Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Април, 2022 22:40 1 774 16

Украйна е скептична, че ще договори мир с Русия

  • украйна-
  • преговори-
  • мир-
  • русия

Преговорите са изключително трудни, обяви Киев

Украйна е скептична, че ще договори мир с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Преговорите с Москва за постигане на мирно споразумение са изключително трудни, заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, след като руският държавен глава Владимир Путин порица "липсата на последователност" на украинците, предаде Франс прес.

"Преговорите са изключително трудни", заяви Подоляк в съобщение за медиите, като изрази съжаление, че "руската страна се придържа към традиционната си тактика на обществен натиск върху процеса на преговори, включително чрез определени изявления". "Ясно е, че днес емоционалната страна на процеса е тежка", коментира той, като уточни, че "украинската делегация работи само в проукраински и прозрачни рамки".

Според украинските власти, през последните дни в градове около Киев, включително Буча и Ирпин, са открити няколкостотин тела на цивилни. Руските войски се изтеглиха от региона в края на март. Москва отрича да е свързана с това и го определя като "инсценировка", организирана от украинската страна с цел да ѝ навреди. По-рано днес руският президент Путин порица "липсата на последователност" на украинските преговарящи, която според него пречи на постигането на споразумение между Киев и Москва за слагане на край на руската офанзива.

"Няма съмнение (че руските цели ще бъдат изпълнени), те са абсолютно ясни и благородни. Основната цел е да се помогне на хората от Донбас", в източната част на Украйна, добави Путин по време на посещение в руския Далечен изток. Дискусиите между двете страни продължават онлайн, уточни днес Подоляк.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И павилно

    9 1 Отговор
    ...явно има шесто чувство ,че скоро ще бъде затрита
  • 2 В.В.П.

    17 2 Отговор
    Укрите се помислиха за извънземни от ухажването на САЩ и ЕС НАТО .Дървото е огромно .Русия ще ги върти до счупване на костите и гръбнака .Гадна история .обаче е реална.
  • 3 А50

    13 2 Отговор
    Пропуснаха момента с мира. Сега да се молят за бърза капитулация
  • 4 честен ционист

    16 1 Отговор
    Така става като ти предложат да си част от Империята и ти избереш евроатлантическата кончина. И както каза някога Кадафи: в ръцете ми е устава на ООН. В него пише, че нито една страна не може да напада друга страна, но след годините на Втората Светована Война стават минимум 65 военни конфликти. Тези войни водят до милиони жертви. Ето затова днес тоя устав е просто една книжка. Ако го скъсам, няма нищо да стане..
  • 5 1520

    13 3 Отговор
    като тръгнеш след мухата тя ще те заведе на ла ното украйна тръгна след сащ и тя стигна до лай ото
  • 6 Да,бе

    7 1 Отговор
    Украйна е скептична...,че е Украйна.И да беше само тя.
  • 7 АЙДЕ МАРШ

    9 1 Отговор
    Путин вече им показа какво ще стане...............с палеца между показалеца и безименния !
  • 8 пълно обезпаразитяване

    4 1 Отговор
    от граница до граница и качване в правилният коловоз.
  • 9 оня с коня

    2 11 Отговор
    Путин иска Цяла Украйна,Зеленски не дава и сантиметър.Е как да има Договореност?Дори и да съжалява Путин че е започнал войната,ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА защото ще го линчува собствения му народ ако изтегли Армията от Украйна и С ПРАВО- напразно ли бяха дадени тия 15-20 хиляди Жертви ОТ РУСИЯ?Зеленски е в същото положение не само пред Народа си,но и пред Запада който налива Луди пари в Украйна.затова и Сагата ще приключи когато един от Двамата падне Повален.НЯМА ДА Е Зеленски обаче...:)

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 отоф

    9 3 Отговор
    Русия ще си вземе това за което е дошла.Няма да се моли за мир,вие ще ревете,както се вижда от зеления клоун.
  • 12 Ясна работата на фронта

    7 2 Отговор
    Наемници много и от двете страни .Украйнците са продажници и сред хората и сред политиците и се вижда .Примати най ниско качество .
  • 13 Вуйчо

    1 5 Отговор
    И Русия да върне на Украйна ядрените оръжия които тя и предаде 1994 съгласно договора от Будапеща
  • 14 Мирът

    2 1 Отговор
    ще бъде подписан на св. Мукавей, след което Зелен Чук ще хване Ковид22
  • 15 Какъв

    2 1 Отговор
    МИР Свърши тая сега само кекс за вас
  • 16 Хамсал

    3 1 Отговор
    Значи Вовата каза вече, че преговори няма да има, войната продължава. В Истанбул беше договорено нещо, като само руснаците изпълниха ангажиментите си. Укрите веднага ги обявиха за победи-оттеглянето на руските войски от северното направление. Направете сметка какви победи и погроми над руснаците са щом в Буча укрите влязоха три дена след напускането на руските войски! Укрите имаха задължение да направят нещо в Донбас-не го изпълниха, сега ще папкат хурката!
Новини по държави: