Last news in Fakti

13 Май, 2022 14:45 936 7

Напрежение на полуострова! Северна Корея е готова за нов ядрен опит

  • северна корея-
  • южна корея-
  • корейския полуостров-
  • ядрен опит-
  • ким чен-ун

Пхенян наскоро засили изпитанията на оръжия, възобновявайки изстрелването на ракети с голям обсег за първи път от 2017 г. през март

Напрежение на полуострова! Северна Корея е готова за нов ядрен опит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея изглежда е готова да проведе ядрен опит в близко бъдеще, съобщава агенция "Йонхап", позовавайки се на служител от администрацията на южнокорейския президент Юн Сук Йел.

Новината идва само ден, след като беше съобщено, че Северна Корея е изстреляла три балистични ракети с малък обсег в Японско море.

Преди това КНДР обеща да развива ядрените си сили "с възможно най-бърза скорост". Лидерът на страната Ким Чен-ун вече обеща да ускори развитието на ядрения арсенал на страната си.

Пхенян наскоро засили изпитанията на оръжия, възобновявайки изстрелването на ракети с голям обсег за първи път от 2017 г. през март.

Сеул и Вашингтон се опасяват, че страната може да се готви и за нов кръг от ядрени опити.

Вчера Белият дом предупреди, че Северна Корея може би се подготвя за нов ракетен тест преди посещението на президента на САЩ Джо Байдън в Азия.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    10 0 Отговор
    А този кимчо не бяха ли го писали американците умрял ма
  • 2 Т.е.

    13 1 Отговор
    Северна Корея е готова да увеличи своя суверенитет, а БГ своята колониалност

    Коментиран от #4

  • 3 ким чи уииии

    8 0 Отговор
    давай!мачкай короната!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дреме ми

    1 3 Отговор
    Тъй са напрегнах, че отивам да се облекча
  • 6 Гост

    5 0 Отговор
    Няма значение, с него нямаме газ да делим или петрол. Да си фърля като му е кеф, нали не се задява с никой. Виж ако са му на добра цена ракетите да се преговаря да купим за нас нещо? Ако има на промоция, че и кинти нямаме.
  • 7 user

    1 0 Отговор
    Може би ако им наложат санкции като Руските - ще се поправят ! Ето вижте как работят безотказно при Русия - за осем години, над 10 х. санкции и ... резултата е висока инфлация в ЕС, високи цени на газ, петрол и храни отново в ЕС, липса на сериозни инвестиции на територията на ЕС и разбира се страх от зимата - отново в ЕС ! Браво на дантелените бюрократи либерасти и храбрата гинеколожка урсула, която сама победи Русия и сега е наред Кореята ...
Новини по държави: