Last news in Fakti

10 Март, 2022 17:00 2 241 8

Протести в Аржентина след споразумение с МВФ

  • аржентина-
  • протест-
  • мвф

Парламентът ще гласува решението

Протести в Аржентина след споразумение с МВФ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям брой аржентински граждани излязоха на протест, за да отхвърлят споразумението между страната и МВФ, съобщи ТАСС.

Демонстрациите се проведоха в Буенос Айрес. Правителството се договори с МВФ още преди четири години. То ще изтегли заем за над четиридесет милиарда долара. Така страната ще покрие предстоящия падеж по дългови книжа.

Предстои споразумението да бъде ратифицирано от аржентиснкия парламент, където управляващите имат мнозинство, но не абсолютно. Обявени бяха и условията. МВФ изисква от Аржентина да понижи своя фискален дефицит. Аржентинското правителство настоява, че това няма да повлияе в ръста на икономиката.

Протестиращите настояват, че преди също е имало подобни споразумения и те са водели до големи икономически трудности. Настояват, че страната трябва да защити своя икономически суверенитет.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СМЕРЧ

    47 3 Отговор
    Точно така.Не бъдете прости като в България.Шепа корумпирани депутати ни вкараха в НАТО ВБ и ЕС без референдум

    Коментиран от #3

  • 2 ДПС ГЕРБ

    33 2 Отговор
    В БГ си теглят кредити на воля, че и лъжат! Кредети се теглят само за лични облаги а се връщат от децата ни-мафия е държавата ни с партиите ГЕРБ,ДПС,СДС,БСП и т.н.

    Коментиран от #8

  • 3 Вермахт

    3 27 Отговор

    До коментар #1 от "СМЕРЧ":

    Кой те вкара, бе ци.рка.джия - всички партии с консенсус го реших, дори БСП (само не ми сочи Копейкиновата шайка която не е българска партия, а кремълски кръжок със съответната лекторална "тежест"), ха!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Рошко

    26 1 Отговор
    Вземеш ли един път от евреин е дотам със свободата ти, пари на печатани от нищото и без покритие дадени и давани назаем тскс се пробват народи, явно в Аржентина са го разбрали желая им успех
  • 5 бдителният соросоид

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вермахт":

    заслужи парата. нахока раята . браво добро джендърче
  • 6 Мемфис

    2 17 Отговор
    Абе вие от този червен сайт, друга инфомация освен тасс не признавате! Какво е това тасс, да е живеете в 1990 год? Кой вярва на руски лъжи? А, забравих- този на който му плащат за това.

    Коментиран от #7

  • 7 Черна котка

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мемфис":

    Скоро ще живеем като през 90те! Споко..! Благодарение на мвф и други криминални организации
  • 8 ComfortablyNumb

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "ДПС ГЕРБ":

    Викаш теглят гадовете кредити теглят и накрая България с най малкия дълг почти в ЕС!? Как става тая бе товариш!? Изобщо пенсиите който сте се събрали на тоя сайт за какво се кахърите за връщане на кредити като хоризонта на живота ви е 10-тина години най много ... живей си живота радвай се на "победите" на червената армия в украйна ...
Новини по държави: