Last news in Fakti

21 Март, 2022 08:00 1 926 7

Ситуацията в АЕЦ "Чернобил"

  • чернобил-
  • аец-
  • служители-
  • блокирани-
  • централа

В Чернобил, след като повече от три седмици бяха блокирани, на част от служителите беше разрешено да си тръгнат

Ситуацията в АЕЦ "Чернобил" - 1
Снимка: Shutterstock

Украйна е 26 дни във война. Русия призова украинските сили в обсадения град Мариупол да сложат оръжие.

Москва настоя да получи официален писмен отговор до 5 часа сутринта. Отговорът на властите в Киев е, че въобще не може да става въпрос за предаване на Мариупол.

В Чернобил, след като повече от три седмици бяха блокирани, на част от служителите беше разрешено да си тръгнат. 50 души са напуснали централата. На тяхно място идват 43-ма техни колеги, които доброволно са предложили да поемат дежурствата.

Откакто започна войната около 200 служители в централата се оказаха като в капан на руските части. Те нямат право да напускат централата.

Съобщава се, че е имало огромен недостиг на храна и лекарства. Не е ясно как е било постигнато споразумението служителите да бъдат пуснати, съобщават от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова Ботокса

    8 8 Отговор
    Успокоете се другари това не е война това не е инвазия това са миротворци със цветя и прегръдки и са дошли да спасят Украйна от диктатора Зеленски,който отрови ,застреля и сложи в затвора всичките си политически опоненти Окупирайки властта за 22 години унищожи свободата на словото наложи цензура на всеки да изказва публично мнението и възгледите си.
  • 2 Гошо

    11 1 Отговор
    Еййй ,ама това мисирките ,демек журналистите ,толкова рев да му ударихте че тоя Чернобил не гръмна То сърцето ви се къса че нищо не стана там Я съберете някои и друг долар все ще намерите шашав украинец ако не бомба да метне, барем туба бензин до оградата да запали
  • 3 Володзимир Зелензки

    3 1 Отговор
    Ми вие като четете само ф вестници само простотии можете да научите
  • 4 Урюрвкос

    8 0 Отговор
    Чернобилската АЕЦ получава ток от Беларус. Досега схемата беше временна в авариен режим с генератори но вече са направили линия и постоянно я захранват.
  • 5 Дъ-Ге

    4 1 Отговор
    При стеклите се обстоятелства изхода от тази военна операция е абсолютно ясен и всяко офлянкване и шикалкавене за предаването на Украйна е престъпление към народа там. Ненамесата на НАТО или САЩ директно обрече украинците на това да станат придатък на Русия без право да има собствена армия, техника и т.н. А защо продължават военните действия там е ясно като бял ден. Русия води военна операция, а украинците война. И кой в този конфликт е виновен ще се доказва тепърва пред компетентен съд. Лошото сега е, че се взема страна без да се знаят подробности. Съгласен съм, че бомбандирането на жилищни блокове, детски градини и т.н. е престъпление, но нека не забравяме, че много терористи не са убити по голите полета, а именно в подобни сгради. По практики от историята се знае, че всичко се документира и със снимков материал и със свидетелски показания, така че и сега няма да много по-различно. Всичко ще изплува и тогава може да ни е неудобно за заетата позиция. Да не се окаже, че правителствените мъже са съчуствали на нацисти и братоубийци и още по-лошото. Пращали са и оръжие, за да продължават да убиват собствения си народ. Да не забравяме, че безсилието ражда тероризма. Безсилието да се изправиш в предварително загубена битка срещу смазващ те противник във военно отношение те принуждава да посегнеш на беззащитни хора в желанието да постигнеш целите си. Това естествено не оправдавам.
  • 6 Математика

    2 0 Отговор
    Още първото изречение е фейк новина 26 дни как ги докарахте до толкова?
  • 7 Хм,хм

    2 0 Отговор
    Защо се водят военни действия в градовете. Имало ли е в тази война поне една битка на открито.Какво дирят военни формирования между цивилното население. Какво направи зеления да си опази цивилното население.Защо реве само за оръжие а не за хуманитарна помощ. Колкото и да си русофоб не може да не си зададеш тези въпроси
Новини по държави: