Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 14:42 6 719 27

Руският посланик в ЕС: Няма да нахлуем в Украйна, освен ако...

  • украйна-
  • русия-
  • ес-
  • европа-
  • война-
  • провокация-
  • владимир чижов

Украинска провокация би могла да подтикне Кремъл да действа

Руският посланик в ЕС: Няма да нахлуем в Украйна, освен ако... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няма да нахлуем в Украйна, освен ако не ни провокират да го направим. Това заяви руският посланик в ЕС Владимир Чижов в интервю за британския вестник "Гардиън", предаде bTV.

"Ако украинците предприемат атака срещу Русия, не бива да се изненадвате, ако контраатакуваме или ако те започнат да убиват по един възмутителен начин руски граждани независимо къде - в Донбас или на друго място", добави Чижов, който представлява Русия в Брюксел от 2005 г. Той предупреди, че украинска провокация би могла да подтикне Кремъл да действа.

Дипломатът нарече лъжа твърденията, че руски войски вече са в региона на Донбас, но предупреди, че внезапна ескалация на конфликта там или украинска провокация може да ускори действията на Кремъл. "Онова, което искам да кажа, като говоря за провокация, е, че те могат да организират инцидент срещу самопровъзгласилите се републики в Донбас. Да ги провокират, после да ги ударят с всички сили, предизвиквайки по този начин реакция от Русия с цел да се избегне хуманитарна катастрофа на нейните граници", заяви още той. Посланикът на Русия в ЕС заяви, че Москва е в правото си да предприеме контраатака, ако сметне, че трябва да защити руските граждани, живеещи в Източна Украйна.

Правителството на САЩ твърди, че разполага с доказателства, че Москва планира точно такава провокация, каквато според Чижов може да предприеме Киев. Миналия месец американски служители оповестиха твърдения, че разполагат с доказателства за план за изготвяне на фалшив видеозапис на украинска атака, пише още „Гардиън“. Чижов отхвърли опасенията на Запада за предстоящ конфликт, като заяви, че броят на руските войски по границата с Украйна е равен на този по време на мащабното военно учение "Запад 21", проведено през септември миналата година.

"Никой не каза нито дума тогава", заяви руският посланик. На този фон военните анализатори определят мащаба и състава на струпването като безпрецедентни. Чижов заяви още, че вярва, че дипломатическите разговори от последните седмици все още може да завършат с решение, което да е изгодно за всички страни. Кремъл се стреми да блокира бъдещото членство на Украйна в НАТО - искане, отхвърлено от Запада, както и да започне обсъждане на нова архитектура за сигурност в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън

    49 5 Отговор
    Утре почва войната в Афганистан.Извинете в Иран.Искам да кажа в Украйна де

    Коментиран от #5

  • 2 Ясно

    40 5 Отговор
    Всичко вече е ясно. След Крим, Донбас също отлетя към рашата.
  • 3 Софиянец

    15 5 Отговор
    Hе я нападайте бомбардирайте я най после деe! Да знаете колко бомби може да паднат там и няма да има инвазия!
  • 4 Ренги

    33 7 Отговор
    Атака по американските джуиши!
  • 5 Стар трек

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Дън":

    Имаш предвид на планетата Уран?
  • 6 Ха че

    13 12 Отговор
    Ако украинците предприемат атака към Русия, то е дълг на Русия да се защити! Това иска али изобщо да се говори!
  • 7 asd

    7 32 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!

    "Руски пропагандисти твърдят, че хиляди са били „измъчвани и убити“ от Украйна
    11:30, 14 февруари 2022 г
    Руската държавна телевизия разпръсна истерия, като изтъкна боец ​​от Донбас, който твърди, че украинските националисти „ще ви убият и избият всички и ще обесят децата ви на жици“. "

    "И причина ще намерим, дрОгаре!" ... Някой препрочита сталин явно.
    Абхазия, Северна Осетия, Приднестровието...

    "Мъ тооооооо...ако не нЪ провокират!". Все някой ги "провокира" бе!

    Коментиран от #17

  • 8 JEFF

    6 38 Отговор
    Това руско учение не свърши ли ? Явно учат бавно, поради ограничени умствени възможности, породени от прекомерната употреба на спиртни напитки.
  • 9 Иво

    3 26 Отговор
    Руснаците не получиха нищо.Защо беше цалата дандания не е ясно?

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Иванушка

    20 4 Отговор
    Аха, продължението на сапунката вече е режисирано.
    Нощес руски наемници управлявани от Московски шпиони, командвани дистанционно от Кремъл управляван от Путин, с помощта на ТОП агентите Петров и Боширов тайно ще откраднат от изоставен
    военен склад в Киев украински униформи , зрелищно ще го взривят и после ще симулират нападение срещу Русия, като преди това са напръскали улиците на Киев с добрия стар Новичок. Определено сценария плаче за екранизация ))
  • 11 Еееее

    25 4 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Ивчо, как нищо? Руснаците получиха цяла Европа! Всичко вече е ясно! Сащ се оттеглят на континента си!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 asd

    13 6 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Това е според г@нщайните обаче... "Мъ тье нишу не получиха ба!"
    В момента подготвят признаването на 2-те "републики". Тоест ще бъдат полуанексирани.

    Чрез традиционни "учения", принудиха Украйна да изхарчи едни милиарди (които няма) за нула време. Повечето от тези средства са от нови заеми. Тоест постигнаха едно задълбочаване на икономическата криза, същевременно придружена с политическа такава. Това евентуално ще доведе до недоволство/протести и.т.н.
    Което същевременно може да спомогне то инсталирането на ново мини руско мекере на власт.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ясно е

    13 0 Отговор
    По силния ще бое в случея Русия
  • 16 ‌‌‌С‌м‌е‌‌х‌‌‌

    7 0 Отговор
    Продължават да бълвате п‌‌у‌м‌‌и‌я, Фейк Нюс отново и отново пропаганда след пропаганда , твърдения, слухове, убеждения всичко лъжливо

    Е НЯ‌МА ДА МЕ СПР‌ЕТЕ ЩЕ П‌ИША НЕ МОЖЕ ДА МЕ БЛОКИ‌РАТЕ
  • 17 123

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "asd":

    Нещо да кажеш за 2-ри май Одеса, за полицейския участък в Мариопол, за журналиста Олес Бузина, за депутата Калашников
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 АУУУУУ

    1 19 Отговор
    СПОРЕД НАШИТЕ РУСОФИЛИ ......АМЕРИКА КЛЕКНА ПРЕД РУСИЯ И ЗАТОВА РУСИЯ СЕ ИЗТЕГЛИ ........ПЪК АМЕРИКА НЕ МРЪДНА ОТ ИСКАНИЯТА И МНЕНИЕТО СИ ....ХЪМ МНОООГО ИНТЕРЕСНА ЛОГИКА .......ХА ХА ХА
  • 20 Анка Картечарката

    3 27 Отговор
    Не им стиска на ватенките да нахлуят в Украйна.Украинската армия е добре подготвена и въоръжена.Влязат ли,ще затънат и няма да има никаква победа,а война,която ще се пренесе на руска територия със съответните жертви и разрушения.

    Коментиран от #22, #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Феникс

    15 3 Отговор

    До коментар #20 от "Анка Картечарката":

    Така е , страх ги е . Много дьрвени автомати имат украинците, и Javelini ,които не поразяват целта а на 15метра от нея,инфо моге да се намери у нето. Флота им е на парво място , няколко гумени лодки и малко скраб от англетата.
    Направо си е за страх.
    Мухаха
  • 23 Не че нещо... АМА...

    20 1 Отговор
    "Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе."Ото фон Бисмарк

    Коментиран от #24, #26

  • 24 Шива

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Не че нещо... АМА...":

    Дали в Харвард учат и това?
  • 25 ПУТИН ГО Е ШУБЕ

    1 15 Отговор
    УКРАЙНА В НАТО...ПУТИН Е БЕЗПОМОЩЕН
  • 26 ТАКА ДЕ

    2 10 Отговор

    До коментар #23 от "Не че нещо... АМА...":

    ТО И СССР ИДВАШЕ ЗА СВОЕТО, АМА СЕГА СА В ....НЕБИТИЕТО
  • 27 Картечарката Анка

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Анка Картечарката":

    Не им стиска на бандеро.хохалите да нахлуят в Донбас Д.Н.Р и Л.Н.Р. Нео.нацистката украинска армия Не струва, Руска.армия е добре подготвена и въоръжена.Влязат ли укритие в Донбас ,ще затънат и няма да има никаква победа,а война,която ще се пренесе на западната укро.територия и Киев със съответните жертви и разрушения.
    П.П: Да си знаеш ма Анно
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания