Last news in Fakti

11 Март, 2022 11:37 1 769 3

Габриел Борич: Най-младият президент на Чили

  • чили-
  • президент-
  • длъжност-
  • политика

Левият политик, Габриел Борич, встъпва в длъжност днес като най-младия президент на Чили, на 36 години

Левият политик, Габриел Борич, встъпва в длъжност днес като най-младия президент на Чили, на 36 години, предаде Reuters.

„Още като малък, Борич беше силен оратор и естествено се впусна в политиката“, спомня си по-малкият му брат. „Нашите баба и дядо казваха: Това момче ще бъде президент.“

Хората, които го познават добре, твърдят, че неговата решителност и умения за изслушване, ще му помогнат да се справи с разединения Конгрес.

„Решителността винаги е била ключова характеристика на Борич“, каза Карлос Руис, негов преподавател, директор на катедрата по социология и социални науки в Чилийския университет.

Той описа младия президент като адаптивен, интересуващ се от бързите социални промени в Чили.

Борич е роден в Пунта Аренас през 1986 г. и се гордее силно с родния си регион Магалянес, намиращ се край ледените полета на Патагония. Той посещава частното британско училище, преди да учи право в Чилийския университет в Сантяго. Като студент, Борич организира протести в цялата страна за безплатно и по-качествено образование. След това е депутат от долната камара, представлявайки огромния и рядко населен най-южен регион Магалянес.

Днес той обещава да децентрализира страната, да въведе сигурна социална политика и да даде гласност на жените и представителите на коренното население.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЕЛЕНИЯ НЕОФАШИСТ И ТОЙ ТАКА СЕ КЪЛНЕ

    2 4 Отговор
    НАЙ-МЛАДИЯ ЧИЛИЙСКИ ПРЕЗИДЕНТ И ТОЙ С НЕОФАШИСТКИ ПОЗДРАВ!!!! СЛЕД КРЪВОЛОКА ПИНОЧЕТ. ЧИЛИ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НЕОФАШИСТИ.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Кокорчо🙄

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЗЕЛЕНИЯ НЕОФАШИСТ И ТОЙ ТАКА СЕ КЪЛНЕ":

    По добре отколкото джендър демократи, спонсорирани и купени с толари на ротшилд
  • 3 Неутрал

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЗЕЛЕНИЯ НЕОФАШИСТ И ТОЙ ТАКА СЕ КЪЛНЕ":

    Той идва от хърватските усташи, които са се борили заедно с нацистите. След Втората световна война семейството му бяга в Южна Америка.