Тема: Украйна

20 Април, 2022 07:18 1 742 30

Чехия ще ремонтира военно оборудване на Украйна

  • украйна-
  • ремонт-
  • чехия-
  • война-
  • русия-
  • военно оборудване-
  • военна техника-
  • танкове

Първо ще бъдат ремонтирани танкове

Чехия ще ремонтира военно оборудване на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министерството на отбраната на Чехия съобщи, че местни компании ще ремонтират военно оборудване на Украйна, повредено при сраженията с руската армия, предаде Асошиейтед прес.

Министерството посочи, че първият договор е за ремонт на танковете Т-64 от съветско време. След това ще бъдат ремонтирани различни бронирани машини от типа BRD и BRDM.

Още новини от Украйна

Чехия е първата страна партньор, към която се е обърнала Украйна с подобно искане, уточнява министерството на отбраната в Прага. Вече изминаха 55 дни от войната, която руската армия започна на 24 февруари на няколко фронта в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това може да стане само с претопяване.

    27 14 Отговор
    Чехите много се подлагат на САЩ, но накрая и те ще адат хурката, като украинците.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Село

    17 6 Отговор
    Требе им скраб на чехите
  • 4 горски

    26 6 Отговор
    Разбира се ,че ще ремонтират.Войната си е война,печалбата си е печалба.До момента Украйна толкова се е нафърфорила,със помощи тип заеми,че ако остане нещо отнея ще трябва да да сси разпродаде земята, за да си плати борчовете.Но това не се пише ,и украинците не го знаят.От единия край мечка стръвница,от другия край глутница чакали..
    При некъдърно управление така става.....

    Коментиран от #12

  • 5 СВЕТЪТ СРЕЩУ ПУТИН

    13 23 Отговор
    Евала на чехи и поляци
  • 6 ДОСТ

    19 6 Отговор
    ДА РЕМОНТИРАТ ГЛАВАТА НА ЗЕЛЕНСКИ.
  • 7 1234

    16 5 Отговор
    Предлагам новините на турски език по БНТ да се спрат, за да покажем несъгласие с турската военна специална операция в Ирак.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чехите

    5 2 Отговор
    Ремонтираха и на Хитлер техниката. А парите им за "бившият оръжеен завод" идват от ограбеното злато на Русия, гражданска война и грабежите, композиции.
  • 10 Теле

    5 0 Отговор
    Украйна ИСКА до кога просеци
  • 11 😁😁😁😂😂

    5 0 Отговор
    ТЕ64 от времето на карибската криза
  • 12 Не Забравяй

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "горски":

    Че след войната Русия ще има да им изплаща репарации поне 50 години напред.

    Коментиран от #20

  • 13 намеса

    9 1 Отговор
    Някой уверено тика Европа във войната!
  • 14 Българин

    4 11 Отговор
    Браво на чехите! А нашите национални предатели гледат да не ядосат Путин". Но лицемерие си затварят очите, че отдавна продаваме оръжие и боеприпаси на Полша и САЩ, които директно отиват в Украйна.

    Коментиран от #27

  • 15 Истината

    4 11 Отговор
    Вече трети месец един луд фюрер начело на нация от маниаци, смятащи се за велики се опитват със сила да наложат на цялото човечество своето разбиране за морал, правила и световен ред. При това положение всеки призив за неутралитет и пацифизъм означава единствено путинизъм и подкрепа за руският агресор!
    Украинците се нуждаят от помощ за да се защитят от агресора. Да не се помага означава да им се каже: предайте се, приемете робството и подчинението и целунете руския ботуш.

    Коментиран от #21

  • 16 Олга

    8 2 Отговор
    Нацистките корени явно не може да се избие лесно. Явно СССР не изкусурил работата си до край, щом сега в Европа от всички дупки пак излиза тази опасна мерзост.
    На времето Чехия с развитата си тежка промишленост била ефективна работилница на Хитлер, изработвайки танкове и др.въоръжение за него. И ето - фашисткия ген пак играе в кръвта на европейците и сега те помагат на наркоман и нацист Зеленски, който девета година продължава да избива собствения си народ, лъжайки и приписвайки прстъпленията си на РФ.
    А еврогейовете не че му вярват, но кучето лае и хапе и това е добре.

    Коментиран от #17

  • 17 СССР

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Олга":

    Чехите мразят руснаците, особено след 1968г. когато руските танкове влязоха в Чехословакия, за да спасят тамошният комунистически режим....

    Коментиран от #24

  • 18 ПАРАНОЯТА НА ПУТИН

    1 6 Отговор
    Що ли целият цивилизован свят осъжда моята агресия....

    Коментиран от #22

  • 19 Браво на чехите

    2 7 Отговор
    А тукашните русофилски мишки нищо.Руски подлоги
  • 20 не забравяй ти

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Не Забравяй":

    Колкото Турция плати на тебе !
  • 21 това е отговора ми от вчера

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    но не е лошо за прочитане и днес Ти не оправдаваш САЩ но реално ги оправдаваш . Правейки се на сляп за Либия , Ирак , Сирия , Афганистан а дори и Югославия ти преписваш всичко на Русия . Русия е водила война на своята територия и поради тази причина няма как да допусне това , поне доколкото е възможно . После ти се правиш на сляп или не знам на какъв (може би имаш амнезия ) но ти се губят годините от 2014 до февруари 2022 , губи ти се 2май 2014 в Одеса където изгоряха вумишлено подпалена сграда посред бял ден около 50 човека в това число и българин на 34 г Иван Милев , губят ти се бомбардировките на Луганск, Мариупол , Донецк същата година , губят ти се цели осем години геноцид на Донбас и въпреки че имаше едни там Мински споразумения бомбардировките не престанаха - СРЕШУ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ . Ти пропускаш изказването на Потрошенко "нашите деца ще учат в училищата а вашите ще седят в скривалищата" Удобно е да пропускаш всичко това защото същността ти е такава - не искаш да видиш истината а те гони омразата към Русия преди всичко .
  • 22 Олга

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "ПАРАНОЯТА НА ПУТИН":

    Китайците дали картата на “целия свят”, който, уж, бил “мразил” РФ и той е само Запад, изключвайки най-голямата част на света - всичките други територии особено бивши колониални народи наистина мразили този западен свят, който набавил богатствата си и благополучието от грабежи и избиване на колониалните народи.
    Тъй, че не се разписвай за целия свят на гнилата хартийка от тоалетната ти. Има още Китай,Индия,Бразилия, Латинска Америка,Турция,арабски държави и др. Вземи чистата хартийка, наплюнчи молива и ги преброи, ако можеш.

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Сър Пичук

    2 7 Отговор

    До коментар #22 от "Олга":

    Живейте си с Третия свят - там ви е мястото.
    Захапахте ръката, която искаше да ви изтегли при развитите нормални държави и сега ще ги гледате през крив стъклото.
  • 24 Олга

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "СССР":

    Обяснявам за 68 година. Историческите факти се разглеждат въз основата на контекста на това време, а не сегашното.
    Тогава имало два политически лагера и Варшавския договор, според който всяка държава в него може да поиска всяка помощ както и военната при извънредна ситуация.
    Имало опит за преврат и никак не е мирен, а жесток с убийства на хората, били задействани дори 3 танка срещу законната власт. Може да прочете публикации с подробностите, които сега премълчават. Законната власт поискала помощ от съюзниците според Договора и я получила. Абсолютно оправдано и законно.
    А какво сега прави Запад и САЩ в задкулисието на Украйна? Незаконно, тъй като Украйна нито член на НАТО, нито член на ЕС. И..?
  • 25 Олга

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Олга":

    Моля ти, да отговориш, ако Китай и Индия и двете с милиардно население е третия свят, то КЪДЕ СИ ТИ? Не бъди скромен ,кажи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 И ут фх л ли уф ф

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Гьотферен.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 tate

    2 0 Отговор
    Браво на Чехите те и Поляците ще измият срама от лицата на бившият "Съветски лагер" когато се бунтуваха и палеха СССР знамена ,а ние мишкувахме и викахме УУУУУУ !! Ето това са истински горди хора и съм сигурен че ако Путин посегне на тях , ще се озъбят и те без да им мигне окото !! Защото СВОБОДАТА е важната !! А ние "Гордо" мишкуваме сакън да не си развалим морето и рахата ......................................
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания