Last news in Fakti

17 Май, 2022 07:25 1 353 8

Байдън увеличава броя на полетите до Куба

  • куба-
  • хавана-
  • полети-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • парични преводи

Също така премахва ограничения от времето на Доналд Тръмп върху паричните преводи

Байдън увеличава броя на полетите до Куба - 1
Снимка: БГНЕС

Администрацията на Байдън обяви вчера, че ще увеличи броя на полетите до Куба и ще премахне ограничения от времето на Доналд Тръмп върху паричните преводи, които мигрантите могат да изпращат до хората на острова, предаде Асошиейтед прес.

Държавният департамент обяви, че ще премахне настоящия лимит от 1000 долара на тримесечие върху семейните парични преводи и ще позволи несемейни парични преводи, което ще подкрепи независимите кубински предприемачи. САЩ също така ще позволят редовни и чартърни полети до други дестинации в Куба освен Хавана.

"С тези действия целим да подкрепим стремежите на кубинците към свобода и по-големи икономически възможности, така че те да могат да водят успешен живот у дома", каза Държавният департамент. "Ние продължаваме да призоваваме кубинското правителство незабавно да освободи политическите затворници, да уважава фундаменталните свободи на кубинския народ и да позволи на кубинците сами да определят своето бъдеще", добави той.

Промяната в политиката идва след извършването на оценка, което започна скоро след серия от широкоразпространени протести на острова миналия юли.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    10 13 Отговор
    САЩ още ли държат една окупирана от тях територия в Куба?
  • 2 чико

    17 13 Отговор
    Прави четки на Куба от страх да изпревари Русия да не разположи ракети там . Значи САЩ могат да са до границите на Русия а Русия до тях не може . Няма да е изненада да отменят и смешното ШЕЙСЕТ годишно ембарго срещу Куба . Все повече се показва хуманноста на демокрацията с която разсипаха много държави , както и нас .

    Коментиран от #7

  • 3 1944

    10 10 Отговор
    сега е момента да върнат куба на хората. стига са живели като северно корейци. рООсия не може да гъкне в момента.
  • 4 Опитва се

    12 7 Отговор
    да съсипе и тази държава. Ми да махне всички санкции към Куба, а не да подкупва 5-тите колони. Винаги така действат, подкупват местните корупционери.

    Коментиран от #5

  • 5 Хихи

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Опитва се":

    Куба достатъчно сама се е съсипала, та някой друг да я съсипва. Шайката на Кастро я държи 50 години назад. Байдън да им закара един кораб с коли, че с тия 70 годишни трошки са станали за смях.
  • 6 Гавара

    2 6 Отговор
    Само напълно отчаяни хора, с плуване в гъмжащо от акули море, бягат към Флорида. Куба е пародия на държава.
  • 7 Странно

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "чико":

    що кубинците бягат към САЩ, а не Русия? Или тебе не те е еня за кубинците, а по-скоро за определени "хора" там?! НЕ разбра ли че Русия е бита карта? Дори Куба не се интересува вече от тях.
  • 8 Няма угодия за про-руската мъстия

    0 2 Отговор
    Като им наложат санкции - лоши
    Като им забранят преводи на долари - лоши
    Като им махната санкции - пак лоши
    Като им разрешат да превеждат пари в държавата - пак лоши
    Като затварят полетите - лоши
    Като ги правят повече полети - пак лоши