Тема: Украйна

26 Март, 2022 06:41 8 372 71

Reuters: Русия се отказва от Киев, иска Донбас

  • украйна-
  • война-
  • киев-
  • донбан-
  • русия

Вчера Москва заяви, че първата фаза на „специалната операция“ е почти завършена

Reuters: Русия се отказва от Киев, иска Донбас - 1
Снимка: UNIAN

Съединените щати смятат, че Русия ще се съсредоточи върху превземането на Източна Украйна, вместо да щурмува Киев, заради провала на настъпателната операция.

Това съобщава Ройтерс, цитирайки висш служител на Пентагона.

Руските сили ще се опитат да отсекат Донбас и украинските военни, които защитават региона, за да имат лостове по време на преговорите с кабинета на Зеленски.

В петък Руската федерация заяви, че първата фаза на „специалната операция“ е почти завършена и че тя ще се фокусира върху пълното „освобождение“ на Донбас.

„Те му дават основен приоритет и ние сме съгласни, че нашата информация съвпада с това“, казва пожелалият анонимност служител на Пентагона.

Съединените щати наблюдават как руските сили стават по-агресивни в региона на Донбас.

„Те определено го направиха свой приоритет“, добави говорителят на министерството.

Руските войски са блокирани близо до Киев и заемат отбранителни позиции. В същото време украинската армия постепенно се придвижва напред към Чернигов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 86 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Dinero

    63 13 Отговор
    Все още смятам, че Путин искаше да разполови Украйна на 2 и река Днепър да е границата между изтока и запада !
  • 3 Зззз

    87 22 Отговор
    А дали са искали Киев и дали са спрели настъплението ,а? Висшия пентагоновец ли?
  • 4 Варна

    81 21 Отговор
    Целта от самото начало е източна Украйна , Киев е един град от панелни блокове.

    Коментиран от #52

  • 5 Слава

    50 105 Отговор
    Браво на Украйна, Велик народ!

    Коментиран от #16, #33

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 емар

    108 42 Отговор
    Щом източника е от пентагона значи е лъжа и пропаганда. Тези бандера фашисти които отгледахте и въоръжихте за да избиват руснаци, докато не бъдат избити, Русия няма да се спре. Ще бъдат изпепелени и избити до крак всички промити мозъци на бандера нео фашистите, отгледани и въоръжени от кравария и англия. А Русия ще си върне историческите граници и няма да има вече Украйна както и никога не е имало. Свиквайте. А парите дето давате за лъжа и пропаганда са пари хвърлени на вятъра. Никои не ви вярва, освен заблудените и глупавите.

    Коментиран от #11, #49

  • 8 big

    72 23 Отговор
    Русия иска цяла Украйна и да я денацифицира, т.е. всички нацистки организации, военни образования и т.н. да бъдат избити или вкарани в затвора. Първото е за предпочитане. Люлката на тази идеология е западна Украйна, а Киев не е там, той е по пътя и няма начин да бъде "оставен". Предполагам скоро ще видим и руските контра санкции, а тогава мисля и се надявам, Запада и САЩ да се "успокоят". Въпреки силно цензурираните новини се промъкват репортажи за кризата на Запад, САЩ и не само там. Определено и в Русия е така, но има информационно затъмнение или те наистина са по-добре.
  • 9 Ццц

    48 16 Отговор
    Браво на Ройтерс. По мои спомени от самото начало казаха, че няма да окупират цяла Украйна, а ще освобождават Донбас и Луганск. След 1 месец завършиха превода на това изявление и днес е "извънредна новина". Браво на Ройтерс, браво на Факти. Ето сега и аз ще ви дам една новина под формата на куиз: "Кой български роман завършва с цитирам: 1888 година Одеса, Русия: А) Винету, Б) 50 нюанса сиво, В) 50 нюанса още по-сиво, Г) Под игото.
  • 10 Grote Olifant

    54 13 Отговор
    Нищо подобно. Лъжат ни здраво. Защо и докога?

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 някой си

    51 8 Отговор
    Помпене на самочувствие и стремеж за представяне на поражението за успех. За какъв чеп им е Киев? При положение, че имат източна и южна Украйна? Киев става граничен град. И, много ми е интересно, кога са откраднали плановете на руснаците, та знаят какви са първоначалните цели, какво развитие са претърпели и какво се иска сега?

    Коментиран от #26

  • 13 знаят ли поляците какво ги чака

    40 10 Отговор
    „Дойде времето ръководството на Русия да каже конкретно: има граници и просто се опитайте, поляци, да си прокарате главата тук поне десет метра“
  • 14 Ццц

    48 9 Отговор

    До коментар #10 от "Grote Olifant":

    Как ще повярваш, че живееш в "демокрация" ако не те лъжат? Как ще повярваш, че САЩ са империята на доброто, ако не те лъжат? Роден си и живееш в изначална лъжа. Нещо като филма Матрицата.

    Коментиран от #64

  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 42 Отговор
    Не ви е точно заглавието.При бердянск буча руския северен фланг към киев е в ""Сандвич""та русия не се е отказала ,а късно разбра стратегическата си грешка да завладее бързо пространство....Сега ще понесе там големи загуби.При положение ,че ВСУ се съберат и утилизират руснаците там при Бердянск се получава мощна контраатака.Руски сили има от югоизток на киев и те също нямат логистика и стоят глупаво там.В момента ,ако руснаците загубят Херсон ще ги изхвърлят от територията на Украина и няма да могат и крим да удържат.Това е точното положение,а вие гледайте рт1...
  • 16 Джамбов

    34 15 Отговор

    До коментар #5 от "Слава":

    Прав си браточка , славно ядат боя. И до края на Април войната трябва да приключи , за да могат да маршируват на Червения площад славно по чорапи и долни гащи .
  • 17 Мим

    48 18 Отговор
    Задължително е Донбас до р.Днепър да бъде руски и от там на сетне ще се прецени за Куев.Урките ще загубят поне половината ук крайна.Тази източна крайна,ще стане Новорусия. Причина за това ,ще е простия и подведен за величие и мания,зелен клун....
  • 18 Таласъма

    44 11 Отговор
    Ройтерс дава грешни прогнози. Защото Русия ще демитализира и денацифира цяла Украйна, а западната част е гнездото на нацизма .
    В момента Русия унищожава военната структура на Западна Украйна - летища,тренировъчни центрове ,командни центрове, складови бази, военни заводи. Вчера бе разрушено летището на Виница и бе унищожен щабът на украинските ВВС заедно с личния му състав. Унищожаването на летищата ще прекъсне доставките на оръжие по въздух, а конвоите с пребие по шосетата га лесна цел.

    Коментиран от #23, #29

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 124

    39 12 Отговор
    Демилитаризацията и денацификацията на Украйна вървят по план, въпреки истеричните крясъци на САЩ. Империята на лъжата и злото вече 70 г. навсякъде носи нещастие...
  • 22 един и същ трол идиот

    23 13 Отговор
    с коментарите против Русия. Ще ти запомним номера на подметките .

    Коментиран от #32

  • 23 Таласъма

    19 2 Отговор

    До коментар #18 от "Таласъма":

    ...а конвоите с оръжие по шосетата са лесна цел.
  • 24 124

    33 14 Отговор
    Руското МО има документи за подготвено от укрофашистите нахлуване в ДНР и ЛНР в началото на март. Русия обърка тези планове и следва демилитаризация и денацификация. Руската операция не е насочена срещу цивилните. Самите събития го доказват...

    Коментиран от #27

  • 25 Това ако е новина!?

    25 3 Отговор
    "Съединените щати смятат,"

    "Това съобщава Ройтерс, цитирайки висш служител на Пентагона." - това за някои е достоверна информация!? Звучи ми като една жена казала на пазара. Какво си мислят щатите не значи, че така ще стане!
  • 26 Иван

    15 25 Отговор

    До коментар #12 от "някой си":

    Те им знаеха плановете преди самите руснаци да ги знаят. Още преди войната всички медии тръбяха какво ще се случи и предупреждаваха Путин да не се намесва. Всичко се публикува час по час, ти говориш това да не знаели. Хайде моля ти се. Просто на всички стана ясно, че руската армия за нищо не става.
  • 27 Иван

    7 18 Отговор

    До коментар #24 от "124":

    На лаптопа със стикери НАТО който намериха ли? Хахахахах. ОП намерих в нас лаптопа на Путин и вътре пише, че ще дойде лично да ти даде медал за пропаганда.

    Коментиран от #55

  • 28 РЕАЛИСТ

    19 9 Отговор
    Ма много се разбързали . И що да се отказва от Киев. Немците през Втората световна при блиц криг Барбароса стигнаха до Киев за 7 седмици, а Русия жсега за 3 дена. Немците при яко бомбене без оглед цивилни го превземат за пак за 7 седмици, а сега Киев се крепи на косъм за 1 месец.
  • 29 Иван

    13 19 Отговор

    До коментар #18 от "Таласъма":

    Нали вече обявиха три пъти, че са прекършило въздушните и противовъздушните системи на Украйна. Пак ли ще ги унищожават? Вече за четвърти път 😀
    Чернобяевка ги чака…

    Коментиран от #35

  • 30 Путин психар

    12 16 Отговор
    Путин е прозрачен.Започна завоевателна война за нови територии!Да свърже Крим с Донбас!
  • 31 ФАБ-500

    15 2 Отговор
    Киев няма нищо и не си струва докато на изток са залежи за години на пред
  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 17 Отговор

    До коментар #22 от "един и същ трол идиот":

    Руски подлоги,стойте си зад компа,там сте на сигурно място....навън ще простинете!Опасно е........Как е рубла днес??

    Коментиран от #34, #54

  • 33 гого

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "Слава":

    вилики нацисти сър но нищо не е спряло а предстои ,както предстои и зимата без газ уникална инфлация само месеци и ще разберем .но когато народа огладнее
  • 34 иванов

    10 6 Отговор

    До коментар #32 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    дълбоко в едно твое място където никога не грее слънце там е рублата джендърче ,а ти къде на студено пак пред компа дъбоката мара ли ти казваха

    Коментиран от #37

  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 12 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    Ако гледаш само руска ...може да си помислиш,че рубла е световна валута.....И руснаците произвеждат всичко...2016г,тези гадини руски с климатично оръжие направиха замръз На връх Велик Ден на голям периметър Кюстендил и софийско и унищожиха реколтата от череши...само ,защото имаше решение на ес да не се търгува със селскостопанска продукция.А,тези Сортове Череши от околностите на РАЖдавица и конъовската планина са най хубавите на света!Само си помислете с какви изроди ,човек си има работа!

    Коментиран от #39, #40, #43

  • 36 УКРАЙНА.... РУИНА

    8 3 Отговор
    Цялата ша я вземат иначе пак ще му спрът северокримския канал за вода.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Иван

    3 9 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Какво климатични оръжие бе ти луд ли си. Те нямат пари да си купят патрони за пушките

    Коментиран от #45

  • 40 Komapak

    10 3 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Климатично оръжие, казваш? И теб не те слуша главата! 😀
  • 41 иванов

    4 5 Отговор

    До коментар #37 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    даи ми кординати къде си бе мишка нали си голям хайде да те видя ще те накарам да си навреп едно знаме на едното място хайде нали си голям мъжкар

    Коментиран от #63

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 nqkoi

    4 5 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    пии си хаповете че си много зле ,имало забрана за кое не разбрах ?софия праид за там няма ще си на първите редици
  • 44 иванов

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "Иван":

    хайде де гейтак къде си давай бе
  • 45 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 5 Отговор

    До коментар #39 от "Иван":

    Те,нямат пари,ама имат и климатично и правят опити със земетръси и те и 666...щом имат идиотското съзнание да създадът ""Вакумна Бомба"" 15г имаше страхотни череши и ембарго срещу русия от ес....16г череши 00000!Е,сега ще ядат украински грездей!
  • 46 Военна пропаганда

    10 5 Отговор
    Това твърди западната припаганда. А ако помислите малко, ще осъзнаете, че навлизането от север целеше разделянето на украинската армия на два фронта, тъй като именно в Донбас бяха съсредоточени основните части на западните украинци. Ако западът се е вързал на този номер, значи американската тактика е много слаба. Все пак по-вероятно е изкарваната публична информация да е просто западна военна пропаганда.
  • 47 Илия

    9 4 Отговор
    Не сме се отказали, просто десерта го ядем последен.
  • 48 Реалността

    9 4 Отговор
    Баба Пенка от пейката пред блока, казала на баба Станка, че ще стане така и така, чула от баба Гинка от съседното село да говорят....общо взето това се случва в Пентагона.
  • 49 Гггггггггггггггг

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "емар":

    Защо не се прегледаш русороб?? Живял съм достатъчно по времето на феодалната организация СССР и по-големи лъжи и дезинформация не съм чувал.
  • 50 Леа

    10 9 Отговор
    Скоро самите украинци от западна украйна ще се молят Русия да ги освободи защото тяхната армия тоест бандите там то армия няма ги държат насила градовете мародерстват и убиват. Има много стихчета в тиктака самите украинци се молят да ги освободят! Така че западната пропаганда издиша.
  • 51 Пак ще продавам компоти за Русията

    5 5 Отговор
    Само че сега ще ги карам по близо. Малко след КПП то на Молдова
  • 52 Хахахаха

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Хахахаха. Браво. Учите се от вожда си. Превърнахте и неуспеха в успех!
  • 53 Пършинг

    12 13 Отговор
    Тук много се говори за фалшиви новини. Ако не сте живяли преди 1990,просто не коментирайте. По-големи лъжи и невероятни глупост от публикуваните от СССР и нашето БКП не е имало и няма да има. Проблема е, че Русия все още живее в онова време и е ръководена от умопобъркан диктатор. Няма друга държава, която да е раждала уроди като Ленин, Сталин, Хрусчов, а сега и Путин.

    Коментиран от #66

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Таласъма

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "Иван":

    Заповедта за нахлуване в Донбас е изпратена от украински военни. Публикувана е , от украинска страна няма никаква реакция. Защото е лесно доказуемо, че е автентична.
  • 56 Мдаа

    12 8 Отговор
    Време е Украйна да си върне обратно Крим!
  • 57 провинциалист

    13 9 Отговор
    Руската орда ще бъде позорно изхвърлена от цяла Украйна в това число и от Крим.Позор за рските окупатори,орки,разрушаващи мирни градове и села и избиващи жени,деца,старци,сриващи болници и родилни домове.Браво на украинците,че се борят геройски с тези примати.Смърт за Путин,този умопобъркан сатрап.

    Коментиран от #69

  • 58 В.В.П.

    7 9 Отговор
    Казармите на Укрите и Айдар,Азов ,и наемници ,ще бъдат изравнени със земята .Зеления е така три год ..Ту иска ,ту не иска,.Няма смисъл от преговори. Пълна капитулация
  • 59 Гошо

    4 8 Отговор
    Да освободим България от фашизма!
    Да свалим антинародната власт!
  • 60 РАЗБРАХ

    3 1 Отговор
    Втори месец! Първата фаза ПОЧТИ завършена.
  • 61 никога

    4 4 Отговор
    от нищо не се отказва комунист, особено от далавера. Пътят към богатството на Украйна е през КИЕВ. Разни полуразбиращи, полукомунисти и т.н. да не плещят глупости
  • 62 М М

    3 1 Отговор
    Май май гроздето е кисело....
  • 63 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "иванов":

    Много си юначен фуражке.Ще се видим светът е малък.......Не сънувай кошмари....
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Наблюдател

    8 4 Отговор
    Подвиха си опашката след яки шутове

    Към 1/3 от армията с която нахлуха е извадена от строя -от 190 000.

    Убити ,ранени ,пленени ,предали се ,избягали
  • 66 00014

    1 5 Отговор

    До коментар #53 от "Пършинг":

    Не знаех, че има модел вибратори наречени "Пършинг".
  • 67 Сър Пичук

    10 4 Отговор
    И там ще ги опердашат и ще си върнат отцепените части от Източна Украйна и дори Крим.
  • 68 БРЦК

    2 0 Отговор
    Правителството са сащ са шайка престъпници. Всички там са джендъри и се гордеят с това. Кадиров забрани смяната на пола и джендърите.
  • 69 БРЦК

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "провинциалист":

    Руския войник е НЕПОБЕДИМ. Той воюва с душата си .
  • 70 натовънвън

    2 1 Отговор
    Ха,ха,ха,ха,че то цяла банда лъжци се събраха–сащ.пентагона,ройтерс,анонимен американски служител и разбира се наш тихомир!Още преди 2–3 дни по руския канал казаха ,че източна украйна е под руско командване.Даже местните си пазаруваха с рубли

    Коментиран от #71

  • 71 Санди

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "натовънвън":

    Чул го бил по руската телевизия🤣. Те и Северна Корея преди няколко години " спечелиха световното първенство по футбол ", ама.....
Новини по държави: