Last news in Fakti

17 Март, 2022 17:12 1 329 16

Недоносените бебета в Украйна

  • бебета-
  • недоносени-
  • украйна-
  • болница

Според специалиста по ранна детска интервенция, Маргарита Габровска, подземията на болниците в Украйна са служили за укритие на майки с бебета

Недоносените бебета в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Много майки бягат от Украйна заедно с бебетата си. Някои от тях обаче са недоносени и не могат да напуснат болниците. Според специалиста по ранна детска интервенция, Маргарита Габровска, подземията на болниците в Украйна са служили за укритие на майки с бебета.

По думите ѝ, прекъсванията на тока влияят на недоносените деца, тъй като в първите си дни са на апаратна вентилация. "Налага се те да бъдат мануално обдишвани. Затова са необходими медици. Транспортирането е единствената спасителна лодка за тях, но то е трудно и се възпрепятства", обясни тя. И допълни, че в последните дни няма информация за случващото се в подземията, където са бебета.

"Готови сме да консултираме и преглеждаме бебета. Психологическа подкрепа и проследяване също може да се предложи. В България няма пристигнали от Украйна майки с бебета", разкри специалистът.

Според нея лекарства и памперси се изпращат за Украйна, но базовите неща като електричество са много по-важни.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    12 4 Отговор
    А нещо за България? Нас както казват - кучетата ни яли. Защо не обърнете внимание тук?
  • 2 Deutsche Welle

    9 0 Отговор
    Путин е виновен за недоносените бебета на украинките.
  • 3 Справедлив

    13 0 Отговор
    А същите такива бебета за 8 години в Донбас нямаше ли??? И защо живота на украинците е по-скъп от живота на сирийци,иракчакни,сърби и т.н...??? Защо е това лицемерие от страна на "цивилизованият свят"...-защо мълчахте десетилетия за зверствата и бебетата по целият свят...????? Отвращавате вече с лицемерието и арогантността си.........
  • 4 Мнение

    2 10 Отговор
    Путин скоро ще свърши зле за това което причини на братски славянски народ!

    Коментиран от #9

  • 5 Стенли

    10 0 Отговор
    Боже ама вие спирка нямате, сега и бебетата се хванахте. То в Сирия бебета нямаше. Направо жалки напъни на пропаганда.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Швепс

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    Да освободиш братята си от на цу змъ е геройство. Не може вече да се пишат някои думи, трият директно

    Коментиран от #16

  • 10 12345

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стенли":

    Украйна е инкубатор за бебета. Украинките произвеждат бебета и ги изнасят на богати семейства, дори и за еднополови двойки - има такива и в БГ. Помните какъв вой беше, че при Ковид - не можеха да изнасят бебета. това ли е цивилизованата страна. Тези ли Окраинки ще примемаме в БГ и ще им даваме по 40 лева за хотел! Може би там ще работят върху следващата партида......
  • 11 Grote Olifant

    8 0 Отговор
    ..това като бебетата в Кувейта ли? На които Садам им беше спрял тока и те умрели в кувьозите? Фейк от 1990-та година. Днес нищо не се е прометило. Но ако американците бяха на място на руснаците, щеше отдавна да е спрян ток, гази и интернет. Така се води война. Те поне имат опит. И никакви милиони хора и деца не могат да уплашат световните миротворци и демократи. Но към Русия аршинът е друг.
  • 12 2020

    6 0 Отговор
    Абе какви подземия, какво спиране на тока - зеленото смешниче каза, че са разбили руската сган и вече са пред Москва! На кого да вярваме.
  • 13 Майна

    2 0 Отговор
    Русия започна напреднала дипломация с различни страни като Турция, Израел, Азербайджан, Саудитска Арабия, Индия и др. Трябва да признаем, че Русия постигна положителни резултати в отношенията си със Саудитска Арабия и Индия по отношение на придобиването на неутралитет и на двете срещу суровата политика на Съединените щати срещу Русия и нейните съюзници. Обратно, сега е очевидно, че политиката на сдържане с Турция, Израел и Азербайджан не беше успешна, когато Израел продължава незаконните си въздушни атаки в Сирия, Турция се присъедини към войната срещу Нагорни Карабах, което е против принципите на международното право. По този начин трябва да формира нова политика към гореспоменатата страна и да овласти съюзниците си срещу Турция, Израел и Азербайджан, вместо да ги сдържа чрез дипломатически маневри.
  • 14 И ЗАПОЧВА ОПОРКАТА

    6 1 Отговор
    АМИ БЕБЕТАТА НА ЛУГАНСК А НА ДОНБАС А НА ИРАК А НА ЛИБИЯ
  • 15 незнайко

    3 0 Отговор
    Стига ни пълнихте мозъците с тези бебета и деца ! През ВСВ какво е ставало с бебетата, като е нямало даже апарати за вентилация ? Света не се е затрил ! ЩЕ СЕ РОДЯТ НОВИ ЗДРАВИ ДЕЦА !!! Какво става с децата в супер изостаналите страни ? Там всичко ли е НАРЕД или там е друг СВЯТ ???
  • 16 Мнение

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Швепс":

    Аз те разбрах и предлагам ти всички на твоето мнение да отидете да живеете в Русия щом подкрепяте създаването на СССР 2.
Новини по държави: