19 Май, 2022 18:13 1 507 7

Великобритания: Със сигурност ще се вслушаме в Турция по отношение на НАТО

  • великобритания-
  • турция-
  • нато-
  • швеция-
  • финландия

Заяви британският министър на отбраната, Бен Уолъс

Великобритания: Със сигурност ще се вслушаме в Турция по отношение на НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

Има начин да се отговори на опасенията на Турция за присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО, заяви британският министър на отбраната, Бен Уолъс, цитиран от Ройтерс.

Вчера Финландия и Швеция подадоха официално кандидатури за присъединяване към НАТО, решение, дължащо се на руското нашествие в Украйна. Турция обаче възрази, като обвини двете скандинавски страни, че подкрепят групи, които Анкара смята за терористични, предаде БТА.

"Мисля, че има начин да се разреши този въпрос", заяви Уолъс. "Мисля, че в крайна сметка ще го постигнем и е много важно да изслушаме всички членки и техните притеснения", подчерта той. "Със сигурност ще се вслушаме в Турция", добави министърът пред парламента, като уточни, че предстои разговор между него и турския му колега.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг от своя страна отбеляза, че не е необичайно страни от НАТО да имат различни мнения по важни въпроси. "В НАТО имаме много опит в дискусиите и намиране на решения, когато има различия в мненията", добави той по време на посещение в Копенхаген.

"Поддържаме близки контакти с Финландия, Швеция и Турция. Отговаряме на притесненията, изразени от Турция", подчерта Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО изрази увереност, че бързо ще бъде намерено решение, позволяващо присъединяването на двете скандинавски страни, отбелязва Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Рошко

    17 3 Отговор
    Когато англичанин каже така, значи пак мисли ндщо мръсно и подло, ако не вярвате питайте африканците и индианците
  • 3 Бай Лисан

    17 2 Отговор
    Островитяни, ще слушате Турция я, той Борката нали е половин турчин...(предполагам от кръста надолу)

    Коментиран от #4

  • 4 Бай ЛиZане,

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Лисан":

    Четвърт турчин е, другото явно си проверил.

    Коментиран от #5

  • 5 Бай Лисан

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бай ЛиZане,":

    Пише "предполагам" . Знам че четеш трудно, затова ти пиша бавно.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Брендилия

    4 0 Отговор
    Ами дайте каквото иска и също и милиарди на Турция, след като е толкова важно😂Финландия и Швеция да влязат в НАТО. За тези две скандинавски странички аз поне спешност не виждам, ама НАТО си знаят...
Новини по държави: