Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Март, 2022 04:40 2 230 3

Русия контролира АЕЦ "Запорожие"

  • украйна-
  • аец-
  • запорожие-
  • русия

Персоналът работи нормално, охраната, която оказа съпротива е предала оръжието си и е освободена, след подписване на отказ да продължи бойните действия, предават от руската национална гвардия

Русия контролира АЕЦ "Запорожие" - 1
Снимка: Уикипедия

"Ситуацията в АЕЦ "Запорожие" е под пълен контрол на Националната гвардия, персоналът на станцията работи нормално, войниците от Националната гвардия на Украйна, които охраняваха съоръжението, са предали оръжията си и са освободени у дома"

Това съобщи представител на руската гвардия, цитиран от ТАСС.

Руското министерство на отбраната заяви, че в нощта на 4 март украинска диверсионна група е организирала въоръжена провокация, имало е сблъсък в района на учебния център на атомната електроцентрала, който се намира извън периметъра на станцията със силови агрегати. Руските сили са потушили огневи точки и станцията е била взета под контрол, отбелязват от руското министерство на отбраната.

„На 4 март при патрулиране на мобилната група на Запорожката атомна електроцентрала бяхме атакувани от неизвестни лица откъм сградата на учебния комплекс. По време на сблъсъка огневата мощ беше потушена. На тръгване диверсионната група подпали огън до сградата на учебния център. Пожарът бе потушен от Министерството на извънредните ситуации. По време на сблъсъците и гасенето на пожара цивилни в района не е имало", каза полковникът от руската гвардия, който се представи като Сергей.

Националната гвардия на Русия съобщава, че са водени преговори с Националната гвардия на Украйна, след което украинците са предали оръжията си, а станцията е под контрола на руските сили.

"Около 240 души, включително 50 жени, сложиха оръжие и след подписване на документи за неучастие във военни действия бяха изведени от централата и освободени да се приберат у дома, отбелязват от Националната гвардейска част.

„В момента станцията работи нормално, администрацията на съоръжението изпълнява функционалните си задължения, изцяло се осъществява необходимият контрол на достъпа, станцията се контролира изцяло от Националната гвардия на Русия“, ​​каза полковникът.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нямам срам

    24 1 Отговор
    След като пускат хора които са имали оръжие излиза че тия 400 цивилни са жертва на отряд Азов
  • 2 кемтрейлс

    17 2 Отговор
    Някой знае ли къде се изгубиха онези писачи на коментари, които се жалеха как самолетите ги заливат отгоре с отрови и зарази? Допреди две седмици пишеха всеки ден, но като че ли внезапно изчезнаха.
  • 3 Русия

    16 1 Отговор
    Идвайте и за АЕЦ Белене
Новини по държави: