Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Март, 2022 04:57 913 2

ООН: Цивилните жертви от началото на войната в Украйна са 474

  • украйна-
  • война-
  • цивилни-
  • загинали-
  • ранени-
  • оон

861 са ранените, броят на пострадалите и жертвите може да е много по-голям

ООН: Цивилните жертви от началото на войната в Украйна са 474 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Върховния комисариат на ООН по правата на човека съобщи, че 474 цивилни са загинали от началото на войната на Русия срещу Украйна.

Според статистиката 861 души са ранени. От ООН отбелязват, че реалните загуби могат да бъдат по-големи.

„Предполагаме, че реалните цифри са много по-високи, особено в контролираите от правителството територии. Много доклади от места, където са се случили подобни инциденти, все още изискват допълнително потвърждение, а получаването на информация от някои места, където сраженията продължават, се забавя“, казват от ООН .

„По-голямата част от смъртните случаи или нараняванията на цивилни са причинени от използването на взривни устройства с голяма зона на въздействие, включително обстрел от тежка артилерия и реактивни системи за залпово изстрелване, както и ракетни и въздушни удари“, допълват от ООН.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мръсни фалистъ

    7 2 Отговор
    Вчера гледам по украинската UA TV в централната емисия дават трупове на руски войници без цензура без нищо даже обувките им бяха откраднали.
  • 2 ссссс

    10 0 Отговор
    хайде,мисирки,почвайте да заработвате!
Новини по държави: