Last news in Fakti

27 Март, 2022 06:20 4 857 47

Русия: Откъснатите украински мини могат да достигнат до България за 10 дни

  • черно море-
  • украйна-
  • русия-
  • мини

Те ще продължат да представляват заплаха за страните от региона, ако метеорологичните условия се влошат, каза ръководителят на Националния център за управление на отбраната на Русия - генерал-полковник Михаил Мизинцев

Русия: Откъснатите украински мини могат да достигнат до България за 10 дни - 1
Снимка: БНР

Дрейфуващи украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море, ще продължат да представляват заплаха за страните от региона, ако метеорологичните условия се влошат, като мините ще достигнат Румъния за четири дни, а България за десет дни, заяви в събота вечерта ръководителят на Националния център за управление на отбраната на Русия - генерал-полковник Михаил Мизинцев, предаде БНР, позовавайки се на ТАСС.

"Ако метеорологичните условия в северната част на Черно море се влошат, ще се появи заплаха, че мините ще продължат да плават по крайбрежието на Черно море. Плаващите мини ще достигнат до териториалните води на Румъния за четири дни, а до България - за десет дни", отбеляза Мизинцев.

Според него 67 чуждестранни кораба остават блокирани в украинските пристанища.

"Заплахата от обстрели, създадени от Киев в териториалните води на Украйна, както и мините, пречат на корабите да напуснат безопасно пристанищата Херсон, Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса и Южни“, уточни генералът.

Той подчерта, че "Русия отваря хуманитарен коридор в югозападна посока всеки ден между 08.00 сутринта и 19.00 ч. московско време, който е дълъг 80 морски мили и широк три морски мили. Въпреки това Украйна досега не е показала желание да осигуряват безопасното преминаване на чужди кораби“, посочи Мизинцев.

Той за пореден път призова международната общност, а именно Международната морска организация, да повлияе на властите в Киев и да вземе ефективни мерки за гарантиране на безопасното отпътуване на чуждестранни кораби от украинските пристанища.

По-рано в събота турското министерство на отбраната съобщи за мина, която е била открита в пролива Босфора. Според турския министър на отбраната Хулуси Акар мината е била дезактивирана.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДО ДЕМОКРАДЧЕТАТА

    82 8 Отговор
    ЯЖТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ УКРО-ФАШИСТКИ МИНИ !

    Коментиран от #5

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    62 4 Отговор
    ало окрайнаа, ние нямаме кораби, само няколко надувни лодки това ни остана , не се плашим от мините, да му мислят тия де имат кораби

    нашите кораби потънаха от недоимака и от кражбите на управляващите мините много закъсняха
  • 3 Филипов

    54 3 Отговор
    Бай Ганьо сега е Ротшилд. С мини и без мини - бай Ганьо и Ротшилд- вечна дружба през вековете.
  • 4 ВМС втора употреба

    32 2 Отговор
    Нашия флот ще ги неутрализира в мините ловци втора употреба Цибър, Марица и Тунджа 👍🏻
  • 5 Сава

    65 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДО ДЕМОКРАДЧЕТАТА":

    Във " факти" , писаха че е руски феик... Според инфо от хохлите !!!
    А ние у бг само хохли и нато цитираме- другото е все "феик" !

    Коментиран от #7, #33

  • 6 Бай Ганьо

    30 3 Отговор
    Ротшилдите - светлото бъдеще на цялото човечество.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мерси

    50 6 Отговор
    Да благодарим на братята украинци за подаръците, които са ни пуснали по морето. Каква хуманност!

    Коментиран от #12

  • 11 ееееее

    35 1 Отговор
    Ние нямаме ли флот, да свърши някоя полезна работа и да си оправдае бюджета?

    А, да, някакъв пернат с фалшив чин на адмирал заяви, че нямало мини в Черно море....

    Коментиран от #43

  • 12 ГОЛЯМ СМЯХ

    37 3 Отговор

    До коментар #10 от "Мерси":

    за 50лв на ден толкова помощи толкова , иначе чрвения кръст събира пари за украйна, па тия мини ни изпращат супер е

    Коментиран от #42

  • 13 Неразбирач

    11 28 Отговор
    Путиноидни тролове в атака.
  • 14 “Добрите” украинци минираха

    54 8 Отговор
    Цялото Черно море - щото са добри и щото много разбират от война! А “лошите” руснаци от седмица ни предупреждават да се пазим! Ама ние не сме прости, да вярваме на “лоши” руснаци - неее, ние сме “тарикати” и вярваме само на укрите и “ориятелите” ни от сащ. Умници сме ние, ейййй!
  • 15 Хрис

    24 1 Отговор
    Българските органи за сигурност трябва незабавно да организират наблюдението по българското крайбрежие за наличието на подобно обекти като обърнат внимание и на пустеещите в момента плажове. Преди около 70 години на плажа на ез. Алепу (Созопол) от подобна морска мина загина един созополски юноша. От любопитство, въпреки предупреждението на приятелите му ( скрили се зад дюните) той докоснал и счупил едно от рогчетата на мната и предизвикал взривяването й.
  • 16 Смях

    5 39 Отговор
    Рашките ако не направят бела не са рашки.
  • 17 ...

    8 41 Отговор
    От 60 години няма никакъв проблем, но виждаш ли точно , когато Русия напада Украйна в цяло черно море плуват мини 🤮 🇷🇺 🤮 Айде бе русофилите няма ли да ходите да живеет в "прекрасната" руска федерация

    Коментиран от #21

  • 18 ГРАД БОСТЪН, Масачузетс

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Компрадор":

    Що бе, аз ги харесвам
  • 19 РИА новости

    4 23 Отговор
    У!би!ха Путин
  • 20 Mopcku_

    8 33 Отговор
    На руснаците вярвам само, че има свободно плаващи мини в морето. Но грам не им вярвам, че това са същите мини, които са заложени от украинците пред Одеса. Ако сред четящите има морски спрциалисти, то те прекрасно знаят колко никакъв е шанса от една буря да се откъснат от котвите си мините. Мините които се ибезвреждат по нашето черноморие са от 2-та световна и много рядко се случва да изплува сама някоя и то откъснала ве от котвата си и то от корозия мина. Обикновено ги намират любители водолази. Тия свободно плаващи мини са пуснати от самите руснаци с една цел-да направят беля с цивилен кораб.И е само въпрос на време това да се случи.И ше излезнат и ще заявят добрите самаряни-ами ние ви казахме, това са икраински мини…Целта е да се компрометира и мрази Украйна.

    Коментиран от #29

  • 21 русофил

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "...":

    Отивам, но първо да те изпратя за САЩ!

    Коментиран от #44

  • 22 Агенция ТАСС

    4 12 Отговор
    пОтин се е сам!оОбел изоставен и самотен в бункер
  • 23 Не се безпокойте, бе хора.

    17 0 Отговор
    Може да бъдат използвани като туристическа атракция. Нещо като сървайвър на платежоспособни, западни туристи, търсещи адреналин и тръпка. Осъвременен риск печели, риск губи.
  • 24 Ахахаха

    5 11 Отговор
    Руски тролеВе има леее
  • 25 Не вярвам на нищо идващо от Р.

    3 9 Отговор
    Особено на новина !
  • 26 Морето

    17 1 Отговор
    Ние сме спокойни защото крайбрежието е пълно с украинци.Те поискаха да са на море.Ние българите ще си стоим в къщи това лято.Нека първо се къпят гостите.
  • 27 Даже казват...

    1 4 Отговор
    Че тия мини могат да влизат и през водопровода, но само за неделното къпане на Бай Ганя и любители на азиатския рай !
  • 28 Бат Мишо

    13 1 Отговор
    Не стига дет запада си изсипва боклуците тука че и даваме пари за скрапа им ми ся и от украйна боклуци ни заляха да не стъпи никой на море тука 1 век а тес боклуци с краката да ни седнат на работните места и вече ша чакаме Путин да умре от глад щото сме то ембаргясали- и с хартиени самолети и с 20 000 армия без ВМС ВВС ПВО и бронетанкови и ракетни войски без гориво за колите ни - камо ли за бойни машини -на студено без гориво за АЕЦ и газ
    Най много да умре от смях и да почнат да ни събират храна от Русия както за Донбасчани помощи да станем за посмещище докът си яздим конете щото сме се евроатлантически самовърнали в 17 век
  • 29 Бат Мишо

    14 3 Отговор

    До коментар #20 от "Mopcku_":

    Ако не беше прост евроатлантик щеше да се сетиш Русия какъв интерес има да пуска мини и минира море НА КОЕТО Е ЕДИНСТВЕН ГОСПОДАР след като унищожи ВМС на Украйна -да си самопотапя корабите ли

    Коментиран от #31

  • 30 Осман

    5 19 Отговор
    Русия ги пуска мините и те имат същите и после винят украинците. Много хитро и толкова просто!

    Коментиран от #32

  • 31 Бат Мишо

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бат Мишо":

    Щото Русия няма други начини да потапя кораби а и така сме ги затиснали Българския и Румънски флот че са прибегнали Руснаците да минират морето и да си отпишат корабоплаването и морската търговия от Севастопол и да си блокират най голямата военно морска база- остава само да си самопотопят флота на входа на бухтата на Севастопол като през Кримската война ако ва питам Еврогейатлантиците
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бат Мишо

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Сава":

    Кое е фейк ве - укропите И ТВ ВИКНАХА как са се мобилизирали как частници са си дали багерите да копат пясък на плажа в Одеса и слагат в чували и размяткваха мините ДАЖЕ И ПО ПЯСЪКА ОСВЕН В МОРЕТО В ПРЯК ЕФИР се излъчи по БТВ миналата седмица - са руснаците ги намяткали пунта мари а ла бойко борисов дет комунистите се виновни
  • 34 Емил госното от Дупница

    2 0 Отговор
    Войната трябва да спре аз да да командвам нато
  • 35 121

    2 0 Отговор
    Мишките,които непрекъснато се изказват,че нямало опасност да си ходят в дупките!Никой не може да прогнозира кога ще се случи!А,недай Боже да стане ще ги питам,какво ще обясняват.На последък толкова компетентни изказвания се чуха,че ми се завива свят.Не им давайте поле за изява или ,който ги интервюира да им задава смислени въпроси!
  • 36 Перо

    3 0 Отговор
    БГ вече няма кораби и няма да бъде засегната!

    Коментиран от #38

  • 37 миньор

    4 1 Отговор
    Супер тъкмо джетърите по морето дето ми пречат да се къпя и плувам, ще се надянат на мина!
  • 38 Оракула

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Перо":

    "Киро Гела" , се е погрижил за Българската икономика,
    предварително ,
    как да не му завидиш, на бизнес -таланта,
    няма кораби, няма проблеми!
  • 39 аааааа

    2 0 Отговор
    нали умника петков каза че това нямало да стане, въпреки че бърза справка със картите на теченията говори обратното.
  • 40 Крайбрежен

    1 1 Отговор
    Стига шеги. Щом има вероятност нещо да се случи, то ще се случи! Не пишете глупости, а лятото внимавайте на нашето море! И плувайки навътре, трябва да сте сигурни, че бързо можете да се върнете, преди показалото се "нещо", заплело се в краката ви, да гръмне!
  • 41 Казаха

    3 0 Отговор
    Зависи от морското вълнение. Възможно е да минат и през Босфора, оттам-към Средиземно море.

    Коментиран от #46

  • 42 Миньо ганьов

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    То майтап с тия мини ама май истината е факт таз война нее току така ще излезе всичко наяве и ще стане наведнъж с присъдата на Бокои обкръжението му аѝде дано е по бързо
  • 43 Миньо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ееееее":

    То няма мини той Наско ги събра за претопяване то под скочи желязото щял да благодари на братята за лесните пари
  • 44 Миньо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "русофил":

    Хахаха то визите паднаха и самолетите идат въри там да те лаят лесиците в С А Щ
  • 45 Хъм

    5 0 Отговор
    Дано .иганите ги намерят, обезвредят и да ги предадат на вторични суровини за метал.
  • 46 братчет

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Казаха":

    "Зависи от морското вълнение. Възможно е да минат и през Босфора, оттам-към Средиземно море."
    Ще минат транзитно със самолет за Средиземно море, къде е Мраморно и Егеиското братчет.
  • 47 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    винаги сме знаели, че тези алкохолици в украя са родени ненормални, от алкохолички!!!! Майки!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания