Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 06:18 4 513 21

Край на мерките в Германия от 20 март

  • германия-
  • мерки-
  • коронавирус

Отпадането на ограниченията заради пандемията ще стане в три стъпки

Край на мерките в Германия от 20 март - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия премахва мерките срещу коронавирус от 20 март, предаде БНР.

Отпадането на ограниченията ще стане в три стъпки. След средата на следващия месец задължително ще бъде само носенето на маски на закрито и спазването на дистанция.

Берлин маха поетапно ограниченията, тъй като е преминал пика на сегашната вълна на разпространение на варианта Омикрон и над 74% от населението е ваксинирано. Решението беше взето на съвещание на премиерите на провинции с федералния кабинет и канцлера Олаф Шолц.

Част от мерките обаче ще останат за хората без ваксинация.

От следващата седмица, когато започва първият етап, се разрешават събирания на повече от 10 души. Във втория етап, от 4 март, отпада правилото в магазините да бъдат допускани само ваксинирани или оздравели. Тест също ще е достатъчен за посещение на ресторант. Отварят се дискотеките и нощните клубове за хората, които са се тествали или са с три ваксини. Последният трети етап, когато се очаква пълното премахване на мерките, е предвиден за 20 март. Ще продължат обаче да се носят маски в затворени помещения, както и да се спазват правилата за дезинфекция.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ние кога?

    61 0 Отговор
    Нали германците са нашия пътепоказател? Долу сертификатите!

    Коментиран от #12

  • 2 Бай Онзи

    30 0 Отговор
    Така се прави
  • 3 Слава Уева

    10 16 Отговор
    Респект за германците🥳🤡👍
  • 4 Шваба

    39 0 Отговор
    Мерките добре, ами теглилките ?
  • 5 Просто киро

    42 0 Отговор
    Тва ако е премахване...
  • 6 Копейкин

    6 12 Отговор
    Ги е заплашил,че ще извозва хора на там.
  • 7 Флин

    45 2 Отговор
    "разхлабване" на мерки и задължителна ваксинация! Да им е честито, на германците "новото" правителство
  • 8 Пенчо

    30 3 Отговор
    Кирчо бре, чети! // Кирчо не чете.
  • 9 Пада

    17 0 Отговор
    стената !
  • 10 Дед

    28 0 Отговор
    Това разхлабване е много съмнително. Нещо ще се случи след това.
  • 11 Псевдоним

    32 1 Отговор
    Тате ще ми купи колело, ама друг път. Трябва да отпадне всичко на момента, другото е прах в очите.
  • 12 гост

    1 28 Отговор

    До коментар #1 от "А ние кога?":

    Прочети статията де, недей бърза като теле пред майка си,за да си напишеш мечтата . Има едно число написано между редовете.74 % Е, като в България стигнем това число,а с тоя темп се очаква да е към 2025 г, а реално никога, тогава може и да последваме пътеводната звезда Германия...

    Коментиран от #15, #21

  • 13 Иван

    29 0 Отговор
    Не е край на мерките а поредното разхлабване.
    Край значи да махнем всичко - маски сертификати тестове и т.н.
    Конституционните права на хората може да будат потъпкани само при война или извънредно положение, на есен ще има нов вирус и ново извънредно положение може би дори война!
    Народа може да се защити само по един начин - революция!
  • 14 Добър

    30 0 Отговор
    "Част от мерките обаче ще останат за хората без ваксинация."
    Така мерки не се премахват!
  • 15 Г-н адекватен

    25 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Тш нали се набоде?! Въобще имаш ли понятие какво си вкара в тялото? Как така се ваксинират хората на улицата?! Ей така минаваш виждаш пункта и си казваш....ми айде се ваксна че ме е страх от системата и че ще остана без работа притиснат от еврейте и с условие от неналапалите се частници! Медиата и тя си свърши работата....що народ превъртя.....от сутрин до вечер-мерките пандемията заразените прокажените труповете! Българино заспали сэбуди се! Харесва ви това положение щом си трайкате! Аз съм готов на вэзстание а ти? Не,! Ти си трайкаш от страх! Това останаха тук в тая държава! Страхливци дето и знаят много устата но нищо на среща.....
  • 16 дебела кратуна

    16 0 Отговор
    Край на мерките в Германия от 20 март. Вместо това, немските власти предвиждат "доброволно" постъпване на неваксинираните и отказващи бустерни дози в обособени за целта затворени територии, които в никакъв случай не трябва да се тълкуват като лагери. Сметките на същите следва да бъдат запорирани, за да може властите да боравят по-рационално със средствата им. На всички "доброволци" ще бъде осигурено безплатно облекло, спални и санитарни пренадлежности и топла храна по 3 пъти на ден. Също така "доброволците" ще имат право извършват тежък физически труд, за да обезпечат изброените по-горе "привилегии". Немските власти искат да подчертаят, че всякакви прилики със съществували подобни организации на територията на страната преди 80 години са напълно случайни!
  • 17 На дълго

    8 0 Отговор
    Някой отдавна взе мерките на Германия.Ауфвидерзеен Дойчланд-Мойчланд.!
  • 18 коронахит

    9 0 Отговор
    Всички знаем че тия ваксини след 3 месеца дават фира. Та да питам колко от тия 74% ваксинирани са с вече не действаща ваксина?
  • 19 Един там

    12 1 Отговор
    И кое точно е премахването не разбрах при условие, че маски и дистанцията остават и на някои места пак ще искат сертификати? Точно нищо не е премахнато. Всички фашистки мерки трябва да отпаднат и тези намордници също.
  • 20 Айде бе!

    8 0 Отговор
    От половин година, въртят тази новина ама с различни дати хахаххахаха. Смях в залата!
  • 21 На гости

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    би са В> Ъ >З
Новини по държави: