Last news in Fakti

19 Април, 2022 07:38 2 010 5

Съдия в САЩ: Изискването за носене на маска в обществения транспорт е незаконно

  • маска-
  • маски-
  • сащ-
  • незаконно-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • градски транспорт-
  • кимбал майзел

Федералните власти взеха решение да удължат срока на задължението за носене на предпазни маски

Съдия в САЩ: Изискването за носене на маска в обществения транспорт е незаконно - 1
Снимка: Shutterstock

Федерален съдия в САЩ постанови в понеделник, че изискването за носене на маска в обществения транспорт е незаконно, предаде Франс прес.

Съдийката Катрин Кимбал Майзел, която заседава в Тампа, щата Флорида, изтъква в решението си, че американските Центрове за превенция и борба със заболяванията, които са главната федерална служба на САЩ в здравната сфера, са превишили правомощията си, като са наложили това задължение, което се прилага в самолетите, във влаковете, в метрото. Правителството на американския президент Джо Байдън в последно време е подложено на натиск да смекчи или отмени това изискване. Двадесетина щати, управлявани от представители на Републиканската партия, и няколко големи авиационни компании поискаха да бъде сложен край на задължителното носене на маски в самолетите и в другите превозни средства на обществения транспорт, предаде БТА.

Миналата седмица обаче федералните власти взеха решение да удължат срока на задължението за носене на предпазни маски поне до 3 май. Говорителката на Белия дом Джен Псаки заяви, че решението на съдия Майзел е "разочароващо". Тя изтъкна, че "Центровете за превенция и борба със заболяванията продължават да препоръчват носенето на предпазни маски в обществения транспорт". Високопоставен служител на Белия дом заяви, че решението на федералния съдия означава, че понастоящем задължението за носене на маска в обществения транспорт не е в сила, отбелязва Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    28 2 Отговор
    Ами едно от малкото неща което харесвам на краварите е съда. Овцата като е разочарована, да отива в северна корея, там Кимчо коли и беси.

    Коментиран от #5

  • 2 От страни

    28 1 Отговор
    Ами кво беше това до сега? Истерия. Световен мащаб. Измама със същия мащаб. Дай да позная от къде тръгна всичко това........
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    3 0 Отговор
    Тая мижитурка освен от "военни престъпления" и от американско право разбирал! Хвала на таквиэи "умници"!
  • 5 Грульо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    И кел файда, като пак ги налупиха с маски и пак ще ги залупват? Голем праз, че можеш демократично да лаеш, без никой да те отчита. Същото с наще протести - свалят тикви, гешевци и останлите измамници и нищо, а даже и използваха протестите за да се умъкнат в парламента стари калинки. Туй е западната демокрация - прах в очите.