Last news in Fakti

1 Март, 2022 05:20 7 886 59

70 украински войници загинаха в Ахтирка

  • украйна-
  • война-
  • загинали-
  • ахтирка-
  • русия-
  • войници

Кметът на града Павел Кузменко заяви, че над града са хвърлени вакуумни бомби, забранени от Женевската конвенция

В Ахтирка, Сумска област, в резултат на масиран огън от руските войски са убити 70 войници от украинска бойна част.

Това съобщи в Telegram председателят на Сумската областна държавна администрация Дмитрий Живицки, цитиран от UNIAN.

„Продължават да вадят тела от развалините след ударите на вражеската артилерия. Държавната служба за спешни случаи и доброволци работят. Има много загинали. Сега подготвят места в гробището за 70 загинали украински войници", се казва в съобщението му.

В същото време Живицки подчерта, че има и големи загуби от страна на противника.

„В града имаше много тела на руснаци, събираме ги. Служителите на Червения кръст ги прибират вкъщи“, допълни председателят на Сумската областна държавна администрация.

Той публикува и снимки на разрушена военна част, изпод чиито развалини се изваждат телата на войници.

По-рано кметът на Ахтирка Павел Кузменко заяви, че над града са хвърлени вакуумни бомби, забранени от Женевската конвенция.

В Чупаховка руснаци с бронетранспортьор застреляли хора, пътуващи с автомобил ВАЗ 99, изоставили бойната машина и потеглили с колата на жертвите си.

"Нашествениците отварят гаражи и крадат автомобили“, съобщи шефът на Областната държавна администрация в Суми Дмитрий Живицки.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 08:25 27.02 / В 7:52 е превзет Харков

    23 4 Отговор
    05:27 1.03 / В крайна сметка, Харков превзет ли е ?

    Коментиран от #5, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    86 34 Отговор
    Тоя кмет много компетентен по бомбите бе . Как разбра ,че са точно вакумни бомби или някой му подсказа каква пропаганда да тиражира.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кмета

    17 41 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ами не всички са кухи като теб. Отивай да пасеш овцете, че окъсня!

    Коментиран от #58

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 В окопи ли се бият

    9 26 Отговор
    Тия руснаците толко ли бе могат да ги превземат тез селяни.
  • 9 Вова

    17 39 Отговор

    До коментар #1 от "08:25 27.02 / В 7:52 е превзет Харков":

    Уви, не! Изложиха ме пред целия свят. Обмислям дали да се ликвидирам сам или да повлека и другите с мен. Такъв позор не мога да преживея.

    А комиксите в "тубата", дето местните ватенки предлагат за гледане, са си чист фейк. Виж това го умеят и никой не им отрича актьорското и операторско майсторство. Не е истина показаното, но поне пък е играно с мерак.
  • 10 другарят

    81 26 Отговор
    Русия контролира напълно въздушното пространство на Украйна! Това означава, че войната е решена и могат буквално да правят каквото искат и където искат ден и нощ! Всяка съпротива на украинската армия от сега нататък е абсолютна безсмислена и ще доведе само до излишни жертви! Предателя Зеленски, не трябва да слуша господарите от фашистка Америка, а да обяви капитулация! Никой в Русия не е искал тази война, подпалена по вина на украинските олигарси и техните господари от САЩ през 2013г!

    Коментиран от #12, #21

  • 11 ха ха

    27 57 Отговор

    До коментар #5 от "Гледай в ютюб!":

    Абе, ти със 100 хил войска не можеш магистралата София - Бургас да сложиш под контрол! Украйна била под контрол... Под контрол, ама украински. Путя някой жестоко го е подлъгал, че ще мине с толкова малка ударна сила. Ще бере ядове...

    Коментиран от #17

  • 12 ха ха

    16 13 Отговор

    До коментар #10 от "другарят":

    Ъхъ... Американците 20 години контролираха въздушното пространство на Афганистан... и правеха каквото си искат... :D
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 асан

    47 21 Отговор
    Зеленски продължавай да не се съгласяваш с капитулацията.
    Ако искаш Путин ще ти даде и продължения, за да му се репчиш.
    Не разбра ли шушумиго името на ПУТИН ще бъде изписано със златни букви в историята.
    А за твоето всеки ще се сеща единствено замезвайки със зеле-туршия
  • 15 66666666

    21 11 Отговор
    Термобарична бомба няма със какво друго да я объркаш. Кметя е прав.каквото потърсило такова се обадило. Между другото хамерите я използха за първи път във Афганистан.
  • 16 ха ха

    18 31 Отговор
    Истина е, че руската армия превъзхожда украинската многократно, но една десета от руската армия не е по-силна от това което предлага украинската. Армията им не е това, което беше през 2014. Имат много грамотна армия, военно промишлен комплекс сред водещите в света. Правят ракетни комплекси, противотанкови средства и танкове, които не отстъпват на руските. Бият се грамотно за земята си. Няма никаква логика русите да се разминат с по-малко от 50 хиляди жертви, особено след като джавелините и стингърите преминаха границата. Много далеч сме от край на войната, ако страните не намерят общ език.

    Коментиран от #44

  • 17 РЕАЛИСТ

    40 17 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    Когато имаш срещу себе си армия , като украинската, що ти е повече армия. За 6 дни си унищожил флота им, авиацията, летища, лишил си ги от излаз на море, обградил си големите им градове, няма ПВО и контролираш въздуха. При такова състояние в историята всички се предават. И това е на 6-я ден. Повече ли направи Израел в 6- дневната война? И откъде ще му дойдат ядовете. Взе на прицел НАТО с ядрените оръжия , да си натискат парцалите и вчера им се изсмя на глупавите санкции. Има нов шериф в града. Трябва да го осъзнаят.

    Коментиран от #25

  • 18 А коктейли

    13 6 Отговор
    Молотов дето хвърлят бандеровците може ли
  • 19 Лилипутин

    15 26 Отговор
    Ами аз съм военнопрестъпник ,затова ползвам от тези бомби .сега вече светна ли ви ,дребен лилипут с мания за величие. Пък нали виждате ,трепя невинни хора .за да се страхуват от мене.така трябва да се държи един диктатор.

    Коментиран от #27

  • 20 Абе

    33 13 Отговор
    Кой подари тия хубави оръжия на режима в Киев? Да не са от парите за нашите ефки? Пък за нас повиквателни. Вън България от натю
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Другата луна

    12 19 Отговор
    Вчера в центъра на Москва беше главният редактор на Bild и показваше с таблет на руски минувачи кадри от войната в Украйна, които хората не бяха виждали в руските медии. Руснаците изпитваха голяма изненада. Отворени усти ..

    Коментиран от #50

  • 23 Четател

    10 12 Отговор
    Пропагандата е вредна за цялата нация замислете се какво възприемат децата ви които са ма 15-20 като цяло от статията абе Руснаците идат или сградата в която случайно се набират доброволци(нацисти) 95% останалите 5 са за вайръл в мрежата постват на всеки 10-15 Мин клипове в телеграма питам това как се отразява на младите които са от 90- те какво виждат в интернет две различни реалности едната уж сърцераздирателна жертва другата узорпатор а след два дена слушаш абе благодарение на тези лошите теб те има ами сега ??? Просто си пред избора червеното или синьо хапче.
    П.С. Докато при всяко включване на телевизора гледаш едната гледна точка на мен ми се иска да разбера и другата ? Когато я видя по БТВ Нова и БНТ тогава за мен премиера ще спре да бъде Киро тъпото(простия , т.н.)
  • 24 Ехе...

    31 7 Отговор
    Руската армия ако искаше да има жертви как мислиш? Щеше ли да остане някой. Хайде сега приказки от Шехерезада. Никой не обяснява защо е тая война. Изкарват Путин луд, като най близко до мозъка.

    Коментиран от #38

  • 25 ха ха

    9 18 Отговор

    До коментар #17 от "РЕАЛИСТ":

    Ами, не е точно така. Джиткат си русите по празните пътища и от време на време им изчезне някой конвой. В градовете не могат да влезнат, а и не могат да ги обсадят. Същото е и във въздуха - ще си връткат самолетите, ама трудно ще пуснат хеликоптери и щурмови самолети при наличие на стингери. Много важно,че кръжат изтребители... Пак повтарям, ако не вкарат 2 милиона войска ще берат ядове. А, два милиона няма да вкарат... С това което разполагат не могат нито да обсадят град, нито да осигурят границите с 4 натовски държави и една враждебна Молдова. Като слон в стъкларски магазин са...

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Монтгомъри

    37 3 Отговор

    До коментар #19 от "Лилипутин":

    Донбасс през 2014-2015 през ден беше атакуван с такиви бомби от Киев.
    И никой не ревеше-нито в България,нито в европа!
    Може би затова,че беше Донбас?

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 РЕАЛИСТ

    18 6 Отговор

    До коментар #25 от "ха ха":

    Абе ти на коя планета си. Обкръжени са и Харков и Киев. На Киев е оставен само хуманитарен коридор. Във всяка съвременна война Русия използва реципрочна сила. Така проверява бойната си техника и стратегия. Тя се готви за друга по-голяма война. В Чечня, вкарваха и изкарваха различни бойни части, само за да ги проверят и коригират . Същото правиха и с техниката. Намериха слабости на Т-80 и конструкторите заработиха. В Грузия също използваха само 58-ма армия
  • 30 ТRIF

    21 5 Отговор
    "Вакуумни бомби, забранени от Женевската конвенция"... Я пак? В Афганистан кои пусна такава бомбичка преди няколко годиники? Да припмня ли или вече няма нужда. И знаете ли защо бе пусната? Ако сте забравили... просто беше произведена и скоро и изтичаше гаранцията. Да не става зян. Много хуманно, нали?
  • 31 Троловете ще гният в ада !

    9 0 Отговор
    Импотентници жалки !
  • 32 С тези приказки

    8 0 Отговор
    Който е имал мерак да воюва се е навоювал.
  • 33 На болшевишката..

    7 8 Отговор

    До коментар #27 от "Монтгомъри":

    ..пропаганда никой не вярва. Скоро идва краят ви.
  • 34 много скоро

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Слава России":

    ще имаш ли силици да го повтаряш това и по време на рецесията, която се задава, пред семейството си, когато нямаш пари дори за хляб.
  • 35 Азов

    7 16 Отговор
    Обикновени руски бок.луци и убийци
    Слава на Украйна!
  • 36 Птърчо

    22 3 Отговор
    А защо, този президент радетел на мира принуждава насилствено всички украинци от18 до 60г. да вземат участие в военните действия и ги използва като жив щит. А тези отряди от нацисти ги разстрелват и се крият зад тях ако не са съгласни.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Трезвомислещ българин

    20 2 Отговор
    В мрежата се появиха ужасяващи кадри от последствията от удара на 28 февруари в Донецк. На тези кадри се вижда истинската, ужасна война срещу цивилни граждани от страна на армията на Украйна.

    Военните от ВСУ, коригирайки стрелбата от дрон, тоест ясно разбирайки накъде са насочени снарядите, изстрелват над дузина 152-милиметрови мини срещу редица улици и булеварди в Киевския район на столицата на ДНР.
    А това е друга гледна точка ,която също привлича внимание.
  • 40 Трезвомислещ българин

    13 2 Отговор
    На кадрите се виждат танкове на въоръжените сили на Украйна, които бяха поразени на 27 февруари в село Гнутово, Донецка област, както и бронирана кола "Варта", ударена на 28 февруари в Талаковка, близо до Донецк. Украинската бронирана машина, която се счита за гордостта на въоръжените сили на Украйна, беше белязана с буквата Z, за да се маскира като руска.
  • 41 Гост

    3 13 Отговор
    На руснака му дай да краде....беднотията си я носят в джоба...
  • 42 стоян

    12 3 Отговор
    Тази статия ще ме разплаче бе .Изобщо не ми пука за украйнските фашисти
  • 43 Дан

    15 2 Отговор
    Това не са новини,а украинска пропаганда,личи си зад всяка дума
  • 44 Хрис

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "ха ха":

    А ми ти си бил голЕм разбирач на военната музика, стратег от световна величина! Да те изпратим за съветник на украинската армия А? От голям полза ще им си, като им разкриеш, как като се крият сред мирните жители в обкръжени градове и села могат да унищожат 50 000 руски военнослужещи. Приготви се, побързай докато руснаците не са заели районите западно от Одеса. В противен случай ще трябва да скачаш с парашут . И като отидеш там, избери си по безопасно местенце, за да можеш да извъзаш, като стане напечено! Не отивай в източна Украйна, там украинскиъе войските са разчленени на части и сега завършва обкръжението им, напечено е! Пази се ще си ни нужен.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Идиом

    11 4 Отговор
    “В Чупаховка руснаци с бронетранспортьор застреляли хора, пътуващи с автомобил ВАЗ 99, изоставили бойната машина и потеглили с колата на жертвите си.”
    А има видео, на което се вижда че това са фашаги от подразделението “Азов” на украйнската армия. Стига лужи и провокации!

    Коментиран от #49

  • 47 Сър Пичук

    3 2 Отговор
    Освен другите военни престъпления, вече и мародерство...
  • 48 НИМРОД

    6 2 Отговор
    НЕЩО ДУМАТА "БРАТСКИ" НАРОДИ ИЗЧЕЗНА?!

    КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С УКРИТЕ КОИТО СА В КОТЕЛА КРАЙ МАРИОПУЛ?
    ВЕРОЯТНО СЪЩАТА СЪДБА.

    НЕОНАЦИСТИТЕ ОТ ДЕСЕН СЕКТОР И СС АЗОВ ЩЕ БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ ДО КРАК.
  • 49 kkk

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Идиом":

    Млък бе, прецакваш им пропагандата на нашите продажни драскачи
  • 50 Само питам

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Другата луна":

    Ти там ли БЕШЕ за да говориш като кошаревски свидетел?Телата на 13-те "герои" от Змийския остров ли показваше?Дето се оказаха 59 живи и здрави предали се укри.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Adolf

    1 1 Отговор
    до 20 АБЕ,ДА ТИ Е.А мАЙКАТА

    Коментиран от #55, #56, #57

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 рии

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кмета":

    Ти що си мислиш че всички са празноглавци като теб?
  • 59 рии

    1 0 Отговор
    Ти що си мислиш че всички са празноглавци като теб?
Новини по държави: