Last news in Fakti

11 Март, 2022 05:25 8 754 2

Зеленски: Не разработваме химически оръжия, подложени сме на терор от опитни терористи

  • владимир зеленски-
  • украйна-
  • химическо оръжие-
  • терор-
  • евакуация-
  • русия

Аз съм адекватен президент на адекватна държава, заяви държавният глава на Украйна

Зеленски: Не разработваме химически оръжия, подложени сме на терор от опитни терористи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Нашествениците разрушиха сградата на главното управление на Държавната служба за извънредни ситуации в Донецка област. Точно до тази сграда трябваше да се съберат за евакуация жителите на град Мариупол, който е подложен на интензивен обстрел от руската армия. Мариупол и Волноваха остават напълно блокирани. Въпреки че направихме всичко необходимо за функционирането на хуманитарния коридор, руските войски не спряха огъня. Въпреки това реших да изпратя конвой от камиони до Мариупол. С храна, вода , медицина“.

Това заяви в поредното си видеоизявление президентът на Украйна Владимир Зеленски, цитиран от UNIAN.

Той допълни, че продължава евакуацията на цивилното население от градовете, където се водят боевете.

„Една от основните задачи за нас беше организирането на хуманитарни коридори. Суми, Тростянец, Краснополие, Ирпен, Буча, Гостомел, Изюм. Почти 40 000 наши хора вече са евакуирани вчера. За да им осигурим най-накрая сигурност в Полтава, Киев, Черкаси, Запорожие, Днепър, Лвов. Успяхме да доставим и хуманитарни доставки: стотици тонове храна, лекарства", каза президентът.

Зеленски отбеляза, че това, което се случва сега в Украйна, е дързък терор от опитни терористи.

"Светът трябва да знае това. Трябва да го признае. Всички имаме работа с терористична държава", добави президентът.

„Ние сме адекватни хора. Аз съм президент на адекватна държава, адекватен на хората. И баща на две деца. И никой не разработва никакви химически или други оръжия за масово унищожение на моята земя. И целият свят знае Това. Знаете това. И ако направите нещо - нещо подобно срещу нас, ще получите най-тежкия отговор на санкциите", завърши Владимир Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 41 гласа.



Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитров

    79 2 Отговор
    Може би самият Зеленски може да не знае за американското "присъствие" в Украйна обаче в Русия и света не са слепи....Вече...
  • 2 така е не са химически

    44 1 Отговор
    а биологически
Новини по държави: