Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 21:15, обновена 21 Февруари, 2022 22:37 22 197 229

Путин: Украйна не е съседна страна, а част от руската история

  • русия-
  • владимир путин-
  • украйна

Руският президент направи обръщение към гражданите на страната

Путин: Украйна не е съседна страна, а част от руската история - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският държавен глава Владимир Путин излезе с обръщение към гражданите, съобщи ТАСС.

Държавният глава коментира темата с Украйна. Обясни, че за Русия това не е само съседна държава, а част от историята на страната.

Настоява, че украинската държава е била създадена от руските комунисти. Заяви, че Ленин стои зад нейното създаване, а Хрушчов е подарил Крим на страната.

Владимир Путин определи като "погрешно" изграждането на държавата от Владимир Ленин. Според него основната задача на болшевиките е била да останат на власт след революцията. Според президента "бацилът на национализма" не е изчезнал през годините на съветската власт и с отделянето на републиките се е оказало, че в Съветския съюз просто е била заложена "мина".

Путин нарече Украйна не просто съседна страна, а част от руската история. „Подчертавам още веднъж, че Украйна за нас не е просто съседна държава, тя е неразделна част от нашата собствена история, култура, духовно пространство, това са нашите другари, колеги, приятели и хора, с които сме в роднинска връзка“, каза руският лидер.

Русия е готова да демонстрира истинската декомунизация, при положение, че Украйна се стреми към това. Путин обяви, че Украйна действа в Крим с подкрепата на външни агенции.

Путин обяви, че настоящата ситуация никоа не е трябвало да бъде въпросителна за основните принципни на държавността. Заяви, че украинците винаги са били приятели на руснаците.

Повтори, че грешките на комунистите са довели до разпадането на историческите територии на Русия. Допълни, че американското посолство е отделяло по един милион долара на ден в подкрепа на протестите на Майдана.

Настоява, че ситуацията в Донбас е придобила тежък характер. Добави, че Русия и Украйна дълго са съществували в близко приятелство.

Искате ли декомунизация? Това ще ни подхожда напълно. Готови сме да покажем какво означава истинска декомунизация за Украйна. В отношенията между Русия и Украйна вместо партньорство започна да преобладава зависимостта. Украйна никога не е имала своята истинска държавност. Радикалите станаха нагли и претенциите им растяха година след година. Корупцията в Украйна корозира украинската държавност, националистите се възползваха от това през 2014 г. с подкрепата на Запада. Майданът не доближи Украйна до демокрацията. Украйна е сведена до нивото на колония с марионетен режим. Властта на патриотите в Украйна е загубила националния си характер и води до десуверенизация на страната. Имаше изявления за създаването на собствено ядрено оръжие на Украйна и това не бяха празни приказки. За Украйна ще бъде много по-лесно да се сдобие с тактическо ядрено оръжие, особено с технологична подкрепа от чужбина. Русия не може да не реагира на това. Военното напомпване на Украйна се извършва много активно, САЩ похарчиха "милиарди долари" за това. През 2000 г., когато попитах Клинтън как би се чувствала Америка, ако Русия се присъедини към НАТО, отговорът му ми се стории много сдържан.

Руският президент Владимир Путин посочи виновниците за разпадането на СССР по време на обръщението си, което се излъчва по телевизионния канал "Русия 24". Според него разпадането на СССР лежи на съвестта на болшевиките и ръководството на КПСС. Той отбеляза, че грешките на болшевиките през различни години са довели до това.

„Две години преди разпадането на СССР съдбата му всъщност беше предрешена. Сега радикалите и националистите, включително и преди всичко в Украйна, приписват на себе си заслугата за придобиване на независимост “, отбеляза руският лидер. Киев се опита да използва диалога с Русия, за да изнудва Запада“, каза държавният глава. Путин също така подчерта, че украинските власти първоначално са започнали да изграждат своята държава върху отричането на всичко, което преди това е свързвало Украйна с Русия. Путин разкри размера на материалната подкрепа за Майдана в Украйна от посолството на САЩ. Тя е възлиза на един милион долара на ден. Руският президент отбеляза липсата на независим съд в Украйна.

„По искане на Запада киевските власти дадоха на представители на международни организации преференциално право да избират членове на висшите съдебни органи, Съвета на правосъдието и квалификационната комисия на съдиите“, каза руският лидер. Общата полза за бюджета на Украйна от различни видове помощ за Русия през 1991-2013 г. според експерти възлиза на 250 милиарда долара. Той припомни, че Русия, намираща се в най-трудната ситуация през 90-те години, помогна на своите партньори от ОНД, включително Украйна, която от момента на независимостта започва да иска материална подкрепа.

„Според експертни оценки, които се потвърждават от просто изчисление на нашите енергийни цени, обема на облекчените заеми, търговските преференции, които Русия предостави на Украйна, общата полза за украинския бюджет от 1991 до 2013 г. възлиза на около 250 милиарда долара“, каза президентът. Той припомни, че след разпадането на Съветския съюз Русия е изплатила изцяло дълговете на СССР, включително дълговете на Украйна, но Киев отказа да изпълни споразуменията за връщане на собствеността.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 185 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    276 72 Отговор
    Горбачов е главният виновник...Но Русия винаги ще големия фактор за МИР

    Коментиран от #123

  • 3 Истината

    163 48 Отговор
    думаш началник. А твоя е честта да ги върнеш където трябва.

    Коментиран от #7

  • 4 дядя фофа

    41 124 Отговор
    где така? в бункера мустафа !

    Коментиран от #70

  • 5 Русофил

    72 237 Отговор
    Руският депутат Пьотр Толстой: "България ще я изкупим цялата, после ще настаним руснаци и постепенно ще разширим територията"; ....Руснаците действат по един и същ начин. Сега идва и нашия ред и после жилища , имоти са техни а вие РОБИ като волжките Българи преди години. Да живее Володя и Русия.

    Коментиран от #13, #24, #84, #91, #209

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ньойски договор

    83 230 Отговор
    Путин няма нито един съюзник! Каквото и да направи, ще загуби!

    Коментиран от #99, #184

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Емил

    183 13 Отговор
    Коминтерна създаде Македония!

    Коментиран от #146

  • 11 РЕАЛИСТ

    177 22 Отговор
    Право куме в очи.
  • 12 Паисий е жив

    157 14 Отговор
    Чудно, а РСМ кой я създаде?

    Коментиран от #225

  • 13 Помним помним

    34 110 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Думите на депутата от партията на Путин "Единна Русия" че ще би вземат територията. Само изчакват удобен момент. Тогава Борисов свика извънредно заседание на правителството-
    Наглото изявление на руския депутат Пьотр Толстой, че "Русия ще купи цяла България" бе обсъдено и на заседанието на правителството днес. "Няма да го изказвам на глас, защото достатъчно ни ядосва този руски депутат, господин Толстой, с глупостите, които изговори, но това си е негова работа", коментира премиерът Бойко Борисов пред министрите.

    Коментиран от #63

  • 14 Виталия

    62 11 Отговор
    А такааа ! Къде е сега с ник-а "алиса" дето разправяше, че Путин бил КПСС😂. А аз й казах, че мога да си пия кафето с него, ако пожелая. Такива мераци нямам обаче.
  • 15 Майна

    133 21 Отговор
    Радев или Киро сетиха ли се ,че в Украйна живеят ХИЛЯДИ СЪС БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ, ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ....ПРОДАЖНИЦИ!
  • 16 Сороснята

    171 22 Отговор
    има една мечта, Русия да има президент, като предателя Горбачов или поне, като пяницата Елцин, ноооо колелото на исторята се обърна. От днешния ден настъпва нова история в геополитиката, както към Европа, така и към далечния изток.
  • 17 Мдаа

    181 34 Отговор
    Дойде време за реинтеграция на Украйна в Руската империя. А украинските фашаги ще идат в САЩ да чистят кензефи.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 дедо Герчо

    19 44 Отговор
    ВИДЯХ СТАЛИН ДА ИЗЛИЗА ОТ КАБИНЕТА ИМ,КВО ЛИ МУ Е КАЗАЛ...ХЪХЪХЪ...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 йосиф

    97 11 Отговор
    Истината казва
  • 22 Наско

    112 14 Отговор
    Ами кога САЩ ще връщат Алясла?

    Коментиран от #98, #191

  • 23 Тоа требва да бъде елиминиран бързо

    23 86 Отговор
    Или от свойте или от саш

    Коментиран от #108, #110

  • 24 Да живее Володя и Русия

    40 74 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Правилно се е ориентирал Владимир Владимирович. Ще отслаби НАТО постепенно и после си вземат и 3/4 от територията на България както каза близкия до него депутат Толстой. Първо черноморието да си ходят на плаж и да имат излаз на море и после вътрешността. Подкрепям Володя и Пьотър Толстой , далечен родственик на Лев Толстой.

    Коментиран от #85

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Лидер

    121 25 Отговор
    Вовата ги разцепи. Ето това е лидер на нация.

    Коментиран от #43, #61, #193

  • 27 Гост

    104 9 Отговор
    Сменете Украйна с Македония и всичко пасва.
  • 28 ФЕЙК

    90 6 Отговор
    Украйна е част от България! Да си припомним къде хан Кубрат създаде СТАРАТА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ! ДАНЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ НА ПЪРВАТА УКРАИНСКА СЪВЕТСКА ДЪРЖАВА ПРЕЗ 1919 Г. Е БЪЛГАРИНЪТ КРЪСТЮ РАКОВСКИ! Извод: Територията на У-крайна е била българска, под българско управление и юнак Чехльо, Пасито, Цвъки, Крадливото Ленче, Умницата Ганчовска да ходят и да ни я прибират!

    Коментиран от #35, #52

  • 29 ами

    78 21 Отговор
    Ще ме изкефи в края на изявлението да вдигне единия телефон до него и да каже-Шойгу запуквай ги! :)))))

    Коментиран от #117

  • 30 чико

    135 25 Отговор
    Русия е в правото си . Вън краварите от Европа . Стига са бунили народите с измислена демокрация зад която ги изсмукват . Където е САЩ няма мир .

    Коментиран от #38

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Като е толкова мъж

    30 89 Отговор
    Псевдо братушките защо не нападат ????
    Нещо не им стиска ….
    Ще си сложат газта от зад ….
    След Украйна ще опитат Прибалтика и прост Ганьо дето си мисли , че са братушки - ама не е познал ….
  • 34 сороснята

    57 12 Отговор

    До коментар #1 от "путин от ссср":

    е в шоооок....

    Коментиран от #190

  • 35 Виталия

    37 3 Отговор

    До коментар #28 от "ФЕЙК":

    ...и хан Батбаян ! С какво да си я приберем като тия овчи души от 1989 се покланяха доземи на кого ли не
  • 36 Бесен_ Язовец

    55 9 Отговор
    Не е точно така. Киев е в състава на Руската Империя от 1704 г. 1917г. след 1СВ от Киев нафигат вой да стават самостоятелна държава и Ленин им им разрешава вее 1923 г от Киев пак искат този път обаче в СССР. От Киев от време на време искат самостоятелнос и после пак при руснаците от Москва. Никита Хрушчов не го подарява, а го дава за стопанисване на УССР не на Украина има разлика от УССР и Украйна.

    Коментиран от #60

  • 37 западни комунисти

    58 5 Отговор
    Западните комунисти подкрепят творението на Ленин - Украйна, както и творението на Тито и Димитров, по нареждане на коминтерна - Македония.

    Коментиран от #127

  • 38 Ей милиционер

    12 49 Отговор

    До коментар #30 от "чико":

    Я да се скриеш някъде …
    Може в Сибир
  • 39 Дааа

    99 9 Отговор
    Държави като Украйна и Македония са измислени изкуствени държави.... Обаче днес Запада ги използва и злоупотребява срещу Русия и България!
  • 40 А путин

    21 53 Отговор
    иска да заграби и зароби всичко
  • 41 Българин

    78 11 Отговор
    Точно и ясно - Ленин създаде измислената държава Украйна а Хрусчов им даде още руски земи. Напълно измислена държава създадена от комунистическите лидери които ужким запада заклеймява. Едно към едно както за нас е Македония - създадена от коминтерна.

    Обаче и нашите соросоиди ужким са против комунистите но нямат нищо против творенията им.

    Защо така бе господа соросоиди - защо не искате да бъдат поправени комунистическите неправди.
  • 42 Многоооо

    19 58 Отговор
    Умен е Путьомкин. Машалах! Прониконовение след проникновение! Накрая така ще го проникнат, от руския народ, че няма да оживее! Тоя самозабравил се дерибей!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 44002

    76 17 Отговор
    Велик политик, човек който знае как да защити народа си и най вече е изправен и не му пука от краварите и онзи със сламената коса!
  • 45 Човека още говори

    80 3 Отговор
    Много малко информация подавате, а толкова много каза Путин, за ракетите томахоук и ракетните установки в Полша и Румъния .....

    Коментиран от #49, #147

  • 46 Иванушка

    45 10 Отговор
    Всъщност Боря Елцин на две водки подари Крим на Украйна. Ситуацията е интересна, май Фашистка Украйна замина.
  • 47 БатКапотин

    51 10 Отговор
    Казусът Украйна има неразисквани корени, не обяснени и неясни на 99,99% от хората, особено в България. Така наречените по възприетата натовска терминология сепаратисти в Донбас и отцепилите си републики, са единствените верни носители на независимостта и териториалната принадлежност към историческата родина. Под ръководството и с парите на САЩ и Великобритания през 2014 г. в Киев беше извършен преврат и свален редовен президент, властта беше взета от жидобандеровската клика, която е един вид дървено желязо и в нормална страна не би могла да съществува. Фашисти и евреи да влизат в коалиция?! Но когато ти плащат с милиарди от Уолстрийт, става възможно. Дефакто превратаджийската клика е агресорът, който се опълчи срещу тези две области, опазващи законната власт. Киев трябва да се благодари на Путин, който на два пъти през 2014 и 2015 г. спря настъплението на своите войски да стигнат до Днепър и свалят режима. Защо го направи?! - Най-вероятно под задкулисното влияние на Хабад Любавич. С това причини хиляди нови жертви, мъки и терор на сънародниците си в Донбас. Пропагандата на САЩ и Запада води хибридна война за да настройва режима в Киев да превземе силово тези области. Въоръжават ги обилно с нападателни летални оръжия. Какво да се очаква?! - Ликвидация на проекта "окраина"!
  • 48 Чук и Гек

    40 9 Отговор
    Пак ви напомням, че главният виновник е генерал Иван Колев! Русия капитулира пред Централните сили и те създадоха Украйна, тогава за 4 години, след което Ленин си я прибра, като част от СССР и и даде грамадни привилегии, заедно с Хрушчов! Горбачов скоро си призна, че Запада го е излъгал, защото обещал да се разпуснат и Варшавския договор, и НАТО!
  • 49 Ами да вземе

    8 27 Отговор

    До коментар #45 от "Човека още говори":

    Да говори и за Курилските острови и за Грузия също.

    Коментиран от #134, #210

  • 50 укра

    29 5 Отговор
    мисл ЧЕ ТРЯбвада ги напердаши и да им даде добър урок,то и без това ще има санкции

    Коментиран от #139

  • 51 САТЪРА НА ХАНА

    21 8 Отговор
    Г.ДИМИТРОВ ПРЕД 5-Я КОНГРЕС НА БКП
    " БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ И СЕЛЯНИ ТРЯБВА МНОГО ДА ВНИМАВАТ ЧИНОВНИЦИТЕ ДА НЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА, ЗАЩОТО ТОГАВА ИМ Е СПУКАНА РАБОТАТА" ........
    ..... В ТОЯ СМИСЪЛ ПУТИН Е ДОНЯКЪДЕ ПРАВ - КОБУРГОТАТА ЖИВКОВ И БРЕЖНЕВ СЪЗДАДОХА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ЕЛИТ НА ЧИНОВНИЦИТЕ ... .. А КРАХА НА ПУТИН И ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ЩЕ БЪДЕ, ЗАЩОТО ПОДОБНО НА ЦЪРКВАТА И КОМУНИСТИТЕ И ТЕ СЪЗДАДОХА "ЕЛИТ" ОТ ШКЕМБЕТА КАТО АХМЕД БОРИСОВ И ОПГ СИК
  • 52 точно

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "ФЕЙК":

    Нашата да ходи да мери нашето парче!
  • 53 Вярно че Ленин

    44 6 Отговор
    Създаде Украйна Хрушчов и подари Крим и много западни руски територии
    Тук е пропуснато да се каже че Сталин привърза към нея полски унгарски и румънски територии и направи от Украйна държава която заедно с Беларус и Русия бяха членове на съвета за сигурност на ООН.
    Украйна беше и с най-мощната икономика в Съветския съюз с развито машиностроене металургия селско стопанство производство на авиационна техника и какво ли да е още бил съм там много пъти
  • 54 MGewehr

    20 40 Отговор
    Рано или късна Путинска Русия ще навлезне и в България за радост и удоволствиe на БГейските русолюбци-крепостници!

    Коментиран от #71, #145

  • 55 НАБЛЮДАТЕЛ

    44 9 Отговор
    ЕДНО ТАКОВА ПРИЗНАНИЕ ЩЕ ПОСТАВИ В ШАХ АМЕРИКАНЕЦА БАЙ ДЪН, ЗЕЛЕНСКИ И ЕС! ОПИТИТЕ ДА СЕ ПАРИРА ПРИЗНАНИЕТО НА 2-ТЕ МЛАДИ ДЪРЖАВИ Е ПРАВО НА ВСЯКА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА! СТРАХЪТ ОТ ТАКЪВ ДЪРЖАВЕН АКТ КОЛКОТО И ДА Е НЕПРИЯТЕН ЗА НЯКОИ РАЗЛИЧНО МИСЛЕЩИ ЩЕ ДАДЕ ПРАВОТО НА САМОЗАЩИТА И ПОМОЩ ПОИСКАНА ОТ ТЯХНОТО ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ! ВСЕКИ ОПИТ ЗА ПОДОБНА ЗАБРАНА ДОКАЗВА БЕЗПОМОЩНОСТ, , А ВСЯКАКВИ САНКЦИИ СА ПРИЗНАК НА БЕЗСИЛИЕ!
  • 56 САТЪРА НА ХАНА

    7 26 Отговор
    КАПИТАЛИСТА ПУТИН Е В СЕРИОЗНА И СЪЗНАТЕЛНА ИСТОРИЧЕСКА ГРЕШКА
    ....... ОЩЕ ПРЕДИ ЛЕНИН ДА СЪЗДАДЕ УКРАИНСКАТА ССР,. ДОНБАС СЪЗДАВАТ ДОНБАСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ПРЕЗ 1918 ГОДИНА ....
  • 57 Карл Маркс

    53 11 Отговор
    Руснаците няма нужда да водят война само ви спират газта и умирате в Европа!
  • 58 Иван Василиевич 4

    31 6 Отговор
    Вярно е аз съм първият Руски Цар, Киевски Царе не е имало и такава държава няма
  • 59 123

    41 8 Отговор
    Честито, На картата на Европа се появиха 2 нови държави.
  • 60 Историк

    53 8 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен_ Язовец":

    Хайде стига с лъжите и пропагандата - никога преди 1917 година няма държава Украйна или нещо подобно, няма и никога не е имало народност Украинци. Украйна е област от руската империя както при нас е например Добруджа.

    Ленин създава "държавата" Украйна за да служи за буфер между него и Австро-Унгария за да може да си прави революцията в Русия. Колкото и да са се мразели европейските владетели повече са мразели "властта на народа".

    Коментиран от #72, #76, #141

  • 61 госта

    8 14 Отговор

    До коментар #26 от "Лидер":

    КАКВА НАЦИЯ, КАКЪВ ЛИДЕР БЕ АМЕБА?
  • 62 Айде тоа извади и ленин 😂😂😂

    18 26 Отговор
    Хитлер беше прав онея са диваци не хора
  • 63 Не се притеснявай

    30 6 Отговор

    До коментар #13 от "Помним помним":

    Бе човек. Те руснаците нали са голтаци ушанки ватенки как ще ни изкупят те нямат пари
  • 64 Вова

    26 6 Отговор
    Кажи си, болшевиките хазари създадоха Украина и направиха от Вложка България татаристан. Същите хазари като сорос и ония рокфелерофци и рокшилдовци разни
  • 65 САТЪРА НА ХАНА

    23 7 Отговор
    ГЛАВНИЯ МЮФТИЯ НА ТАТАРСТАН КАЗА ЧЕ В РУСИЯ ЖИВЕЯТ 30 МИЛИОНА БЪЛГАРИ
    .......
    ПУТИН ЗАБРАВЯ БЪЛГАРСКАТА КОМПОНЕНТА В РУСКАТА ИСТОРИЯ ... И ЧЕ ОТ АЛБАНСКА АДРИИАТИКА ДО УРАЛ Е ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА
  • 66 Човече

    56 5 Отговор
    Ако правилно разбирам, Путин признава републиките, те съответно го молят за помощ. Следва 130 к войници в тези републики. Следва гражданска война в Украйна с неясен финал. Следват санкции срещу Русия. Следва ужасна икономическа криза в Европа. САЩ са доволни, бизнеса им ще се завърти брутално. Фон дер Лайен президент в Голдман Сакс. Европа се превръща в Африка.... Поправете ме, но не мисля,че ни чака нещо хубаво. Положителното е, че Европа няма да бъде остъклена, но я чака мъка от всякъде, и то защото стана роб на продажни джендъри.
    Междувременно Русия ще продава ресурсите си на Китай, Индия, Бразилия .... Т.е. на половината свят като брой човечета и икономики. Като нищо и на братята от САЩ, за тях санкциите са пожелателни. Т.е. европейците вкл. ние сме големите духачи от цялата работа.

    Коментиран от #81

  • 67 Чук и Гек

    28 4 Отговор
    ,,Украйна е измислена държава - оперетка!". - цитат от ,,Бялата гвардия"! Автор - болшевика Михаил Булгаков!
  • 68 Путин

    23 2 Отговор
    Призна ги !
  • 69 Русофил

    13 31 Отговор
    Черноморието като Кранево, Албена, Златните и т.н. са 90% имотите собственост на Руснаци. Референдум както в Крим за присъединяване към Руската федерация. Жителите ще гласуват "ЗА" като в Крим. Черноморието скоро е Руско вече както казва не кой да е, а депутат на Володя Путин

    Коментиран от #83

  • 70 😄😄😄

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "дядя фофа":

    Мустафа клекни и не мърдай, Нафърфорий е на ред😄😄😄

    Коментиран от #151

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 101010

    29 2 Отговор

    До коментар #60 от "Историк":

    Левин създаде СССР. Преди него цялата огромна територия на тази държава се казваше Русия и нищо друго. Ленин фактически даде държавност на всички народности в огромната държава
  • 73 констатация

    35 8 Отговор
    Путлер изнесе страховита реч. Контрастът с Байдън, Лайен, Мишел, Боджо и сие е оглушителен.
  • 74 Човече

    18 7 Отговор
    Странни сте ми платените писачи. Не се замисляте какво ни чака нас -европейците. И то още тази година

    Коментиран от #152

  • 75 НАБЛЮДАТЕЛ

    26 6 Отговор
    ЕДНО ТАКОВА ПРИЗНАНИЕ ЩЕ ПОСТАВИ В ШАХ АМЕРИКАНЕЦА БАЙ ДЪН, ЗЕЛЕНСКИ И ЕС! ОПИТИТЕ ДА СЕ ПАРИРА ПРИЗНАНИЕТО НА 2-ТЕ МЛАДИ ДЪРЖАВИ Е ПРАВО НА ВСЯКА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА! СТРАХЪТ ОТ ТАКЪВ ДЪРЖАВЕН АКТ КОЛКОТО И ДА Е НЕПРИЯТЕН ЗА НЯКОИ РАЗЛИЧНО МИСЛЕЩИ ЩЕ ДАДЕ ПРАВОТО НА САМОЗАЩИТА И ПОМОЩ ПОИСКАНА ОТ ТЯХНОТО ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ! ВСЕКИ ОПИТ ЗА ПОДОБНА ЗАБРАНА ДОКАЗВА БЕЗПОМОЩНОСТ, , А ВСЯКАКВИ САНКЦИИ СА ПРИЗНАК НА БЕЗСИЛИЕ! БЕЗСИЛИЕТО РАЖДА НАСИЛИЕ, В ЖАРАВАТА НА ОГЪНЯ ПОДСДТРЕКАТЕЛИТЕ ТЪРСЯТ И НАМИРАТ СРЕДСТВА ЗА ДА СЕ БЪРКА ТАМ КЪДЕТО Е ОГНЕОПАСНО И ДАЛЕЧ ОТ........СЪГЛАСНО ГЕОГРАФСКОТО РАЗПОЛОЖЕНИЕ И ВЛАСТОЛЮБИЕ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО!
  • 76 Не само

    21 2 Отговор

    До коментар #60 от "Историк":

    Киевска рус превзима Хазарският каганат, пресъиденява техните територии, не случайно евреите са главно в Украина и Полша. Лейба Давидович Бронщайн носи пари отнзад океана, Улянов прави Украйна. Случайност? Сорос хазарина случайност? Блинлейн руския хазарин случайност?

    Коментиран от #101

  • 77 САТЪРА НА ХАНА

    24 1 Отговор
    ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ, БРАТЯТА КИРИЛ
    И МЕТОДИЙ МОЖЕ ДА СА МАКЕДОНЦИ ....
    ..... АМА МАЙКАТА НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ КНЯГИНЯ НАТАЛИЯ НАРИШКИНА,
    СИ Е ВОЛЖКА БЪЛГАРКА ....
    ..... А И ВАШАТА ФАМИЛИЯ ЗАВЪРШВА НА -ИН , КАТО НА ПОВЕЧЕТО "Татари" ПОТОМЦИ НА ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ
    ......
  • 78 браво

    48 12 Отговор
    Слава на Христа Бога. Целия свят да гледа и да се учи от един забележителен държавник. Браво Владимир, искрени поздравления. Поздравления и за руснаците от Донецк и Луганск. Фашагите в Киев да си търсят памперси. Да обменят опит с краварите от кораба Доналд Кук.
  • 79 История

    20 24 Отговор
    Киевска Рус (Украйна ) ограмоти и цивилизова блатните московски племена, за награда, московските канибали им откраднаха името, историята и територията !

    Коментиран от #104

  • 80 сороснерес

    35 4 Отговор
    РУСИЯ ПРИЗНА ДОНБАС И ЛУГАНСК ЗА НЕЗАВИСИМИ..
  • 81 222

    42 4 Отговор

    До коментар #66 от "Човече":

    Светът на хората и преди 100 хиляди, и преди 10 хиляди години, и сега се диктува от това колко тежка ти е тупалката. ЕС има едно голямо нищо и празни приказки. СИла имат Китай, Русия, САЩ, ЕС има някакви комсомолски активисти и джендърмерия.

    Коментиран от #156

  • 82 хан Кубрат

    33 2 Отговор
    Няма друг такъв лидер, на свръх военна сила, който толкова да ги трае. И Байдан сигурно вече се чуди и ума не му се побира.
    После ще си създадете собствен свят.

    Коментиран от #107

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 барчо

    37 5 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Гледате, че руските политици обикновено се изказват сдържано, без много излишни движения, а когато някой се изкаже просташки, веднага се надава вой. Въпреки че американци, англичани, французи вече нямат политици, а някакви организми, които изглеждат или като клошари, смешници или като смъртници, а пък жените дори нямат сходно образование и всички се надпреварват да се изказват като селски бекове. На тях им е простено, щото са ни господари, а когато руснак нещо се изцепи .... оооо, колко съдбоносно, колко идиотско и т.н. Нищо де. Предстои да видим от тази вечер натам какво ще се случва, кой има съюзници, кой няма, кой съюзник ще се скрие в миша дупка, щото нещата в реалния живот са съвсем различни.
  • 85 **********

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Да живее Володя и Русия":

    👏👏👏👏👏....
  • 86 САТЪРА НА ХАНА

    8 12 Отговор
    НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД ИМА ПАМЕТНИЦИ НА 3-ТА НАЙ-ИЗВЕСТНИ БЪЛГАРИ
    ..... МИНИН И КНЯЗ ПОЖАРСКИ ...И ВЛАДИМИР ИЛИЧ УЛЯНОВ ЛЕНИН
    ..... ГЕРМАНИЗИРАНОТО ПЕТЕРБУРГСКО КАПИТАЛИСТИЧЕСКО ДЖУДЖЕ ПАК ПРОПУСКА ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ ОТ РУСКАТА ИСТОРИЯ
  • 87 България

    29 13 Отговор
    ОБИЧА ПУТИН!!!
  • 88 Браво Enver

    17 25 Отговор
    Все едно Ердоган утре да каже, че България е част от турската история

    Коментиран от #205

  • 89 101010

    19 3 Отговор
    Сталин е този, който заедно с Ленин на 3 ноември 1917 г. подписва "Декларация за правата за народите на Русия", в която специално е посочено: "Правото на народите на Русия на свободно самоопределение, дори разделяне и формиране на независима държава".
  • 90 А50

    40 6 Отговор
    Историческо обръщение. Без грам лицемерие и овъртания. Това е най-силното оръжие срещу мерзавците.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Сърп и чук

    35 7 Отговор
    От мемоарите на съветски летец от Великата отечествена - ,,В полка бяхме 17 народности! Руси, украинци, белоруси, арменци, грузинци и каквото ви дойде на акъла! А сега - Враг! Враг! Враг! Бъди проклетник, Горбачов!
  • 93 Беше забавно

    11 36 Отговор
    Тоз човек е дълбоко объркан..тълкува исторически събития от които трябва да произтекат действия в реално време касаещи война и убиване на хора..нарушава договори които са подписани от страната му..предлага на украинците да ги декомунизира пък той върна Русия във времето на Сталин..отделно си измисляше някакви числа с които фалирала Русия никога не е разполагала 90 години..кремълските бандити надминаха собствената си глупост в пъти с тая реч..ПОЗДРАВЛЕНИЯ..после се чудете защо никой не ви взема на сериозно
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 САТЪРА НА ХАНА

    19 2 Отговор
    АЗ СЪМ РУСИФИЛ ЗАЩОТО СПОРЕД МЕН ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ И КУБРАТОВИТЕ БЪЛГАРИ УЧАСТВАТ АКТИВНО В СЪЗДАВАНЕТО НА РИСИЯ И РУСКИЯ НАРОД НА ГЕНЕТИЧНО И ИСТОРИЧЕСКО НИВО ... И ХРИСТИЯНСТВОТО СМЕ ИМ ДАЛИ ... А ИСЛЯМА СРЕД ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ Е ДОНЕСЕН ОТ УЧЕНИЦИТЕ НА МОХАМЕД ... ДЕМЕК БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ ПРАВО И НА ТУРСКИЯ ТРОН :)))
    ..... КИЕВ ИМОСКВА СА СЪЗДАДЕНИ ОТ БЪЛГАРИ ..

    Коментиран от #105, #203

  • 98 Ха ха ха ха ха

    23 12 Отговор

    До коментар #22 от "Наско":

    Е как кога. Ами след Украйна идва ред и на Аляска:)) дай Боже да дойде ред и на България...

    Коментиран от #106

  • 99 НАТО и ЕС,

    25 10 Отговор

    До коментар #8 от "Ньойски договор":

    респективно СрАЩ вече загубиха Украйна. ДНР и ЛНР, вече са признати и са със статут на Армения и Казахстан, ще хвйрчат вече ыкропитешке зелки.
  • 100 Тоалетна хартия

    8 4 Отговор
    От уикипедия Киев е български..... """Бу-Орган (Бат Органа) се отправил в Рум и заявил там, че Кара-Булгар скъсва всички връзки с аварите и е готов да сключи съюз с Рум против тях… Зарадваният румски кан веднага признал бека за независим балтавар на Кара-Булгар и сключил с него съюз… Българите избрали за свой балтавар сина на Албури – Курбат, по прозвище Башту – който веднага започнал да се готви за война с аварите. По заповед на Курбат по-младият му брат Шамбат през 620 година издигнал на мястото на аула Аскал при възвишенията Куян-тау града Башту и потеглил от него начело на отряд от българи, анчийци и саклани-руси срещу врага. Удало му се бързо да разгроми аварите и да завземе страната им... след това Шамбат се провъзгласил за независим владетел, а държавата си нарекъл Дулоба, (тюр. Дуло род „Дуло-оба“, Дулеба). Като узнал това, Курбат заповядал на брат си да се върне на негова служба, но този отказал и получил от Башту прозвището „Кий“ („Отрязаният“, „Отделилият се“). Шамбат останал в Дулоба 33 години и си спечелил гръмка слава с победите си над фарангите и алманците... но въпреки това в края на краищата той бил разбит от фарангите през 658 г. и се върнал на служба при Курбат. Балтаварът заповядал на Шамбат да заеме предишния си пост – наместник на Башту… Жителите на града толкова го обичали, че нарекли цитаделата на Башту на негово име „Шамбат“, а целия град – с неговото прозвище „Кий“. И сега анчийците наричат Башту „Кий“… По-младият син на Курбат –
  • 101 Хазарите и куманите

    14 1 Отговор

    До коментар #76 от "Не само":

    Не са евреи. Единственото което ги сближава с евреите е това че те приеха тяхната религия
    Основен постулат на еврейството е че който приеме религията им е евреин

    Коментиран от #131

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Е.С.

    28 7 Отговор
    Честито признаването на ДНР и ЛНР от страна на Русия!
  • 104 Антитрол

    20 9 Отговор

    До коментар #79 от "История":

    Хайде стига с тъпите соросоидни опорки.
    Киевска Рус е Русия и е втората им столица - първата е Новгород и тогава се е казвала Рус, третата им столица е Москва и вече е Русия - общото е че и в трите столици ги управляват една династия царе - Рюриковите на основателя на държавата викинга Рюрик.

    Опорките не вървят

    Коментиран от #114, #224

  • 105 По твоята логика

    8 8 Отговор

    До коментар #97 от "САТЪРА НА ХАНА":

    И по логиката на някои конгресмени българите са създали и и Вашингтон лос Анджелис Торонто Буенос Айрес Пекин Истанбул

    Коментиран от #116

  • 106 Мухаххаха

    4 9 Отговор

    До коментар #98 от "Ха ха ха ха ха":

    Много ще се радваш б52 като ти размаже пияната мутра обещавам
  • 107 барчо

    43 7 Отговор

    До коментар #82 от "хан Кубрат":

    Путин не е някой селски бек и да не знае кой е, какъв е, колко може и да си гърми патроните на хаос. Не си хвърля думите напразно, за разлика от някои други. Всичко с времето си. Вчера беше рано, а утре ще е вече късно. Това е точното време за действие. Без словоблудстване. Така и не разбраха с кой си имат работа. Един американски президент разправяше, че щял да смаже Северна Корея ако продължава да разработва ракети. СК продължи, а така и не дочакахме да я смаже. САЩ всеки път смазват икономически Русия, а тя всеки път става все по-силна и по-силна. Военния бюджет на Русия е колко по-малък само от САЩ, не говорим за НАТО. И Путин без много приказки, с нищожен бюджет сложи могъщия обор в ъгъла. Сега обора прави вяли движения за заблуда на противника и то пак иска да подстави чужди територии. Тези на Румъния, Полша, България иска да бъдат мишени. Като си имаш проблеми с Русия си ги решавай сам. Прати всичките си кораби до границите на Русия и се прави на мъж. Да ти ги потапят, а не да стрелят по американските бази, но на българска територия. Ние проблеми с Русия нямаме.

    Коментиран от #115

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 А50

    29 5 Отговор
    Запада вече не е този фактор който му се иска да бъде. Само 20тина години пълна хегемония и се o сраха
  • 110 Ха ха ха ха ха

    31 8 Отговор

    До коментар #23 от "Тоа требва да бъде елиминиран бързо":

    Няма как приятел. Все едно да елиминира КГБ. Не разбрахте ли, че втори Елцин няма да има.? И да не е този, то ще е някой втори Путин. Сега видяхте ли нагледно как грамотно се управлява държава? А управниците в Европа са до коленете на руските им колеги. Даже не и до коленете, ами до кокалчетата:)))) на фона на руските управници, европейчетата са безлични и неграмотни.
  • 111 САТЪРА НА ХАНА

    9 4 Отговор
    КЕВСКА РУС Е СЪЗДАДЕНА ОТ КУБРАТОВИТЕ БЪЛГАРИ С ПРИМЕС ОТ ХУНИ И СКИТИ И 5%. ВИКИНГСКА КРЪВ ... ВЪОРЪЖЕНИЕТО НА КИЕВСКА РУС Е 100% КАТО НА БЪЛГАРИТЕ :)
    ......
    СЛАВЯНИТЕ СА С ГЕНЕТИЧЕН ПРОИЗХОД ОТ ХУНИТЕ НА АВИТОХОЛ -АТИЛА И СКИТИТЕ
  • 112 Липсва

    2 2 Отговор
    Пеала забрави да каже за кога е насрочен референдума само
  • 113 Голем смях

    12 19 Отговор
    Този път малкия настъпи мотиката.
  • 114 барчо

    19 3 Отговор

    До коментар #104 от "Антитрол":

    По земите на сегашна Украйна са живели народи, които са се наричали Малоруси, не малоукраинци, много преди да се появи думата украйна по аналите.

    Коментиран от #198

  • 115 Гъбарчо

    11 4 Отговор

    До коментар #107 от "барчо":

    Тепърва ще опознаете ъгъла много добре..нещата сега започват
  • 116 САТЪРА НА ХАНА

    10 2 Отговор

    До коментар #105 от "По твоята логика":

    ПЪРВИЯ БЪЛГАРСКИ ХАН Е АВИТОХОЛ -АТИЛА
    ...
    И СЪЩО ИСТОРИЧЕСКИ Е ПОТВЪРДЕНО ЧЕ КИЕВ И МОДКВА СА СЪЗДАДЕНИ ОТ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО С КАЗАН И УФА ...
    ....
    А ЗА НЮ ЙОРК .. СЪЗДАДЕН Е ОТ ХАЗАРИ -ХОЛАНДСКИ ЕВРЕИ С ПРОИЗХОД ОТ СТЕПИТЕ
  • 117 Има една песен

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "ами":

    ..... и това ще стане, и това ще стане ее......
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Чук и Гек

    6 9 Отговор
    Има време до полунощ да обяви и Сръбска Крайна за негова територия!
  • 123 А Елцин?

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    От материалите в мрежата, за разпадането на СССР заключават че Б. Елцин е бил главният двигател.
  • 124 САТЪРА НА ХАНА

    11 6 Отговор
    ФАЛШИФИКАЦИЯТА НА РУСКАТА ИСТОРИЯ ЗАПОЧВА ОТ ГЕРМАНКАТА ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА
    .....
    СЛАВЯНИТЕ ГЕНЕТИЧНО ПРОИЗХОЖДАТ ОТ ХУНИТЕ НА ПЪРВИЯ БЪЛГАРСКИ ХАН АВИТОХОЛ -АТИЛА И СКИТИТЕ ОТ ЧЕРНОМОРСКИТЕ СТЕПИ
    ......
  • 125 Ттт

    20 2 Отговор
    Общото между Янукович, Тимошенко, Порошенко,Зеленски,Гройсман и т.н. е,че не са украинци по националност...
  • 126 Опааа

    14 2 Отговор
    Сега стана интересно. Хайде един въпрос към всички писачи тук:
    Как се влиза в КГБ, ако не си комунист? Или,как се става охрана на Т.Ж. ако не си комунист?
    Ни ги харесвам комунистите....ама не може, според интереса да са хем добрите,хем лошите

    Коментиран от #129

  • 127 Македония като

    12 2 Отговор

    До коментар #37 от "западни комунисти":

    държава се появява след радвала на СФРЮ, с две думи след войната на краварите срещу сърбите.
  • 128 Sion

    8 0 Отговор
    Самата истина!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Боро

    29 3 Отговор
    Ясно, войната започва. Но ние не се страхуваме. Имаме обещани 8 самолета и духовна подкрепа. Бай Дън ще води душевна борба в наша полза. Да видим какво ще стане, но предполагам, че до месец-два ще бъдем в руската зона. А Паси и Поптодорова ще са глашатаите на Кремъл, каквито бяха техните родители.

    Коментиран от #144

  • 131 Епа

    7 0 Отговор

    До коментар #101 от "Хазарите и куманите":

    Всъщност днешните Евреи са наследници на Хазарите без Испанските Евреи(ама ги смятали за втора ръка Евреи в Израел) Та да си дойдем на думата всичките богати евреи от Чехия Полша(Бившата Моравия) и Русия са Хазари. Ха сега прави сметка Рокфелерови и Рокшилдовци Чехия и Полша, Сорос Унгария Блинлейн Руски евреин, дали са Хазари? Иначе голяма част от истинските Израелтяни от преди 2000 години днес се наричат Палестинци. Аз не съм чул Мохамед да е налагал със сила Исляма. Кой е живял на ония земи тогава и кой ги е окупирал сега? Как да си признаят Хазарите какви са?
  • 132 фАНТОМасс

    14 3 Отговор
    Защо не си вземе и Аляска ? Ще е напълно смазващо и тотално шокиращо !
  • 133 Троянски Кон

    19 11 Отговор

    До коментар #1 от "путин от ссср":

    Не СССР а велика Русия ще създаде Путин и заедно със Китай ще бъдат властелините на света .А ти учи Руски език щото новият световен ред е на Русия и Китай и който не е със тях значи е против тях и го чака възмездието .

    Коментиран от #160, #217

  • 134 Ами за

    8 1 Отговор

    До коментар #49 от "Ами да вземе":

    какво да говори за тях, там всичко е решено, приказки вече не са нужни, както и тук. От тук нататък следват само действия.
  • 135 VVVVVVVVV

    6 1 Отговор
    Браво. Точно и ясно.
  • 136 барчо

    23 7 Отговор
    За разлика от западните дипломати, руските завършват нарочно училище точно за дипломати, където се учи дипломация, заедно с всичко останало. Външния министър на Германия е една даскалица, която си няма идея дори от география. Какво ли е преподавала се чудя и как така дори е станала учителка изобщо. И а честито. Преди малко президента Путин призна Донбас и Логанск и договор май ще бъде подписан онлайн. Укрите каквото повикаха, такова отговорило. Мечката вече се събуди дами и госдода..Некои не верваха.
  • 137 Койчо

    4 9 Отговор
    Няма такъв кaпyт.
  • 138 Опааа

    2 7 Отговор

    До коментар #129 от "Чук и Гек":

    Е той няма коса...доста чембери е получил
  • 139 По повод

    12 1 Отговор

    До коментар #50 от "укра":

    санкциите, днес Матвиенко, каза, че ако трябва ще ги преживее, а Мишустин, каза, че вече са направили така, че санкциите да не ги засягат въобще, всичко е подготвено.
  • 140 Брендо

    11 1 Отговор
    Аз Брендо заявявам че това за съда на Украйна не е вярно. Тук се чувствам много добре - правата ми са защитени от съдилищата на Италия и Румъния които искат да ме вкарат в затвора. Украйна е една правова европейска държава.
  • 141 Бесен _Язовец

    7 2 Отговор

    До коментар #60 от "Историк":

    Тоя па къде провечете Украйна бе преди 1917г? Писал съм Киев - Киевска Рус и преди 1704 е било княжество Киевска Рус, Русия е била друга държава. Ако ще си говорим какво са славяни - племето рус е друг въпрос и кво е общо между Киев и Москва!
  • 142 И Путин вече си има НАТО и чл.5

    18 3 Отговор
    Ами думаше му Путин на байизкукуригал да запре НАТОТО и да не 0припикава портата на мечката, ама на... инат, пък сега олеле!!!!
    И ей го сега Путин си направи собствено НАТО със собствен чл.5 и т.н. последствия.
    А колко щеше да е простичко байалцхаймер и НАТОВЦИ да гарантират и си изпълнят договореностите и да не се разтягат на изток. И така щеше всички да заживеят в мир и сговор за дълги времена....
  • 143 Да питам путинчу...

    16 7 Отговор
    Що не мисли по същия начин за Македония и България?Така както Македония е част от българска територия и история,не само съседна днес държава!Защо путинчооо подкрепяш сърбоманските "теории" днес?
  • 144 барчо

    11 3 Отговор

    До коментар #130 от "Боро":

    Русия не забравя, така че тези със сигурност няма да виреят.
  • 145 Урааа

    2 5 Отговор

    До коментар #54 от "MGewehr":

    от твоите уста в божиите уши и дела. Да бъде!
  • 146 Ггггг

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Е да... ама Путя може и да се разходи до киев, ама ние с нашатацармия най-много една заря в Кюстендилнда спретнем хихи
  • 147 Още каза

    24 4 Отговор

    До коментар #45 от "Човека още говори":

    В прякото предаване Путин още каза,че са им известни поименно всички бандеровци - нацисти които изгориха харата в Одеса. Каза,че ще им се потърси и наложи отговорност за изгарянето на живи хора.
  • 148 Перо

    13 6 Отговор
    А Хрушчов и Горбачов са непричем в сегашната ситуация между Русия и Украйна! Горбачов дълго време живя в Германия с германска пенсия,после се премести в Москва и си живее като цар,но никой не го пипа за разпада на държавата! Бяха унищожени стотици милиони човешки животи и съдби в Русия и Източния блок.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Да бе да

    6 19 Отговор
    Уааау , този човек е загубил връзка с реалността! За него явно историята започва от ленин ??? И в същото време обвинява ленин и комунистите за днешната ситуация ! Човека е за връзване !!! Но , щом не псува сталин в росссиа е велик

    Коментиран от #183

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Е какво ни

    12 1 Отговор

    До коментар #74 от "Човече":

    чака, това което сме го надролили да си го сърбаме, или както каза Путин......., хубаво лошо, така ще бъде, красавице моя.
  • 153 Истински националист

    7 7 Отговор
    А Сталин създаде Македония

    Коментиран от #155

  • 154 Те Така Те

    6 8 Отговор
    Нали джуджето тъгува по СССР, защо не приема решенията на Ленин?
  • 155 Истински националист

    5 11 Отговор

    До коментар #153 от "Истински националист":

    Султан Мехмед създаде османската империя, а султан Баязид и подари Кърчали. Сега какво да си го искат ли?
    Цивилизованият свят подкрепя единството на Украйна.
  • 156 От трите

    14 7 Отговор

    До коментар #81 от "222":

    само Китай и Русия са сила, САЩ са головодници страхливци и чеп за зеле не става от тях, а от ЕС хептен нищо.

    Коментиран от #161

  • 157 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    3 8 Отговор
    Чух, че Копейкин вече е изпратил искане до МВнР да бъде назначен за посланик в Н. Р. Луганск.
  • 158 ЛГБТ 🏳️‍🌈

    0 6 Отговор
    И ние сме част от Русия искаме и ние да сме с привилегии като теб нали си от нашите 🌈🏳️‍🌈
  • 159 Онзи

    5 0 Отговор
    Не е като да няма аргументи и основание...
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 русия прокълната кочина на злото

    9 19 Отговор

    До коментар #156 от "От трите":

    Каква сила са руските мижитурки бе лимон ? Цялата русия се крепи на два шамара.Абослютен крепостен резерват обитаван от мизерни крепостни дебили.Държава с възможности на джудже и със силата на мижитурка.Това е твойта просия смешко

    Коментиран от #178

  • 162 ФАКТ

    5 0 Отговор
    100%.
  • 163 русия прокълната кочина на злото

    8 12 Отговор
    Държава с влиянието,икономиката и силата на мижитурка ,няма право и не може да решава нищо !

    Коментиран от #165

  • 164 НАЧАЛОТО

    6 7 Отговор
    НА КРАЯ ЗАПОЧНА. ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО СЕ АКТИВИРА.
  • 165 Ха ха ха ха ха

    14 4 Отговор

    До коментар #163 от "русия прокълната кочина на злото":

    Видяхме каква "мижитурка" е, видяхме:))) Прави си каквото иска и както го иска за ужас на джендърите.
  • 166 СЕГА ВЕЧЕ

    5 1 Отговор
    ЩЕ СЕ РЕШАТ И ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ....
  • 167 Ердоан

    5 4 Отговор
    И аз мога да кажа същото за България.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Гост

    9 7 Отговор
    "Украйна не съседна държава, а част от руската история...." - съгласен! Айде ся да стане и част от руската територия! Както си бяха! Две държави - един народ! - мечтата на нагло-саксите - разделяй и владей.
  • 170 русначетата

    7 3 Отговор
    ще одат до Европа да по дуат малко на арабите за некое евро че рублата много евтина 😂🤣😂🤣
  • 171 каза им го в прав текст

    11 1 Отговор
    Браво!!!
    ако и Румен Радев го каже на КУХИЯ македончо.... еееееххххх
    мечти мечти мечти.................немат ТОПКИ в гащите
    тия политици
  • 172 Корупцията

    6 9 Отговор
    "Корупцията в Украйна корозира украинската държавност". Също и България. Само, че тази корупция е създава Путин, т.е. Русия. Проклети да сте! Мразя ви!

    Коментиран от #175

  • 173 hmhmhm

    7 1 Отговор
    Леко ШАХ се получи тук за еврогеовете... Да видим къф акъл ше фърли БайДоньо - ама да са поразбуди първом ....
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Ние също

    3 2 Отговор

    До коментар #172 от "Корупцията":

    ваз, така, че омразата е взаимна. Но по-силните сме ние, а вие никой.
  • 176 Има си вече свое НАТО и чл.5

    5 2 Отговор
    Ами думаше му Путин на байизкукуригал да запре НАТОТО и да не 0припикава портата на мечката, ама на... инат, пък сега олеле!!!!
    И ей го сега Путин си направи собствено НАТО със собствен чл.5 и т.н. последствия.
    А колко щеше да е простичко байалцхаймер и НАТОВЦИ да гарантират и си изпълнят договореностите и да не се разтягат на изток. И така щеше всички да заживеят в мир и сговор за дълги времена....
  • 177 Да бе да

    4 3 Отговор
    23 години на власт ! И понеже няма кой от живите да обвини ( то е като да обвиняваш себе си ), изкопа костите на комунистите , сочи ги на рушняците и им вика, те са виновни !!! ...... но никога той !
    Не случиха пак на цар в Северна Монголия!
  • 178 Ще видим

    8 4 Отговор

    До коментар #161 от "русия прокълната кочина на злото":

    кой на какво се крепи. Да си знаеш, че приказки Путин не хвърля ей тъй на празно. С този акт днес света влиза в друга епоха. Тона е края на своеволията на краварите от САЩ. От тук нататък следват действията. Като не слушате Путин сега е ред да слушате Шойгу. Искате те искате ще търпите красавици.
  • 179 В.В.П.

    8 6 Отговор
    Говори Владимир Владимирович ,господарят на света и ООН .Слушайте внимателно .Всяка дума ,изречена е осмислена и вярна ,.Щом дава обръщение към нацията ,утре ,нацистите от десен сектор колаборационистите,и хахлята ще гризнат дървото .
  • 180 В.В.П.

    5 1 Отговор
    Ленин е чудовище с екзекуцията на Романови,,,Троцки два пъти ,вкарват държавата в гражданска война. Най лошото за една нация .Което сега е в , Осраина. Това не се измива 100 год..
  • 181 Xxx

    10 3 Отговор
    Още от Римската империя, правото винаги е на страната на по-силния - в буквален и юридически смисъл! Ако събитията продължават в този ред, след някоя друга годинка ония в парламента вкупом ще запеят руски песнички... Това не означава, че непременно ще е хубаво, но така е устроен светът. Нормално интелигеннтните хора го разбират още на 6-7 годинки, след като са изяли боя от по-силния (или смелия) Гошко ;-)
  • 182 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #168 от "хан ювиги":

    Кажи нещо за БЮРМ.Украйна от мнооого време е руска.
  • 183 Само питам

    6 1 Отговор

    До коментар #150 от "Да бе да":

    Че преди Ленин за Украйна чувал ли си?Колкото за Северна Македония преди Преспанския договор.
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Чудя се

    5 1 Отговор
    Защо ние не асоциираме Македония към България мигновено. Русия ще я признае като част от България
  • 186 Щирлиц

    6 6 Отговор
    След толкова десетилетия на комунистически действия против руската държава,най-после се намери достоен управник,който да преразкаже в няколко изречения историческите факти.Путин,Владимир Путин.
  • 187 Sion

    6 7 Отговор
    Велика реч на Путин!Остава в историята!
  • 188 Аха

    3 0 Отговор
    А защо не се върне още по-назад във времето и историята другарят Путин, когато южна Украйна и Крим са били част от Велика България ?! Той със сигурност помни, че Киевска Рус е създадена..... някъде по българските земи ! Вече знаем, че достатъчно разбира от тия неща !
  • 189 Смешници

    5 0 Отговор
    Пропусна да каже че Ленин е написал Азбуката
  • 190 Б. В.

    7 7 Отговор

    До коментар #34 от "сороснята":

    Никой не е в шок. Просто всички предупреждения на 100% се превърнаха в истина. На джуджето не му остават повече от 10-15 години живот, поради което не му пука, и му е все тая ако създаде световна ядрена катастрофа! Добре, но онези които нямат желание да участват в неговите долни сценарии, какво да направят? Говоря за младите хора, за онези които живота тепърва започва. Ще бъдат въвлечени против волята им във военни действия, а може би и в апокалипсис, заради болни политически амбиции! Нека покажем на света колко болни, фанатично болни националисти са руснаците, с цената на всичко! С такъв диктатор като Путин, който е от ранга на Хитлер, света не може да очаква нищо добро!!!
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Чипът

    7 3 Отговор
    Тоя съм го чул да свърши на бесилото. Осъден от съда в Хага
  • 193 Цццц

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Лидер":

    Утре и вас
  • 194 Васик Атанасова

    8 2 Отговор
    Боже всички ли. Са. Толкова зле в. Тази Русия няма ли един трезвен
    Там
    Че. То освен Украйна има още 15 републики в това число и България
    Така ли. Ще ги обединиш пак с танкове
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Ами сега

    5 0 Отговор
    " Русия е готова да демонстрира истинската декомунизация, при положение, че Украйна се стреми към това." Много е вярно. Когато приемаш наследство, приемаш ВСИЧКО и не винаги си на печалба. Украйна за което се бори, това и получи.
  • 197 Банско

    5 0 Отговор
    Тя и Македония е час от България ама я дадохте на Сърбия, ей затова ще ви мрязя до костите си.
  • 198 ВКАРЧО

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "барчо":

    То и по нашите земи са живеели едни дето са се наричали Траки а не Българи.
  • 199 третото на коча

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "путин от ссср":

    С тоя ръст дето го има поне ефтино ще им излезе балсамацията.
  • 200 Жужето е просто диктатор

    7 3 Отговор
    И държи народа си заложник на болните си амбиций за да се изживява като властелин жужето
  • 201 Бай Ганьо

    6 2 Отговор
    Прав е Путин.С.Македодия не е съседна страна а част от българската история.
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 В е л и к и я

    3 1 Отговор

    До коментар #97 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Ти ако за това си русофил ок , ама къв е смисълът кога всеки в Русия мълчи за това и трескаво променят историята така че все едно изобщо ние българите не съществуваме и не сме дори съществували ....да не говорим за направеното от нас ........ !
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 " селянин "

    5 2 Отговор
    Основната политика на НАТО - вските държави е заличаването на славянските народи, писмеността и културата им . Това беше заложено още преди да бъдат приети страни от Източна Европа !
  • 207 " селянин "

    6 4 Отговор
    Основната политика на НАТО - вските държави е заличаването на славянските народи, писмеността и културата им . Това беше заложено още преди да бъдат приети страни от Източна Европа !
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Посетител

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Точно преди два дена гледах по БНТ репортаж от Поморие, за квартала, известен като Малката Русия. Как в началото е бил населен предимно с руснаци, но от началото на ковида постепенно са разпродали имотите си и на тяхно място са дошли нашенци. Така че, мантрата за "руското нашествие" по Черноморието почва да издиша!
  • 210 Посетител

    6 2 Отговор

    До коментар #49 от "Ами да вземе":

    Какво смесваш Курилите с Грузия?!? Първото е военен трофей, законен при това! Спечелен от тях от японците, дори Щатите не са поставяли това под въпрос! А за Грузия - вината е на онзи идиот Наакашвили, който подлъган от западните си "приятели", атакува Южна Осетия и руските миротворци там (действащи с одобрението на ООН)! Пишеш си така, да се намираш занимание!
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Алооо, Б'ней Б'рит !!!

    5 0 Отговор
    Защо проспахте „риториката на омразата и антисемитизма ? Жиди на РУСКИ е ЕВРЕИ !!! Съчетанието жиди+бандеровци е обидно както за един руски/украински евреин ,така и за самите руси и украинци ! Плюете срещу Луков марш , а с шарени знаменца връткате дупета на левомекокиткови събития ! Бъркате езика на омразата с езика на облагата ! Хероите на Мусаката обляха националистите на БНС с омраза , а Вие се притурихте да не би да не Ви забележат и да пропуснете облагите на СЕК.
  • 215 Хатят ли РУСКИЕ вайна?!!

    3 6 Отговор
    Този е пълен болен мозък. Ами цяла Европа е къде по вече, къде по малко с обща история... Заслужи си място в историята до Хитлер!
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Гост

    6 0 Отговор
    Ами като РСМ е част от БГ история ,сега какво...да я анексираме ли....
  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 До президент Путин 😏😊

    6 0 Отговор
    Чичо Вова, прав си, ама донякъде! Руската история е част от Киевската история! И азбуката, и християнството са дошли в Русия от България през "Киевските земи"! Използвам твоя речник! Впрочем, защо не чествате заедно със Зеленски Денят на славянската писменост и култура? Ще бъде чудесен повод за сближаване.
  • 221 ТОВА ВАЖИ И ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

    3 0 Отговор
    НО ВСИЧКО С ВРЕМЕТО СИ !
  • 222 Бум

    3 0 Отговор
    Добра идея за българските политици.Северна Македония не е съседна страна а част от Българската история. :)
  • 223 2423

    0 3 Отговор
    след хитлер този е най опасния идиот
  • 224 АНТИ АНТИТРОЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "Антитрол":

    РЮРИК Е БИЛ ЕДИНСТВЕННО ГЛАВЕН ВОЕННОНАЧАЛНИК НА НОВГОРОД....КАКВИ ГИ ПИШЕШ ТУКА ..?!?!!?!! КАТО ПРЕДИ НЕГО Е ИМАЛО ОЩЕ ПОНЕ ХИЛЯДА ГОДИНИ ДРУГИ ВОЕННОНАЧАЛНИК ВКЛЮЧАЯ И ОТ СКАНДИНАВСКИТЕ СТРАНИ ЗАЩОТО ПРОСТО ГРАНИЦИТЕ ТОГАВА СА БИЛИ ДО АТЛАНТИКА.....ВИЖДА СЕ ЧЕ ИЗКАШ ДА ИЗКРИВИШ ИСТОРИЯТА ПО ЗАПАДНЯШКИ......И НАУЧИ КОЙ ВДЪЩНОСТ ПРЕВРЪЩА СЕЛОТО МОСКВА НАСРЕД БЛАТОТО В ИСТИСКИ МОДЕРЕН ГРАД...
  • 225 Кой налива бензин в македонските...

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Паисий е жив":

    Чутури?Самият Путин им пуска легенди,че българската азбука е създадена от ,,македонците"...Самият Сашо велики е написал глаголицата на тръстиков папирус от охридското езеро.Василии,,българоубиец",пък бил Васко Македоноубиеца..Всичко се връща на фалшификаторите от Коминтерна.
  • 226 Милен

    6 0 Отговор
    То и Русия е част от историята на Велика България
  • 227 Бодак

    1 2 Отговор
    "Путин: Украйна не е съседна страна, а част от руската история" -- заглавието на Стойчевите писания

    "...за Русия това не е САМО съседна държава, а част от историята на страната." -- третото изречение от Стойчеви писания с напълно различен смисъл от подвеждащото заглавие ....

    Ех, ценности, ех Западни ... ех съвест ...
  • 228 Дедо Пене

    0 1 Отговор
    Нахалното джудже. иска да върне времето на КГБ,, Комунизма и СССР! НЕВЪЗМОЖНО!!!
  • 229 Бъбу

    1 0 Отговор
    Русия не била съседна страна а част от руската история, ами то същото важи и за РСМ, това означава ли че трябва да се бием и воюваме за територии като през средновековието. Този тип Путин живее в друг век, този диктатор ми напомня на други такива живели преди него и за трагичната им съдба, не е лошо и той да си ги припомни преди да напада съседите си.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания