Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Март, 2022 09:43 865 17

Международният валутен фонд одобри спешно финансиране от 1,4 млрд. долара за Украйна

  • украйна-
  • международен валутен фонд-
  • кристалина георгиева

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева заяви, че руската инвазия в Украйна ще доведе до дълбока рецесия тази година

Международният валутен фонд одобри спешно финансиране от 1,4 млрд. долара за Украйна - 1
Снимка: Unian

Управителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри спешно финансиране от 1,4 млрд. долара за Украйна на фона на руската военна инвазия в страната, предадоха информационните агенции.

Тези средства ще помогнат на Украйна да посрещне спешните нужди на платежния си баланс, произлизащи от последиците на продължаващата война и ще осигурят важна подкрепа в краткосрочен план, като ще стимулират и други партньори към финансиране, посочи МВФ в изявление.

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева заяви, че руската инвазия в Украйна ще доведе до дълбока рецесия тази година.

Нуждите от финансиране са огромни, спешни и може да нараснат съществено, докато войната продължава, каза Георгиева и похвали украинските власти за реакцията. По думите ѝ финансовата подкрепа ще помогне за запълване на дупката във финансите и за смекчаване на икономическите последици от войната. Когато войната приключи и може да бъде направена адекватна оценка на щетите, вероятно ще бъде необходима допълнителна широка подкрепа на усилията за възстановяване, посочи Кристалина Георгиева.

МВФ отбеляза, че украинските власти са отменили съществуващото стендбай споразумение с МВФ за заем, но ще работят с Фонда за изготвяне на подходяща икономическа програма, съсредоточена върху възстановяването и растежа, когато условията го позволят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европа

    13 3 Отговор
    Плаща американската простоия
  • 2 дедо Герчо

    9 0 Отговор
    МИНИМАЛНАТА РБ,ДА БЪДЕ УВЕЛИЧЕНА ДВОЙНО ! Е ТОВА ИСКАЙТЕ !

    Коментиран от #6

  • 3 Муци

    4 3 Отговор
    Ще ги вземат от руснаците.1 трилион крадени руски пари има навън.Сега всичко изгоря.
  • 4 Някой

    17 2 Отговор
    Тези пари за заплати на наемниците ли са предвидени? По този начин МВФ се включват във войната...
  • 5 глоги

    12 0 Отговор
    Управляващата директорка на МВФ Кристалина Георгиева не бафкоти нито 1 лев помощ за България.
  • 6 чичо Мичо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "дедо Герчо":

    ХАХАХА,нашите управници веднага ще забравят за воѝна,ще кажат,че Путин ни подучва.
  • 7 СиЗиПи

    6 1 Отговор
    Тия тапети с каква лихва са от еврейските банки
  • 8 Мартин

    16 1 Отговор
    МВФ е американска институция- от ясно по -ясно е кой разпали войната в Украйна. Та хората от един народ да се избиват един друг

    Коментиран от #9

  • 9 Неверник

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мартин":

    Ама иди го разправяй на нашите
    Велики медии!
  • 10 Ала бала

    10 0 Отговор
    Абе и тия 1.4 милиарда ще отидат при другите "помощи" и "финансирания"...Щом крадат от военните помощи, колко му е да гепят и тези пари от МВФ! Все пак в Украйна има хора, дето със сигурност ще се облажат от това "финансиране"...И бъдете сигурни, че до мучовците няма да достигне нищо или почти нищо...Сега е времето да се лови риба в мътна вода...
  • 11 сащ

    7 1 Отговор
    така се почва- след 5г. ще дължат 114млд.
  • 12 Европа

    8 0 Отговор
    С чужда пита помен прави. Тази,, ПОМОЩ,, заем ли е, безвъзмездна ли е. Или срещу бъдещи зависимости. Няма безплатен обяд

    Коментиран от #13

  • 13 Пророк Филия

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Европа":

    Не е безвъзмездна, важното е да са
    против Русия.
  • 14 Бай Благой

    0 0 Отговор
    На ви малко напечатани пари, че се чудим какво да ги правим.
    После с лихвите ще връщате.
  • 15 Мухаа,хаа!

    1 0 Отговор
    Егати витиеватата формулировка измислиха банкстерите. - " финансиране"? Чист заем,със убииствена .лихва.Която ще е изплаща обикновения народ- народ като всички нас.Няма да е плаща нито зеления,нито бидончо,нито урсулката или шолц.Народа ще плаща с десетилетия недимък и лишения.
  • 16 Ммм...да

    0 0 Отговор
    Тя, Украйна е затънала до гуша от заеми.Голяма държава ,но много крадци.Е,за това го мразят Вовата в Русия,че накара олигарсите да си дадът откраднотото на народа.Много избягаха на Запад.Ама,сега ще ядат дръвцето.Клоуна от бункерчето е проекция на такива.
  • 17 Кую

    0 0 Отговор
    Да си платят оръжието.
Новини по държави: