Тема: Украйна

6 Май, 2022 11:43 9 261 90

Русия атакува стратегическа инфраструктура

  • украйна-
  • русия-
  • железопътна инфраструктура

Нанесени са поредица от удари по железопътната мрежа на Украйна

Русия атакува стратегическа инфраструктура - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руските въоръжени сили нанесоха тази седмица поредица от удари по железопътната мрежа на Украйна, която е от решаващо значение за превозването на западни оръжия за украинската армия, както и за евакуацията на бягащото от войната мирно население и осигуряването на важния износ на хранителни стоки.

На 4 май говорителят на руската армия Игор Конашенков обяви, че с прецизни ракетни удари са били унищожени шест електрически подстанции на железопътни гари в Лвов и областта, през които по думите му се доставят оръжия и боеприпаси американско и европейско производство за украинските войски в Донбас, съобщава БТА. За пръв път от началото на инвазията в нощта на 3 срещу 4 април бе засегната и граничещата с Унгария Закарпатска област, съобщиха областните власти.

Защо сега Русия започна целенасочени удари по украинските железници? Според експерти в началото на войната те изглежда са били пощадени, защото плановете на Москва са били те да бъдат използвани да придвижване на нейните войски и въоръжение през превзетите украински територии. Затова и последните удари не са целели всъщност да унищожат системата, а само да нанесат частични щети и да осуетят евентуални западни доставки.

Добре развитата железопътна мрежа е безценна от военна гледна точка за Украйна за западните оръжейни доставки, които са от решаващо значение за Киев във въоръжения конфликт, отбелязва Асошиейтед прес и изтъква, че западните оръжия са помогнали на украинските въоръжени сили да забавят на първия етап руската офанзива. Те ще играят основна роля и в битката за Донбас на изток, където Русия насочи усилията си след неуспеха ѝ да превземе столицата Киев.

Украинският президент Володимир Зеленски не спира да призовава САЩ и европейските страни да помогнат на украинците с оръжия и военна техника и Западът многократно увеличи военните доставки за Киев. Но руският министър на отбраната Сергей Шойгу предупреди, че Москва ще разглежда всеки западен транспорт, превозващ въоръжение за Украйна, като легитимна военна цел.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 90 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Рокстеди

    10 68 Отговор
    Аха атакува ........Фондивата борса К А П У Т.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 олексей

    123 18 Отговор
    Крайно време е да приключат укроменшите

    Коментиран от #39

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Любопитен

    17 90 Отговор
    За 24часа в Киев, а?😂
    РАМаЗАН Братушката задържа ли Зеленски и Бандерите за...7 часа?!?😂
    Кефффффффг😂

    Коментиран от #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мнее

    26 132 Отговор

    До коментар #1 от "Москва":

    Москва отдавна трябваше да бъде смазана, за да не е заплаха за никоя държава!

    Коментиран от #19, #20, #32, #74

  • 11 Хихихи..

    113 11 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    То пък твоят Краварник само цветя и паркове оставя след себе си..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ОФАБ-500

    50 6 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Само така се убиват врагове браво на тях
  • 14 интересно

    19 80 Отговор

    До коментар #9 от "Браво":

    Как така украинци са нацисти? Намират се в Украйна,а Русия е в Украйна и избива украинци на украинска земя. А друг е въпроса, че православни християни избиват православни християни

    Коментиран от #21, #22

  • 15 Б А Й Х @ Й ‼️

    117 11 Отговор

    До коментар #4 от "Алкоголик":

    Абе тия в подземията на завода какви точно са ❓❓❓❓
    Щото нашите Опълченци са се били дори с голи гърди срещу поробителя! А онези, дето държат заложници и водят преговори да пуснат част от тях срещу храна и лекарства, май им викат похитителите и терористи ‼️‼️‼️
  • 16 Белогвардец

    17 92 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК":

    Това е краят на любимата ти р00сия, змията умирайки хапе най силно. Явно Путин е решил до последния руснак

    Коментиран от #69

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 САРМАТ

    51 5 Отговор

    До коментар #10 от "Мнее":

    Няма такава сила.
  • 20 Раша

    30 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мнее":

    Пробвай!
  • 21 БОЛШЕВИК

    17 53 Отговор

    До коментар #14 от "интересно":

    Какво християнство те гони тебе. Комунизъм и Християнство са несъвместими. Спомни си само как комунисти взривиха Света Неделя в София извършвайки най големия атентат ,без да им мигне окото,че вътре в Храма имаше жени,деца, възрастни. Това е комунизма...А да си спомняш по време на комунизма в България да е имало официално Дядо Коледа,да се е празнувало Рождество Христово,Не, разбира се, комунистите даже това взеха от българина християнин,промиха му мозъка и за 31 декември му дадоха да вярва в Дядо Мраз

    Коментиран от #72

  • 22 Б А Й Х @ Й ‼️

    83 12 Отговор

    До коментар #14 от "интересно":

    Какво значение има къде се намират ‼️‼️‼️
    Виж , че развяват знамена със свастика !
    Виж , че Azov ползват символа на "SS" !
    Виж какви са били Бандера и другите им идоли на подражание ‼️

    Коментиран от #86

  • 23 ДжафДжаф

    81 14 Отговор
    За 2 месеца загубиха 2хил танка, сега им дава 200 Т74 от от Полша и да кажем още 200-300 от тук и там, които разбира се няма как да повлиаят на военните действия, да не говорим, че за тия танкове требва и гориво, при това много гориво. Резултата- тотално ликвидирана инфраструктура. Както се казва, при такива приятели и такава помощ, на укрите неприятели не им трябват. Всъщност отдавна е ясно, че тия доставки не се правят за да се спаси положението в източна и южна Украйна. Украйна вече е разделена, а доставките ще си останат в западна Украяна за да могат поне нея да удържат, разбира се ако поляците не решат да се разширяват, което е почти 100% сигурно. СТига вече с тая Украйна. Такова формирование вече не съществува. Капут, те това е положението!

    Коментиран от #73

  • 24 Иванушка  🇷🇺

    15 34 Отговор

    До коментар #7 от "Любопитен":

    "...За 24часа в Киев, а?..." - фактически не разбрах защо не се изсипаха на Майдана и пред Радата и да арестуват правителството, беше напълно възможно в първите 24 часа. После брутално изпуснаха Инициавата щурайки се като мухи без глави из Украйна. Нещо много гнило имаше в първите дни от ръководстеото на тази война

    Коментиран от #89

  • 25 Говорит Москва от дъното

    12 46 Отговор
    До 9 май ще се случат кардинални промени в Москва, смята генерал-беглец. Или Путин ще се разправи с някои от военните и шефове на спецслужби, или те ще ограничат възможностите той да се разпорежда самоволно с армията и външната политика. Пример за огромен провал в това отношение те изтъкнали нападките на външния министър Сергей Лавров срещу евреите и заявлението му, че Хитлер бил евреин и самите евреи били най-големите антисемити. Наложило се Путин лично да се извинява на израелския премиер за изтърсените обиди.

    Коментиран от #26, #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Русия атакува инфраструктура,

    11 45 Отговор
    защото там са се крили "нацистки" евреи (както каза руската подлога лаврове, евреите са антисемити).

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 МалкоЛогика

    57 6 Отговор
    В бойните спортове целта не е да убиеш противника си, а да достигнеш до ситуация, в която тои вижда че не може да победи. В ММА например губещият може да потупа по пода със свободна ръка, за да покаже че осъзнава поражението си.
    Руската армия прави разни маневри, демонстрира че противникът не може да победи, и изчаква реакция. При това унищожава само минимално количество обекти с гражданско приложение, защото те са необходими на мирните жители. За РФ украинците са роднини.
    Един рационален противник би си спестил разрушенията. В този случаи има една говореща кукла на конци.
    В това противостояние, за САЩ украинските граждани са разходен материал. Всеки от тях и всички ще бъдат похарчени без колебание според интереса на САЩ. Милост няма. Само приказки за "ценности".
  • 30 Б А Й Х @ Й ‼️

    61 6 Отговор

    До коментар #25 от "Говорит Москва от дъното":

    Лавров е политик от много високо ниво ‼️‼️‼️ Той не говори случайни неща! А ти е добре да провериш това за което пишеш !
    Това , че Хитлер е заповядал да избият много евреи , не променя факта, че той е пряк потомък на дете с неустановен баща , което е родено от майка била прислужница в богато еврейско семейство!

    Коментиран от #87

  • 31 Б А Й Х @ Й ‼️

    45 5 Отговор

    До коментар #28 от "666":

    Ти осъзнаваш ли какви ГЛУПОСТИ пишеш‼️‼️‼️‼️
    Ако това е истина , то Русия щеше да е надминала вече по жестокост и брой убити тези в Ирак ! Няма да ти пиша гам кои бяха агресори и как влязоха ‼️‼️‼️

    Коментиран от #84, #85

  • 32 mi6osp

    44 4 Отговор

    До коментар #10 от "Мнее":

    Явно си от тези, които не са разбрали, че Русия няма да позволи да загуби война.
    Очевидно няма и мераклии да воюват с Русия, защото това им гарантира само изчезване от картата на света.
    А на никой не му се ще да мре.
  • 33 Кремък

    28 3 Отговор

    До коментар #27 от "Русия атакува инфраструктура,":

    Хайде,стига си измисляйте.
    Лавров каза,че Хитлер има до някаква степен еврейски корени.Последва възражение от семитски организации.
    Александър Дюма пък има афроамерикански корени(от тези,дето преобладават в националния отбор на Франция.
    Това е лесно проследимо и ако има, значи има.Ако няма,значи няма.Всичко друго,което пишете е интерпретации на тема.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 За това ли путин

    4 26 Отговор

    До коментар #33 от "Кремък":

    лично се извини на Израел?!

    Коментиран от #44, #46

  • 36 Blackthorn

    25 4 Отговор
    Щом трябва! Не трябва да има начини за доставка на западно оръжие!
  • 37 СЛОНА

    18 3 Отговор
    КАКВА РАДОСТНА ВЕСТ ,НО ДАЙТЕ И СНИМКИ ДЕ !!!...
  • 38 Анонимен

    32 4 Отговор
    Рушете ама знайте....Ние ще въ зстановим Украйна.Всички-аз,жена ми,малкото ми дете,бабата от село с 300лв.пенсия,сестра ми,колегите ми и техните семейства и всички вие уважавани българи!Ние ще възстановим щетите от войната на богатите братя зад Океана.Това ни е била,е и ще ни бъде съдбата!Просто сме там където не трябва да сме и явно не ни достига нещо ментално!
  • 39 Ало, ало

    43 6 Отговор

    До коментар #5 от "олексей":

    Много ги чакаха даже. Но бавното е сигурно, а сигурното е бързо. Украинците имат, ток, вода, интернет, жп транспорт. И това е така защото руснаците искат да е така. А между другото "според Евробарометър всеки втори европеец и едва всеки четвърти българин е напълно съгласен с твърдението, че руските власти са отговорни за войната в Украйна. България е на дъното на класацията по този показател, заедно с Кипър, Словения и Гърция. На другия полюс са гражданите на Швеция, Естония и Финландия."
    Излиза че 75% от българите и 50% от европейците смятат, че не са точно руснаците виновниците за този конфликт, което е някаква светлина в тунела на фона на западната пропаганда. Тепърва руснаците, ще изкарват на яве още много интересни факти.

    Коментиран от #43, #75

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Добре ,

    12 25 Отговор

    До коментар #6 от "Иванушка  🇷🇺":

    Що не заминеш в Русия, да си близо до знамето на сърцето си?
  • 42 1944

    12 9 Отговор
    още малко и воронеж ше замине при мариупол
  • 43 ха ха

    6 28 Отговор

    До коментар #39 от "Ало, ало":

    Ама, разбира се, че украинците са си виновни. И изнасилените момичета също...И стопаните с обраните къщи... Изобщо, за какво са ни затворите? А, да! За политици... Ама, докато стоят празни и чакаме делата... ;)

    Коментиран от #50

  • 44 Кремък

    28 5 Отговор

    До коментар #35 от "За това ли путин":

    ,,По-възпитаният първи се извинява" това е част от етикета и дипломацията.Путин е държавник от друго ниво.Но ти живееш в страна,в която Мин Предс нарича Предс на Нар. събрание-,,ПКП".После я прегръща пред сащисаната публика и казва:,,Няма такова нещо"
  • 45 Говорит Москва от дъното

    9 23 Отговор
    Патрулната фрегата на ВМС на Русия "Адмирал Макаров" беше свалена от украински военни, съобщи депутатът Алексий Гончаренко .

    Според него корабът е ударен от ракета "Нептун" и е повреден.

    Коментиран от #62, #88

  • 46 mi6osp

    14 2 Отговор

    До коментар #35 от "За това ли путин":

    Ъхъ. Извини се в сайтове като този.
    А те пишат много,хъм, меко казано, неистини.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Говорит Москва от дъното

    7 27 Отговор
    Лидерът на руската опозиция Иля Яшин публикува снимка на окупатор без крак, на когото е предоставена оскъдна помощ от партия "Единна Русия" - консерва яхния, килограм елда и ориз и бутилка слънчогледово олио. С цялата тази благодарност от родината руският войник трябваше да бъде сниман, държейки пощенска картичка на Единна Русия в ръката си.
  • 49 Taka si e

    32 4 Отговор
    Не са разрушавали инфраструктура, щото не са имали намерение да разрушават страната. Но с доставките на оръжие и подкрепата на нацистите, чече разбраха, че друг вариант няма. ЕС и САЩ ще доведат до ликвидиране на Украйна, може пък това да им е било първоначалната цел. И нещо много интересно - Украйна е във война, населението гладувало, но Украйна изнася хранителни продукти!!!!! И за какво им пращаме хуманитарна помощ храни дрехи и т.н.? Да не се окаже, че и оръжие изнася, от подареното, както преди много години България подари танкове на Македония, да се брани, а те ги нарязаха за скрап, да вземат кинтите. Не случайно американци почнаха да питат къде отиват парите, които се дават на Украйна. Разбра се, че на наемниците почти никакви пари не дават, оръжието им го подаряват, е къде изчезнаха толкова пари?
  • 50 Хahaha

    29 4 Отговор

    До коментар #43 от "ха ха":

    За изнасилените от мюсулмански бежанци, питай германките кой е виновен. Техният съд така каза - те са си виновни. Друг е въпроса кой демократ нареди на съда да реши така и кой предизвика тази емиграция на мюсюлмани в Европа. А мюсюлманите настаниха ли ги в 4 звездни хотели или те не са хора? За тях една палатка им стига.
  • 51 Скоро

    6 28 Отговор
    Колкото и да трошат и унищожават,възмездието за ватираните наближава.
  • 52 Господ

    23 10 Отговор
    Путин, аз забавям, но не забравям, всеки рано или късно си плаща!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Факт

    29 4 Отговор
    "Нашите цели в Украйна ще бъдат постигнати на всяка цена!"В.Путин.Точка!
  • 56 Gen Gurko

    28 3 Отговор
    Засега вадят от строя само трансформаторните жп-възли, за да не могат да се движат транспортите с тежко въоръжение от ЕС и САЩ. Не възнамеряваха да го правят но нещата загрубяват. Ако продължава помпенето с оръжия, ще разрушат и жп-мостовете, но се въздържат засега, защото те се възстановявят много трудно и дълго, а Украйна след военните действия ще трябва да бъде възстановявана. Ако глупостта да се крият между хората в градовете продължи, ще изравнят и тях. Ужас !

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хahaha

    32 4 Отговор

    До коментар #56 от "Gen Gurko":

    Който разбрал, разбрал. Азовстал го унищожиха, щото там се скриха нацистите и натовските генерали. Сега почнаха инфраструктурата. Ако украйнския народ не се усети навреме, ще стане много страшно.
  • 59 Малък весел гей

    28 2 Отговор
    А ти дари ли заплатата си на Зеленски?Киро гледа!
  • 60 Бой Джордж

    25 2 Отговор

    До коментар #53 от "Мразя до гроб Русия безплатно":

    Не може безплатно,трябва да дариш поне една заплата.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Само питам

    16 1 Отговор

    До коментар #45 от "Говорит Москва от дъното":

    А колко самолета потопиха?Щом свалят патрулиращи катери потапят самолети и "Кинжали",нали?
  • 63 Малиййй

    34 3 Отговор
    Ами представяте ли си ако в специалната операция вместо руснаци бяха американци, а руснаците имат средства, но не искат, тогава Окрайна щеше да е само лунен пейзаж и то само с хуманитарни оръжия...както до сега тея миротворци употребяваха... ядpени бомби в Япония, БОВ Haпaлм(Naпалм) във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия, Ирак, Либия и колко ли други хуманитарни ОМП и способи по целият свят, където са плъзнали!!!!
    На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички ... и за това една от целите на руснаците е да пазят населението, иначе щеха да правят като янките лунен пеизаж!!!!

    Коментиран от #67

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ха ха

    20 2 Отговор

    До коментар #53 от "Мразя до гроб Русия безплатно":

    Кога пък намериха време и да те изнасилят?
  • 66 Ал Бунди

    4 21 Отговор
    Не знам какво са атакували, ама знам че след Москва, днес и фрегатата Адмирал Макаров пое един-два Нептуна и пак някой е пушил на необозначените за това места. Вследствие на което се очаква в близките часове да се паркира близо до Москва...Загуби в жива сила, естествено, че няма...
  • 67 Ал Бунди

    1 11 Отговор

    До коментар #63 от "Малиййй":

    А ти чувал ли си за Курбаши и Джокондата от 9 рота..
  • 68 деПУтат

    2 15 Отговор
    Кюстендил е Македония А " не е" БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!
  • 69 Ти не си добре

    24 3 Отговор

    До коментар #16 от "Белогвардец":

    Никой,никоя държава не може да се сравнява с Русия.И никой,никоя друга държава не може да я победи.И така ще бъде и за напред!!!

    Коментиран от #76

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 stan40

    11 1 Отговор
    Русия инвестира много в български политици и резултата е виден- България е бедна с богата политическа олигархия. Друг е въпроса, че руския газ, нефт и ядрено гориво са необходими за българската икономика. От друга страна и американците инвестират в политици, които да защитават тяхните интереси. От войната в Украйна нормалните българи са губещи независимо кой ще се посочи за победител.
  • 72 БОЛШЕВИК

    18 5 Отговор

    До коментар #21 от "БОЛШЕВИК":

    Личи си, че си менте, виж колко минуси събираш за това което казваш ха-ха-хаа! Толкова сте изпаднали неолибералните подлоги на запада, че не умеете да си измислите име с което да си изказвате мнението и да не противоречи на ник и това къде искате да кажете. Жалки подлоги на запада и капитала!

    Коментиран от #77

  • 73 сноу

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "ДжафДжаф":

    Абсолютно точно и ясно ...
  • 74 По-добре си смажи

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мнее":

    задното отверстие, че да ти е по лесно с активистите на ЕК.
  • 75 Излиза че

    0 3 Отговор

    До коментар #39 от "Ало, ало":

    Такива като теб ще бъдат съдени

    Коментиран от #78

  • 76 Б. М.

    3 13 Отговор

    До коментар #69 от "Ти не си добре":

    В ПСВ, с договора от Брест Литовск, Русия е подписала като ПОБЕДЕНА!!!
    ВСВ, СССР, повтарям СССР, а не Русия е победител.
    Студена война, СССР загуби.
    В трите войни САЩ и Великобритания са ПОБЕДИТЕЛКИ,


    Та пак да ми припомниш, че съм "забравил", в коя война Русия е победила?
  • 77 Лустрация съд и

    4 14 Отговор

    До коментар #72 от "БОЛШЕВИК":

    Затвор за комунисти и бандити
    Никога не е късно - копека
  • 78 Ало, ало

    15 3 Отговор

    До коментар #75 от "Излиза че":

    Защо!?!?! Защото съм от другите 50% от европейците, другите 75% от българите, които смятат, че Украйна и Сащ са основните провокатори на случващотото се.
  • 79 Б. М.

    4 13 Отговор
    Нищо ново под слънцето.
    Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено.
    Русия, откак съществува, унищожава всичко и всеки, който посмее да се назове свободен. Крепостничеството съществувало само там.
    От 400 години, Русия целенасочено унищожава всичко българско. Целта е една и тя е ясна : от българите и България да остане само блед спомен. Засега се справя успешно за съжаление. От земите с българи, между Белград и Волгоград, виждаме какво е останало.
    Русите ги разбирам, макар и да не ги приемам. ВАС РУСОФИЛИТЕ БЪЛГАРСКИ, НЕ ВИ РАЗБИРАМ!!!

    Коментиран от #81

  • 80 Джанбазларъ Денс

    2 10 Отговор
    слава америку
  • 81 Матей

    9 1 Отговор

    До коментар #79 от "Б. М.":

    Каквито и да са били интересите на Русия в руско турската война,без таз война България днес нямаше да я има. Тъй че от чие име говориш?

    Коментиран от #82, #83

  • 82 Б. М.

    1 7 Отговор

    До коментар #81 от "Матей":

    Защо питаш, след като ясно съм написал РАЗБИРАМ? Да не забрави българският? Първо лице, единствено число.
    С тази война, Русия завзема нови територии в пъти по - големи от княжество България. Цяла източна Румъния, в това число и Северна Добруджа, които са с преобладаващо българско население са дадени на Румъния. Други земи на Сърбия. И двете правят такова обезбългаряване, че вече там и помен няма от българско.
    Що се отнася до това, дали, или ако, в историята такова нещо няма.
    В моят кабинет по история имаше надпис:
    "ЧОВЕК ИЗУЧАВА ИСТОРИЯТА, ЗА ДА РАЗБЕРЕ НАСТОЯЩЕТО И ПРОЗРЕ В БЪДЕЩЕТО "
    Жив и здрав и пРогледни.

    Коментиран от #90

  • 83 Б. М.

    1 7 Отговор

    До коментар #81 от "Матей":

    Да допълня, че Сърбия придобива териториите около Бяла Паланка, Ниш и Пирот, които са също с над 60% българско население, според архивите на ОИ.
    Да не пропуснем, че няколко месеца преди войната, Сърбия и Черна гора водят неуспешна война срещу ОИ.
    Та не се знае, за кого е тръгнала Русия, з Сърбия, или за България.
    Да не забравяме, че в Прелименарния договор, а и в манифеста на Александър II, се казва СЛАВЯНИ!!!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Максим

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Можеш да четеш руски, надявам се?

    pereplet.ru/text/peshkov25oct13.html
  • 86 Жива пропаганда на рашаните

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Фалшиви снимки! Нали трябва ПУТЛЕР да избегне сапунисаното въже, което са ме приготвили в ХАГА!
  • 87 Избръмчала пенюГа

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Пенсионерска му работа! ПО цял ден го обикалят с памперси!
  • 88 Феик еа бе човек

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Говорит Москва от дъното":

    И американците не потвърдиха информацията. Фейк тотал .
  • 89 Нещо се

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иванушка  🇷🇺":

    Нещо се договориха Байдън и Путин. За всеки заподнат с военното дело е очевидно, че от момента , в който Шойгу обяви, че е завършил първият етап на операцията руската армия имитира военни действия. За демилитаризация и денацификация не се и споменава вече.
    Мирише на гадна сделка , но понеже руският народ ще посрещне такава сделка на нож , в момента елитът на Русия омъглява положението и чака на руснаците да им писне от войната.
    С други думи руският елит предаде народа и армията си .
    На руснаците просто им липсва един Сталин, който да е на висотата на отговорността и на мястото си в настоящия исторически момент.
    Колкото до Киев, не за 24 часа , за три часа ще го вземат, само трябва заповед ...а такава не дойде , а даже и по -лошо , дойде една и те отстъпиха , а бяха в предградията на Киев, и на Харков.
  • 90 Доста лъжеш , на около 85 %

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Б. М.":

    Никой не е давал на Румъния , Северна Добруджа ... да не говорим, че до 1861г., Румъния не съществува ...има две български княжества - Влашко и Молдова, в които се говори български и се пише на кирилица и които се обединяват в 1858г., а в 1861г., се прекръщават на Румъния,, като това се прави от Британия, Австроунгария и Османската Империя, като тази Румъния е васална на Турция до Берлинския конгрес, където нас ни разпарчатосват, но не точно Русия ... нъл тъй.
    До 1863г-, в т.нар. Румъния се е писало на кирилица и се е говорило на български език, затова и хъшовете са бягали там и вестници са издавали , щото не е имало езикова бариера.
    В 1863г., под влиянието на Франция се прави езикова реформа , въвежда се латиницата , а на т .нар. " румънци " , им давта да говорят един френско - италиано - циганещи буламач , който го наричат румънски език ...за 20 години край. Само дето обезбългаряването не проитича от Русия , драги ми лъжецо.
    Както вече казах , точно в този исторически момент - 1861 - 1878г., на Сърбия никой никакви земи , също не е давал.
    Спри да лъжеш, че е срамота ... там където е била Русия и до днес има българи ...например в Украйна, но най -вероятно скоро няма да има, щото нацитата , като ги гледам как горят български знамена , няма де ги бъде българите в тая Украйна...освен ако руснаците не наритат украинските фашисти, но като ги гледам как имитират война напоследък , става ми ясно, че сделката е сключена, сега чакат само на народа да му п
Новини по държави: