Last news in Fakti

12 Май, 2022 17:00 733 5

Над 100 са глобите във връзка със скандала „Партигейт“

  • партигейт-
  • борис джонсън-
  • глоби-
  • мерки-
  • ковид-19

Миналия месец Джонсън призна, че е бил сред десетки други лица, платили глоба за посещаването на партита и събирания, несъобразени с наложените ковид мерки

Над 100 са глобите във връзка със скандала „Партигейт“ - 1
Снимка: БГНЕС

Над 100 станаха вече глобите, наложени заради нарушения на разпоредбите срещу КОВИД-19 в британски правителствени офиси, в това число и в официалната резиденция на Борис Джонсън, съобщи днес британската полиция, предаде Асошиейтед прес.

Миналия месец Джонсън призна, че е бил сред десетки други лица, платили глоба за посещаването на партита и събирания, несъобразени с наложените ковид мерки. По този начин той стана първият британски премиер, санкциониран за нарушаване на закона по време на своето управление, предаде БТА.

Разкритията, че Джонсън и други лица от властта са се събирали незаконно в правителствени сгради през 2020 и 2021 година – докато на милиони граждани беше наредено да ограничат своите контакти, за да забавят разпространението на заразата – разгневи избирателите и предизвика призиви за оставката на Джонсън.

Премиерът се извини за това, че е присъствал на изненадващо парти за рождения си ден в официалната си резиденция на „Даунинг стрийт 10“, но настоя, че според него събирането не е било всъщност парти

Съпругата на Джонсън и министърът на финансите Риши Сунак също казаха, че са били глобени за присъствието си на това събитие. От полицията съобщиха, че през последния месец са били наложени около 50 глоби в резултат на разследването във връзка със скандала, наричан „Партигейт“. От полицията обаче не дадоха информация за самоличността на получателите на глобите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    2 1 Отговор
    Плащай глоби Бо, ама пращай и Джавелини!
  • 2 Ал Бунди

    0 1 Отговор
    Тоя бълха го ухапала. Ама току що изтече новината, че до Змейни се е запалил и друг карабъл на орките- кораб за тилово обезпечение от проект 23 120..такива има само два -Елбрус и Всеволод Бобров..еееий. Ма много недисциплинирани тия руски моряци бе. Пак не са си угасили фасовете. А какво ли са правили през това време ракетчиците от дивизионите С-400, базирани на п-в Крим?
  • 3 Дон Кихот

    5 1 Отговор
    Великобритания, откакто "напусна" ЕС, стана много дейна в европейската политика.

    Заедно САЩ и Великобритания, АНГЛОСАКСОНЦИТЕ, направиха европейските народи "диви и щастливи".

    Заповядват ни, да приемаме санкции против Русия, да си ПОДАРЯВАМЕ оръжието на Украинския горски и да си купуваме НОВО от САЩ.

    Платихме на зелено 16 самолета на САЩ, а ни казаха, че самолети ще ни дадат ДРУГАТА ПЕТИЛЕТКА.
    За толкова пари и толкова време, можехме да си построим завод за самолети в България.

    В крайна сметка, сме започнали да използваме самолети за бомбардиране на противника, преди американците.
  • 4 Пловдив

    3 0 Отговор
    Явно във Великобритания също има по-равни, пред закона
  • 5 От страни

    2 0 Отговор
    Тоя е луд по цялата глава и хиляда глоби нема да го оправят.
Новини по държави: