Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 13:10 3 163 18

Жертви и разрушения след като два урагана връхлетяха Европа

  • юнис-
  • буря-
  • иления-
  • зейнеп

Причинени са значителни материални щети - има автомобилни катастрофи, смачкани автомобили от паднали дървета, повредени покриви и сгради и пометени улични пътни знаци

Жертви и разрушения след като два урагана връхлетяха Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Два урагана връхлетяха Европа тази седмица и нанесоха тежки щети. Транспортът и общественият живот в редица държави бяха сериозни засегнати. Има жертви и ранени.

Ураганът "Иления" тъкмо отмина, но веднага бе заместен от "Юнис", който в Германия получи името "Зейнеп". Двете екстремни природни явления вилняха общо повече от 24 часа в Западна Европа, включително в Германия. Има жертви и ранени, нанесени са и сериозни материални щети.

Жертви в Нидерландия, Великобритания и Германия

В Нидерландия и Великобритания загинаха най-малко трима души, в Ирландия и Белгия по един човек. В Германия има най-малко двама загинали. 68-годишен мъж в Долна Саксония е паднал от покрив, който се е опитал да ремонтира, и е починал.

В части от Великобритания общественият живот бе изцяло парализиран, а във Франция бяха ранени най-малко 11 души. В северната част на страната близо 130 000 домакинства останаха без ток. Полша и Чехия също бяха засегнати от бедствието. 26 хиляди домакинства в Чехия останаха без електричество.

В Германия, Дания и Белгия се стигна до значителни проблеми с транспорта и спирания на железопътния трафик. Авиокомпания Луфтханза отмени около 20 полета.

Обширни части от Германия бяха пометени от урагана, който се движеше със скорост до 170 км/час. Особено в Северна Германия ураганът причини значителни материални щети. Германската метеорологична служба съобщи, че по крайбрежието на Северно море, както и в планината Харц е имало "изключително силни ураганни пориви на вятъра". В Солинген бурният вятър пречупи като сламки стари 25-метрови дървета, които временно блокираха пътното движение.

Германските железници преустановиха движението на част от влаковете

В Бремен се наложи да бъдат евакуирани множество части на града заради опасността от наводнения. В Хамбург също е имало сериозни щети от изкоренени дървета и паднали комини и керемиди. На рибния пазар в Алтона приливните вълни достигнаха височина от 1,50 метра.

В Северен Рейн-Вестфалия късно вечерта беше прекратено движението на регионалните влаковете. По-късно Дойче Бан обяви в Туитър, че спира движението на всички влакове в провинцията. На много места в Германия училищата и детските градини останаха затворени.

Причинени са значителни материални щети - има автомобилни катастрофи, смачкани автомобили от паднали дървета, повредени покриви и сгради, пометени улични пътни знаци и др. Полицията и пожарните команди работиха неуморно през цялата изминала нощ.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    21 1 Отговор
    Путин е виновен а бай дън се е загубил из белия дом търсейки очилата си
  • 2 Опустошителен

    19 0 Отговор
    ураган на име Зейнеп !

    Коментиран от #8, #10

  • 3 Минчо Празников

    13 4 Отговор
    Ураганите Путин и Лукашенко.
  • 4 🐵🐵🐵

    13 3 Отговор
    Да почва тая война и всичко да си дойде на мястото
  • 5 Иванушка

    23 2 Отговор
    Днес Господ или е Русин или Володята тества най-новото си Секретно оръжие - Циклон. Имам кофтито чувство че скоро нещо кофти ще се случи на Просто Запад и в Дивия Запад ))

    Коментиран от #13

  • 6 Blackthorn

    18 1 Отговор
    Това е само предупреждение! Ако не бъде осмислено и някои грещки поправени ще видите какво предстои!
  • 7 Раданч Татлъту

    18 1 Отговор
    "Зейнеп" е климатично оръжие на Путин!💨💨💨🥳🤡👍
  • 8 Display

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "Опустошителен":

    Те дойчовците само " Салям Алейкум" вместо "гутен морген" където не са започнали да викат още........еееееххх къде е мустакатия чичко........🤔🤔🤔
  • 9 БОЛШЕВИК

    20 2 Отговор
    Ех, Европа, Европа защо дъската ти хлопа?
    На капиталистическа Европа, дъската и хлопа!
  • 10 Дърт германец

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Опустошителен":

    Зейнеп е много хубаво "немско" име,не знаеш ли? От новите германци...всъщност те са си стари ,от преди 50 години.
  • 11 ПЕНКО

    17 2 Отговор
    ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО ЧАСТ ОТ ДЖЪРМАНЕТАТА ШВАЙНЕТА СЕ ДУПЯТ НА САЩ -СРУЩУ РУСИЯ !!!!! НООО САЩ ОЩЕ НЕ СА СЕ РАЗМИНАЛИ С ТЕЖКИ КЛИМАТИЧНИ ПРОБЛЕМИ !!!!!!! КЛИМАТИЧНИТЕ ВОЙСКИ В ДЕЙСТВИЕ !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #12

  • 12 пинко

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "ПЕНКО":

    пий тосол да не мърсиш
  • 13 еВанушка

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иванушка":

    май твоя даг не те облажил тая ношт 😀
  • 14 RUsia

    12 1 Отговор
    Путин ги пуска ураганите на автоматичен по 2-3 на къси редове !
  • 15 Хахаххахахахаха

    4 1 Отговор
    Не е загуба
  • 16 Да попитам

    5 1 Отговор
    Нали в Америка ураганите причиняват разрушения защото къщите там са дървени, защо в Европа с тухлени и каменни къщи има също разрушения? И то от ураганче с ветрове от 170 км/ч, докато разрушенията в Америка са от урагани с ветрове над 250 км/ч.
  • 17 Контрасанкции

    4 0 Отговор
    Климатично оръжие, което вече не е в експериментален стадий, а в оперативен.
    Сигурно може да предизвиква и локални земетресения, не само урагани.
  • 18 Hoho Boho

    1 0 Отговор
    Какво става с НАТО?
    Защо НАТО не можа да предотврати климатичната атака на Путин?