговор

    До коментар #9 от "относно санкциите":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ ....ТЕ СИ ГОВОРЯТ КАКВОТО ИСКАТ ЗА САНКЦИИТЕ...... ПЪК АМЕРИКА И ЕВРОПА ГИ ....САНКЦИОНИРА ....И СЕ ПОЛУЧАВА ......КУЧЕТАТАТА СИ ЛАЯТ , А САНКЦИИТЕ СИ ВЪРВЯТ ......

    Коментиран от #18, #22

  • 14 Запада и саш не търсят война

    4 61 Отговор
    Те просто искат да приемат украйна в нато което става без война обаче жужето не желае това щото империята и диктатурата му ше бъде застрашена и е готов както виждате да употреби агресия за да възпре желанието на друга страна да се присъедини в нато
  • 15 Ами те

    21 1 Отговор
    си казаха - ще помагаме с пари
  • 16 Жужето и тоа изкофелия

    5 40 Отговор
    Трева техните да ги елиминират кой застрелян кой обесен😂😂😂😂иначе народите там ше тънат в мизерия и вечна нищета
  • 17 Саш трябва да изчака тоя изкуфелия и

    4 50 Отговор
    Жужето да пукнат и тогава да приемат украйна и беларус в нато
  • 18 Ха ха ха ха ха

    54 3 Отговор

    До коментар #13 от "АУУУУУ":

    Уж САЩ и Европа ги санкционира, пък защо ЕС заведе дело срещу Русия задето загубили стотици милиарди от реципрочните санкции на Русия срещу общността? И видите ли защо Русия била наложила санкции на ЕС, че са загубят толкова милиарди. Искат милите обезщетение:)))) Русия им показа среден пръст...
  • 19 Стамат

    47 1 Отговор
    Жалки урки .Още не са разбрали че са малки пионки в една игра създавана от краварника .Нарича се разделяй и владей. В тази игра не мрат кравари .Там умират войници жени и деца от територията която е набелязана за цел. И когато измрат достатъчно много хора тогава започва и големия грабеж.Тука залога е слаба Русия но богата на ресурси.Това е . Останалото е за глупаците. Ако някой е чел историята на ФАЩ ще разбере
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Най - накрая

    36 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Дън":

    Украина и Русия ще се обединят и ще им обърнат керемидите на интригантите !
  • 22 Обърши марсоля

    29 0 Отговор

    До коментар #13 от "АУУУУУ":

    И виж на каква цена купуваш петрола и газтта от санкционирана русия
  • 23 оня

    45 2 Отговор

    До коментар #3 от "АУУУУУ":

    Не бери грижа за Русия и Беларус, това са богати държави на природни ресурси и могат сами да съществуват. Точно това искат да заграбят америте, за да доят:))

    Коментиран от #47

  • 24 САЩ

    4 28 Отговор
    диктаторче , нали знаеш ,че скоро ще пукнеш :)))
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 МНОГО УМЕН...

    25 1 Отговор
    РАЗБРАЛ Е ЦЯЛАТА ИГРА НА ЦИОНИСТИТЕ 😇
  • 27 Източна ромелия

    24 0 Отговор
    Велик, не приложи "великите" ковид мерки
  • 28 Красавчик очень точные слова

    23 0 Отговор
    Война между Русия и Украйна няма да има,защото Кому ему нужно
  • 29 Дядо Николай

    4 0 Отговор
    😇 Айхманъ Чудотворецъ
  • 30 🐘🐘🐘

    0 9 Отговор
    Нахлузиха му го и на него по линия на вечната дружба , тамън беше взел да се прави на интересен , ама сега си е послушна кукла на конци
  • 31 мдда

    2 14 Отговор
    Комунистите пак почнаха да лижат подметките на един тиранин..
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мира

    21 0 Отговор
    Така е, САЩ настройва, агресира, надъхва - по бесовски - украинци с/у руснаци, с/у братя, с/у своя кръв. Но руснака гледа великодушно и прощава, обича, свои са му - братята от Киевска РУС. И масовият украинец обича и почита руснаците, руския език, руското, а само политиците и малка шепа поддръжници са надъхани! срещу естествената любов и братство в този ЕДИН народ.
  • 34 А50

    23 0 Отговор
    Батката да е жив и здрав, осъзна се малко със закъснении, но важното е да не допусне това да се случи в Беларус. Иначе това е мечтания сценарий от Запада, славяните да се самоизбиват. А наще кратунковци ще събират батальон срещу освободителите ни. 3 Март иде, какво ще рецитира посмешището президент.
  • 35 Дааа

    15 0 Отговор
    Нещо като религиозна война срещу православието....
    Той и цар Калоян,
    гледал и търпял,ама до едно време....
    Де да можеше да възкръсне като Христос,
    предполагам,че и тоя кръстоносен поход щеше да спре.
  • 36 Карл Маркс

    8 0 Отговор
    “Пролетарии от всички страни, съединявайте се!“
  • 37 emo

    20 1 Отговор
    Нито една страна не е видяло добро от тая сган наречена Америка. Започвайки истерията тези болни от шизофрении престъпници принудиха към тях да се присъединят да бъдат в " стадото" и останалите страни. Васалите им Полша (хиената на Европа) Литва,Латвия Естония и част от Украинската мафия заедно с изкуфелия дърт пръч Байдън. Цялата медия 24 часа повтаря едно и също за да принуди хората да живеят вечно в " страх и примирение" ( някога родителите плашеха децата за да могат да ги контролират).

    Коментиран от #38

  • 38 Е ото

    0 7 Отговор

    До коментар #37 от "emo":

    То щот ат Расия всички само хубаво видяха ,да та у трола
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бодак

    6 1 Отговор
    "...медиите са бомбардировките на съвременната война", изтъкна Лукашенко.

    Блестящо прозрение, на един от най-големите Държавници... скаран с глобалистите, космополитите, интернационалистите, т.е. с безродниците и бездържавниците
  • 41 Бодак

    8 2 Отговор
    " ...става ясно на кого е нужна тази война"."

    Има едно древно знание, изразено с въпроса "Кой има полза
    Задайте си този въпрос и яснота прониква в умът Ви ...
    Бибисита, Битивита, Сиенени, Ройтерси и разни информационни банки не Ви трябват.
    Само Умът Ви и великият въпрос създаден от древните : "Кой има полза ? "
    В случая --- САЩ и Англия...Англия, не Британия...
    И дори не САЩ и Англия -- те са само средства, инструменти на глобалните мафиоти.... ползата е за Федералния Резерв на Америка и Лондонското сити.
    И нито Федралния е на Америка, нито Ситито е на Англия -- частни са и се държат от глобалната мафия.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 техник от сибир

    0 7 Отговор

    До коментар #23 от "оня":

    Тея две кочинки Русия и Беларус могат да живеят сами точно два дена и от там нататък ,ако САЩ и Европа решат животът на Русия и Беларус ще бъде по-зле и от този в Сомалия.И тая мантра с ресурсите може да си я въртите там по между ви.Никой пет пари не дава за ресурсите ,никой не се интерсува от тях.Те са важни само за ресурсни икономически недоносеници като Русия.Тя и Северна Корея е "самодостатъчна" и ако много ви знаят устите ,скоро ще заживеете като нея :))
  • 48 Вярно е

    3 0 Отговор
    Ако можеше да спре тока в цял свят за един месец,ще спрат войни и вируси и всичко и тогава хората ще си дадат сметка кое е по важно. Медиите правят всичко.
Новини по държави: