Last news in Fakti

8 Май, 2013 20:16 2 112 0

Бостън отказва гроб на Тамерлан Царнаев

  • тамерлан царнаев-
  • бостън

Кметът на Бостън Томас Менино не иска трупа на единия от атентаторите на маратона от 15 април - Тамерлан Царнаев, да бъде погребан в града, предаде АП.

Тялото на 26-годишния чеченец, който бе убит в престрелка с полицията на 19 април, се намира все още в погребална агенция в град Устър. Нейният собственикът още не може да намери къде да го погребе. Властите в три американски щата - Масачузетс, Кънектикът и Ню Джърси - отказват да приемат трупа.

Самият Томас Менино смята, че Тамерлан Царнаев трябва да бъде погребан в Русия, за което настоява неговата майка.

Междувременно стана ясно, че на твърдия диск в компютъра на вдовицата са открити екстремистки материали, писа „Вашингтон поуст“. Разследването се опитва да изясни, дали са качени там от Катрин, от някой от братята Царнаеви или от трети лица.

По-рано сътрудници на ФБР установиха, че взривните устройства са били изготвени в дома на Тамерлан Царнаев и че по тях има следи от женско ДНК, но то не съвпада с това на Катрин Ръсел. Съобщава се, че тя активно съдейства на следствието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА