Last news in Fakti

9 Май, 2022 18:20 9 768 101

Урсула фон дер Лайен не изключи възможността от промяна на договорите на ЕС

  • европейски съюз-
  • европейска комисия-
  • урсула фон дер лaйен

Можем да направим много, без да губим време, обеща председателят на ЕК

Урсула фон дер Лайен не изключи възможността от промяна на договорите на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не изключи възможността за промяна на договорите на Европейския съюз. „Искам ясно да заявя, че ще бъда винаги редом до тези, които искат да реформираме ЕС към по-добро. Вие ни казахте в каква посока искате да се движи Европа, а сега наша задача е да минем по най-краткия път до там, като използваме пълния потенциал, който разкриват договорите или при необходимост да променим договорите.“ Това каза тя в речта си пред Европейския парламент в Страсбург, където днес се състоя заключителното събитие от Конференцията за бъдещето на Европа.

Фон дер Лайен, заедно с председателката на Европейския парламент Роберта Мецола и президента на страната домакин - Еманюел Макрон, получиха доклад с препоръки и цели за реформи на Европейския съюз. Докладът бе изработен в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа.

Вие ни казахте, че искате да изградите по-добро бъдеще, да изпълните най-тежките обещания от миналото – обещанията за мир и благоденствие, справедливост и напредък, добави Фон дер Лайен.

Посланието ви е добре разбрано - сега е време за действия, заяви Фон дер Лаейн, обръщайки се към всеки един от участниците в Конференцията за бъдещето на Европа. С вашите 49 предложения и над 300 мерки, вие изтъкахте едно виждане за Европа, която да акцентира на най-важното, която помага да се подобри ежедневния живот, която не е ограничена до едно място, която е редом до вас, когато имате нужда от нея, каза председателката на ЕК.

Ние можем да предоставим милиарди ваксини, можем да възстановим нашата икономика след пандемията, заяви Фон дер Лайен, напомняйки, че именно това е обещала още при встъпването си в длъжност - действия. По думите ѝ нито едно от тези действия не е било изрично предвидено в договорите, но е било направено със съвместни усилия, защото европейците са очаквали намесата на Съюза.

Още през идния месец ще се захванем за работа, за да можем да вдъхнем живот на вашите предложения. В някои области вашите предложения настояват да се ускорят темповете на текущата работа – коментира Фон дер Лайен. Тя бе категорична, че Европа трябва да се откаже от изкопаемите горива, а предложението за минимална работна заплата да стане закон и всички да получават възнаграждение за своя труд.

В редица области вече сме започнали работа по промените, за които настоявате. Можем да направим много, без да губим време, добави тя и обеща, последващите мерки да са максимално бързи.

Скъпи съграждани, имам нужда да отидем по-далеч от това, обърна се тя към присъстващите. Фон дер Лайен коментира, че гласуването с единодушие за нея отдавна вече е лишено от смисъл. „То пречи на бързия напредък“, коментира председателката на ЕК начина, по който евроинституциите взимат общностите решения. Трябва да подобрим и начина, по който работи нашата демокрация. Демокрацията не е излязла от мода, тя трябва да се актуализира, да продължава да подобрява живота на хората, посочи фон дер Лайен, цитирайки думите на бившия председател на ЕП - Давид Сасоли.

Изпитвам гордост, че граждани от всяко крайче на Европа вдъхват живот на неговото виждане за една модерна европейска демокрация, това го видяхме по време на европейските граждански панели във Франция, в Дъблин. Вие доказахте, че тази форма на демокрацията има ефект, смятам, че тя трябва да стане част от начина, по който ние реализираме политиката. За в бъдеще ще предложа гражданските панели да получат необходимото време и ресурси да правят препоръки преди да представяме ключови законодателни проекти, заяви Фон дер Лайен.

В своето изказване председателката на ЕК подчерта, че това, което иска да празнува Европейският съюз днес, е много по-силно от военния парад по улиците на Москва. Урсула фон дер Лайен посочи, единият от говорителите днес - Линда, която говори за бъдещето на Европа с бебе на ръце. "Това е нещото, което искам да празнуваме на 9 май", каза тя и добави, че не бива никога да приемаме за нещо естествено това, което Европа винаги е била и ще бъде – една Европа на мечтите, Европа, която се е зародила след трагедия. Тази Европа сега сияе по-ярко откогато и да било, каза фон дер Лайен, визирайки сърцата на хората в Киев, Одеса и Мариупол.

Тази Европа сияе по-ярко откогато и да било в сърцата на всички онези, които се борят за по-добро бъдеще, добави тя. Фон дер Лайен отправи послание към Украйна с думите: "Бъдещето на Европа е и вашето бъдеще, бъдещето на нашата демокрация е и бъдеще на вашата демокрация. Пред 77 години в Европа войната бе заменена от нещо по-различно – нещо ново, първоначално бе учредена общност, която по-нататък прерасна в съюз - тогава поставихме основите на бъдещето. Бъдещето, което пишем оттогава насам, в качеството си на архитекти и строители на Европа, скъпи украинци, това бъдеще сега се пише от вас и от всички нас. Слава на Украйна! Да живее Европа!"


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Юлиян

    250 11 Отговор
    Кокошката със усмивка унищожава ЕС, точно както наш просто Киро със усмивка руши България

    Коментиран от #17, #47

  • 2 Киро Промяната

    205 6 Отговор
    „Искам ясно да заявя, че ще бъда винаги редом до тези, които искат да реформираме ЕС"

    Да се наежи човек от такива силни думи. Явно няма да се отървем скоро.

    Коментиран от #69

  • 3 Роби

    173 7 Отговор
    Реформата е в посока вечната мечта за велик райх. Все едно за българите дали са в Османската империя или в германският райх. Даже в Османската империя вампиризмът наречен кръвен данък е бил регламентиран, докато в ЕС няма да е така.
  • 4 Даката

    20 172 Отговор
    Спрете фондовете за България. Всичко изтича през бг русофилски мутри за русия.
    До народа не стига нищо.

    Коментиран от #79

  • 5 Хихи

    226 10 Отговор
    Долна фашистка. Ще премахнат правото на вето. Германия и Франция ще решават от името на всички останали и ще налагат волята на САЩ. ЕС е творение и инструмент на САЩ.

    Коментиран от #50

  • 6 пьешу

    151 3 Отговор
    тази я видяха хората на какво е способна. в качеството ѝ на министЕр на отбраната на джърмани. ако и от т.н. направи същото - мерсим боку!
  • 7 Скъпа дер лайен

    163 3 Отговор
    Досегашните ми действия бяха насочени против гражданите на Европейския съюз. Популизмът който лъха от вашето изказване няма нищо общо с нашето състояние. Елате в България и ще видите. Толкова сте далече от проблемите на гражданите и скоро.....ще разберете че те ще ви игнорират.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГОРСКИ

    142 5 Отговор
    Искаме да поправим договорите западна Европа да бъде богата а източна Европа да си остане бедна!!!!!!!
  • 10 Хаха

    11 135 Отговор
    Русоробите са в паника че Европа може да стане една огромна държава / федерация която може да е много по богата и мощтна от тях. Руснаците не харесват конкуренцията ....
  • 11 горски

    137 9 Отговор
    Айде, дами и господа....Честит ви нов СССР пардон СЕБР/съюз на европейските безгласни републики/....
    Вървим към новия тоталитарен ред.Жив да не бях,да видя това.Все си мислех ,че няма да се върна към онези спомени..
    И не Русия ,Ленин и Сталин в случая са виновни.Сами си го искаме....

    Коментиран от #25

  • 12 Източна ромелия

    116 5 Отговор
    ЕС= Четвъртия райх
  • 13 случаен

    109 5 Отговор
    ами мир няма,няма благоденствие,няма справедливост няма и напредък към по добро,нищо от обявеното не е и няма изгледи да се изпълни,нещата отиват към диктатура
  • 14 Усмивката

    85 5 Отговор
    Готови сме на всичко, само да се задържим.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Питам???

    82 6 Отговор
    Абе на тези кога им свършва мандата до коя година ще тт..???????? Някой знае ли ?

    Коментиран от #39

  • 17 Ники

    103 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Юлиян":

    ТЕЗИ С ЕХИДНИТЕ УСМИВКИ СА НАЙ МРЪСНИ И ЛЪЖЛИВИ КАТО КИРО.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Komapak

    13 61 Отговор
    Фашизмът беше победен, осъден, наказан. Затова народите успяха да разберат, да се покаят, да се извинят, да си простят, и заедно да градят по-добро бъдеще. И фашистите не бяха допуснати при определяне на бъдещето.

    Комунизмът беше по-хитър, сам се разпадна. Или по-скоро създаде впечатлението, че се разпада. А на практика мимикрира в другата си форма на измама - национален консерватизъм. Който пак е насочен срещу идеалите и принципите на демократичния свят.
    Затова и не беше победен, нито осъден, нито наказен. На думи може би, но реално не. Затова и народите не успяха да разберат, да се покаят, да се извинят, да си простят, нито да търсят заедно по-доброто бъдеще. А бивши членове на комунистическата партия, бивши служители на Държавна сигурност и хора, виновни за изоставането ни като общество, периодично управляват, четат морал от медиите у продължават да отравят умовете ни с пропагандата си.

    Трябва да се изпие чашата на отговорността, за да се затвори страницата на историята. И да можем да продължим напред.

    - Задължително е отварянето на всички досиета.
    - Задължителна е забраната служители на Държавна сигурност, т.е. верни на КГБ и путинизма, да заемат държавни постове.
    - Задължително е медиите да слагат надпис, че някой е бил комунистическо ченге, ако му дават трибуна. Иначе все едно да оставят гестаповец да хвали Хитлер колко магистрали е построил.

    Трябва да намерим начин да оставим миналото където му е мястото - в миналото. Но няма как да г

    Коментиран от #31, #42, #88

  • 21 От страни

    62 1 Отговор
    Както винаги - ония само че ни го допрат а ние сами че си го вкараме.
  • 22 Дон Кихот

    89 0 Отговор
    Населението на европейските държави, ИЗБИРА депутати в ЕП ( Европейския Парламент )
    Тези депутати могат да ГЛАСУВАТ законите, но не ги пишат те.

    Законите в ЕС се пишат от ЕК ( Европейската Комисия ), която се състои от НАЗНАЧЕНИ КОМИСАРИ, всеки от които с няколкохиляден анураж от високоплатени експерти.

    Кой всъщност избира евро-комисарите?


    "Лисабонският договор" - в ютуб
  • 23 Грульо

    88 4 Отговор
    "Ние можем да предоставим милиарди ваксини, можем да възстановим нашата икономика след пандемията, заяви Фон дер Лайен, напомняйки, че именно това е обещала още при встъпването си в длъжност - действия. "

    Леле, леле, лелеее... Урсула щяла да възстановява това, дето таз подлога съсипа...сега и украинците баламосва със сладки приказки за европейска демокрация.
  • 24 Komapak

    3 58 Отговор
    Трябва да намерим начин да оставим миналото където му е мястото - в миналото. Но няма как да го направим без разбиране, покаяние, извинение, прошка.

    Честит празник, европейци! Честит ни празник!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Излизане от ЕС

    104 2 Отговор
    Това не е ЕС. Това са корумпирани чиновници, неизбирани от народите на Европа, прокарващи собствените си интереси и корупционни схеми. Излизане от ЕС днес и сега, утре ще е късно. Цензурата на медии, и министерството на истината раждат чудовища като Хитлер, дали ще е ЕС на Лайен или СС на Хитлер, няма значение, смисълът е един. Демокрацията загива.

    Коментиран от #90

  • 27 А50

    90 0 Отговор
    Значи е дошъл момента да се махаме от ЕС, тъкмо ще си вземат северномакедонците. В ЕС изниква наново фашизма, нямаме място там
  • 28 фон дер хуняйнен

    68 4 Отговор
    Току що на канала на Монтян казаха че в катакомбите на Мариупол има много откраднати стоки от магазини , частни домове и т.н , Т. е злато , домакински уреди , скъпоценности включително исторически . Интересно как смятат да скрият всичко това , защото това си е чисто мародерство .

    Коментиран от #36

  • 29 Анонимен

    90 0 Отговор
    Много приказки и само едно изречение по същество - да отпадне гласуването с единодушие. На първо време за нас - невъзможност да спрем РСМакедония за влизане в ЕС и невъзможност да наложи вето относно вноса на петрол от Русия. Честито на малките държави в ЕС.
  • 30 aaaa

    73 1 Отговор
    Какъв е критерият да станеш председател на ЕК -> да бъдеш слаб министър в собствената си страна
  • 31 Дон Кихот

    71 1 Отговор

    До коментар #20 от "Komapak":

    Оправдавайки се, че унищожават комунизма, външни врагове, унищожиха суверенитета на държавата и разрешиха на чужди войски да си построят военни бази в България.

    Засега 3 военни бази и много други обекти, с желанието за още военни бази.

    България ОКУПИРАНА държава ли е ?
  • 32 САМО ПИТАМ

    77 1 Отговор
    ЩО ЗА СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ СА В ТОВА ....СБОРИЩЕ НАРЕЧЕНО ....ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ , КОГАТО ТАЗИ МАЙ МУНА .СЕ РАЗПОРЕЖДА ВСЕ ЕДНО СМЕ И ...КРЕПОСТНИ ????????
  • 33 Урюрвкос

    56 0 Отговор
    тази булка не е ли вече пенсионерка, реформите искат свежа млада кръв.
  • 34 Мисля

    69 1 Отговор
    Че тази жена не е в час! Харчат безконтролно пари за Украйна, демонстрират двоен стандарт при вземане на решения . И бодрячески стил!
  • 35 Флин

    62 0 Отговор
    Тая все едно чете реч на конгрес на КПСС . Само датите са различни. Затънали са до ушите ,но летят в облаците . Жалка картина..
  • 36 От страни

    36 0 Отговор

    До коментар #28 от "фон дер хуняйнен":

    Мани ми една от бомбите срути много бетон и нямат вход в склада с храната, та май ще дръпат клечки кой е обяда за днес.
  • 37 Вие госпожо

    46 0 Отговор
    Унищожийте ЕС
  • 38 От страни

    32 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хаха":

    Както и да го наречеш все тая си е - ние сме никои там. И таман сега ще ти го тръснат в главата с нови закони на ЕС, в които ще пише за "ядрото" на ЕС и "младоевропейците" и ми се вижда никак няма да сме равни ама вече на нивото а законите а не както сега неофициално.
  • 39 От страни

    46 0 Отговор

    До коментар #16 от "Питам???":

    Доживот, а живеят тия рептили дълго... Погледни им снимките, Сорос, Байдън, Лизето, и тая - с нещо си приличат...
  • 40 Хахаха

    50 1 Отговор
    Много им пречи ветото, но няма бъде премахнато.
    ЕС е съюз от суверенни държави.
    Махне ли се ветото ... става конфедерация
  • 41 Чавдарче

    26 1 Отговор
    Комунистите родината изграждат, Комсомолците със тях строят.
    Пионери, пионери! Славен път ни чака - трудов път!
    Комунисти, Комсомолци, Пионери сме в един и същи строй!
    Заедно във труд и бой!

    Коментиран от #43, #91

  • 42 От страни

    27 0 Отговор

    До коментар #20 от "Komapak":

    Мали това пък как го откопа? Все си мислех че е свършила тая с досиетата ама ти ме изненада.....Как беше "осем милиона мишлета, смятат се взаимно ченгета, а котараците подмятат досиета и си пият кафето..." или беше "девет" не помня ама сега сме пет? Пусти подлоги - идете да потърсите още досиета белким станем два-три милиона...
  • 43 От страни

    41 0 Отговор

    До коментар #41 от "Чавдарче":

    Кво хубаво време беше... Бил съм и чавдарче и пионер и комсомолец.
  • 44 Перо

    52 0 Отговор
    Ами иска да направи договорите безпроблемни за влизането на измислените държави РСМ и Украйна! Но някои страни ще искат и улеснено излизане от ЕС!
  • 45 ха ха

    26 0 Отговор
    Вие ни казахте, че искате да изградите по-добро бъдеще, да изпълните най-тежките обещания от миналото – обещанията за мир и благоденствие, справедливост и напредък, добави Фон дер Лайен./ звучи доста цинично на ежедневния фон от усещания , и лични и споделени от околните , така че не ви вярвам ,по скоро надъхване за предстоящо ритане през кокалчетата и най вече през мизерните доходи
  • 46 Определено

    46 2 Отговор
    Сега Европа е на гейовете и феминистките щуротии...,а нормалните хора са сврени в ъгъла. За щастие рестарта започна...
  • 47 Урсула

    44 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Юлиян":

    Е НОВИЯ ХИТЛЕР !...не изключвам да навие 90-100 годишния Байгън да нападне Русия
  • 48 Зоро

    42 0 Отговор
    Тази иска да закопае цяла Европа Говори глупости и сама си вярва От такива криво разбрали демокрацията гражданите на ЕС ще страдат Що за хора са това поколение политици които умишлено унищожават своят народ и икономика.Блазени,дано скоро си обират парцалите от политиката.Искаме да живеем без да страдаме.
  • 49 не може да бъде

    44 0 Отговор
    Клишетата и еднообразието в изказванията на г-жа фон дер Лайен са малко дразнещи.Просто тя си има на ум едно нещо и непрекъснато бае за него -скъсване с Русия и окончателно привързване на ЕС към американската колесница!В крайна сметка това си е нейно мнение ,но аз лично се притеснявам от това че погледът и отвреме -навреме при важни събития става просто безумен!/
  • 50 aнтифен

    33 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хихи":

    Е, тогава браво на ингилизите, че се усетиха първи
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Баце

    32 0 Отговор
    Ама стрино, що не влезеш в обекта на предишното ти професионално занимание и не се показваш вече, че едва ли некой те понася?
  • 53 Тодоров

    44 0 Отговор
    Радой Ралин: "Колкото на по-висок пост - толкова по-прост!!!
    .......Гинеколожка - майка на седем деца .......
  • 54 Възмутен

    41 0 Отговор
    Тази ще ни докара зорлен мизерията. Защо ли я слуша Европа. Ако се разпадне ще е заради нея.
  • 55 Лост

    27 1 Отговор
    Най-краткият път го показа Пиночет. Всички на стадиона и среща с шефа.

    Коментиран от #92

  • 56 Fenasi Kerim

    41 0 Отговор
    Ние можем да предоставим милиарди ваксини.... Kазала Урсула. Без коментар.
  • 57 Наглецо

    43 0 Отговор
    ЕС е кочината на гейовете и наркоманите.Това е тяхното разбиране за свобода.Всеки който си държи на историята и държавата го клеймосват като фашист.Негрите не били негри и т.н.Фалшив морал-Сатанински ! Джамийте вече са колкото черквите в Европа ! Това ли да празнувам ? Предпочитам Деня на победата !
  • 58 Бай Лисан

    34 0 Отговор
    Не се сърдете на Урсулата - тя не осъзнава че сега говори с хора, мисли си че още е гинеколог и говори с....
  • 59 ужас

    39 0 Отговор
    Фашизмът надига глава. Точно така и хитлер е искал да подчини всички държави в европа. Това е първата стъпка на новите фашисти. Втората ще бъде да се изградят концлагери и всяка държава да предаде намиращите се на нейна територия руснаци и белоруси.
  • 60 681 БГ Z V🇷🇺🇷🇺🇧🇬🇧🇬

    37 0 Отговор
    ЕС и НАТО ВЪН От България!!!🇧🇬✊✊🇷🇺

    Коментиран от #93

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Джъмбо Денисие

    42 1 Отговор
    Членът на Европейския парламент и бивш министър на транспорта на Франция Тиери Мариани се обяви против финансирането и оборудването на Въоръжените сили на Украйна и призова Европейския съюз да не угажда на търговските интереси на Съединените щати.

    Тиери Мариани заяви, че Франция е въвлечена в чужда война. Според него „Европа се превърна в основен търговски представител на САЩ“, съобщава ТАСС.

    Членът на Европейския парламент и бивш министър на транспорта на Франция Тиери Мариани се обяви против финансирането и оборудването на Въоръжените сили на Украйна и призова Европейския съюз да не угажда на търговските интереси на Съединените щати. Тази позиция той изрази в неделя в ефира на радио RMS.

    „Въвличат ни в чужда война. Мисля, че трябва да бъде прекратено“, каза той в отговор на въпрос.

    "Днес френската дипломация не може да се ръководи от ЕС и САЩ. Каква дипломация имаме? Да даваме оръжие на украинците! И какво искаме в този случай, да бъдат избивани до последно? А след това вероятно Байдън ще изпрати европейци“, добави Мариани.

    Политикът саркастично отбеляза, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен трябва да бъде възнаградена за политиката си за насърчаване на вноса на американски оръжия, шистов газ, петрол и ваксини срещу COVID-19. Според него „Европа се превърна в основен търговски представител на САЩ“.

    Коментиран от #68, #94

  • 63 Божидар

    39 1 Отговор
    Урсула фон дер Лайен трябва да бъде възнаградена за вноса на американски оръжия, шистов газ, петрол и ваксини срещу COVID-19.Европа се превърна в основен търговски представител на САЩ.
    Да даваме оръжие на украинците, за да бъдат избити до крак! А след това ще изпратим европейци
  • 64 Добре

    22 0 Отговор
    Удобен момент да спрете продажбата на земя на чужденци!
  • 65 никаква връзка с реалността

    33 0 Отговор
    Манете я тая бе , напълно ненормална е .
  • 66 Fury

    30 0 Отговор
    Много празни приказки бе и някак са ми противни, дори ми се повдига.
  • 67 ФИНЦИ

    32 0 Отговор
    КВА НАРОДНОСТ Е УРСУЛА ФОН ДЕЕЕР ЛАИНАРКАТА 7 ДЕЦА 8 БРАКА И ТЯ ПРЕДЕДАТЕЛ НА ЕВРЕИСКИЯ СЪУЗ
  • 68 ФИНЦИ

    23 0 Отговор

    До коментар #62 от "Джъмбо Денисие":

    ЕВРАЗИЯ НЕ ЗНАИ ДЕ СЕ НАМИРА ТЕЗ МИШОЦИ ЗЕМАТ ПО 20 000 Е НА МЕСЕЦ ОТ КЪДЕ МИСЛИТЕ ИДВАТ А УРСУЛА СИГУРНО 50 000 Е ДА ЗЕМЕМ ДА ГО РАЗТРОГНЕМ ЛИ АААА ТОЗ ЕВРАЗИИСКИ СЪУЗ
  • 69 Рошко

    31 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Промяната":

    И ние ще предоставим милиарди ваксини, 😳😳😳😳, това ние кои ли са. Да ги предоставя а който си иска да си ги плати от собствения джоб и да си ги бият по три пъти на ден
  • 70 незнайко

    34 0 Отговор
    Каква ДЕМОКРАЦИЯ какви 5 лева !!! Населението на Европа не притежава нищо !!! Ресурсите са в ръцете на глобалните фирми които си имат СОБСТВЕНИЦИ и стават все по богати !!! Хората които управляват света се броят на пръстите на двете ни ръце !!! Хора мислете трезво какво се случва в този свят !!! На път сме да се върнем по времето на ФАРАОНИТЕ !!! Ние ще се борим само за ПРЕХРАНА !!! Господ ако съществува не трябва да го допуска !!!

    Коментиран от #73

  • 71 Камъчето

    28 0 Отговор
    Помия от логорея та накрай да изплюе камъчето - ще строим нов СССР.
  • 72 Коко

    22 0 Отговор
    Оппа,и тези стигнаха до Перестройката ! ха-ха-ха
  • 73 Милена

    20 0 Отговор

    До коментар #70 от "незнайко":

    Това е напълно вярно. Целта на онези б. ултраглобалистите е унищожение на средната класа и рязко намаляване на населението, ако не с вируси, с войни.
  • 74 ivan

    12 0 Отговор
    слугите на НСР искат да налагат диктатура,Ес е към края си,наро4мо смазват икономиката,за да въведат цифровите пари
  • 75 Колибка

    14 0 Отговор
    Този ме тил,чул ли е думата
    референдум.А ние какво сме
    поискали в тази дописка.Дерогация
    ли каза Василев.Или едно се казва,а
    става пак нашето.Мисля,че ще се
    размирише.Спират газа ,а те от два потока
    цицат.Спурат нефта,но не и за тях.
    Дано Орбан и покаже вратата,дано.
  • 76 Да бе

    16 0 Отговор
    Кой иска да реформира ЕС. Ние искаме референдум за ЕС и НАТО , пък да видим.

    Коментиран от #95

  • 77 Славчо

    14 0 Отговор
    Ооо тази Кокошка която снася златни яйца
    О тя пък била Урсула фон дер лайен фашистката която скришно зад гърба на ЕС сключи черни сделки с Файзер Ооо тази която е директно подчинена на световния елит милиардерите Бил Гейтс живия дявол Рокфелер Ротшилд СИФ Клаус Швабс фашиста СЗО олигархична частна организация Вие тази за цвете за мирисане ли я помислихте тази която винаги у а заден план за действие противна ми е мастия помията на ес
  • 78 Гочето

    13 0 Отговор
    Когато препия и гледам снимката на телефона си за да мога да се отърва от излишния алкохол който съм поел.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Джордже Балашевич

    18 0 Отговор
    Това недоразумение на природата, трябва да обяви публичо, първо, текста на договора за покупка на ваксини за ЕС, и ролята и комисионна на нейният съпруг като консултант на фирмата производител на ваксините! Това лицемерие и двойни стандарти в ЕС, трябва да се прекрати!
  • 81 Анонимен

    11 0 Отговор
    Тая като каква се изживява
  • 82 Айде де

    6 0 Отговор
    Важното е парите да отиват в сащ , налЕ !
  • 83 4321

    4 0 Отговор
    Баце е на светлинни години пред тая ..уфтсъ .

    Коментиран от #87

  • 84 Питам

    4 0 Отговор
    Кога в ЕС ще имаме И армия ?
  • 85 Фашизо-Демокрация

    3 0 Отговор
    Бъдещето на Европа в колаборация с украинския неофашизъм. Изглежда мечтата на европейските реваншисти потомци на хктлерофашистите от миналия век, вдъхновителка и лидер на които е въпросната, изпълнена с"вдъхновение" госпожа е на път да се сбъдне под "мъдрото " и ръководство...
    Остава да разберем, какво ще каже по тази "иновативна идея" "матряла" ...
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Толуп Трети

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "4321":

    То като се замислиш и наща ПКП-КАРАЯНЧЕВА доста я води по точки
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Kresi

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Излизане от ЕС":

    От ЕС можеш да излезеш но ако влезеш в руската федерация край няма излизане
  • 91 Kresi

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Чавдарче":

    Това с комунисти и комсомолци черен хумор ли е.
  • 92 Kresi

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Лост":

    Да пиночет изглежда е намерил най ефикасното лекарство срещу червена чума.Те сега се възползват от.демокрацията но когато дойдат на власт унищожават всяка опозиция и установяват еднопартийно тоталитарна управление.Разрових историята и почти никъде не видях с малки изключения ком.партии да са дошли на власт с честни избори.Нали така и у нас червената армия ни натресе през1944г БКП на власт
  • 93 Kresi

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "681 БГ Z V🇷🇺🇷🇺🇧🇬🇧🇬":

    И след като путлер сдаде багажа и се започне демилитаризация на МОРДОР съм сигурен че ти ще се покрие в миша дупка
  • 94 Kresi

    0 2 Отговор

    До коментар #62 от "Джъмбо Денисие":

    И през ВСВ америка не трябваше да помага на сталин по твоята логика.Ти действително ли си мислиш че руснаците които си присвоиха победата щяха да устискат срещу такава модерна и мощна армия за времето си с тяхната допотопна армия от 1 ВСВ.Добре е че се откри и втори фронт и англичаните които провокираха шифъра на немската ЕНИГМА и я предадоха на руснаците.Знаеш ли какво означава да знаеш почти всичко за противника До сега руснаците са били само османците.Наполеон е само изтласкан от русия и пак руската люта зима е помогнала и го бият англичаните при ватерло и пак И наполеон и хитлер се бият на много фронтове.

    Коментиран от #99

  • 95 Kresi

    0 3 Отговор

    До коментар #76 от "Да бе":

    И какво предлагаш ако излезем от ес.Да влезем в руската федерация от която няма измъкване ли.

    Коментиран от #98

  • 96 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Моя дядо ми казваше, че някой като каже "искам ясно да заявя" и после говори 1ч. , без да каже нищо, значи крие нещо. Аз предлагам , преди да осигури милиарди ваксини нейния мъж, да каже какво се случва в набоден Израел...че ем набодени, ем много фирма!...
  • 97 stan40

    2 0 Отговор
    Глада лекува. Кой не иска да е здрав? Щем не щем , трябва да сме здрави. Трябва да сме здрави и слим, за да сме във форма за работници във западните икономики. Кой ни е виновен, че сме стадо глупави овце?
  • 98 stan40

    2 0 Отговор

    До коментар #95 от "Kresi":

    Да сме ЕС, но да има демокрация. Не да ни се налагат правила, а сами да имаме право на избор. Тези правила унищожиха поминака на българското село и доведоха до демографска криза. Щом парите на гастарбайтерите са най-голямята чуждестранна инвестиция в България сами може си направите извода какво ни дава ЕС. и какъв е неговия интерес спрямо българина.
  • 99 Матей

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Kresi":

    Чул недочул,чел недочел
  • 100 Матей

    1 0 Отговор
    Таз Урсула е подсъдна !
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: