Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Март, 2022 15:14 7 337 89

Каспаров и Ходорковски: Тази война ще сложи край на режима на Путин

  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • михаил ходорковски-
  • гари каспаров-
  • режим-
  • украйна-
  • война

Путин извърши политическо самоубийство

Каспаров и Ходорковски: Тази война ще сложи край на режима на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

С атаката срещу Украйна Владимир Путин допусна "историческа грешка", без която би могъл да управлява до смъртта си, казва руският опозиционер Михаил Ходорковски. По думите му заповедта на руския президент за нападението е била "емоционална" стъпка, свидетелстваща за това, че Путин проявява все повече признаци на "старческа параноя". В интервюто си за френската телевизия France 24, излъчено на 2 март, Ходорковски все пак отбелязва, че "Путин не е луд в клиничен смисъл".

Путин не е знаел истината

Още новини от Украйна

Руският опозиционер е убеден, че подготвяйки инвазията, Путин е допуснал "много грешки", отчасти заради изолацията, в която живеят всички авторитарни владетели. В продължение на 20 години Путин е заобиколен от съветници, които не смеят да кажат истината, затова и руският президент не е дооценил мащаба на украинската съпротива. Вероятно е мислел, че украинците "ще посрещнат с цветя" руските военни, казва Ходорковски. С тази война Путин извърши "политическо самоубийство", защото "няма да може да победи в Украйна, дори да завладее Киев и Харков".

Ходорковски предполага, че до няколко години сегашният руски режим ще рухне. В момента руското общество в голяма степен поддържа войната заради пропагандата и преследванията, на които Кремъл подлага независимите медии, но това положително отношение ще се промени, когато руските войници започнат да се завръщат у дома в ковчези и когато населението започне да страда от последствията на икономическите санкции и от международната изолация, смята опозиционерът.

Мнението на Ходорковски е, че сега Путин се опитва да "печели време" във връзка с разрастващите се антивоенни протести в страната, които няма да могат да бъдат потушени без намесата на армията.

"Тази война ще доведе до крах на режима на Путин"

И бившият световен шампион по шах Гари Каспаров разкритикува остро руския президент в интервю за германския ФАЦ. "Това, че се оказах прав (по отношение на Владимир Путин - бел.ред.) не е повод за радост. За моята страна това е трагедия. Хиляди руснаци умират заради този безумен диктатор. Много от тях са се родили при Путин и ще умрат при Путин", казва Каспаров.

Преди време в отговор на въпроса кого смята за по-опасен - Путин или ислямистите от ИД, Каспаров бе отговорил: "Терористичните организации идват и си отиват, а Путин е постоянна екзистенциална заплаха". Днес по този повод той добавя: "Тогава ме сметнаха за идиот. Но днес вече малцина помнят какво точно означава абревиатурата ИД. Днес изглеждам като Нострадамус, защото описах това, което хората не искаха да чуят".

Каспаров казва също така, че се надява "тази война да доведе до крах на режима на Путин". Опозиционерът обяснява, че за рухването на диктатурата са нужни три фактора. Първият е военното поражение, до което може да се стигне, ако Украйна се съпротивлява достатъчно. Вторият фактор - това е икономическият и финансов крах, който е въпрос на седмици. Третият фактор е изолацията - това е много важно в психологическо отношение. Ако всички тези три компонента са налице, режимът може да рухне и за час, защото "хората ще излязат на улиците, а олигарсите ще изхвърлят Путин", казва бившият световен шампион по шах.

"Режимът на Путин се крепи само на парите"

Мнението на Каспаров е, че "ситуацията в днешна Русия не бива да се сравнява по своя фанатизъм със ситуацията при Сталин или с Германия при Хитлер, където хората са били готови да умрат за любимия си вожд". "Режимът на Путин се крепи само на парите - повече прилича на мафиотска държава. Докато босът раздава пари и защита, хората ще го поддържат. Но щом парите спрат, и лоялността ще изчезне", подчертава Каспаров.

"Когато една диктатура се приближава към своя край, не може да се предскаже кой ще направи последния ход", смята шахматистът. "Десетки хиляди хора излязоха на улиците въпреки риска да бъдат бити, арестувани и затворени за години зад решетките. Днес те протестират против войната, но следващата седмица могат да протестират заради спада в стандарта на живот. Когато на улиците излязат стотици хиляди или милиони, кой ще ги нападне?", пита Каспаров в интервюто на ФАЦ.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    66 34 Отговор
    Толкова години ми обясняват как Русия е водила хибридна война срещу нас, а аз чак сега разбрах какво е това. То било спиране на руските медии, и ежеминутно облъчване срещу тях. Дали и демокрацията ни е такава?

    Коментиран от #40, #82

  • 2 Тошо

    55 66 Отговор
    ТЕЗИ ДВАМАТА ИСКАЗВАТ МЕЧТИТЕ СИ. ПУТИН 100 ПЪТИ Е ПРЕМИСЛИЛ ОПЕРАЦИЯТА И ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ТЪЙ ЧЕ НЕЩАСТНИЦИТЕ ДА НЕ БЕРАТ ГРИЖА.

    Коментиран от #60, #89

  • 3 Костадинов

    54 61 Отговор
    Този Каспаров е предател. Как може аз да съм повече руснак от него

    Коментиран от #33, #46, #62, #83

  • 4 Путлер

    44 26 Отговор
    Иска ви се... Ама нямааа
  • 5 хитърпитър

    30 20 Отговор
    хубаво лъжеш ходжа, ама нв ти вервам...
  • 6 честен ционист

    17 21 Отговор
    Нагло ще стане за 20г да го сменят 6 пъти и западняците да се правят, че не забелязват. Вова е Институция, която историята ще помни дълго. След Вова идва някой млад и с по-лесни черти за копиране.

    Коментиран от #36

  • 7 така така

    37 24 Отговор
    Евреият Ходорковски подкрепя еврея Зеленски!
  • 8 czccz

    29 20 Отговор
    Хайде да си представим огледалната ситуация - вместо под санцкии да е САЩ, колко време биха издържали без великия си долар, 1-2 седмици?

    Коментиран от #27, #47

  • 9 Терминатор

    28 15 Отговор
    Има ли някой който да не го мрази тоя иди...т
  • 10 Императора

    20 9 Отговор
    тоя балон трябва да се спука най после !!!

    Коментиран от #74

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Някой

    39 11 Отговор
    Дано най-накрая Русия стане нормална държава
  • 13 Грульо

    11 25 Отговор
    Глупости, Путин е 69 и може да иска да се пенсионира и да си гледа кефа. За какво му е на стари години да е кукла на конци, като дъртака отвъд океана? :D

    Коментиран от #39, #79

  • 14 Как ли потриват ръце

    9 4 Отговор
    Някои групи знаейки че ще крадат.
  • 15 Олимпийски комитет

    5 18 Отговор
    Футболисти, боксьори, шахматисти и др. спортисти милионери трябва да управлявят света. Най-ного разбират.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хи хи

    23 14 Отговор
    както и краят на Руската кочина въпроса е само един дали Китай първо ще нахлуе в Тайван и после в Сибир или първо в Сибир и после в тайван

    Коментиран от #43

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин

    27 16 Отговор
    Трябва някой Илиеску с топки да махне руския Чаушеску. Русия скоро ще обеднее страшно. А гладът е лош съветник. Кокошка не можеше да прехвръкне през комунистическа Румъния без да бъде изядена
  • 21 Дедо Медо

    33 17 Отговор
    Радвам се за едно нещо...този малоумник вкара руския народ зад Желязна завеса, по- дебела многократно от предишната. И сега съм щастлив, че този пътсъм от другата и страна. аПутлер скоро ще виси от Спаската кула. Нямам никакви съмнения.
  • 22 GnG

    28 31 Отговор
    Има ли значение, какво говорят, тези двама руски ПРЕДАТЕЛИ ?!

    Владимир Путин е изключителен ДЪРЖАВНИК, с който би се гордяла всяка една държава !

    Коментиран от #50

  • 23 Гьобелс Веле

    12 3 Отговор
    Нашите руснаци прокраварските са магнати, а пропуските милиардери са олигарси
  • 24 По коминтерновски,

    4 23 Отговор
    Путин иска да преформатира съзнанието, на украинците, както направиха с българите в с. Македония. Гответе се европейци, да станете руснаци!
  • 25 Коко

    14 20 Отговор
    Тази военна операция ще сложи край на глобалисткоджендърското робство за България.
  • 26 НКВД

    17 16 Отговор
    Гьобелс Веле GW е античовешка агенция за насъскване на хората един срещу друг.Германския нацизъм няма никога няма да победи Русия .Никога.
  • 27 Ама не са, ушанка,

    11 17 Отговор

    До коментар #8 от "czccz":

    оказаха се по-хитри от вас, москалите. Сега кротко ще изчакаме да ви задушат санкциите и после Московията остава в небитието... без никел ракети и атоми...

    Коментиран от #37

  • 28 Хи хи хи

    8 5 Отговор
    Надай се коньо на зелена трева
  • 29 Българка

    24 17 Отговор
    Въпросът е кога ще го детронират, за да спре тази варварска война. Питам руският народ иска ли война? И то завоевателна ! Руските жени искат ли да посрещат ковчезите на синове, бащи, братя? Само руският народ може да спре това безумие и отстрани техния Хитлер от властта! На ход сте братя руси!!!!!!!!

    Коментиран от #81

  • 30 Обективен

    15 11 Отговор
    9000 убити

    Днес е убит генерал майор Суховетский зам.командир на 41 армия на РФ

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 В.В.П.

    17 17 Отговор
    Путин е най големият политик,за всички времена..Извика ,всички западни подлоги ,и каза ,ЗАЩО ШЕ ПОЧВА СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ В ОСРАИНА ,Всички са съгласни..През 10 Мин,се заклеват ,че няма помагат на Осраина Защо ??После ще покаже и на света ,Защо,,.Путин е господарят на света ООН ,е нелегална фракция .Да живее България!...Войната на Сащ в Панама ,беше 40 дена .Срещу Панама .З еленият ще умре в Сибир..Кличко ,също

    Коментиран от #55, #84

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Българка

    16 15 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Да в историята ще бъде запомнен като корумпиран крадец, терорист, убиец, военнопрестъпник! Той е световно зло!!!!!!!

    Коментиран от #45, #59

  • 37 Подобни прогнози

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ама не са, ушанка,":

    има много - още от 1917 години... и никоя не се е сбъднала...
  • 38 fxpro

    6 3 Отговор
    Не,ще му издигнат паметник.
  • 39 Българка

    12 12 Отговор

    До коментар #13 от "Грульо":

    Прав си, трябва да се радва, ако изживее остатъка от живота си като пенсионер в затвора!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Истината

    19 15 Отговор
    Психопата Путин нареди завинаги името си до кървавите диктатори Хитлер и Сталин и ще свърши като тях. Или ще глътне цианкалий в бункера или ще пyкне в локва от собствената си урина от предизвикан от обкръжението му инфаркт. А Русия я очакват години нищета и дълъг период на депутинизация, докато руснаците се превърнат от великоимперски маниаци в нормални хора.

    Коментиран от #54

  • 42 1212

    12 5 Отговор
    Краят на Путин е в устата на Ходорковски!
  • 43 Киро битоня

    4 8 Отговор

    До коментар #18 от "Хи хи":

    Аааа, за Тайван забрави.Щото ше има бърз електрошок -23 трлн $ бвп на САЩ +16 ТРЛН $ НА ЕС=36 ТРЛН$ електрошок...кой е луд сам да се беси. Виж, за Сибир със сигурност би ги подкрепил целия нормален свят. Защото ще знаят какво да правят с неговите ресурси. А НЕ КАТО СЕГА- ЦЯЛАТА мЕНДЕЛЕЕВА ТАБЛИЦА+ и бомжите да не знаят какво да правят с нея.

    Коментиран от #61

  • 44 Каспар Ходорковский

    8 4 Отговор
    Пръц, тръц, мръц...
  • 45 А светлият пример

    12 5 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    са американските президенти, хвърлили атомни бомби, напалм, обеднен и "безвреден" уран над мирно население...
  • 46 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 10 Отговор

    До коментар #3 от "Костадинов":

    Каспаров има Бърза и много точна мисъл.Глупаво е да коментирате негови думи.Опитайте се да вникнете зад думите му.Колкото до това какъв,е...Това в този момент,когато лудия иска да затрие света не би трябвало да ни интересува!

    Коментиран от #56

  • 47 Миришат ви краката

    11 9 Отговор

    До коментар #8 от "czccz":

    Къде сравняваш САЩ с путкестан не разбра ли че няма място за сравнение досега
  • 48 Урсула фон дер мръсна дума

    11 8 Отговор
    Дойче Веле е фашистка антибългарска медия финансирана директно от джоба на германския данъкоплатец така че правете си сметка какво е отношението на германското правителство към българския народ.
  • 49 Слава на Р У С И Я

    9 9 Отговор
    КОЙ Е ЗАД ГЪРБА НА ПРОСТОТО/КИРО/ НА ШИПКА? СИНЪТ НА ШЕФА НА „АРТЕКС“! ЕТО ЗАЩО НЕБОСТЪРГАЧЪТ „ЗЛАТЕН ВЕК“ ПОТРЪГНА ГЛАДКО!
  • 50 😀😀😀😀😀😀😀😀

    5 7 Отговор

    До коментар #22 от "GnG":

    КОЯ ДЪРЖАВА,БЕ(......)СИРИЯ СЕВЕРНА КОРЕЯ И ТАКИВА (.....)ТОЙ ДАЖЕ ОТ АФРИКА НЯМА ПОДКРЕПА😀НЕ РАЗБРАЛИ БЕ П💀ТИН И Р🚮🚮Я СА В БУДНА КОМА☝

    Коментиран от #71

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 МЗ предупреждава

    10 13 Отговор
    Русофилията е вредна за вашето здраве!
  • 53 Изроди

    12 2 Отговор
    Евреите по света ревнаха в един глас. Когато са застрашени интересите им пищят и се пенят до небесата.
  • 54 Аззз

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Истината":

    Приятелче по-спокойно да не тръгне някое тромбче

    Коментиран от #64

  • 55 Напълно подкрепям

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "В.В.П.":

    КОЙ Е ЗАД ГЪРБА НА ПРОСТОТО/КИРО/ НА ШИПКА? СИНЪТ НА ШЕФА НА „АРТЕКС“! ЕТО ЗАЩО НЕБОСТЪРГАЧЪТ „ЗЛАТЕН ВЕК“ ПОТРЪГНА ГЛАДКО!
  • 56 Укро подлога

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ,🥴🥴🥴🥴🥴
  • 57 Доктор Рачо Петров

    8 4 Отговор
    Лекувам русофили от патологична омраза, истерия и българофобия по старата изпитана рецепта на д-р Рачо Петров. Гарантирани резултати!

    Коментиран от #63

  • 58 Мани ги тия

    6 2 Отговор
    Кажете какво мисли Карпов.

    Коментиран от #69

  • 59 Начо Крика

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    Душко, Обама изби доста повече и получи нобелова награда. А сега ми изясни логиката в положението
  • 60 Хихи

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Тошо":

    Той може да я е мислил, но като е облъчен от руска пропаганда е така! Той също си е мислил явно, че ще го посрещат с цветя.
  • 61 Хи хи

    7 3 Отговор

    До коментар #43 от "Киро битоня":

    Нищо не могат да направят Сащ на Китай защото за разлика от Рускатажикономика която почти несъществува Китай си е икономически колос
  • 62 Ха-ха

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Костадинов":

    С много денги-Копейки и с парттиини субсидии от държавата, която предаваш.
  • 63 аззззз

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Доктор Рачо Петров":

    Как? С бибитка ли? Много моля тука не е грайндър!

    Коментиран от #67

  • 64 Омон

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Аззз":

    Не сме ти плащали за да плашиш хората!
  • 65 Истината

    6 6 Отговор
    Заместник командващият 41-а армия, генерал-майор Андрей Суховецкий е бил убит вчера под Мариупол. Това е първият високопоставен руснак, който украинските патриоти превръщат в ГРУЗ 200, но няма да бъде последният.
  • 66 ...

    3 2 Отговор
    Оф, пак ли Гнойче Зеле, няма смисъл.
  • 67 Доктор Рачо Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "аззззз":

    С лечебна физкултура, сутрешни разходки до Левент табия!
  • 68 Пети

    2 2 Отговор
    То името си ми го показва а и целия свят го храни по Путин могат да се очакват само путкински работи
  • 69 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "Мани ги тия":

    Бъди сигурен,Карпов е дълбоко виждащ и не би одобрил това,което направи путин след 2ден на войната. След,като Мълчии дълбоко,той казва тези думи на каспаров ,негласно.А,вие сте много смешни....Мислите с Желанията си.........затова бг не само тук,но и по света малко хора разбират Хазарта и могат да се борят с него...Мислите с желанията си-бг!!!
  • 70 Механик

    7 2 Отговор
    А стига вече, че ставате банални!
    Нали искате Путин да падне! Ами, ей сега (според вас) ще падне.
    Не бил подготвен. Ми, тогава що не се радвате?
    Войниците му били млади и неопитни момчета. Какво по-доборо от това са вас?
    п.п.
    Абе, кога ще манифестирате по Червеният Площад?
  • 71 GnG

    8 4 Отговор

    До коментар #50 от "😀😀😀😀😀😀😀😀":

    Вие, посочете ДЪРЖАВНИК, с който НАРОДА на НЯКОЯ държава в момента се гордее ?!

    Може би Велика Британия, с външен министър демонстрирал на света своите изключителни географски познания, или Президент на друга държава, който единствен говори на езика "байдън", или изключително СЛАБОТО германско правителство ?!


    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е благодарен на БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД за своето ОСВОБОЖДЕНИЕ и ДЪРЖАВА !
    Кюрдите са повече от 40 милиона и още нямат държава !
  • 72 Предатели

    7 1 Отговор
    винаги е имало. Да духат супата.
  • 73 Путин Ботокса

    9 6 Отговор
    Съгласен съм с Ходорковски що се отнася до старческа параноя на Путин. И преди съм казал че той се заяжда на биологиятя. Десетки са вече пластичните операци направени от него напоследък. Но все повече на джендер си прилича.
  • 74 Ммм даа

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Императора":

    и сащ да спихне....................
    Време е !

    Коментиран от #75

  • 75 Републиканци и консерватори

    3 0 Отговор

    До коментар #74 от "Ммм даа":

    в един хор ръкопляскат на пенЦията бай Дън. И цианите като видят зор се обединяват.
  • 76 Пънчо

    6 8 Отговор
    Махнаха Тръмп и го смениха с един склеротичен дядо, дето си мисли че в Украйна живеят Иранци. В Унгария в момента Екс-Комунисти партнират с Националисти за да премахнат Орбан, сега и ако Путин го махнат вече ще сме с широко отворени врати и дупета за големите Капиталисти. Честит да ни е новият световен ред!
  • 77 dron

    15 6 Отговор
    Вече на всички е ясно,че е загубил войната и план Б няма ! Сега следват дълги години на лишения за
    руснаците . Като начало им приготвят програмата храни срещу газ и петрол /същата като за Иран/ ,като почнат
    да гладуват след 2-3 месеца . Днес чета ,че са спрени всички контейнерни превози от и за русия .Просто самите
    руснаци ще го разкъсат ,ама да бяха мислили когато гласуваха за него .
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Лилипутин

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Грульо":

    Как ще се пенсионирам .все едно сам да искам да вляза в затвора. Падна ли от власт знаете кво става с диктаторите .ние с Лукашенко ще се мъчим до 100 години да диктуваме в страните си .иначе ще ни застигне народната любов.
  • 80 Кристиан

    3 2 Отговор
    Аз очаквам Путин да изстреля спец. снаряд.
  • 81 Празнуваш Българин

    7 6 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Много добре прави Путин, а Руският народ го подкрепя безусловно! И Българският народ, ще го подкрепи, защото и тук има нужда властта да се смени!!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 8872

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Костадинов":

    Е .. защото си предател.Очевидно е защо ?!
  • 84 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #32 от "В.В.П.":

    Вие родоотстъпниците вярно ,че на терористичната инвазия викате "специална операция" хаха
  • 85 Тути

    6 3 Отговор
    Путин е пътник въпрос на време е.
  • 86 11112222

    5 3 Отговор
    Край на режима на Путин = Край на Русия .
  • 87 Гост

    4 2 Отговор
    Въпрос на време...а когато това време дойде...дайте ми Захарова...аз да я накажа.....
  • 88 чшаз

    3 5 Отговор
    Каспаров, ментално болния подгъзник на Горбачов! Смях...
  • 89 Оракула

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тошо":

    КАКВО МОЖЕ ДА "ПРЕМИСЛИ", ЕДИН ОЛИГАРХ КАТО ПУТИН,
    НАЙ-БОГАТИЯ НА СВЕТА ,офшорките на олигарсите около него са и негови,
    ОКРАЛ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА И БЕДНИЯ СИ НАРОД!
    На това се казва , не само диктатор а и елементарен , обирджия крадец!
    Путин, потен вода не е пил, виж него, пиши Българската ДС!
    Ако можеше и Хунтата в България, щеше да започне война ,
    само да не попада в челюстите на закона!
    Елементарен трик за потулване на истината... и опасността от затвор!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания