Last news in Fakti

15 Май, 2022 09:36 1 345 9

Властите в Бъфало окачествиха стрелбата като "екстремизъм с расови подбуди"

  • бъфало-
  • сащ-
  • пейтън джендрън

Полицията съобщи, че нападателят е прострелял 11 чернокожи и двама бели преди да се предаде на властите и да бъде изправен пред съдия

Властите в Бъфало окачествиха стрелбата като "екстремизъм с расови подбуди" - 1
Снимка: shutterstock

Осемнадесетгодишен бял мъж, облечен във военни дрехи и предаващ пряко деянията си в платформата "Туич" (Twitch) с помощта на камера, закрепена на носената от него каска, откри огън с автомат в супермаркет в град Бъфало, намиращ се в щата Ню Йорк, като уби в събота десетима души и рани трима, предаде Асошиейтед прес.

Властите окачествиха стрелбата в Бъфало като "екстремизъм с расови подбуди".

Полицията съобщи, че нападателят е прострелял 11 чернокожи и двама бели преди да се предаде на властите и да бъде изправен пред съдия.

"Искрено се надявам, че този човек, който изповядва идеите за превъзходство на белите и който извърши мотивирано от омраза престъпление срещу една невинна общност, ще прекара остатъка от дните си зад решетките. Бог да му помага в отвъдното", заяви губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл, която направи изявление близо до местопрестъплението.

Стрелбата в Бъфало шокира Съединените щати, които и без това са изправени пред сериозни проблеми като напрежението на расова основа, престъпленията с огнестрелни оръжия и престъпленията, извършени от омраза.

Нападателят от Бъфало извърши атаката само месец след стрелбата в метрото в Бруклин, при която бяха ранени десетима души.

Властите заявиха, че нападателят е Пейтън Джендрън от Конклин, град в щата Ню Йорк, който се намира на около 320 км югоизточно от Бъфало.

Понастоящем не е ясно защо Пейтън е пътувал до Бъфало и защо е избрал конкретния супермаркет като обект на нападението си.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Пръд

    53 0 Отговор
    Това е чиста проба наглосаксонка демокрация.
  • 2 az #Контрапропаганда

    54 2 Отговор
    Този е неонацист. Снимал се е с характерните за украинските доброволчески неонацистки батальони руни и символи.
    В САЩ да се готвят да приемат отрочетата си... 🤣🤣🤣
  • 3 уточнение

    40 1 Отговор
    Да не е бил със зелена тениска и да е говорел на мова ?
  • 4 файчо

    33 1 Отговор
    Властите в Бъфало окачествиха стрелбата като "екстремизъм с расови разбуди". Расата се разбуди,за разлика от заспалото племе в Бългерията.
  • 5 Чук и Гек

    19 2 Отговор
    Хе! Валдмар Пейтън! Щатският агресор!
  • 6 Хахаха

    30 1 Отговор
    Това е първата лястовичка на прояви на нацистите в света. Носи знаци на укронацистите.
  • 7 демокрейшън

    14 0 Отговор
    конграчулейшън.
  • 8 А де

    19 1 Отговор
    Е че ти ако не вярваш в превъзходството на групата към която принадлежиш за какво си жив изобщо
  • 9 14/88

    13 2 Отговор
    WHITE POWER WORLD RULES!скоро и в ойропа