Last news in Fakti

13 Април, 2022 10:53 1 845 20

Турция ще стане логистична суперсила до 2053 г.

  • реджеп ердоган-
  • суперсила-
  • турция-
  • истанбул-
  • анкара-
  • балкани-
  • европа-
  • турци-
  • икономика

Турция има ясен път напред към това да бъде логистична суперсила

Турция ще стане логистична суперсила до 2053 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Турция се стреми да бъде логистична суперсила в света като част от нашата визия за страната до 2053 г.", заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган късно във вторник на пресконференция след заседанието на кабинета в президентския комплекс в Анкара, предаде БГНЕС, позовавайки се на "Сабах".

"Турция има ясен път напред към това да бъде логистична суперсила", добави той. "Разширихме железопътната си мрежа от 10 959 км на 13 022 км.", каза още Ердоган. "Нашата цел е до 2053 г. да увеличим този показател до 28 590 километра".

Ердоган добави, че "чрез разширяването на високоскоростните влакови линии до 2053 г. ще увеличим броя на провинциите, свързани помежду си с тази система от 8 на 52". Засягайки инициативите на правителството в подкрепа на заетостта, Ердоган заяви, че Министерството на труда ще покрива всички заплати и социалноосигурителни плащания на новоназначените работници през първите три или шест месеца. През последните две десетилетия Турция осъществи проекти за много милиарди долари, а общодържавните ѝ магистрали и разделени пътища се разшириха съответно до 3633 км и 28 647 км.

В периода от 2003 г. до 2021 г. са направени инвестиции в размер на над 172 милиарда долара във всички средства на транспортната и комуникационната инфраструктура, каза турският министър на транспорта Караисмайлоглу. "След това ще инвестираме още 198 млрд. долара до 2053 г., като започнем от тази година", каза министърът. Според изчисленията, направени като част от плана, инвестициите ще позволят на страната да спести около 176 млрд. долара, от които 59 млрд. долара от икономия за време, 26 млрд. долара за гориво, 10 млрд. долара за разходи при произшествия, 31 млрд. долара за намаляване на въглеродните емисии и 56 млрд. долара за други разходи от външни фактори. Карайсмайлоглу заяви, че Турция е важен пътнически и товарен въздушен център за Европа, Западна Азия и Африка.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ние?

    13 4 Отговор
    Ние като какво ще сме тогава?!

    Коментиран от #4, #7, #8

  • 2 123456

    4 8 Отговор
    Плановете на хората карат Дявола да се усмихва. От много неща зависят каква ще бъде Турция до 2053г.

    Коментиран от #18

  • 3 4556

    9 4 Отговор
    А трябваше ние да отхапем голямо парче от логистичната баница, но нали сме солидарни с атлантиците

    Коментиран от #5, #17, #19

  • 4 123456

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "А ние?":

    Ние ще сме постигнали целта си. ЕС ще се е разпаднал, НАТО ще се е разпаднало, а ние ще търсим друг съюз да го разпаднем. Никой не ни е устоял.

    Коментиран от #14

  • 5 дааа

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "4556":

    Изобщо наясно ли си какво означава думата логистика или логостичен център????Знаеш ли с какво са свързани и на какво основание България може да бъде логистичен център ?Производството н и е колкото на 1-2 средно големи градове в нормална държава и за това никой не ни е виновен.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Rado

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "А ние?":

    Нас ни очаква съдбата на Украйна, след като Турция стнане супер сила. Русофилите да си водят бележки, да не забравят, те, внуци, синове позицията си сега да не реват и търсят помощ като освобождовот Румелията
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Жорж

    15 1 Отговор
    България до 2053 няма да я има ще са останали само няколко махали с Роми!
  • 10 5674

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "дааа":

    Аз съм наясно, но вие жълтопаветноумнокрасивите разбирате най-много от всичко. За това държавата ни е на това положение след ваще СДС, ДСБ, НДСВ, ГЕРБ и за капак ПП, кой е следващият ви инфантилен проект
  • 11 Цццц

    1 3 Отговор
    Гроздето много кисели
  • 12 КонСтанТиня

    3 0 Отговор
    Всички тези обещания по случаи 6 столетия от 1453 година. Ще доживее(ем) ли до тогава?
  • 13 кемалчето

    1 3 Отговор
    ква 2053 г., шефе..? тук не знаем дали ще доживеем до 2023 г... шефе, глади сме.
  • 14 Тахумба

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "123456":

    Така е. Турция ще бъде първата страна, напуснала Нейто. И тогава кво става с Източния фланг на Нейто? Аха, сетих се, прибалтийските джуджета ще държат фронта.
  • 15 Турците

    8 1 Отговор
    Имат умни политици!Политици,които мислят за народа и държавата си!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българските турци

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "4556":

    Чета и недоумявам...след правилни,дори великолепни констатации за геополитическото значение на територията на България ,как е възможно да се изтъква такава невероятна причина която да е пречка за осъществяването на напълно осъществимите блянове на българския народ!...Няма никакъв Азиатски рай - ако имаше... потокът от емигранти нямаше да е към Европа...Пътят на "подправките и коприната" а днес на "енергията ,икономиката и търговията" от векове насам за пръв път така отчетливо се е насочил към България.За съжаление взорът на българите е пренасочен и цели да им бъде отнет този геополитически авантаж...
    Използват генетичната малоазиатска параноя на българина и отклоняват облагите към своя територия...
    Гърчите се в лютата си фобия и плюете...а се говори за национални интереси на България.Ослепели сте от злоба и не виждате облагите за България...Защо да не тече газ от Турция през България?... Защо да няма високоскоростен влак през Пловдив и София за Европа?...Трасето до Одрин е почти готово и Турция иска газта,влаковете и тировете да минават през България ...Тогава какво и кой пречи да няма мостове над Дунав, тунели под Стара планина и ЖП и авто магистрали през тях от Азия към Европа?!... повярвайте ... Турция наистина е готова да инвестира и реализира без да се поддава на какъвто и да е комплекс и претенции, всичките блянове на българите...защото знае че са един благосъстоятелен и много по мъжки народ от другите на Балканите. Мицотакис направи в
  • 18 Българските турци

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "123456":

    Китай ще има широк достъп до световните ресурси,най вече руски,азиатски и африкански и ще стане най силната икономика и промишленост в света...основен партньор ще е напълно подчинилия се на САЩ ЕС и САЩ с всички южно и североамерикански икономики.Буферната зона между колосите ще е трасето на прословутия" път на коприната и подправките".Ще има невиждано тъговско,икономическо ,енергийно и транспортно сътрудничество.
    Ще се обособят три икономически и два военни полюса:
    1.Икономическите ще са : Източния Китайски Полюс ,Западен Американски Полюс и Среден Буферен Руски полюс"
    2.Военните ще са: НАТО и средно азиатският пакт ТУРАН с руско турско конструктивно ядро и китайско индийски баланс.
    продължение" Канал Истанбул" е проект по горепосочената визия...ще последват хиперсонични транспортни линии ... и литият,торият и водородът ще станат основен енерго източник!
    Двата полюса ще са глобалистични. ЕС и САЩ ще продължават да инвестират с марковите фирми в райони където има струпано население и работната ръка е евтина... Турция ще бъде милитаристично ядро в буферната област и ще гарантира охрана за безопасен трансфер по търговските и енергийни артерии ...икономиката и ще е с тежест към военна и транcпортна индустрия и строителство на нови комуникационни съоръжения.Китай ще е повече производствен и финансов полюс...Има вероятност ЕС да да се превърне във федерална Европейска държава с централно управление , националните държави постепенно ще намаляват
  • 19 Българските турци

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "4556":

    Мицотакис направи всичко възможно да отбие трасето към Солун и Скопие...a и не е ли време вече да се отърсите от 150 годишния си сън и да видите кой ви е приятел, кой ви е враг ?!..
  • 20 Нашите крадци и бандити от ГЕРБ за...

    0 2 Отговор
    Дванадесет години откраднаха 300 милиарда евро и изгониха два милиона и половина млади български граждани от България...Два милиона пък възрастни Българи са вече на два метра под земята.Ако успеят да яхнат държавата за още десет години ще останат само потомците на Ромул и Рем...и Индира Ганди
    ....
Новини по държави: