Last news in Fakti

31 Март, 2022 13:58 2 313 25

Великобритания с нови санкции срещу самолетите и яхтите на руските олигарси

  • великобритания-
  • руски-
  • олигарси-
  • санкции-
  • закон-
  • самолети-
  • кораби

Британските власти се сдобиха с нови законови правомощия да забраняват осигуряването на техническа поддръжка на самолети и кораби

Великобритания с нови санкции срещу самолетите и яхтите на руските олигарси - 1
Снимка: Shutterstock

Британските власти се сдобиха с нови законови правомощия да забраняват осигуряването на техническа поддръжка на самолети и кораби, принадлежащи на санкционирани руски олигарси или техни компании, предаде Ройтерс.

"Законът ни дава на разположение нови механизми да лишим олигарсите от достъп до луксозните им играчки", каза министърът на транспорта, Грант Шапс.

Британското правителство действа съгласувано със западните съюзници с целта да бъде парализирана руската икономика като наказание за нахлуването в Украйна. То ограничава достъпа на Русия до международната финансова система и санкционира сектори като корабоплаването и отбраната, както и богатия елит около президента Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Новите правомощия незабавно бяха използвани срещу петролния магнат Евгений Швидлер - бизнесмен милиардер с близки делови връзки с Роман Абрамович и милиардера Олег Тинков, основател на московската търговска банка "Тинкоф Банк".

Мерките са в допълнение към по-рано наложените санкции от Великобритания и други държави и към търговски решения, взети от ключови фактори в тази индустрия.

Самолетостроители като "Боинг" и "Еърбъс" спряха да доставят части на Русия, а САЩ и ЕС санкционираха руската авиация.

Производители на корабни двигатели като финландската компания "Вертсиле" замразиха връзките си с Русия, а германската "МАН Енерджи Солюшънс" преразглежда договорите си.

Руският корабоплавателен сектор също е подложен на ограничения, включително по отношение на сертифицирането на кораби от водещи чуждестранни доставчици - което е жизненоважно за достъпа до пристанища и застраховането; компании за морски превози се изтеглят, а водещата руска компания в областта на океанските превози "Совкомфлот" също е санкционирана.

Великобритания каза, че законът с новите правомощия ще разшири санкциите в областта на финансите, търговията и корабоплаването срещу Крим, който Русия анексира през 2014 г., както и срещу териториите, които са извън контрола на украинското правителство в Донецка и Луганска област, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    53 6 Отговор
    И австрийците искаха да вземат вилите на руските олигарси, пък се оказаха на украински олигарси 🤣🤦
  • 2 джон

    55 7 Отговор
    Никой няма да съжалява за изчезването на острова на дебилите един ден
  • 3 Англосаксите

    39 5 Отговор
    са създадени да бъдат домашна прислуга на Северната Империя...

    Коментиран от #5

  • 4 МЪЛНИЯ!!!!!!

    9 20 Отговор
    КИЕВ ЗАПЛАЩА НА ВСЕКИ РУСКИ БОЕЦ ПРЕДАЛ ...ДЕЙСТВАЩА БОЙНА ТЕХНИКА ОТ...10 000$ ДО.....1 000 000$ !!!!!!!
    ОТ ГАУБИЦИ,ТАНКОВЕ ДО...БОЙНИ САМОЛЕТИ, ВЕРТУШКИ И КОРАБИ !!!!!!
    ОСИГУРЯВАТ НОВИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ И...ТРЕТА СТРАНА ЗА ЕМИГРАЦИЯ!!!
    НЕКА ТЪРГОВИЯТА ЗСПОЧНЕ...СЕГА

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 5 Така е .. Г-ей

    5 20 Отговор

    До коментар #3 от "Англосаксите":

    Милионерите ще бъдат прислуга на... АЛКАШИТЕ И БОМЖИТЕ в Путкинстанския Кенеф.
    А Рушлямските шлюхи и парцалани ще са.. НОВИЯТ ЕЛИТ!😂
  • 6 ревизор

    2 8 Отговор
    "Законът ни дава на разположение нови механизми да лишим олигарсите от достъп до луксозните им играчки." - каза министърът на транспорта Гранд Шнапс. Гранта Шапка с перо за кралицата.
  • 7 Що направо

    19 4 Отговор
    не обявят война, та барем я официализират. Не мирясаха 300 години поне да ни тровят живота.
  • 8 ПОЧНА СЕ!!😂

    6 28 Отговор
    В МОСКАЛ вече няма...работа . Стотици чужди фирми са прекратили дейност а бившите работници очакват високите си заплати от...Путьо! ГЛАД МОРИ МУРЗИЛАЖА, АЛКАШИТЕ И ПИДОРИТЕ Рушлямски 😂
  • 9 Солдат

    5 21 Отговор

    До коментар #4 от "МЪЛНИЯ!!!!!!":

    Това е момента всеки руски войник да вземе $ и да се махне ЗАВИНАГИ от Путьовия лай мен..."РАЙ"😂
  • 10 стоян

    4 13 Отговор

    До коментар #4 от "МЪЛНИЯ!!!!!!":

    До 4 ком - Обявата е от 15 дена -и търговията започна преди 10 дни когато руски танкис се предаде с танка и поиска убеждище по обявата - нашите путинофили не вярваха че това е истина с обявата по интернет
  • 11 Никой

    6 4 Отговор
    Запада да санкционира и нашите путлерски олигарси.Да им конфискуват имотите и яхтите , парите в Гърция ,Испания и Франция. Да си ги скрият Дубай и офшорни зони. Така поне малко ще бъдат затруднени от такси и преводи и пътувания .
  • 12 Ушанка

    5 14 Отговор

    До коментар #4 от "МЪЛНИЯ!!!!!!":

    В Момента който ОРКИТЕ научат за Офертата, ще продадат всичко КОЕТО имат барабар с майките и сестрите си.
    Тия ПРОШЛЯЦИ са гладни като хиени
  • 13 ivanov

    19 6 Отговор
    Трябва да ви съдят в Хага не може да конфискувате като пирати чуждо имущество

    Коментиран от #14

  • 14 Петолъчка

    5 14 Отговор

    До коментар #13 от "ivanov":

    На доказани престъпници и масови убийци,може

    Коментиран от #22

  • 15 Раша фалира

    6 13 Отговор
    Китайската "Синопек" спира проекти в Русия, замразяват инвестициите в "Арктик СПГ-2. На раша всички и бият шута
  • 16 смешни кравари

    14 6 Отговор
    ЛЕЛЕЕЕЕ ЕДИН КРАВАРСКИ ТРОЛ НАДУМКАЛ 14 ПОСТА АМА НАЛИ Е МНООГО ПP0З ЕДНО И СЪЩО ПИСАЛ ТА СИ МУ ЛИЧИ ЧЕ Е ЕДИН И СЪЩ ГОРКОТО КРАВАРЧЕ ЗАБЛУДЕНО ПАРИЧКИ ИЗКАРВА ОТ КОЗЯК

    Коментиран от #21

  • 17 само питам

    13 3 Отговор
    колко краварски поста срещу русия трябва да напишеш за една супичка да хапнеш?

    питам за един беработен приятел

    щото и той може да пише небивалици за русия макар и на картата на света да не я знае къде е иначе все ще пише че са гладни макар други да пишат че имат яхити па вие вярвайте на коити щеште , галден човек яхта може ли да има?
  • 18 В.В.П.

    10 2 Отговор
    На Човекът от Кремъл ,му става ясно ,че трябва да затрие англичаните и мизерния влажен остров ..Сигурно ,емигрантите ще получат две седмици известие ,да си оберат парцалите .Пускай ,,Боздуганя ,щото тия крадат от 500 год. Кнопки ,,Пуск,,
  • 19 оня

    9 2 Отговор
    Ето още някои извадки от Марк Твен в " Ние англосаксонците ? " обясняващо много добре кой е нарочил "установения световен ред" и същността му:
    " За добро или за зло ние продължаваме да поучаваме Европа. Изпълняваме длъжността на учители вече повече от един век и четвърт. Никой не ни е избирал за нея, просто си я присвоихме. Англосаксонци сме ...
    .... Ако не бяхме ние, Европа нямаше никога може би да знае какво е интервюир; ако не бяхме ние, някои европейски държави никога може би не биха изпитали благото на прекалените данъци; ако не бяхме ние, европейският хранителен тръст можеше никога да не научи изкуството да трови хората за пари; ако не бяхме ние, нейните осигурителни дружества може би никога не биха открили най-добрия начин да експлоатират вдовицата и сирака за печалба; ако не бяхме ние, дълго отлаганото възобновяване на жълтата преса в Европа щеше да се отлага може би от още няколко поколения. Упорито, непрекъснато, настойчиво ние американизираме Европа и с време ще завършим тая работа ! "
  • 20 оня

    7 3 Отговор
    Uсрайна???
    Cлед втората световна война, Съвременна Украйна е създадена изцяло от Русия. Сталин я присъединява към СССР и й дава някои земи, по-рано принадлежали на Румъния и Полша. През 1954 г- Хрушчов също й подарява допълнителни земи. Така се сформира територията на съвременната Украйна". По експертни оценки обемите на ежегодните кредити, които Русия е давала на Украйна от 1991 до 2013 г. е в размер на 250 милиарда долара. 100 милиарда долара е дала Русия по други линии на Украйна от 1991 г. Още тогава Украйна започва двойна игра и се ориентира да следва чужди политически интереси, които са започнали да стават интереси на управляващите, но не и на обикновения народ, докато продължава да взима пари от Русия и да получава финансова подкрепа от тях.
    (07.04.2014 Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун направи изумително изявление, чието разпространение е забранено в украинските медии и в интернет. На заседанието на Съвета за сигурност на ООН беше повдигнат конфликтът между двете държави. От него беше направен следният извод : Украйна не е регистрирала границите си от 25.12.1991 г. Регистрацията на границите на Украйна като суверенна държава не е извършена в ООН.
    Следователно може да се предположи, че Русия не извършва никакви нарушения по отношение на Украйна. Според договора за ОНД територията на Украйна е административен район на СССР. Следователно никой не може да бъде виновен за сепаратизъм и насилствена промяна на границите на Украйна.)
  • 21 ШЕФЕ,

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "смешни кравари":

    АМИ ПИШИ И ТИ ☝☝ КОЙ ТИ ПРЕЧИ ТУК НЕ Е РУ.ИЯ😶
  • 22 оня

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Петолъчка":

    краварите визираш нали:))
    Вижте на коя страна сме! Кой е най голямата угроза за света-САЩ. Ето и публикацията (USA Bombing list: The Democracy World Tour) Кореа и Китай-1950-53, Гватемала-1954, Индонезия-1958, Куба-1959-61, Гватемала-1960, Конго-1964, Лаос-1964-73, Виетнам-1961-73, Камбоджа-1969-70, Гватемала-1967-69, Гренада-1983, Ливан-1983-84, Либия-1986, Салвадор-1980, Никарагуа-1980, Иран-1987, Панама-1989, Ирак-1991, Кувейт-1991, Сомалия-1993, Босна-1994-1995, Судан-1998, Афганистан-1998, Югославия-1999, Йемен-2002, Ирак-1991-2003, Окупацията и разполагане на военни бази на САЩ и Англия: Ирак-2003-2015, Афганистан-2001-2015, Пакистан2007-2015, Сомалия2007-2008, Сомалия2011, Либия2011, Либия2015, Сирия2014-2015. САЩ имат в света 800 военни бази, разположени в 173 държави. Направете си изводите, кой е заплахата за света и публикувайте световния агресор, да се знае от всички.
  • 23 Лошо, защото много от инвестициите

    5 1 Отговор
    В Европа идват от Лондон. А доста от лондонските пари са руски.....
  • 24 Перо

    3 0 Отговор
    На руския народ и Путин му е все едно какво става с “руските” феодали и олигарси Швидлер и Абрамович! От Тел Авив ще се обадят в Лондон, да не правят солови изпълнения и ще има строяване в две редици!
  • 25 Само моите си тача

    0 0 Отговор
    Санкциите, във вида, посоката и мащабите в които се прилагат, е бомба която унищожава всичко без оглед приятел или враг. Запада отдавна не ги ползва срещу Русия (и другите които не са му удобни) като инструмент за коригиране на поведението, а като оръжие във Война на изтощение.

    Истинските санкции се правят поетапно и хирургично. Само там където биха могли да имат релен ефект, и с най-малък негативен ефект върху неучастващите в конфликта страни. Да издрайфаш всичките възможни санкции наведнъж и без оглед кой ще бъде засегнат - богат, беден, с режима, против режима, активно подкрепящ, пасивно подкрепящ, неутрален или дори самия Запад, е доказателство че никой от Запад не ги разбира като коригиращ инструмент. Те гледат на тях като начин да атакуват Русия (и всеки подкрепящ или дори незаемащ страна) по всички фронтове и да я унищожат.

    Това няма нищо общо с Украйна, тя е само поводът. Западът (САЩ) винаги е искал една слаба и беззащитна Русия която може да държи на къс повод за да може в крайна сметка да опоска природните й ресурси без да му се пречи.

    Войнствените опити от страна на западните сили да настроят цялата планета срещу една страна и безмилостното й атакуване е поредния повод да си припомним колко безскрупулни, агресивни и брутални са силните държави. Те няма да се спрат пред нищо, за да унищожат всеки който застава срещу интересите им. Ако си мислим че сме извън мерника на Запада сега, нужно е само с половин уста да споменем за нашите интер
Новини по държави: