Last news in Fakti

20 Май, 2022 15:41 2 007 27

СЗО свиква извънредно заседание заради епидемията от маймунска шарка

  • сзо-
  • маймунска шарка-
  • едра-
  • заседание-
  • епидемия-
  • симптоми

Първоначалните симптоми включват висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба и т.н.

СЗО свиква извънредно заседание заради епидемията от маймунска шарка - 1
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация свиква извънредно експертно заседание, за да обсъди епидемията от маймунска едра шарка, съобщава вестник "Телеграф", позовавайки се на собствена информация, цитира bgonair.bg.

Той отбелязва, че основните теми на срещата ще бъдат пътищата на предаване на инфекцията, разпространението ѝ сред гей и бисексуалните, както и ситуацията с ваксинациите.

Очаква се на събитието да присъства директорът на програмата за спешни случаи на СЗО, Майкъл Райън, информира БГНЕС.

Заболяването вече е установено в няколко държави, сред които Великобритания, Испания, Белгия, Франция, Швеция, Италия, Австралия, Германия и Канада.

Маймунската едра шарка е рядка вирусна инфекция, която се предава и между хората. Обикновено заболяването протича леко и повечето хора се възстановяват в рамките на няколко седмици, но при някои хора могат да настъпят усложнения. Специалистите подчертават, че маймунската едра шарка не се счита за инфекция, предавана по полов път, но може да се разпространи при близък контакт със заразен човек.

Първоначалните симптоми включват висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, увеличени лимфни възли, втрисане и изтощение. Може да се появи обрив, който често започва от лицето и след това се разпространява по други части на тялото.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде сега

    53 1 Отговор
    пък , маймунски мизерии ?
  • 2 Доктора

    56 1 Отговор
    Най- вероятно вече са готови и ваксините против нея.
  • 3 Трябва да напуснем СЗО

    61 2 Отговор
    Не на договора за безкрайни пандемии и не на този вреден частен орган
  • 4 ъъъ

    27 0 Отговор
    паре нема за таквоз
    квото стане - стане
    оцелее,де
  • 5 честен ционист

    32 3 Отговор
    Скоро в Давос ще направим Кунчо, главен санитарен прокурор на републиката, а Бай Шиле ще води най-пришкавите в България има талант да им се радвате.

    Коментиран от #7

  • 6 Шорош

    34 2 Отговор
    "златния милиард"набираме клиенти 😊
  • 7 Цви Ави

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    трябвало да минеш повторен даркон
  • 8 Анти-маймуна

    47 7 Отговор
    Благодарим ви, украинско-американски лаборатории.
  • 9 Алко Балко

    24 1 Отговор
    Таман падрасите ще намалеят.
  • 10 Скоро очаквайте епидемия при 1 "болен"

    30 0 Отговор
    Колко "болни" има по света, че вече взеха да говорят за епидемия?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Русенец

    32 5 Отговор
    Какво изпуснахте от тия лаборатории в Украйна пак бе?
  • 13 Майна

    25 3 Отговор
    Тези ни приравниха с маймуните...САЩ са поръчали вече 50 милиона ваксини , нали откриха по-рано шарка в биолаборатория ...,неизвестно защо??? На 4 май САЩ одобри СЗО да бъде овластен да взима РЕШЕНИЯ ЗА СПРАВЯНЕ С ,,ПЛАНДЕМИИ,, ,като това ще отмени държавния суверинитет на такива..Разбирате ли какво идва?! ГОТВЕТЕ СЕ....ТЕ ИСКАТ ДА НИ СВЕДАТ ДА 500 000 безправни ,,роби,,..
  • 14 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    27 2 Отговор
    Да ви го и на вас!
    От коя лаборатория изпуснахте шарката и каква епидемия с двама-трима заболели?!
  • 15 Майна

    25 1 Отговор
    Русия напусна СЗО.
  • 16 А ще ни ваксинират ли?!

    22 3 Отговор
    В подземията ма Азов 100% има готова ваксина срещу произведението им, точно като с Ковида.
  • 17 Амииоо

    23 1 Отговор
    Някак трябва да се ограничава населенеието, за да не излиза на бунтове.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Майна

    19 3 Отговор
    ГЛОБАЛИСТИТЕ ще вземат контрола над ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ чрез СЗО....Вирусологът Марион Купманс „започва да се тревожи “ за огнища. „В миналото понякога сме виждали вносни случаи, но обикновено те не се разпространяват по-нататък“, каза тя. „Нови случаи обаче са открити в няколко страни. Това е много необичайно.”

    Ваксината срещу маймунска шарка е готова
    Световната здравна организация (СЗО) нарича маймунската шарка „нововъзникваща инфекциозна болест“. Въпреки това вирусологът Марк Ван Ранст, който е „ загрижен от години “ за вируса, посочва, че компанията Bavarian Nordic има ваксина както срещу едра шарка, така и срещу маймунска шарка, която наскоро беше одобрена от американския орган по лекарствата FDA.

    FDA одобри ваксината през септември 2019 г., точно преди короната. Правителството на САЩ е закупило 13 милиона от тези ваксини. Публицистът и адвокат Сиетске Бергсма отговаря: „Сутрин маймунска шарка във вестника, следобед ваксина. Обичайте науката!"

    Тогава има още едно забележително нещо. Министрите на здравеопазването от Г-7 скоро ще проведат обучение в Германия относно „опасно“ вирусно огнище. Този път вирусът на едра шарка, по-големият брат на Monkeypox. „Но за щастие FDA вече е готова да ни спаси с ваксина срещу едра шарка“, пише почетният професор Уотър Келер.

    Бил Гейтс
    „Изведнъж имам дежа вю с пандемичното упражнение Събитие 201 през 2019 г. и веднага след това имаше коронавирус.
  • 21 Майна

    13 3 Отговор
    Вижте как ДЕЙСТВАТ докато ви хвърлят във ,,война,, без и да сте искали, т.е. водят война по всички флангове, бандата от Давос ,която ще се събере там на 22 май...
    ,,Служителите на CDC оценяват дали ваксината срещу едра шарка трябва да се предлага на здравни работници, лекуващи пациенти с маймунска шарка и други хора, които може да са изложени на „висок риск“ за излагане на маймунска шарка, каза Маккуистън.

    „Определено е нещо, което обсъждаме и оценяваме дали предлагането на ваксина срещу едра шарка има смисъл в настоящата обстановка“, каза тя. „Ще бъдем по-близо до даването на препоръки за това през следващия ден или нещо такова.“

    И се съобщава, че има достатъчно дози от ваксината срещу едра шарка „за да се ваксинират основно всички в САЩ“ Щом САЩ, ЗНАЧИ и всички колонии..

    Коментиран от #24

  • 22 Хохо секса

    11 1 Отговор
    Спокойно! Маймунската шарка протича леко.
    Симптомите са висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, увеличени лимфни възли, втрисане и изтощение.
    Само един от сто заболели умира.
    Засега се разпространява само в добре ваксинираните държави.
  • 23 Киро Маймуната

    11 3 Отговор
    След колко време да очакваме първите мутации и задължителното ваксиниране?
  • 24 фотке

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Майна":

    пий кислол да не те хване
  • 25 Аха

    5 1 Отговор
    Това ли е новата епидемия. Значи 20 болни ,ако изобщо ги има и хайде епидемия. СЗО май трябва да си ходи.
  • 26 Май мунски Zaрaзи

    1 3 Отговор
    След болшевишката революция, през 20-те години на ХХ век, в Съветска Русия в Сатанинските глави на руските диктатори се ражда таен проект за създаване на хибрид между горила и човек и в очите на управляващите комунисти и лично за диктатора Йосиф Сталин проектът е бил направо безценен...!!!
    От хибридните маймуночовеци, Сталин е очаквал, да обладават огромна физическа сила, недоразвит мозък, така че лесно да бъдат управлявани !!!
    Затова през 1926 г. съветският диктатор дава благословията си за секретен план по създаването в лаборатория с опити на такива същества в които участват много сталинистки затворнички и доброволки които са били готови и съгласни с опитите с мъжки горили, но в крайна сметка опитите с горили излязли несполучливи и ЕКСПЕРИМЕНТА БИЛ ПРЕКРАТЕН !!!
    НО редица руски и световни учени и до днес твърдят ,че съветските опити смаимуни и създаването на тайни лаборатории са причина за възникването в СССР на заразата отСПИН и на други "маимунски" зарази, разпространили се първо в Русия, а по късно и по света ...!!!
  • 27 Годжи

    0 0 Отговор
    Яко ще се мре
Новини по държави: