Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Март, 2022 11:50 19 497 157

Западната преса обръща внимание на гнева на Путин, след като Байдън го определи като „военнопрестъпник“

  • русия-
  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков квалифицира думите на стопанина на Белия дом като „неприемливи“, а тона на обвиненията от Вашингтон според него е "непростима реторика"

Западната преса обръща внимание на гнева на Путин, след като Байдън го определи като „военнопрестъпник“ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Западът може да направи опити да използва руснаците, които се противопоставят на неговото управление, за да доведе до "унищожаването на Русия", информира британският в. "Телеграф" след речта на Путин пред кабинета и регионалните лидери.

"Но всеки народ, а още повече руският народ, винаги ще може да различи истинските патриоти от изметта и предателите и просто ще ги изплюе като комар, който случайно е влетял в устата му, ще ги изплюе на пътя", заяви вчера Путин в реч пред високопоставени държавни служители.

Още новини от Украйна

Според него "естественото и необходимо самопречистване на обществото само ще укрепи нашата страна".

Това става в момент, когато президентът на САЩ Джо Байдън обяви отпускането на допълнителни 800 млн. долара за украинската армия и заяви, че Путин е "военнопрестъпник".

Вестникът обръща внимание на думите на Путин, че Русия е готова да обсъди подобен на австрийския неутралитет за Украйна, след като стана ясно, че двете страни са изготвили мирно споразумение от 15 точки, което ще доведе до прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че мирното споразумение е близо, след като беше съобщено, че Киев трябва да поеме конституционен ангажимент да стане неутрална страна, което ще му попречи да се присъедини към НАТО, и да приеме ограничения за размера на армията си.

Подобно обещание от 1955 г. да не се присъединява към никакъв военен съюз и да не приема на своя територия бази на чуждестранни армии убеди Съветския съюз да прекрати продължилата десетилетие окупация на Австрия след Втората световна война, припомня изданието.

Но Киев заяви, че планът от 15 точки е "пожелателен от руската страна" и "нищо повече", и постави под въпрос идеята за споразумение от типа на австрийското. Оценката на в. „Файненшъл таймс“ за „колебливия“ мирен план, както го определя украинският преговарящ Михайло Подоляк, е в същия тон.

Лондонският в. „Гардиън“ се спира на думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, който късно в снощи сравни бруталната руска обсада на южния град Мариупол с тази на Ленинград през Втората световна война, на фона на нов обстрел на столицата Киев и развихрилия се гняв в Кремъл, след като Джо Байдън нарече Владимир Путин "военен престъпник".

Зеленски заяви късно снощи: "Граждани на Русия, с какво вашата блокада на Мариупол е по-различна от блокадата на Ленинград по време на Втората световна война? ... Ние няма да забравим нито един човек, чийто живот е бил отнет от окупаторите".

Британският в.„Индипендънт“ се спира на словесната война между Вашингтон и Москва, след като президентът Байдън вчера обвини руския президент в извършването на военни престъпления. Всекидневникът отбелязва, че минути след като Байдън заяви пред репортер в Белия дом, че Владимир Путин е "военнопрестъпник" заради нападенията, които неговите войски са извършили по време на инвазията в Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков квалифицира думите на стопанина на Белия дом като „неприемливи“, а тона на обвиненията от Вашингтон според него е "непростима реторика".

Вестник „Индипендънт“ дава подробна информация за бомбардировката на театъра в Мариупол, където според думите на заместник-кмета на града Сергей Орлов са се укривали над 1000 жители. Руското министерство на отбраната отрича да носи отговорност, като вместо това обвинява батальона "Азов", крайнодясна украинска милиция, че е взривил Донецкия областен драматичен театър. Вестникът също така цитира оценката на "Амнести Интернешънъл" за положението в град Изюм в Харковска област в Източна Украйна, което е "в критична точка", тъй като бързо се изчерпват хранителните продукти, лекарствата и водата, поради обсадата от руски войски вече две седмици. Градът е подложен на постоянни бомбардировки от руските сили, а жителите му били "на ръба на хуманитарна катастрофа".

От страниците на „Индипендънт“ стават ясни подробности как британската кралица е оттеглила разрешението си да предостави комплект мечове на Музеите на Кремъл в Москва - решение, което съвпадна с нахлуването на Русия в Украйна.

Колекцията на Нейно Величество трябваше да предостави три оръжия от XVII в. като част от изложба, посветена на дуелите, която трябваше да бъде открита на 4 март. Само че разрешението било оттеглено в средата на февруари, когато Русия се готвеше за пълномащабна инвазия в Украйна, започнала на 24 февруари. Говорител на художествената колекция на монарха заяви, че решението за "отлагане на заемането на три меча от Кралската колекция за музеите на Кремъл в Москва е било взето в средата на февруари", но не уточни дали това е пряка реакция на заплахите на Владимир Путин да нахлуе в източноевропейската страна.

Германският в. „Билд“ обръща внимание на войната в Украйна от друг ъгъл, като отразява модно шоу в Берлин, в което дистанционно, само чрез своите модели, участва дизайнерът Жан Гритсфелд, , който присъства на седмицата на модата в Берлин чрез видеопослание от бомбоубежище. "Днес не е моментът да говорим за мода, а чрез мода", каза Гритсфелд в снощи във видеопосланието. Моделите на търсения дизайнер носеха отпечатъка на войната. На преден план на семплите дрехи на английски и украински език бяха отпечатани послания като "уважение", "свобода" и "любов". Но вероятно като топ постижение може да бъде оценена появата на модел, с боядисан в кървавочервено торс и разкъсана риза, а в горната част на тялото стоеше думата "мир" на руски и английски език.

„Билд“ публикува и интервю със завърналия се от украинската столица полски премиер Матеуш Моравецки, който призова германския канцлер Олаф Шолц, британския премиер Борис Джонсън, американския президент Джо Байдън и френския държавен глава Еманюел Макрон да последват примера му и да посетят украинската столица.

Американският всекидневник „Ню Йорк таймс“ се концентрира върху описания на бойните действия в Украйна, описвайки удара срещу театър в Мариупол, в който са били намерили убежище множество украински граждани. Изданието изразява и твърдата позиция на Вашингтон за въоръжаване на украинската армия с „дронове камикадзе“. Освен това „Ню Йорк таймс“ отчита – според приблизителни оценки от американска страна – че до момента във войната в Украйна са били убити 7000 руски войници.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Време е

    194 37 Отговор
    Едно руско учение в мексиканския залив.

    Коментиран от #11, #27, #28, #42, #71, #85, #89, #101

  • 3 име

    188 42 Отговор
    Много ясно, че укрофашистите вършат провокации и стрелят по свои съграждани. Чете малко и други медии, там има и други разкази и гледни точки. А и най-вече в Сирия се наслушахме на краварски обвинения. Колкото Асад използва хим. оръжие и стреляше по мирни цели, толкова и Путин го прави.

    Коментиран от #103, #153

  • 4 Анализатор

    66 203 Отговор
    Всъщност най-голямата измет и предател на Русия сте вие г-н Путин!

    Коментиран от #8, #88, #119, #155

  • 5 Лейка

    72 11 Отговор
    Стайков, стига преписва като ученик. Дай мнение като репортер за нещата. Още миналата година Байдън и Путин се разбраха и това е факт! Следва Китай есента знаете за къде.
  • 6 Ха ха ха ха ха

    141 24 Отговор
    Абе западната преса знае ли какво е това Алцхаймер? Че такива хора не знаят къде се намират физически, не знаят какво говорят.... Кой изобщо би обърнал внимание на такъв човек? Смята ли западната преса, че Путин би обърнал внимание на изкрейзъл човек? Абсолютни глупости се пише из медиите в Европа.

    Коментиран от #31, #51

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Фффффф

    31 90 Отговор
    Бре тия от Азов са като хвърковата чета,все с тях се оправдава Путин...

    Коментиран от #20, #39

  • 11 SCH💿Nino Brown

    17 77 Отговор

    До коментар #2 от "Време е":

    Там ще ядат бухалки руснаците голям оптист си бе АЙ 🤣САЩ не може да се справи с гринговците Тръмп стена почна да прави ти руснаците пращаш ай по сериозно там не е Украйна
  • 12 Сенилния Джо

    85 14 Отговор
    Вече е забравил какво е казал.
  • 13 Бой дъньо

    92 13 Отговор
    Как не е заспал по време на речта сигурно са му дали стимуланти но те имат страничен ефект повлияват ЦНС
  • 14 Бивш левскар

    89 16 Отговор
    Комедиант. Обикновен бандеровски палячо.

    Коментиран от #70

  • 15 Иванушка  🇷🇺

    101 26 Отговор
    "...и изтегляне на руските войски....." - точно това Не Трябва да се случва. Русия трябва да има постоянни Умиротворителни Сили в размирната Украинска република. Това задължително трябва да е заложено като Точка 1.

    Коментиран от #45, #90, #141, #146

  • 16 Сократ

    119 21 Отговор
    Байдън нарича Путин военопрестъпник? Тои дъртак, който нареди бомбандировките на Белград?

    Коментиран от #76

  • 17 Жо Заспалия

    67 8 Отговор
    Аз не съм казал такова нещо! Това е бил моя клонинг!
  • 18 !!!?

    26 95 Отговор
    Руският Народ може да изплюе Путин като "комар на путя !!!?

    Коментиран от #21, #156

  • 19 Обикновен

    78 10 Отговор
    Просто се чудя как е възможно пуснаците да преживеят подобно нещо......кралицата да не им изпрати да видят няколко меча :-0
    Значи САЩ, Великобритания и другите големи европейски икономика плъзнаха Украйна по плоскостта, сега там се бомбардира, а големите само стоят отстрани, кършат китки и не дават експонати за колекции и представят модни колекции с надписи за мир?
    Ей това ако не е подигравка с украйнците не знам кое би било.....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тихо, козяшка

    36 6 Отговор

    До коментар #18 от "!!!?":

    дърдонке!

    Коментиран от #43

  • 22 Попа

    21 49 Отговор
    Тоя ще подпали света.Докато тия пияници съществуват света винаги ще бъде в опасност.
  • 23 Бай Ви Бай Дън

    14 16 Отговор
    Вижте малкия Влади с какъв умилителен поглел ме гледа. Това е любов.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Жалка пропаганда

    86 18 Отговор
    Смешници, държавата, най голям военнопрестъпник Сащ да съди другите.Нагли безсрамници

    Коментиран от #144

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 LOSHIA

    38 20 Отговор

    До коментар #2 от "Време е":

    Ти се моли НАТО да не направи учение тук,че памперсите няма да ви стигнат!

    Коментиран от #63

  • 28 Кучето на танкиста

    17 29 Отговор

    До коментар #2 от "Време е":

    Там руснаците ще го играят мишени.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българка

    26 72 Отговор
    Путин разпореди тотална разруха на Украйна и избиване на мирно население. Недопустимо е да се бомбардира театъра в Мариупол, където е имало на100 жени , деца и мирно население. Това е престъпление срещу човечеството. И да Путин е терорист, военнопрестъпник. И той и цялата му клика пред военен трибунал да отговарят за зверствата си

    Коментиран от #93, #154, #157

  • 31 LOSHIA

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха ха ха":

    Дааааа,обаче всички вече знаят,че тебе те е хванал твърде рано!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Софиянец

    20 29 Отговор
    Ама той (Путин) така и изглежда... Не знам защо се учудва...
    Прилича на Бг мутра от 90 г.....

    Коментиран от #41

  • 34 Хвърчилото от село

    20 48 Отговор
    Путин е военнопрестъпник! НС на България трябва още утре в петък на 18.03.22 г. да го гласува и обяви официално!

    Коментиран от #108

  • 35 Ана

    62 8 Отговор
    Деменцията е изперкали напълно , да отговори на света САЩ и той колко държави Ликвидираха и колко милиони хора убиха ,наглец дивия капитализъм ще превърнат във фашизъм ! Изпраща отново оръжие на украинския комик , ужас ,аплодисменти за зверствата им! Срам за света!

    Коментиран от #52

  • 36 или лъжа

    45 5 Отговор
    Добре де до сега само това чета западната преса , ми нещо не се вързва уж....независими ако е така коментирайте и източната преса на нали уж.....руснаците тъпи и безопасни ми да ги чуем и тях . Истината е една есностранното излагане на материали се нарича пропаганда в случая контролирана и строго регламентирана от козяк това е просто копираха министерство на пропагандата на гьобелс
  • 37 Иван

    40 8 Отговор
    А американската окупация продължава до днес.
  • 38 SCH💿Nino Brown

    17 19 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Не виждам светлина в тунела за Русия те са си така устроени "Там е Рая ,страната на чудесата и големите възможности" 😉забравени или наказани от небесата не знам но сравнение с китаец и руснак е все едно да чакаш българският национален отбор по футбол да бие френският или да се прибере с купата в България 🙂 Руснака си е руснак умиране има оправяне няма

    Коментиран от #59

  • 39 Така е

    12 23 Отговор

    До коментар #10 от "Фффффф":

    Азов са 10 пъти по-голям отряд от руската армия и само те могат да се бият с извънземни!
  • 40 Руснаков

    15 22 Отговор
    Никой няма намерение да напада Русия...пропаганда....Работил съм с руснаци...свестни хора....ама управлението им е...с ...х....да го сочиш...
  • 41 Иванушка  🇷🇺

    32 7 Отговор

    До коментар #33 от "Софиянец":

    ""..Прилича на Бг мутра от 90 г...." - на теб всеки който не е джендър или транс ти мяза на "мутра", така ли ? 😁
  • 42 Ставри

    11 15 Отговор

    До коментар #2 от "Време е":

    Вазможно е !! Вучението ще участвуват стотици хиляди гладни руски емигранти които ще атакуват американският бряг !!
  • 43 НАРОДОПСИХОЛОГ

    14 26 Отговор

    До коментар #21 от "Тихо, козяшка":

    Руснаците могат да изплюят Путин като мушица случайно попаднала в устата!
  • 44 дааа

    10 20 Отговор
    Руските санкций са съкрушителни за краварите.Байдън е в шок и ступор след забраната да посещава Мордор хахаха.
  • 45 Анализатор

    16 31 Отговор

    До коментар #15 от "Иванушка  🇷🇺":

    Руската армия може да охранява само пиянски кръчми....
  • 46 mi6osp

    42 8 Отговор
    Гнева на Путин???
    Всъщност Путин се кефи на глупостите на Байдън.

    Коментиран от #58, #143

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 1234

    30 3 Отговор
    САЩ са решили да "изперат" доста парички в Украйна, само вчера са одобрили малко на 14млрд. Никак не вярвам да е от добро сърце, като знам що за човек е Байдън . Гледайте "UKRAINIAN LIVES MATTER " , докато още го има в youtube, kaen e 13.05.2021 г
  • 49 Мерзанов

    41 5 Отговор
    Отговора на Песков е - "Съединените щати са държава, от чиито бомби са загинали стотици хиляди хора по света и подобни думи са неприемливи." Това защо пропускате да го добавите, а пишете половината ?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ха ха

    33 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха ха ха":

    Ако се срещнат отново Бай Дън пак ще каже,че не си спомня да е говорил такива неща .Но виж Путин каже ли нещо,не се отмята.Денацификация на Украйна и после мир.
  • 52 LOSHIA

    10 25 Отговор

    До коментар #35 от "Ана":

    ТАМ КЪДЕТО ИМА ДИКТАТУРА ,НАТО СЕ НАМЕСВА И ЩЕ СЕ НАМЕСВА!!!!!............Ако запаметяването е трудно,моля записвайте!

    Коментиран от #56

  • 53 Интересно... много интерекно

    30 7 Отговор
    А тия какви престъпници са... може би пладнешки....

    Американската машина за преврати:
    унищожение на демокрация от 1953 г..........

    Усилията на САЩ за отстраняването на чуждестранни
    правителства правят света по-опасен и по-малко
    справедлив.
    Ноъм Чомски намира "за най-добра книга по темата" класическата разработка на Уилям Блум
    "Убийството на надеждата: интервенциите на американските военни и ЦРУ след Втората световна
    война" (Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II). "Убийството на
    надеждата" е историческият контекст на събитията в Украйна, които гледате по телевизията. Днес
    това заглавие е изключително подходящо, когато виждаме как надеждите на хората от всички
    региони на Украйна са жертвани заради същите онези цели, заради които пострадаха народите на
    Иран (1953 г.), Гватемала (1954), Тайланд (1957), Лаос (1958-1960), Конго (1960), Турция
    (1960, 1971, 1980), Еквадор (1961 и 1963), Южен Виетнам (1963), Бразилия (1964),
    Доминиканската република (1963), Аржентина (1963), Хондурас (1963 и 2009), Ирак (1963 и
    2003), Боливия (1964, 1971 и 1980), Индонезия (1965), Гана (1966), Гърция (1967), Панама
    (1968 и 1989), Камбоджа (1970), Чили (1973), Бангладеш (1975), Пакистан (1977), Гренада
    (1983), Мавритания (1984), Гвинея (1984), Буркина-Фасо (1987), Парагвай (1989), Хаити (1991
    и 2004), Русия (1993), Уганда (1996) и Либия (2011). Този списък не включва примерно същото
    количество неуспели преврати, а също преврати
  • 54 Унуфри

    19 5 Отговор
    Какви са резултати от вчерашната КОНТРАОФАНЗИВА на укро-фашистите?
  • 55 Цитат

    31 5 Отговор
    Известен канадски снайперист е убит днес в Мариупол.
  • 56 Ха че

    27 6 Отговор

    До коментар #52 от "LOSHIA":

    Тогава Нато трябва да се намеси в САЩ първо, след това в ЕС, защото в САЩ и ЕС е най-голямата диктатура! Но тъй като Нато е един балон, няма реални възможности... за това ще продължаваме да живеем в диктатура, изолирани от свободния свят! 800 милиона население изолирани от света!

    Коментиран от #91, #113

  • 57 Сашо танкиста

    6 21 Отговор
    Шивашка фирма,, рубин,, село Слана бара видинско, търси да закупи голямо количество дочен плат за 100 милиона лева за изработка на ватенки за братския русски народ.

    Коментиран от #69

  • 58 изрод от ГЕРБ

    7 21 Отговор

    До коментар #46 от "mi6osp":

    Даа,бе така се кефи че се крие като мишка в Сибирския бункер!
  • 59 Иванушка  🇷🇺

    11 20 Отговор

    До коментар #38 от "SCH💿Nino Brown":

    "...Не виждам светлина в тунела за Русия.." - и аз.
    ЕПИК ФЕЙЛ от начало докрай. Нито операция като операция, нито война като война. И за двете неща Русия се оказа "готова" само в мечтите си. Ако мислеха да се води война като в момента, да бяха почнали като Война и съм сигурен че по-малко жертви и проблеми щеше да има. Фен съм на Русията, но дори и аз виждам че ПРОСРАХА ВСИЧКО и с цената на невероятни човешки и икономически загуби. А тамън бяха започнали да приличат на силна държава. Нека да им е за урок, както и на всеки избрал Силовия начин за решаване на проблеми. Предполагам че за дъъъъълго време ще се кротнат и ближат рани.

    Коментиран от #68, #81

  • 60 дядото

    23 2 Отговор
    др.путин.реши проблема с украинските фашисти и подлоги на сащ и нато. а за това,че старчето бай склер те нарича военнопрестъпник-по 40 президенти на сащ,от кратката им история трябва да бъдат обявени за такива-япония,филипини,малайзия и още безброи примери.хората от света са наясно и те подкрепят

    Коментиран от #67

  • 61 ТОЧКАТА

    20 2 Отговор
    а представяте ли как нарича нашите дупедавци!!!!!!!.........И този УПРАВЛЯВА СВЕТЪТ!!!!!!Нищо чудно да го затрие доста набързо...то просто е СЛЕПЕЦ,виждащ само ПАРИ!!!!!НЯМА ХОРА,ДЪРЖАВИ,УВАЖЕНИЕ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ/...САМО ЕГО И АЛЧНОСТ.
  • 62 111

    9 22 Отговор
    Абе вие русоробите и копейкаджийте работа нямате ли. Аман от клавиатурни мишки, Путин та Путин на ви путлер ... разсъждават и разделят света ... смешници. Сигурно сме видяли в последните години след 1945 г. някой да е нападнал Русия или да е застрелял войник на нейна територия ... всичко е болните ви глави ... малцинство сте и като не ви харесва отивайте да живеете в икономическия руски рай, да ама там за вас никой не пита ... клоуни.

    Коментиран от #64

  • 63 Добрия и злия

    25 4 Отговор

    До коментар #27 от "LOSHIA":

    Да,тези джендъри от армията ни ще се понапикаят.Но какво се случи с рамбовците отишли да воюват в Украйна?Цитат от украински блогер: "5 часа полет до Варшава,3 часа до границата,един час в базата,2мин. ракети,половин час до границата,3 часа до Варшава,5 часа до Лондон.Мамо,навоювах се.Жив съм поне."
  • 64 Само питам

    18 3 Отговор

    До коментар #62 от "111":

    Да разбирам ли,че ти в момента работиш?Козяк плаща добре,нали?
  • 65 ясно!

    8 22 Отговор
    Всеки нагазил в чужда територия в Европа в XXI век е военнопрестъпник и подлежи на съдебен процес от международен трибунал. Агресията е признак на слабост, недостатъчен разум и от там неспособност да се провеждат преговори. Това води до изгубване контрол върху собствените нерви и повод за агресия към противника. Докато Русия не предаде всички военнопрестъпници, виновни за войната, на международен трибунал не трябва да има никаква прошка!
  • 66 Психиатър

    23 3 Отговор
    Дядката вместо да определя кой какъв е, да заповяда на преглед при мен, безплатно!
  • 67 Иванушка  🇷🇺

    1 18 Отговор

    До коментар #60 от "дядото":

    "...др.путин.реши проблема с украинските фашисти..." - нищо още не е решил след като няма Капитулация.
    Преговори практически означават Капитулация на Русия. Не започвай Война в която не си сигурен че ще Победиш - това би трябвало да е известно на Володята и Ген.Щаба, а от утре трябва да бъде изписано и на Герба на Русия. Егати Излагацията.
  • 68 Ха че

    22 2 Отговор

    До коментар #59 от "Иванушка  🇷🇺":

    То може да предполага нещо, но това не означава, че то е истина! Едно е сигурно- Русия срути неолиберализма или както се нарича още глобализма, въведен от Рейгън и довел света до фалит! Русия е богата на природни ресурси и ще се справи. Но задлъжняла Европа... не зная как ще оцелее! Изобщо дали ще оцелее! Дойде многополюсният свят! Който още не го е разбрал... негов е проблема! А Украйна.... тя е само територията на която се унищожи глобализма.

    Коментиран от #72, #83

  • 69 Ха ха

    18 2 Отговор

    До коментар #57 от "Сашо танкиста":

    Предлагам памперси за натювци да почнете да произвеждате.Гарантиран просперитет .

    Коментиран от #142

  • 70 изрод от ГЕРБ

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Бивш левскар":

    Много внимавай! Има доста от тях .......... вече тук! Да не те подкарат?
  • 71 Мексиканеца

    5 18 Отговор

    До коментар #2 от "Време е":

    С какво ще пристигнат руснаците в Мексиканския залив със салове и лодки еднодръвки?

    Коментиран от #87

  • 72 Айде бе...

    3 15 Отговор

    До коментар #68 от "Ха че":

    Тогава ти защо не отидеш да благоденстваш там, а мизерстваш тук за няколко рубли повече? Рублите вече се мерят на килограм за един хляб така, че даже за сол няма да ти стигнат!

    Коментиран от #75

  • 73 Асанчо

    13 2 Отговор
    Ние от си ганската шивашка фирма "рубин" българи и руснаци не храним и не можем и да ги облечеюм, щото сме на социал при баба Шмеркел. Е, последното го можем.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ха че

    4 2 Отговор

    До коментар #72 от "Айде бе...":

    Проблема е твой, че не разбираш какво стана пред очите ни!.
  • 76 АРИСТОТЕЛ

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Сократ":

    И ПРАВИЛНО Е ПОСТЪПИЛ!! Ако не го беше направил щяха да пламнат Балканите,а може би и Европа
  • 77 Ак генералите и олигарсите не са го

    5 6 Отговор
    Отрепали късокракия не знам той направо ги закопа
  • 78 Западът цитира само Украйна

    19 1 Отговор
    Демек другото мнение изобщо не се разглежда. На последният умствено изостанал става ясно, какво се прави в момента. То си е за притеснение, ако все още има българи, които не са разбрали. За Запада е ясно,че са с промит мозъци...
  • 79 Анка Картечарката

    8 21 Отговор
    Джо Байдън преди време нарече Фашисткият Диктатор Путлер,убиец,а сега военнопрестъпник,което е самата истина и разчиства пътя за международен процес срещу Гнусният Бункерен Плъх.Кремълският Сатрап ще свърши като Чушеску,Садам,Кадафи или Милошевич.Неизбежно е.
  • 80 Песков ше гали жужето по челцето😂😂😂

    6 12 Отговор
    И ше го успокоява преди бесилото че отива в друг по хубав свят при ленин сталин и тука не го заслужаваме и след години ше бъде оценен😂😂😂😂😂
  • 81 SCH💿Nino Brown

    5 11 Отговор

    До коментар #59 от "Иванушка  🇷🇺":

    Мал шанс за Путин събраха се двама луди Зелински е същият два остри камъка брашно не мелят. Единият живее в едно време по времето на велика Русия и е извън реалното както Земур и Леле Пенката са в ерата на Наполеон, дьо Гол и не искат да видят реалното. Докато Зелински е играчка забавление за ЕС и САЩ и благодарение на Интернет и социалните мрежи срина до основи репутацията на Путин и ги върна в case départ

    Коментиран от #92

  • 82 GnG

    16 2 Отговор
    Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече неприемлива и непростима подобна реторика на президента на страната, чиито бомби убили стотици хиляди хора по света !
  • 83 Иванушка  🇷🇺

    4 12 Отговор

    До коментар #68 от "Ха че":

    "...А Украйна.... тя е само територията..." - на Русия, това е Русия и беше пълна глупост руснаци да избиват руснаци.
    Никой не го очакваше, не се и предполагаше че е възможно такова нещо. Чист Престъпен Провал , истинско самоубийство на Володята 30г градил Русия като държава. Всичко се нареждаше чудно с войската до Укро границата, газа и горивата поскъпваха, СП2 щеше да бъде пуснат, украинците и не помисляха да нападат. Пък ако Кремъл наистина искаше Война да я беше направил като хората. Да разбомбят всички военни обекти в първите три дена, да сринат Центъра и Радата в Киев и всичко щеше да приключи само за седмица почти без загуби и за двете страни. Дори аз Глупака го виждам по-ясно и правилно.

    Коментиран от #112

  • 84 Украйна

    16 2 Отговор
    Украйна е началото на края на неолибералния глобализъм, изроден успешно в откровен фашизъм в 21 в.

    Коментиран от #95

  • 85 Статистик

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "Време е":

    Толкова сте смешни и жалки путин-троловете, че нямам думи. Какви учения, каква атака над САЩ, като те не могат 3 седмици Киев да превземат и да минат 200 км, камо ли да стигне техника през океана.
    Харесвам Русия, но годините корупция, назначаване на приятели на ръководни функции и пр. дават резултат. Не че при нас е иначе :(

    Коментиран от #97

  • 86 Преводач

    3 14 Отговор
    Самопречистване на руския народ=Zверски глад за руския народ.
  • 87 на теб

    14 1 Отговор

    До коментар #71 от "Мексиканеца":

    така ли ти казаха, че руските флотове са от салове и еднодръвки , хахаха, и ти кво, повярва ли им?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 пепел

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Време е":

    Да ама още в изтона Украйна нафтата свърши
  • 90 жоро уудстока

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иванушка  🇷🇺":

    Правете любов, а не война!Това е веруюто ми от много години.Не виждам причина модератор да трие коректните ми постове,но,както и да е..А след снажният пигмей,ти си вторият ми фаворит с миролюбивите си изказвания.Особено се възхищавам на смелостта ,с която се противопоставяш на пищещите минуси.Много е лесно да идеш на фронта и с голи гърди да застанеш пред амбразурата.Но бронебойни патрони за тебе няма открити,няма открити.А тук е необходима къде по-голяма смелост.Дерзай все така в името на мира,другарю!
  • 91 LOSHIA

    4 11 Отговор

    До коментар #56 от "Ха че":

    Дечко, ти наясно ли си КАКВО Е ДИКТАТУРА?Иди да живееш в прехвалената ти демократична Русия.Още на втория ден ще завиеш като вълк и линейка едновременно! Направи усилия да се ограмотиш и информираш,преди да ръсиш нелепици по форумите,а не да драскаш каквото продиктуват!!
  • 92 Иванушка  🇷🇺

    5 9 Отговор

    До коментар #81 от "SCH💿Nino Brown":

    "...Мал шанс за Путин ..." - няма "мал шанс" , оправдания и АКО за човек 30г в политиката. Би трябвало да е на ясно какво се случва, с какво разполага и какво управлява. Съсипа хиляди хора, семейства, Икономика и Бъдеще за едни "Преговори", които не значат Нищо.
    Ако няма най-малкото постоянна Руска армия в Украйна значи нищо не е постигнато. Утре САЩ пак ще са в Украйна въпреки фиктивния "Неутралитет" и ще дърпат конците и политиката. Максималното е Област Украйна в Русия, ама Русия комай да няма силици за такъв залък. Не започвай Война която няма да спечелиш и да спечелиш бързо и лесно.

    Коментиран от #100

  • 93 оня

    16 5 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Алооо, заблудената, колко войни е направил Путин??? Я да сравним с крав.арите:
    Кой е най голямата угроза за света-САЩ. Ето и публикацията (USA Bombing list:The Democracy World Tour)Кореа и Китай-1950-53, Гватемала-1954, Индонезия-1958, Куба-1959-61, Гватемала-1960, Конго-1964, Лаос-1964-73, Виетнам-1961-73, Камбоджа-1969-70, Гватемала-1967-69, Гренада-1983, Ливан-1983-84, Либия-1986, Салвадор-1980, Никарагуа-1980, Иран-1987, Панама-1989, Ирак-1991, Кувейт-1991, Сомалия-1993, Босна-1994-1995, Судан-1998, Афганистан-1998, Югославия-1999, Йемен-2002, Ирак-1991-2003, Окупацията и разполагане на военни бази на САЩ и Англия: Ирак-2003-2015, Афганистан-2001-2015, Пакистан2007-2015, Сомалия2007-2008, Сомалия2011, Либия2011, Либия2015, Сирия2014-2015. САЩ имат в света 800 военни бази, разположени в 173 държави. Направете си изводите, кой е заплахата за света и публикувайте световния агресор, да се знае от всички.

    Коментиран от #125, #136

  • 94 aZ #Русские своих не бросают!

    14 3 Отговор
    Ще чуем още много такива изказвания от страна на Вашингтон и всичко от безсилна злоба... :))

    Коментиран от #128

  • 95 Госあ

    2 8 Отговор

    До коментар #84 от "Украйна":

    неолибералния глобализъм е по скоро болшевизъм, а не фашизъм, мой.

    Коментиран от #120

  • 96 Избирател

    10 19 Отговор
    Путин е 100% военнопрестъпник.
    Той нареди да се нападне суверенна Украйна!
    Той нареди да се убиват украински деца!
    Той нареди да се убиват техните майки!Той нареди да се убиват възрастните граждани на Украйна!
    Той нареди да се убиват бременните майки!
    Той нареди да се разрушават болници,училища,детски градини,административни сгради,домовете на гражданите и още и още.............!

    Коментиран от #107

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Пеци

    6 11 Отговор
    Путлер нарече част от своя народ комари и храчки.
    Тукашните путиноид...иоти са в екстаз от своя фюрер.
    Средната класа бяга от Русия, всички билети са разкупени до края на май Турция, Казахстан, Армения, Сърбия и от там в свободния свят.Чартърите от Турция към България са пълни с руснаци с децата си даже и домашни любимци.
    Що така бе русороби????Обратно празните самолети да ги запълваме с тукашните русороби путинофили

    Коментиран от #111

  • 99 НТД

    12 4 Отговор
    Байдън е пренебрегнал смъртта на десетки цивилни по време на атаката срещу Донецк от украински националисти.
    „Военни престъпници са тези, които са давали такива заповеди, и тези, които ги покриват“,
    Депутатът припомни решенията, които самият Байдън е взел. През 1999 г. Байдън предложи бомбардиране на Белград, беше автор на резолюция, призоваваща за бомбардиране на Югославия. По-рано тогава сенатор Байдън призова за атака срещу Ирак, а през 2002 г. гласува за инвазия в тази страна.
    Не бива да забравяме за Сирия и подкрепата на местните бойци и екстремисти, смята Слуцки.
    По-рано в четвъртък главният изпълнителен директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин публикува видео , в което Байдън признава, че именно той е инициатор на бомбардировките над Белград и мостовете на Дунав.
  • 100 SCH💿Nino Brown

    3 1 Отговор

    До коментар #92 от "Иванушка  🇷🇺":

    Точно там е проблема ако им даваха малко повече пари на народа и по хубав живот в Русия и като цяло бившият СССР защото има база има ,газ ,злато ,пшеница.....може би щяха да си обичат родината а не 100 човека олигарси които биснеят из цял свят като мексикански картел и в държавата им ,алчността и не добра стратегия рано или късно е в услуга води до поражение ,разруха
  • 101 Ал Бунди

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Време е":

    Лошо нема. Да си земат повечко суха храна за из път, че със скоростта на Кузя, я стигнали на време , я не. И да не си забравят бронежилетките от яйчени кори..муххахахахахааа
  • 102 да питам

    4 7 Отговор
    Абе, тоя Азов не го ли свариха вече в Донбаския котел. Къде кот стане- Азов бил виновен.. Май че баш тоя Азов яко рита ушатите орки..
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Дебил

    7 0 Отговор
    Кой крив, кой прав ако оживеем след всички глупости на световните политици историята може и да определи. Може евентуално всичко скрито да излезе наяве! А дано, ама надали.
  • 106 Sikander

    1 7 Отговор
    Да би си дома седяло,не би го изяло.Путанчо.Ела си дома сине да ти сменя памперса.Усмърдяхме света.
  • 107 да точно

    8 2 Отговор

    До коментар #96 от "Избирател":

    това са опорките на запада, хубавото е, че вече никой не се вързва на тея опорки

    Коментиран от #145

  • 108 За Путин не знам,

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Хвърчилото от село":

    но за теб няма нужда да се обявява какъв си - очевадно е!
  • 109 В.В.П.

    10 0 Отговор
    Нито има къде да кацнат ,нито ще дойдат по шосе .Бум бумм..Путин е сериозен..Питона стяга обръча около ,украинското пиле .

    Коментиран от #131

  • 110 Тома

    11 2 Отговор
    Според троловете няма нито един американец диктатор след толкова много войни след ВСВ

    Коментиран от #121

  • 111 оправете

    4 2 Отговор

    До коментар #98 от "Пеци":

    си опорките, че последно не разбрахме руски или украйнски бежанци идват у нас.

    Коментиран от #129

  • 112 Ха че

    15 2 Отговор

    До коментар #83 от "Иванушка  🇷🇺":

    Защо да сринат Киев и Радата? Не това е целта на Русия! А защо им е на Русия СП2? Кой загуби от спирането му? Загубиха европейските компании, които го построиха. Загуби Германия, защото икономиката й става неконкурентно способна със скъп газ. Ти защо твърдиш, че режима в Украйна нямаше да нападне Русия? Аз не мога да го твърдя така, предвид 150 хилядната украинска армия на границата с Русия! А биологичните лаборатории в Украйна? Аз и ти не знаехме, но рова означава али, че и Русия не го е знаела?
    Къде ти видя Русия да избива цивилно население? По пуснати те от нацистите в Украйна видеа в Интернет ли съдиш?
    Само не ми казвай, че вярваш на тях... Защото даже и контролираните европейски медии ги разобличиха. Видеа от Ирак, Афганистан, Югославия, Либия, Сирия... все войните на САЩ, представени, че са в Украйна!
    Русия избомби военните бази. Това за театъра, че имало майки и деца... върви само за кухендърите. Известно е, п е нацистите в УкраИната са завзели училища, болници... както театъра, които отдавна не са училища и болници, а там са се настанили нацистите. Освен това се крият и из жилищните блокове и държат цивилните за жив щит. Ако Русия караше както САЩ да бомби наред, то за един ден щеше да свърши всичко! Дори нямаше да има такива жертви от руска страна.
    А защо т. н. доброволци от Великобритания, САЩ, Канада.... след като пристигнаха в Украйна.... и видяха за какво иде реч... избягаха?
    Както и да е.... Бъди сигурен, че Русия ще изчисти Украйна от

    Коментиран от #116, #122

  • 113 изрод от ГЕРБ

    3 6 Отговор

    До коментар #56 от "Ха че":

    Ти да ме си завършил политически науки в Северна Корея бре

    Коментиран от #117

  • 114 Sikander

    2 11 Отговор

    До коментар #97 от "ХА ХА ХА! ХА ХА ХА!!!!ХОО ХО!":

    Путенчо си сложи пиратка между задните полукълба.Да му пожелаем приятно преживяване
  • 115 В.В.П.

    10 2 Отговор
    Джо е ,убиец,,!!.Убива Украйна ,,и ще се бие до последния Хахляк. 50 лв за главата му ..Кирил Канадеца е кукла на конци .Марионетка.

    Коментиран от #140

  • 116 Ха че

    14 1 Отговор

    До коментар #112 от "Ха че":

    Бъди сигурен, че Русия ще изчисти Украйна от нацистите. И след 8- годишната разруха в Украйна, то Русия ще й помогне да се съвземе. Мисли ние в Европа как и изобщо ще оцелеем ли, защото световно водещи икономисти споделят, че сега положението в ЕС е по лошо и от голямата депресия през 30-те години на миналия век!

    Коментиран от #133

  • 117 Ха че

    2 1 Отговор

    До коментар #113 от "изрод от ГЕРБ":

    В Харварда съм завършил:)))
  • 118 Обикновен фашизъм

    14 4 Отговор
    Нациста Зеленски,трябва да бъде осъден след края на войната! Надмина и Гьобелс!

    Коментиран от #124, #127, #130

  • 119 Всъщност

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    Анализатор , Баце управляващият , ЕВАЛА Баце , БСП Комунягите е един и същ тъпоумен трол на мутрата от СИК и Буда ухото наДС на баш комунягите , като по нищо не се различава от банкянския толуп - лъжец , крадец и убиец - всичките му останали престъпления са известни и документирани ! Сбогом проста мутро !
  • 120 Ха че

    7 1 Отговор

    До коментар #95 от "Госあ":

    Да, така е. Въведен от Рейгън, чрез, който фалира САЩ! Да, точно Рейгън е единственият виновник за техническия фалит на САЩ! През 90-те на миналия век навлезе и в Европа. Първо в Англия, после Китай, Русия и Европа. Сега Русия сложи край на глобализма! А коментирашият, който ти репликираш, казва, че се е изродил във фашизъм:)))
  • 121 LOSHIA

    4 6 Отговор

    До коментар #110 от "Тома":

    ТАМ КЪДЕТО ИМА ДИКТАТОРИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА БОЙ!.......ПО ДИКТАТОРИТЕ! СЪС ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА!!! ТАКА ЩЕ И СЕГА!!!!!!!!!!!
  • 122 Sikander

    4 4 Отговор

    До коментар #112 от "Ха че":

    Ако простащината е по силна света да е изчезнал.Да ама не.Момче!Ако в една кутия сложиш диамант,тя се нарича ковчеже.Ако сложиш боклук,се нарича боклукчарник.Така е с главата ти.Внимавай какво слагаш вътре.А ако мислиш че е добре че някой убива повече хора откакто свърши втората световна,значи време е да почистиш боклукчарника.Пожелавам ти успех Имаш ли трудности,обади се

    Коментиран от #132

  • 123 ТИ ДА ВИДИШ

    7 2 Отговор
    Нашите хибридни медии с лъжите си ще ни направят, а може би и вече ни направиха зорлем русофили!!!
  • 124 ЛЕЛЕ МАЛЕЕЕЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #118 от "Обикновен фашизъм":

    Човек да се чуди и мае какво носите на раменете си?!?
  • 125 Извода е

    5 5 Отговор

    До коментар #93 от "оня":

    че в повечето от изброените държави, САЩ трябваше да се намесват за умиротворяват и спасяват населението и да потушава последиците от разпалваните от руснаците пожари в различни точки по света с конфликти и войни от износа на комунистическа идеология, шпионаж, революции и организирани преврати....!!!
  • 126 Кирчо

    2 5 Отговор
    "Искам да насоча вниманието на членовете на Съвета за сигурност към изявлението на г-н Зеленски, че те приемат и биха искали да си възвърнат статута на ядрена страна, няма да кажа държава, а страна. Това е изключително опасно за няколко причини"
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Пеци

    4 3 Отговор

    До коментар #111 от "оправете":

    Едните са със син паспорт и идват с коли, автобуси,дори и пеша.Бягат от бомбите на Путлер, другите са с червен паспорт и пътуват със самолет.Те не искат да са комари и храчки в собствената си страна.
    А ти хващай самолета за Путландия
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Ха че

    0 3 Отговор

    До коментар #122 от "Sikander":

    Видно е, че в главата ти е боклукджииница!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 9689

    7 2 Отговор
    Едно доуточнение. Защитниците на Ленинград не са се криели зад мирното население...

    Коментиран от #139

  • 135 Махмуд Чапрашиков

    4 1 Отговор
    Гуреливият бай Дън, алцхаймеров вирус, хомофиллие???

    Коментиран от #137, #138

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Sikander

    2 1 Отговор

    До коментар #135 от "Махмуд Чапрашиков":

    Бай Го Надъни обича Русия.
  • 139 Sikander

    2 3 Отговор

    До коментар #134 от "9689":

    Но мирното население се е криело винаги зад защитниците.Само Путенчо не знае.
  • 140 Sikander

    2 7 Отговор

    До коментар #115 от "В.В.П.":

    Напълно прав си.На мръсника Путанчо изглежда Байдън му е платил яко,щом ти си забелязал че той влезе в Украйна и убива хора.Към твойте 50 лева добавям 100.Хванете мръсника Джуджи-1.52 сантиметра.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Sikander

    4 3 Отговор

    До коментар #69 от "Ха ха":

    Хит в Русия.Бойкот на вносните памперси.:::За Росии!За роднину.---Да ползваме памперси втора употреба.В тоалетната да ни затворят,ще намерим начин,от глад няма да умрем
  • 143 Sikander

    5 6 Отговор

    До коментар #46 от "mi6osp":

    Путенчо така добре се изкенефи,че е време да си смени памперса.Усмърдя света.
  • 144 Sikander

    3 4 Отговор

    До коментар #25 от "Жалка пропаганда":

    Идва инфлация.Купи си долари,а не рубли И нека ушите ти забравят какво говори устата.По добре хитър отколкото глупав.А Путанчо да си гледа работата.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Скоро

    1 7 Отговор

    До коментар #15 от "Иванушка  🇷🇺":

    Ние ще имаме сини каски в москва, а путин, ще чака присъда в Хага. Много, като него вече плакаха.
  • 147 Борман

    0 4 Отговор
    Славяните са роби и нека се избиват колкото се може повече руснаци и украинци
  • 148 Антикомунист

    0 2 Отговор
    Само щатите са им по мярка на тази престъпна държава руска федерация.........
  • 149 Ангелите

    1 5 Отговор
    Русия не може да победи украинците то се вижда .на ред е Китай😄
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Европеде

    1 1 Отговор
    Царете на лъжите и пропагандата!
    Накарайте двама еврогейове да извикат Слава Украине, за да сте по-убедителни.
  • 153 Пешо

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "име":

    Моето мнение напълно съвпада с вашето. Това беззъбо правителство очевидно предава интересите на по- голямото мнозинство български граждани .От кого и защо ни пазят изстребители на други държави? Защо трябва да даваме боеприпаси и C300 на Украйна под натиска на САЩ? Защо сме длъжни до 3 месеца да потеглим претенциите си към Северна Македония?
  • 154 Симеон

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Изглежда причината за вашето мнение е че или някой ви плаща или че слушате координираната дезинформация от страните членки на НАТО.Запомнете:Във всяка война първата и не последна жертва е ИСТИНАТА!
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Ник.А

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Хм, щом Путин е наредил пълната разруха на осрайна и Вие сте го чули и видели,значи няма кой да не ви повярва ! Аз ви вярвам, вярвам вече,че Путин е един полудял диктатор,който трепе все дет мърда.
    А,ако има,то е пълен кретен,глупак,който нищо не разбира!
    Радвам се,че близки от обкръжението на руския диктатор се престрашиха и осведомиха българският народ за зверските заповеди които е издал и нехуманното му отношение спрямо добрите цивилни хора от Азов.
    Рес шпек!