Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Март, 2022 14:22 3 268 63

Зеленски: Русия се прави на глобален играч, а се страхува от няколко журналисти

  • володимир зеленски-
  • зеленски-
  • украйна-
  • журналисти-
  • русия-
  • война-
  • глобална сила-
  • москва-
  • владимир путин-
  • свобода на словото

Те унищожиха свободата на словото в своята държава, опитват се да унищожат и съседна държава

Зеленски: Русия се прави на глобален играч, а се страхува от няколко журналисти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски:

Силен народе на нашата силна страна!

Днес е денят, в който отново и отново се убеждаваме в това, колко далеч сме от Руската федерация. Представете си, че там в Москва бяха уплашени от интервюто ми с руски журналисти. Тези от тях, които могат да си позволят да кажат истината. Докато журналистите се готвеха да публикуват нашето интервю, а ние говорихме с тях този следобед, руската агенция за цензура отправи заплаха. Така и написаха – настояват да бъде отказано в публикуването на разговора. Щеше да е смешно, ако не беше толкова трагично.

Те унищожиха свободата на словото в своята държава, опитват се да унищожат съседната държава. Те се представят като глобален играч. И самите те се страхуват от сравнително кратък разговор с няколко журналисти.

Е, ако има такава реакция, значи правим всичко както трябва, те се притесняват. Явно са видели, че гражданите им имат все повече въпроси относно състоянието на нещата в страната им. Максималният контраст е разговорът ми с любимите ни украински ТВ журналисти. Проведох zoom конференция с близо петстотин наши медиа журналисти, които създадоха телемаратон „Обединени новини“. Аз съм им благодарен. Въпреки че бяхме ограничени във времето, говорихме доста обстойно. Усеща се, че всички се грижат за Украйна, грижат се за нас и вас, грижат се за нашето бъдеще. Записах си много въпроси и предложения и всички ще работим по тях.

Днес подкрепих световния маратон за мир в Украйна. Не само телевизионния. В десетки други градове по света хората се събраха в подкрепа на държавата ни, в подкрепа на свободата. Приятно е! Внушителен брой хора по площадите на Европа, на други континенти. И това е изключително важно. Защото когато хората са на площада, политиците вече няма да могат да се правят, че не чуват. Не ни чуват нас. Не чуват Украйна. Ще продължа да се обръщам към парламентите на други държави. Седмицата е планирана да бъде много натоварена от дипломатическа гледна точка. Следователно никой няма да може да скрие украинския интерес някъде в политически кабинети или в бюрократични вратички.

Няма да позволим на никого да забрави за нашите градове, за Мариупол и други украински градове, които се разрушават от руските военни. Все повече хора по света са на страната на Украйна, на страната на доброто в тази борба със злото. И ако политиците не знаят как да следват хората, ние ще ги научим. Това е основата на демокрацията и нашия национален характер. Още веднъж искам да благодаря на нашите хора в Херсон, Каховка, Славутич и други градове, които не спират да се съпротивляват на окупаторите. Ако окупаторите временно влязоха в украинските градове, това означава само това, че ще трябва да ги напуснат. И на тези феноменални глупаци, които се опитват да си сътрудничат с руските войски, искам да им напомня, че те предават и своите. Какво ще направят с чуждите предатели? Бих им казал, да помислят. Но знам, че такива хора няма с какво да мислят. Иначе нямаше да станат предатели.

Разбира се, ще работим тази седмица и върху новите санкции срещу Руската федерация, срещу агресията, които са необходими, докато руските войски остават на територията на Украйна. Предстои нов кръг от преговори, защото търсим мир. Наистина. Без отлагане. Както ми казаха, има възможност и необходимост от лична среща в Турция. Това не е лошо. Нека да видим резултат. Приоритетите ни в преговорите са известни. Суверенитетът и териториалната цялост на Украйна са извън съмнение.

Ефективните гаранции за сигурност за страната ни са задължителни. Целта ни е очевидна – мир и възможно най-бързо възстановяване на нормалния живот в родната държава. Въоръжените сили на държавата ни задържат окупаторите, а в някои райони дори правят крачки напред. Браво. Смелостта на нашите защитници, това, колко мъдро се държат на бойното поле... Това е толкова важно, че никакви думи на благодарност няма да са достатъчни. Но отново и отново не се уморявам да благодаря. На всеки наш защитник, на всяка наша защитничка... На всички, които се борят за бъдещето за нас с вас, за нашите деца, за нашия народ. Подписах укази за присвояване на званието Герой на Украйна на 15 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, трима от които - посмъртно.

Както и указ за присъждане на държавни награди на 142 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна и петима военнослужещи от Управлението за държавна защита на Украйна. Ще бъда честен, за мен е голяма чест да подписвам такива укази. Вечна памет на всички наши Герои. Вечна памет на всички отдали живота си за Украйна. За нас с вас.

Слава на всички вас!

Слава на всички наши Герои!

Слава на Украйна!


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 113 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    90 15 Отговор
    Крачетало!

    Коментиран от #63

  • 2 Доларите в рубли!

    86 15 Отговор
    Ако ви се живее.Тоя мухльо е гривна,тоест нищо..
  • 3 Джони

    41 9 Отговор
    И ти също!!!
  • 4 Тоя otkachen не го ли заболяха устата

    87 14 Отговор
    Не млъкна за пет секунди, до гуша ми дойде да го слушам кво искал, Абе аре глей си в събота, това си е твой на фашистка война за твойте военни биолаборатории за масово заразяване на славяни ...
  • 5 Октопус

    18 61 Отговор
    Вярно сега Малкия Мук е в изолация ! Не можеш да си срещу света и да си добре
  • 6 Верно ли

    73 9 Отговор
    Споко, бе, гледАхме те. Пак подсмърча нещо завалията, отрано се е почнал :)))
  • 7 чифу ти си

    55 5 Отговор
    големият играч, къде ще бягаш скоро ?
  • 8 Факти свободната медиа

    7 43 Отговор
    Защо някои хора смятат, че има разлика между Путин, Ердо и Си?

    Коментиран от #23, #58

  • 9 Павел Николаев

    34 3 Отговор
    Определено е вярно това. Единият "журналист" е авторът на тази статия.
  • 10 Българин

    69 6 Отговор
    Не знам дали Русия се страхува от руски журналисти , но натовска България се страхува , защото всички руски медии са забранени ! Дали Киев се страхува от журналисти не знам , но от руски певци и певици се страхува , защото в Украйна са забранени поне от 10 години !
  • 11 Българин

    12 49 Отговор
    То джуджето много страхливо-под 20 метрови маси се крие-от народната любов-в бункера спи
  • 12 Сух

    58 8 Отговор
    За това ли всички джендърски държави спряха руските телевизии.. От страх ли?

    Коментиран от #32, #56

  • 13 Ъъъ

    53 8 Отговор
    Зеленото жуже реши, че това му е някакво глобално шоу, а той някакъв шут инфлуенсър?! Която и медия да отвориш и тоя изскача, като някаква кукувица ?

    Коментиран от #17

  • 14 Голем смях

    12 54 Отговор
    Россия е страхлива клоака.Една Украйна им разказа играта.Дали бункерното джудже ще се покаже на ..09 05 ...день победы ..на САЩ над Германия....Ден на ЕВРОПА.Не случайно.

    Коментиран от #28

  • 15 Бай Манчо

    58 7 Отговор
    Колкото повече ни го натрапвате този наркоман с несвързаните си и противоречиви приказки толкова повече хора разбират , че действията на Путин са правилни дори малко закъснели .
  • 16 00014

    14 8 Отговор
    Една минута плач на Разлистения пън е едно ново населено място към Русия.

    Коментиран от #18

  • 17 Голем смях

    7 20 Отговор

    До коментар #13 от "Ъъъ":

    Е...не е къртица като ботокса ..Не е виждал слънце от месец.

    Коментиран от #22, #59

  • 18 Голем смях

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "00014":

    КОГА?

    Коментиран от #60

  • 19 Бесен_ Язовец

    29 5 Отговор
    На Зеленски от устата му излиза зловоня на говежда сп.е.рма
  • 20 Раданч Татлъту

    34 5 Отговор
    Спрете белото на Зелеников!🥳🤡👍
  • 21 Българка

    8 43 Отговор
    Зеленски ясно казва, че териториалната цялост и суверенитет на Украйна са неоспорими, че руските нашественици са временно в окупираните от тях украински селища. Видовден наближава. И той няма да е красив за никого, най-малко за Русия.
    Колкото по-рано руските орди освободят украинската земя и се приберат в Русия, толкова повече човешки живота ще бъдат спасени, включително и на руски войници

    Коментиран от #25, #31

  • 22 00014

    26 1 Отговор

    До коментар #17 от "Голем смях":

    Предстои Голям плач, с подсмърчане.
  • 23 рада дълбоката

    29 1 Отговор

    До коментар #8 от "Факти свободната медиа":

    Защото няма разлика между Макрон, Шолц , Драги и оня перушан Джонсън . !
  • 24 Мим33

    34 1 Отговор
    Абе плшок смешен,зелен и никога няма да узрееш.Няма ли кой от тези твои западняци ли амери ли да ти подари поне още една тениска,че да я смениш тази вмирисаната на пор.Ти само пушкала искаш и ревеш,но Крайна ще я разделят на две.Ако останеш жив до тогава де ,ще се убедиш,но ще си на вечен пост в Сибир,не забравяй това...
  • 25 Българин

    5 27 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Руския войник е с високо КПД -през ВСВ на един убит немец са се падали 20 убити руснака
  • 26 ВЪЗРАЖДАНЕ

    33 1 Отговор
    защо не освободите българските моряци,а ги държите като жив щит

    Коментиран от #52

  • 27 Сократ

    22 1 Отговор
    Един реторичен въпрос: джамби да не е на надник в DW и зельонския?

    Коментиран от #43

  • 28 дано си разбрал ама надали

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    Не разбрах кое е смешното в случая но щом ти казваш може и така да е . На мен лично последно време не ми е смешно защото имам възможност да гледам всякаква телевизия и да чета различни медии . Честно не ми е смешно !
  • 29 Даа!,

    16 2 Отговор
    Вовата дори много ви изчака! Като си толкова безпристрастен,защо блокирате пак на руски журналисти,репортажите от Донецк - Луганск? Толкова непоследователен политик( в кавички) не е имало до сега! Дори онзи- бонбонения крал,беше ниво над теб! А укрите изобщо не се различват от нас- българите.Изгледаха един сериал с теб- във ролята на народен президент,и те сложиха за такъв в действителност.Също като господин Ганчи с кирчо и кокорчо.Сега ...олее,ле,ква е забъркахме!
  • 30 ЦК на КПСС

    15 2 Отговор
    Тоя шут само остава и джуките да надуе и няма да се различава от кифлите дето по цял ден висят по малоумните страници у нета. У моето село пуснаха вече интернет може да организирам и в него да говори на кмета, горския и даскала, май само у моето село не е ревал онлайн.
  • 31 00014

    20 2 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    В нета има клипчета как са развивали Украйна и Русия през вековете. Ще останеш доста учудена. Колкото до Украйна, те са по зле и от нас. Те имат само стотина години самостоятелно съществуване през средните векове. Един невъобразим микс от руси, поляци, татари, хазари, прабългари и хуни. А от 100 години ги обединява само омразата им към Русия. Работил съм и с руснаци, и с украинци. Едните са имперци, а другите са злобни националисти.
  • 32 Чукча писател ...

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Сух":

    Спазват закона, да не се допуска фашистска пропаганда .

    Коментиран от #50

  • 33 Никой

    7 0 Отговор
    Ако не се затрие, ще видите мръсната популистка мишка, как срича и какви ги вършиха!!
  • 34 Манипулатор,

    15 2 Отговор
    Който се крие зад цивилното население. А отвъд океана му пълнят банковата сметка.
  • 35 124

    22 2 Отговор
    Долу украинския неофашизъм! Този главорез и невероятно корумпираната киевска хунта ще бъдат съдени за престъпленията си.
  • 36 Васил

    3 17 Отговор
    Русия или каквото е вече върви стремглаво на долу.

    Коментиран от #47, #48

  • 37 !!!?

    15 0 Отговор
    Белото му показА, тъмната страна! Иде му края и на измислената му страна!
  • 38 Ххх

    11 0 Отговор
    Този не е вред
  • 39 Леличката

    10 0 Отговор
    Проблема в днешната журналистика е тоталното невежество и поклоничеството на прости хора.
  • 40 Asdfg

    10 0 Отговор
    Извънредно видеообръщение към Джамбазов! “Джамби,моля спри бЕлото на зеленото човече-клоун!
  • 41 😄😄😄

    9 1 Отговор
    Безстрашните Американци ти показаха 🖕, защо ли?
    Защото от теб не ги е страх, от
    баба 🐻 стоят далеч 😉

    Коментиран от #45, #54

  • 42 Хайл

    7 0 Отговор
    Зеления смени дилъра и стана "силен".утре ще лети на розови слонове на парада в Москва...според тоя надрусания утре сутринта Москва подписва капитулация🤣🤣🤣🤣🇺🇦👎
  • 43 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Сократ":

    Така е, но от 1.04 щял да напуска защото еврото, с което му плащат вече ще става само за тоалетна хартия.
  • 44 Морски

    9 0 Отговор
    Еле толкова много ми дотегна вече от тоя палячо,няма ли вече да го разстрелят неговите хора,ако не могат руснаците

    Коментиран от #46

  • 45 Хайл

    11 0 Отговор

    До коментар #41 от "😄😄😄":

    Пак са му пробутали менте дрога
  • 46 Хайл

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "Морски":

    И на мен взе да ми липсва коронавируса
  • 47 Хайл

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Васил":

    Сериозно????? От дойче вреле-некипеле,джамбо или тихата шума разбра...
  • 48 Хайл

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Васил":

    Сериозно????? От дойче вреле-некипеле,джамбо или тихата шума разбра...
  • 49 гогич

    5 1 Отговор
    джамбаза щял да бачка за зеления пърава дама при журналистите .а зеления ще му плаща в гривни за д-то разтягащи мускула като дойдат Руснаците да са готови без вазелин
  • 50 Сух

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Чукча писател ...":

    Еми да си забранят държавите тогава.. След втората световна изсмукаха всички фашисти и ги направиха собствени граждани. Мхмм..
  • 51 няма да те чета до край

    11 0 Отговор
    То па в украйна една свобода на словото и печата .....
    Забраниха даже опозиционните партии.

    А свободата на словото в ЕС стана като радиоточка на украинската пропаганда.
  • 52 Българка

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Защото идолът ти Путин е разпоредил да се затвори Азерско море и дори да успеят да излязат от инираната около Мариупол част, то корабът пак ще остане на бойното поле. И освен това когато е можело да бъдат евакуирани, това са направили само 6 души от екипажа, останалите са отказали. Така че, хайде до тук с неверни внушения
  • 53 12345

    7 0 Отговор
    Някой знае ли за биологичните лаборатории в О,краина?Напишете!Ще е от полза за всички българи.Кой е създал биологичните лаборатории в О,краина?Смята се от анализатори, че са сащ!Вярно ли е?
  • 54 Ми тя

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "😄😄😄":

    Баба нещо се е завряла в някоя пещера. И никой не може да я открие. Не знам защо- студено ли и е, страх ли я е? А се е показала, а са я отстреляли. Ама май ще я открият скоро, хахаха
  • 55 Начо Крика

    6 0 Отговор
    Зелени, дождь не е руска медия, а западна
  • 56 Факт е,

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сух":

    че в Украйна са забранени всички опозиционни канали, даже и тези, които са му припявали. Остана един. Всички опозиционни партии също са забранени. Неизгодните журналисти убивани .
    За държава Украйна, която се стреми към демокрацията явно е достатъчно.
  • 57 Дада

    1 8 Отговор
    Зеленски пак го нахака на комунягите без възелин

    Коментиран от #61

  • 58 Алфа херинга

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Факти свободната медиа":

    Ти сериозно ли си мислиш, че някъде има такова нещо като свободни и независими медии? Някъде ги заплашват и цензурират, а на други места ги корумпират. Резултатът е един и същ накрая. Колкото до авера ти Зеленски, той мисля че миналата година банна 2-3 телевизии, с оправданието че са проруски. Сега след началото на войната, направи същото само че с опозиционните му партии. Пак със същото обвинение, но без реално доказателства или някакво разследване и съд. Така че и там не цъфтят от свобода на словото.
  • 59 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Голем смях":

    То се очертава на квадрати да го гледа,ако не го пречукат другарите по дрога...абе като си толкова навътре с зеления,кажи с кво се друса че искам една земя да взема от един
  • 60 Хайл

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Голем смях":

    ПОСТОЯННО
  • 61 хммм

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Дада":

    Зеленски е комуняга. Русия отдавна не е Съветски съюз, но съветската техника се намира точно в Украйна!
  • 62 Батан

    2 0 Отговор
    Зеленски: говорител на ЦРУ, американска кукла на конци, която подлага народа на Украйна на изтребление, за да защитава американските интереси. Не бих искал да имам такъв президент Изобщо не съм русофил. Като гледам руската политика на Балканите - просръбска и антибългарска- определено съм русофоб.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: