Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 18:00 2 671 13

Турция се придържа към своите идеи

  • турция-
  • поведение-
  • правителство

Това обявиха от турската централна банка

Турция се придържа към своите идеи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турската централна банка остави основния си лихвен процент непроменен, съобщи ТАСС.

Решението се взема на второ поредно заседание. Това беше потвърдено от комитета по парична политика, оглавяван от Сахап Кавичоглу.

Тези решения се подкрепят от правителството. От там настояват, че нивата на лихвените проценти трябва да бъдат запазени.

Убедени са, че това ще доведе до стабилизиране на икономиката. За това и се настоява общата идея да бъде следвана от всички институции.

Според Кавичоглу твърди, че е имало ценообразуване, което не е било подкрепено от икономическите фактори. Очакванията са скоро да започне нормализиране на икономиката.

Това е идеята зад действията на кабинета.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зле са

    7 12 Отговор
    Има много протестиращи за увеличение на цените а тука пишат колко са велики(смях голям)
  • 2 Рошко

    4 2 Отговор
    Напук на банките
  • 3 Иванушка

    3 5 Отговор
    Ако идеята е да ни стигнат "стандарта" , на безпогрешен път са )))
  • 4 Сащ

    7 3 Отговор
    Обичам турски пуйки .
  • 5 Info

    4 9 Отговор
    Турски анализатор в Cumhuriyet: "Гърция принуди Турция да промени курса във външната си политика". Развитието в Източното Средиземноморие и най-активната дипломация и съюзи на Гърция през последните две години принудиха Анкара да преразгледа външната си политика и да направи завой, казва виден турски дипломат пред всекидневника Cumhuriyet. Коментирайки контактите на Ердоган в Близкия изток и страните от Персийския залив, бившият посланик на Турция в Тел Авив Огуз Цекикол каза, че Турция вижда основната заплаха, идваща от гръцкия премиер Мицотакис, външния министър Дендиас и кипърския президент Анастасиадис, като същевременно твърди, че турските национални интереси в международната политика сега се преразглеждат. „Промените във външната политика на САЩ, след бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, оказаха силно въздействие. Утешително е, че Турция видя, че основната заплаха идва от гръцкия премиер Мицотакис, външния министър Дендиас и кипърския президент Анастасиадис„. Политиките на Гърция при Мицотакис бяха взети предвид, той отбелязва, в новите процеси на формиране на външната политика на Турция.

    Коментиран от #12, #13

  • 6 Бай Онзи

    5 2 Отговор
    Ами да се придържа и да не мисли за Европа
  • 7 Димов

    3 5 Отговор
    Знаем, знаем..... Още от 14 век са така.
  • 8 Боли ма

    3 11 Отговор
    за арабоциганската държава.
  • 9 Запалете го това знаме на снимката

    4 11 Отговор
    Заедно със репортерчето

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 баба ти от Пловдив

    2 1 Отговор
    до колегите от Турция- ядохме го последно 1997 г от лобитата в САЩ, понеже не успяха да направят ИНТРИГАТА! като юго... я, Грузия и украина сега! поздравете ги от нас БЪЛГАРИТЕ с вашите сс! нострадамус 2022!
  • 12 Адем Явуз Арслан

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Info":

    Некадърният унищожи не само турската икономика, но и външните отношения. За щастие идват избори и скоро той ще стане просто лош спомен.
  • 13 bibi

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Info":

    ало инфо.това какво общо има със статията.май и теб турците са щипнали по бузките.гръцка п.....га.
Новини по държави: