Last news in Fakti

12 Март, 2022 09:51 1 991 38

Русия: Твърденията на САЩ за руско химическо оръжие са клевета

  • русия-
  • атака-
  • химически оръжия-
  • сащ

Недоказаните твърдения от американска страна за възможността Русия да използва химическо оръжие в Украйна са поредният опит за демонизиране на Руската федерация

Русия: Твърденията на САЩ за руско химическо оръжие са клевета - 1
Снимка: БГНЕС

Недоказаните твърдения от американска страна за възможността Русия да използва химическо оръжие в Украйна са поредният опит за демонизиране на Руската федерация. Това заяви в петък руският посланик в САЩ Анатолий Антонов. Така той коментира изявленията на говорителя на Държавния департамент Нед Прайс, цитиран от ТАСС.

"Подобни обвинения са безполезни. Американският служител, както винаги, не си направи труда да предостави нито едно доказателство. Това е поредният опит за демонизиране на страната ни", каза Антонов.

"От своя страна на 10 и 11 март Русия разпространи документ за възможни химически провокации в Украйна до ОЗХО и Съвета за сигурност на ООН. В него подробно са изложени сценариите за възможна употреба на токсични химикали от украинските радикали, изготвен по силата на контрол на представители на американските специални служби", продължи дипломатът. "Нашата страна, за разлика от Съединените щати, елиминира всички налични запаси от химически бойни агенти още през 2017 г. Този факт е документиран от ОЗХО. Безсмислено е да се спори с това."

Припомняме, че прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза, че "всички трябва да внимаваме" за това, че Русия може да използва химически или биологични оръжия в Украйна или да създаде операция с "фалшив мотив".

Псаки разкритикува Русия за разпространението на "фалшиви твърдения", че САЩ разработват химически оръжия в Украйна.

От своя страна, Русия в ООН предупреди Източна Европа с биологична зараза от Украйна.

Руският посланик в ООН Василий Небензя представя твърденията на Кремъл, че Украйна и САЩ са имали заговор за разпространение на биологично оръжие с мигриращи птици, прилепи и насекоми, съобщава "Гардиън".

Небензя отправи смразяващо предупреждение към Източна Европа за биологичните агенти:

"Призоваваме ви да помислите за една много реална биологична опасност за хората в европейските страни, която може да бъде резултат от неконтролирано разпространение на биоагенти от Украйна. И ако има такъв сценарий, тогава цяла Европа ще бъде обхваната."


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гай Турий

    40 5 Отговор
    От няколко години у нас ширтосват еврeйско-швейцарско-американски фирми с биологически изследвания и експерименти. Сключили са договори с възрастни хора с малки пенсии (едно от тези места е Транспортна болница-Пловдив), които са се продали за пари на тези опити. Засега не са умрели. Но това нещо се прави на секретни начала, не се знае Мин.Зравеопазването дали изобщо е в час. Трябва незабавно да се разкрият тези вериги на експерименти с живи хора в Б-я. Видно е, че Пентагонът разработва най-брутално свои експерименти с биологически агенти-щамове, вируси, патогени в Украйна. На 24 февруари от Киев веднага излиза заповед за ликвидиация на всички щамове в 12 лаборатории в Украйна, повечето на граинцата с Русия. От РФ е заловена тази заповед, публикувана е. Вижда се по списъка, че са експериминтирали и с т.н. птичи грип. Трябва ли да се учудваме, как в последните години от небето стотици пъти ни навестяват епидемии от птичи грип?! Това е удар срещу националната ни сигурност и икономика от нашите велики защитници и покровители!!! Правили са експерименти с холера, с едра шарка. На база ДНК на източните украинци са правили експерименти с щамове по Ковид-19 със замисъл атака на сродните жители в Русия. Но това си опасни за цялото човечество експерименти. Защо нашите медии мълчат по темата?! Защо надуват като папагали инцидента в ЗАЕЦ, уж като създаден от руските военни, след като това беше провокация на ДРГ на Украйна. Слава богу ликвидирана опасност.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чук и Гек

    5 15 Отговор
    Защо!? В театъра преди 20 години използвахте и се получи! Напръскайте ги с някакви парфюми с изтекла годност и ще се разбягат! Одеколон ,,Тройной" си е бов! Някъде, залежали по складове и които никой не е купил по търговските обекти.
  • 5 Гого

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Колкото по слънчево стане над САЩ,толкова по добре за цялото човечество
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 българина

    33 2 Отговор
    сащ са нас ра ни отвсякъде търсят руска тоалетна хартия, ама китай вече попитха официано ко стаа с 336 лаборатории в 30 държави и не е е ли това само връх на айсберга? точен цитат! надявам се че светът тоя път ще намаже ските на кр ава рите

    Коментиран от #12

  • 8 Българка

    5 31 Отговор
    Всичко, в което обвиняват Украйна Путин и кликата му, са нещата, които планира тази варварска орда да направи. Руския Хитлер трябва да бъде спрян. Диктаторите никога не спират сами, те биват спирани. Защо в ООН не се разгледа затварянето на небето над Украйна и да се гласува там от целия свят? Защо си мислим, че тиранът- диктатор Путин ще се задоволи само с Украйна? Нима Хитлер се задоволи само с Полша?

    Коментиран от #34

  • 9 Бой за олио

    28 2 Отговор
    само началото, до тук ви докараха санкците на Брюксел да се биете за олио в Европа!
  • 10 Госあ

    5 21 Отговор
    И трябва да повярваме на говорителката на джуджето с вид на труженичка от околовръстното или на руската мафия, които са официални министри у Мордор
  • 11 оня с коня

    6 23 Отговор
    Преди започване на Войната Русия КАТЕГОРИЧНО отричаше че ще напада УкрайнаИ когато САЩ посочиха недвусмислено датата "16-ти" като дата за нападение,Русия СТРЕСНАТО я отложи,защото ще излезе че Америка знае и най-съкровените руски Военни тайни.Не бяха спестени и Подигравки на Руски висши Функционери че е Редно Америка да уведоми Русия кога ще нападат Украйна,та да не си вземат отпуск.След което ЗАКОНОМЕРНО Огромната руска Армия бе хвърлена срещу Украйна със ХИТЛЕРОВА НАСТЪРВЕНОСТ и Безпощадност.Сега пък отричат за Химическите Оръжия и обявяват това твърдение за "Клевета"...Ама КОЙ на Света ви вярва бе Руски Убийци на Славяни и възможно ли е това в Обозримо бъдеще?!

    Коментиран от #24, #28

  • 12 зен грей

    26 2 Отговор

    До коментар #7 от "българина":

    фащ са биотерористи сглобили свинската чума и пуснали в европа в България дойде точно от север чумата по свинете от дунав.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    18 1 Отговор
    Как беше онази приказка за крадеца , дето вика дръжте крадеца ,че я забравих ?
  • 15 хегемонния лъжец USA

    23 3 Отговор
    От краварите само лъжи и престъпления! Какво да очакваме от децата и внуците на крими изгонени някога от Европа и с заеми от еврейските лихвари създали крадливия USA!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "А честито":

    Те и козичките на една трудолюбива смела жена избиха...ама ...бързо се забравя ?
  • 21 ФАБ-500

    14 1 Отговор
    В българия ще има биологични лаборатории във вма с сащ

    Коментиран от #27, #32

  • 22 Да да

    1 11 Отговор
    То и твърденията на САЩ, че ще нападнете Украйна бяха лъжа....
  • 23 aZ #Русские своих не бросают!

    11 1 Отговор
    Вчера сутринта около 3 часа московско време ВС на РФ са унищожили личния състав на 10-та отделна планинска щурмова бригада на ВСУ в населеното място Баришевка, Киевска област. Украинската военна част е била пратена да усили позициите при Бориспол. Ракетния удар е нанесен по казармите, където украинците са нощували!
  • 24 Блабла

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Каква война, какви пет лева? Москва казва, че спец. военна операция, а след като Киев до този момент не е обявил война, значи че това е така.
  • 25 124

    19 1 Отговор
    Всички страни в света, без сащ, са унищожили химическите си.

    Светът помни американската лъжа за наличието им в Ирак! ... Разораха страната и откраднаха петрола на Ирак. А т.нар. демократичен свят угодно мълчеше за престъпленията им. Срам няма.

    Американските интереси на хиляди мили вече няма да са над руските, когато се готви заплаха на границите й.

    Сащ са съучастници на инсталираните от тях престъпни киевски неофашисти. Освен дугото излизат и доказателства за секретните им лаборатории (600 по света) и американския биофа

    ...............

    Сащ са международен терорист вече 70 г.
  • 26 Факт е,

    13 0 Отговор
    че Русия,"за разлика от Съединените щати, елиминира всички налични запаси от химически бойни агенти още през 2017 г. Този факт е документиран от ОЗХО. Безсмислено е да се спори с това.". НО, САЩ НЕ СА го направили досега, защото НЯМАТ СРЕДСТВА ! По-голям цинизъм от това ?
  • 27 Сократ

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "ФАБ-500":

    Вече ги има
  • 28 Така е ,

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    НО имаше и забележка, че може и да стане, ако обстоятелствата се променят. Преди 2дена Русия публикува ОРИГИНАЛНА заповед на укро командването, от която става ясно за намеренията им. Русия просто ги ИЗПРЕВАРИ с няколко дена.
  • 29 Бай Шиле

    8 0 Отговор
    Ми те сащ твърдяха, че и Саддам Хюсеин има химическо оръжие и още го търсят! Сега трябва да си пълен идиот да им вярваш! В Русия съм, в Русия съм!
  • 30 Герги

    1 7 Отговор
    Клевета беше и твърдението че ще нападнете Украйна...нали....окупатори и лъжци....настройвате хората и срещу обикновенните руснаци....
  • 31 Екологичен

    2 3 Отговор
    С войната на Русия в Украйна, я да видим сега къде са се скрили смешните български еколози от "Околна среда" протестиращи без да има за какво, срещу замърсяването и замърсения въздух в София и от „Автомобилна администрация” поставящи изисквания , санкции и забрани за старите автомобили защото замърсявали въздуха, когато сега наистина е време за протести, защото руския военен конвой от замърсяващи дизелови ВОЕННИ, камиони, танкове и тежка артилерия, дълъг цели 65 километра е само на 600км от България и въздуха довеян от Украйна от бомбандировките и изстреляните унищожителни руски ракети е пренаситен с прахови частици от отровни бойни вещества и сега идва време да се върви по улиците, като се използват противогазите...!!!
  • 32 стоян

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "ФАБ-500":

    До 21 ком -другарю -от къде я имаш тая специална информация -сигурно от руското посолство ви дават сценарии за всеки ден
  • 33 Бай Шиле

    5 2 Отговор
    В Русия съм, В Русия съм!

  • 34 Зевзек

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Така е, абсолютно правилно, това е твоето мнение! Обаче имам въпрос, с какво ще помогне това на украинските фашисти?
  • 35 Хибридна война

    2 2 Отговор
    Нищо, което са казали от Кремъл, не е било истина !!! Нищо !

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 От Вашингтон

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Хибридна война":

    обаче всичко е истина!!! На 8 март, пред сенатската комисия питаха Виктория Нуланд - има ли био лаборатории в Украйна, и тя призна че има. Каза че правят всичко възможно са не попаднат някакви материали в ръцете на Руската армия. Същата тази Виктория Нуланд която раздаваше курабийки на майдана заедно с бойците от Азов! На 8 май 2014г. бе привикана пред парламентарната комисия във Вашингтон. На въпроса дали е имало неонацисти на майдана, тя отговори - имаше майки, баби, дядовци.... Същата тази госпожа която разработва Украйна от 2014г, има специалност - умиротворяването на Русия.
    Искрено ви препоръчвам филма Украйна - маските на революцията на разследващ френски журналист за френската телевизия Canal+. Донбаска пролет също. Приятно гледане, може да си промените мнението за случващото се днес.
  • 38 Иван

    1 0 Отговор
    Химическите оръжия са стар номер. Първо заради "химически оръжия", беше разпарчадосан Ирак. След това бяха бомбардировките в Сирия. Може би си спомняте "възкръсналите" изтровени. Сега отново изтърканата плоча, след разкритията за био - експерименти на САЩ в Украйна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания