Тема: Украйна

20 Май, 2022 19:39 8 516 137

Смъртно наказание? Какво ще се случи с бойците от "Азов".

  • азовстал-
  • смъртно наказание-
  • война-
  • мариупол-
  • азов-
  • украйна-
  • русия

Русия твърди, че над 1700 украински войници, защитавали "Азовстал" в Мариупол, се намират в руски плен

Смъртно наказание? Какво ще се случи с бойците от "Азов". - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Повече от 1700 украински войници, защитавали металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол, са се предали и се намират в руски плен, гласи съобщението на руското военно министерство. Сред тях има и ранени, част от които са настанени за лечение в Новоазовск в самопровъзгласилата се "Донецка народна република".

От украинското военно министерство говорят за евакуация и уверяват, че войниците ще се върнат у дома след размяна на военнопленници. Президентът Володимир Зеленски също изрази надежда, че животът на изведените от "Азовстал" войници ще бъде спасен.

Смъртно наказание за бойците от "Азов"?

Руската страна обаче не бърза да преговаря за размяна на военнопленници, а председателят на Държавната дума Вячеслав Володин заяви, че украинските войници, които той нарича "нацистки престъпници", не бива да бъдат предавани на Украйна. На 26 май Върховният съд на Руската федерация ще решава дали да класифицира батальона "Азов" като "терористична организация", което автоматично ще означава забраната ѝ в Русия.

Междувременно Леонид Слуцки, председател на Комисията по външни отношения в Думата и член на руската делегация за преговорите с Киев, предложи специално за процеса срещу войниците от "Азов" да бъде вдигнат мораториумът върху смъртното наказание, действащ в Русия от 1996 година. "Трябва да покажем на целия свят, че украинските националисти заслужават само смъртно наказание", заплаши той.

Германският военен експерт и бивш генерал от НАТО Егон Рамс смята, че ще бъде ясно нарушение на международното право, ако украинските войници бъдат осъдени на смърт. "Войниците, които са били евакуирани от Мариупол, включително ранените, трябва да бъдат третирани като военнопленници според Женевската конвенция от 1949 година. Когато чувам, че депутати от Думата говорят за смъртно наказание за тези войници, няма как да не стигна до извода, че руски представители очевидно за пореден път интерпретират погрешно правната основа или пък се канят да извършат ново военно престъпление", казва Рамс.

Женевската конвенция за военнопленниците е приета през август 1949, а в член 13 се казва следното: "Военнопленниците трябва по всяко време да бъдат третирани хуманно. Всеки незаконен акт или пропуск от страна на държавата, в която се намират военнопленниците, водещ до смъртта или сериозно заплашващ здравето на някой военнопленник, намиращ се в нейна власт, е забранен и ще бъде считан за сериозно нарушение на настоящата конвенция". А както уточнява германският юрист Андреас фон Арнаулд, военнопленниците не могат да бъдат наказвани заради участието им в конфликт, а само ако са извършили военни престъпления. Но дори и да са замесени в такива, те пак имат право на честен съдебен процес.

Русия на съд?

Русия не е ратифицирала допълнителния протокол №13 към Европейската конвенция за правата на човека, с който държавите се задължават да отменят смъртното наказание както в мирно, така и във военно време. Но се е съгласила да въведе мораториум върху смъртното наказание, уточнява Кристина Биндер, професор по международно право и защита на човешките права към университета на Бундесвера в Мюнхен. Биндер припомня още, че неизпълнението на смъртни наказания е днес условие за членството в Съвета на Европа.

От 16 март 2022 обаче Русия вече не е член на Съвета на Европа. Това предполага и оттегляне на страната от Европейската конвенция за правата на човека, което обаче може да влезе в сила чак шест месеца по-късно. Това означава, че нарушения на човешките права, които са извършени до средата на септември 2022 година и за които Русия е отговорна, могат да бъдат докладвани пред Европейския съд за човешките права, разяснява Биндер. Това ще важи и в случай, че бойците от "Азов" бъдат измъчвани или екзекутирани, допълва експертката.

Последствията

При тежки нарушения на Женевската конвенция отговорност може да се търси както на държавата Русия, така и на отделни лица, казва още проф. Биндер. Но тъй като в международното право няма принудително налагане на мерките - тоест, няма "полиция", която да ги приложи, в крайна сметка ответната реакция се ограничава до въвеждането на санкции, например икономически, разяснява експертката.

Що се отнася до отделни лица - за тежки нарушения на Конвенцията те могат да отговарят пред национални съдилища. Само че един Владимир Путин например има имунитет като действащ държавен глава.

Случаят би могъл да влезе обаче и в правомощията на Международния наказателен съд. "Нито Русия, нито Украйна са страни по Римския статут, но Киев призна юрисдикцията на Международния наказателен съд за нарушения, извършени на украинска територия след 2014 година. А тук имунитетът на действащи държавни глави е без значение", казва Биндер.

Автор: Александра Иванова


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гошо

    147 14 Отговор
    Ама той Зеленски да не би да си мисли ,че Путин го приема всичко това ,като игра на Пейнтбол

    Коментиран от #32

  • 4 Последния Софиянец

    173 18 Отговор
    Всички престъпления на Азов са в нета.И те като хитлеристите не очакваха да бъдат наказани и записват всичко.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 народен обвинител

    71 18 Отговор
    Смърт! Смърт! Смърт!
  • 7 АнтиГост

    19 107 Отговор
    Има разлика да разстрелваш мирни граждани по къщите им
    и да се биеш на фронта, където стрелят срещу теб. Ако руснаците
    ги убият даже Китай и Индия ще ги напуснат.
  • 8 защитавали металургичния комбинат??

    115 9 Отговор
    Да не би да се криха из него като мишоци?

    Коментиран от #33

  • 9 Мечката много ги траа !!!

    167 16 Отговор
    ... "Азов"- украинските герои !
    То не бяха хвалби, то не беше пропаганда, то от щатите до Европа само за смелостта им четяхме... А всъщност:
    Мишлета навряно по дупките, построени и укрепени от времето на СССР, които къртеха и мачкаха в тик ток, фб, и Инстаграм !
    На клипове ги има ревящо и кълнящи се:
    - "аз само в небето стрелях!"
    .. президент клоун, държава цирк !

    Коментиран от #40

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дръжки

    14 69 Отговор
    Нищо няма да им направят.На руските депутати -милионери(в долари),олигарси децата , внуците и родата са в омразният Запад.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Здравейте скъпи

    108 14 Отговор
    Български съграждани. Току-що по две национални медии съобщиха че за новия отоплителен сезон гас и парнот ще поскъпнат от 35 до 50%. Това е невъзможно.... Нашият хубав български премиер каза че американската газ ще бъде много по-евтина от руската..... А другият как му казваха Кокорчо беше солидарен с него. Лъжат двете медии гледайте и другата в8. 00 за да видим кой от всички лъже. А наесен като преброим пилците Ще видим че Кирчо и кокорчо лъжат най-много.

    Коментиран от #50, #55, #59

  • 15 Сава

    55 5 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    То си великан стоки, явно гледаш само "нова" !
  • 16 Хахаха

    86 8 Отговор
    Краварите забравиха Гуантанамо и .....
  • 17 Киро Присъдата

    122 7 Отговор
    Тия съвсем "демократично" изхвърлиха Русия от всички международни организации а сега тръгнали да се позовават на международни права. Яко рев ще има.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БАЙ КУРТИ

    91 11 Отговор
    DW престанете да пишете простотии . Успокойте ДЖАМБАЗА , че вече е в траур / какви ги разтягаше за АЗОВСТРАЛ / . Дайте му кърпички и мокри /няма да бърше само клюна , бузите също са мокри ./
  • 20 Превзеха цеха.

    12 54 Отговор
    Ще приказват за това до Коледа.
  • 21 Зззз

    78 7 Отговор
    А вие какво искате почивка в Сочи ли? Ако ги изпратят в Сибир ще им е като ваканция това е най малкото което заслужават, ама за какво да си утежнява бюджета?

    Коментиран от #56

  • 22 Само питам

    47 5 Отговор
    Къде ги евакуират неофашитите на Изток ли защо като е евакуация не е на запад? Руснаците ли евакуират неофашитите от Азовсал ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ПУ'ТЯ НЕМА ДА ГО СЪДАТ ЩОТО НЕМА

    12 53 Отговор
    ДА ДОЧЕКА НОВИЯ СНЕГ!
    ОН СИ Е...УШЕЛ 😂
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ася

    52 5 Отговор
    Знамето Окраинскио на среща ми и едно извън земно същество ,този е боец на Азовстал! Господи прости ми , но деменцията и сина му заразиха и ще унищожат света! Алчността и злобата и нямат край , но злите мисли и действия се връщат върху безбожника!
  • 27 АДОЛФ

    28 2 Отговор
    Закривай и затривай!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Всъщност няма

    9 43 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    За разлика от Русия , Украйна се стреми да влезе в ЕС !!! Така,че няма да разстрелва ( поне официално) нито един войник.

    Коментиран от #38

  • 31 Рускии Цар е на земята най велик

    50 11 Отговор
    Сред всички пръв, русите са наши братя наша кръв и наша плът

    Коментиран от #103

  • 32 гост

    31 11 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    Зеленски за гнома не мисли , неговата смъртна присъда я е издал господ и всеки момент ще бъде изпълнена !! Въпроса е какво си мислят , че ги чака тия дето още му ходят по заместителя на мозък и как ще скрият , като целия свят ще им е тесен !!
  • 33 Хихи

    7 55 Отговор

    До коментар #8 от "защитавали металургичния комбинат??":

    Докато Азовците се криха из комбината, руснаците доста машини и хора изгубиха! А смятай, ако бяха излезли от там!

    Коментиран от #51, #78

  • 34 Предстои

    59 4 Отговор
    Първо Русия,както впрочем и САЩ въобще не признават някакви правомощия на изброените институции. Второ ще има дъъъълги съдебни процеси за които процеси Русия събира доказателства от 8 години. Трето - с адекватни процеси украинците въобще не са в състояние да отговорят,защото при тях всичко е фейк,постановка и шито с бели конци. До тук за зверствата на нацбатистите надали се знае и на 10%. Шокът за нормалните хора предстои,както и за шайката в Киев.
  • 35 Алиса

    46 6 Отговор
    Аз предлагам по програмата "България за Украйна" , тези толкова мили и добри хорица азовците, да дойдат в нашата страна да бъдат помилвани и настанени в петзвездни хотели по възможност на морето все пак, няма да се излагаме я :)
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Иван

    44 2 Отговор
    Озовци са в плен и сега са в Донецка република и там има смъртно наказание. следователно те определено ще излъчват според закона на ДНР.
  • 38 Затова пък

    38 1 Отговор

    До коментар #30 от "Всъщност няма":

    Затова ги трепят показно пред телефоните и правят шоу. Даже се обаждат на майките на войниците,че току що са убили синовете им.
  • 39 345678987654

    32 2 Отговор
    интересно как след като руснаците загатнат какво ще правят с нещо, и след някой ден тук ни заливат с анализи и прогнози , извън споменатите линии на русите

    ще строят и чистят мариопол на първо място ....някой към уж сибир , по скоро към 2 метра надолу,но някой.... а видиш ли други укрите не ги пускат да се връщат в украйната на зеленски....

    голяма обърквация за някой с тая пропаганда .....10 часа антируско, 30 мин проруско.....свобода на словото
  • 40 Таз мечка

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мечката много ги траа !!!":

    Май е от Белица! Кючекчийка! Хаха...
  • 41 Данчо

    42 5 Отговор
    Нарко-нацисткият клоун бързо забрави,че вчера каза,че силите на РФ били много немощни,неопитни,неефективни и със старо въоръжение.А ето пък днес засилили атаките...ти да видиш.Били убити само неколко едва ли не цивилни украинци. Да де, ама всъщност бойците на РФ изтребват бавно,методично и систематично нацистките вредители.По 500-1000 на ден.Сигурно и по толкова от тях се предават (пак на ден).Така денацификацирането си върви.Клоунът мълчи за предалите се укро-нацистки "герои"от Азов?

    Коментиран от #53

  • 42 укропосерковците

    40 2 Отговор
    хахахааа,след като изведоха цивилните от азовстал за седмица великите бойци на киев язовците се предадоха
  • 43 Умен язовец

    34 0 Отговор
    Язовците не са глупави - по-добре "евакуиран",отколкото вакуумиран!
  • 44 Павката

    50 2 Отговор
    Зеленски твърди, че това било евакуация на ,,слава героям", а не предаване в плен на руснаците. Така Хитлер твърдял, че поражението на германците при Сталинград било стратегическа евакуация и временно отстъпление. Учител и ученик ... Хитлер и Зеленски. И в двата случая ,,евакуираните" се оказват в руски лагери
  • 45 Маринов

    28 2 Отговор
    Зеленски разправяше, че Русия свършила ракетите.
    Ето какво съобщи тази сутрин руския ЩАБ:

    През деня високоточни ракети на ВКС на Русия поразиха 7 командни пункта, включително командните пунктове на 24-та мотопехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна в с. Николаевка и 104-та бригада за териториална отбрана в с. Константиновка, както и 11 склада за ракетно и артилерийско оръжие и боеприпаси в районите на населените места Бахмут, Константиновка, Илинка и Минковка на Донецката народна република и 26 района на концентрация на жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна. Унищожени: дивизия на зенитно-ракетните комплекси С-300 в района на Болшие Ломзаки на Николаевска област и дивизия на системата за противовъздушна отбрана Бук-М1 в района на Славяногорск на Донецката народна република.
  • 46 Удри, муйо !

    41 2 Отговор
    Направо, накриво, видеата вече няколко дни са в мрежата! В тях ясно се вижда как бандерите се качват в руските автобуси!

    Колкото и да са ви промити мозъците, колкото и да вярвате на основните (овладени) медии, истината е една и не може да се подмени!!!
  • 47 Мдааа

    41 1 Отговор
    А и тези 1800 от АЗОВСтАЛь не са пленени , те са контраатакували и са превзели затвора в Донецк.
  • 48 Силна дрога

    30 4 Отговор
    Украинските войски стигнаха до Таганрок и Ростов на Дон.
    "Това е огромен успех на контраофанзивата" - така Зеленски коментира вземането в плен на елитния азовски полк.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ААААААААааааааааа

    22 2 Отговор

    До коментар #14 от "Здравейте скъпи":

    Скъпи ГЛАМУРНИЦИ до ЗИМАТА има много време? Първо иде ЛЯТО (Ех МОРЕ ех КЕФ), после ЕСЕН (Грозде, ябълки зимнинааааааааа), пък чак тогава ЗИМА и СТУД, до тогава може пак бюлетини да ядем, БЕЛИНА да пием ....
  • 51 Киро Ракетата

    27 0 Отговор

    До коментар #33 от "Хихи":

    Ами те излязоха вече. Не четеш ли новини. Следвай кафявата диря и ще видиш къде са.
  • 52 Читател

    30 1 Отговор
    Ало дойче зеле, как така са се предли? Аз четх че са се евакуирали тия към русия!
    Никои никога не се е предавал! Вие сте във грешка някаква
    Зеленски така обяви! Евакуация
  • 53 Какви бойци

    2 31 Отговор

    До коментар #41 от "Данчо":

    може да са тези задкавказки сополанковци бре?! Идея си нямат на коя планета се намират - ако не са ракетите украинците с юмруци да са ги пребили! Дришльовци. Само за майките им ме е жал... Те не са виновни наистина!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Здрасти...

    5 26 Отговор

    До коментар #14 от "Здравейте скъпи":

    Като ти е скъпо парното, хващай пътя за русия, там е евтино.

    Коментиран от #122

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Търпимост

    22 0 Отговор

    До коментар #14 от "Здравейте скъпи":

    Вие тия кирчо и кокорчо чак до зимата ли ще ги търпите?
    То живи хора няма да останат до тогава
  • 60 Сравнение

    30 1 Отговор
    Като гледем тия дрипави и мръсни таласъми от Азовстал се сещам за последната битка при Дойран 1918г! Тогава 9-та плевенска дивизия си облича парадните дрехи,бели ризи,бели якички защото са знаели ,че влизат в последен бой и са искали да умрат чисти. Резултатът: само в тая последна битка Съглашението губи 11 673 убити и ранени и 547 пленени срещу 1736 убити и 1000 ранени българи.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Чочо

    5 10 Отговор
    Къде са лабораториите и чуждестранните лаборат очици и бункеристи, моля ви ни се съмнително мълчание нещо се чува оглушително?
  • 63 Урюрвкос

    31 0 Отговор
    Пленниците дават много информация, подробно разказват къде са служили какви цели и задачи са изпълнявали. Защо няма такива информация за руските пленници, защо Червения кръст не се интересува от тяхната съдба. Зеленски не излиза от телевизора а реална информация няма никаква.

    Коментиран от #65

  • 64 Може да е полезно

    21 0 Отговор
    Под заглавието да се поставя "автор". Така ще си спестиш време. Определени автори, просто ги пропускаш без да четеш "пасквили"

    Коментиран от #91

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 123

    22 1 Отговор
    Ами да мрат! Всички нацисти ги чака мъчителна смърт! Да ги запалвят, както те палеха хората в Одеса и да се приключва :)
  • 67 Да съдят

    1 22 Отговор
    Джон Мосби навремето..севера му обесили 10 човека партизани..той обесил 10 войника на севера и казал че не му трябват пленници пък той пленявал генерали..севера се отказали да бесят хора на Мосби..пухлер не е измислил войната има неписани граници които не се преминават няма да обяснявам на неграмотните бг ушанки какво значи това
  • 68 Последния Софиянец

    29 0 Отговор

    До коментар #65 от "Пияна тор":

    Току що се е предал и командира на азовците.
  • 69 Клоунът

    21 0 Отговор

    До коментар #61 от "Стойко":

    Тия сме ги слишали и ги слушаме ежедневно. Кучетата си лаят кервана си върви. И Зеленски си лае и той е циркаджия, а на плажувсщите не им пука.
  • 70 йхнкхйких

    12 1 Отговор
    И гномче зеле до стената хахаха
  • 71 хахаха

    22 0 Отговор
    дойчезелето отново не е в час...батальонът Азов отдавна е забранен в РФ...думата ще гласува връщане на смъртното наказание за доказани нацистки военопрестъпници...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Иванчко+Марийка

    16 0 Отговор
    Затвор за нацистите.
  • 74 Споко

    1 18 Отговор
    САЩ ще ги откупят от руснаците срещу дъвки и дънки. Хехе.

    Коментиран от #89, #92

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Бичиш ли

    13 0 Отговор

    До коментар #61 от "Стойко":

    халюциногенните гъби.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Мухаха

    0 26 Отговор
    Дрогирани на ракия бг ушанки..нищо няма да стане освен украинците да почнат да разстрелват руските ушанки на място и съвсем да им се отбие..руснаците бягат и сега..представете си как ще е после..ако няма чк да ги подпира с картечниците отзад

    Коментиран от #81, #82

  • 80 иваило

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    стойке ама софия праид е още далеч мила ,но една твоя приятелка ми сподели че обичаш да те чат...кат в дубай
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Иво Джима

    22 1 Отговор
    Иво Джима - първият крупен американски десант на японските острови - 19 февруари-26 март 1945г. Островът е преоран от авиация корабна,полева артилерия и огнехвъргачки. Загуби: американци - 28 686,японци - 20 919.Изчерпали боеприпасите си, в нощта на 25 срещу 26 март японците се вдигат на последна атака, водени лично от ген. Курибаяши и контраадмирал Риносуке Итимару. Внезапната атака нанася нови чувствителни загуби на противника, но командващия и контраадмирала загиват при тази битка. Нещо такова да виждате при тия пlъшоци от Азовстал?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Амдертлиев

    18 0 Отговор
    Азовците в преразход .Не е нужно да се вдига много шум,за да се дразни" демократичната общност",патихонькаму ,както обичат да се изразяват руснаците.Както преди години германците превръщаха пленените в пушек,а и не само тях.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 МалкоЛогика

    26 0 Отговор
    Каквото съдът или трибуналът в ДНР и ЛНР реши. DW да си пее каквото иска. Конвенциите да ги цитира на САЩ, те много обичат да ги спазват.
  • 88 Тоя ник

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Иванушка 🇷🇺":

    Е като фурнаджийска лопата. Не те знам един лиси, ама вземи страна момче или не.
  • 89 мишо

    10 1 Отговор

    До коментар #74 от "Споко":

    аха е разбрах те мила за какво си се продала дъвки и дънки язък бе мислих че си по скъпа жалко ,бях пприготвил и бутикла бяло вино от 3,30 ама ми се струва скъпо за теб
  • 90 За техните престъпления,

    19 0 Отговор
    Смърт е малко, принудителен труд докато могат после храна за червеите
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Лост

    22 0 Отговор
    Вчера Зеленски използва думите - настоявам да бъдат освободени. Днеска - изразил надежда.
  • 94 гост

    21 1 Отговор
    Хаха смешници говорят за виенска конвеция . Киевската хунта първи я нарушиха като екзекутираха руски военнопленници . Нищо друго освен смъртно наказание за терористите от Азов.
  • 95 Този на снимката, отпред,

    14 0 Отговор
    го връзвам на дърво без да говоря с него. Прилича на англосаксонец.
  • 96 Кутиите

    14 0 Отговор
    Ще ги екзекутират след септември , за да не им се нарушат правата.
  • 97 Този на снимката, отпред,

    10 0 Отговор
    го връзвам на дърво без да говоря с него. Прилича на англосаксонец.
  • 98 КАТО В ЛЮБИМИЯ РАЙХ

    13 0 Отговор
    КВОТО ПИШЕ НА ВХОДА НА ОСВИЕНЦИМ / ИЛИ ДАХАУ/ ВСЕКИМУ НЕГОВОТО /ЙЕДЕМ ДАС ЗАЙНЕ /
  • 99 ДОСТ

    18 0 Отговор
    БОЙЦИТЕ НА "АЗОВ".В СИБИР И БЪХТЕНЕ ДО ЖИВОТ. ЗЕЛЕНСКИ СЪЩО. ХРАНА ПРЕЗ ДЕН. ПО-ДОБРЕ КУЧЕТА ХРАНИ ОТКОЛКОТО НАЦИСТИ.
  • 100 Пияна тор

    0 14 Отговор
    Орките са на сапун бе, клошар, каква информация чакаш
  • 101 9689

    5 1 Отговор
    За военнопрестъпници-ДА.
  • 102 Страничен наблюдател

    13 0 Отговор
    Веднага можем да помогнем за благоприятен изход от положението. Как ли? Ми много просто - срещу скромно заплащане можем да заемем на Путин нашите съд и прокуратура. Гарантирано ще мотаят делата срещу азовците поне 20 години - а дотогава я хамилата, я хамиларя!
  • 103 1944

    2 15 Отговор

    До коментар #31 от "Рускии Цар е на земята най велик":

    ти за колко рООсийски царе знаеш? щото повечето са били чужденци. аре стегай багажа и към блатата при кръвните ти братя орки. няма да липсваш на никой. земи и една тоалетна чиния за армаган. варварите тоалетна хартия видяха за първи път преди 50 години. налагаше се вестник правда да ги агитира да я ползват.
  • 104 Ергенът

    12 0 Отговор
    Москва не вярва на сълзи...
  • 105 Джамбазът

    18 0 Отговор
    Защо наричат герои изпълзелите плъхове?
    При разпитите всички те признават, че са готвачи.
    Голяма каша забъркаха...
  • 106 1234

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Официалните данни сочат към 500 пленени руски войници и 6000 украйнски, това е след вече направените размени Това е по-данни на британското разузнаване! Направо напиши следващия път, че са пленени 15 милиона руски войници и Украйна е превзела Москва! Учудващо е как може да има хора като вас!? Даже и кокошките са по-умни,
  • 107 Джамбaза

    12 0 Отговор
    Ето как азовци се отнасят с пленените. Защо отношението към тях трябва да е различно?
    youtube.com/watch?v=OLy9Ryr6ghgt=12s
  • 108 Зелено напушено човече

    18 1 Отговор
    Украйна се отказа от Женевската конвенция за военнопленниците още в началото на военните действия. Как може да се позовава на нея, след като заяви официално, че вече не я признава? Каква ти Женевска конвенция - погледнете видеата с убийства и осакатявания на руски войници, попадналите плен.

    Коментиран от #111

  • 109 Така е

    0 0 Отговор
    Безспорно
  • 110 гост

    2 20 Отговор
    Русия нахлу вероломно в суверенната държава Украйна и срещайки неочаквано силна съпротива от украинския народ започна с Гьобелсов глас да крещи защо тия бандеровци не я посрещат с цветя и рози ами със смърт. Е те това се казва върховен цинизъм. Направо кремълските плагиатори са цитирали Хитлер за нахлуването му в Полша и Чехословакия. А сега и ще съдят и прилагат кремълски /хитлерови/ закони на чужда украинска територия.Както и да го погледнем тия "хора" са с разбирания от хитлерова Германия.Съответно трябва да има нов Нюрнбергски процес.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 дядото

    13 0 Отговор
    така.а.а.убивалите 8 год.руснаци в источна украйна не трябва да бъдат съдени.убивалите по мъчителен начин руски военнопленници ,вкл.кастриране -показваха го по медиите,трябва да се третират като военнопленници.имало и женевска конвенция.то и нахалството и наглостта трябва да имат граници
  • 113 БРАВО РУСИЯ!

    14 1 Отговор
    ИЗБИЙ ГИ ДО ЕДИН НАЦИСТИТЕ, КОИТО НЕ СЕ ПОСВЕНИХА ДА УБИВАТ ЖЕНИ И ДЕЦА ОТ УКРАЙНА! ЗА ВСИЧКИ ОТ "АЗОВ" - С М Ъ Р Т!!!!!!!!
  • 114 Диагноза

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "Даасс":

    Да се наричат хора "нечовеци" е един от признаците на нацизма. Търсете квалифицирана помощ, преди да получите шокова терапия.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Въпрос

    18 0 Отговор
    Защо Зеленски не е под санкции заради убийствата на руски военопленници, записани от френски журналисти.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Каквото почукало

    14 0 Отговор
    Такова обадило така ,че нацистите азов трябва да получат заслуженото с пълната тежяст без грам облекчение.

    Коментиран от #121

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Кръвта на жертвите им вика от земята

    11 0 Отговор

    До коментар #119 от "Каквото почукало":

    За укроизроди кои убивали, насилвали на очите на деца и мъжовете на жертвите, отвличали и се скривали зад беззащитни цивилни ---спирайте с глупави конвенции, още жертвите им не изстинали а почват за милост...Доживот в най отровни уранови рудници, а и просто уничтожени
  • 122 Здравей

    11 1 Отговор

    До коментар #55 от "Здрасти...":

    А ти като си обратен, защо не хващаш пътя на запад, към жендърите?
  • 123 Рашка с чашка

    0 7 Отговор
    Това ще е голямата ,,победа" на Русия, убийството на пленени ранени украински войници. Всички ще ги обявата за нацисти и предатели, заради това че от осем години Украйна дръпна много икономически и украинците са много по- богати от руснаците и техните слуги! Въпросът е защо руснаците живеят толкова бедно, когато почти 20% от природните богатства в света са руски,а населението на РФ е под 2% от световното население? Заради алчната партийна олигархия, на която всички руснаци и низшите им слуги от малки са научени да и се кланят.

    Коментиран от #126, #129

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 .............

    4 0 Отговор

    До коментар #123 от "Рашка с чашка":

    Ако искаха да ги убият, щяха да им хвърлят отгоре бомбите и край.
    Стига си си смукал простотии от кой зна еоткъде.
  • 127 Е как какво ще стане

    7 0 Отговор
    В Русия няма смъртно наказание има работа до живот, но азовци са забранени като терористична група....
    Но в ДНР и ЛНР има смъртно наказание за терористи....
    Така, че въпрос на избор!!
  • 128 Мирко

    6 0 Отговор
    Защитавали металургичния комбинат??? Това е новият най-кратък виц. А годините убийства, мародерства е, изнасилвания, грабежи ... как да ги кръстим? Повдигане на украинския дух или пък патриотични забавления? А гадни долни подлоги? Запомнете това: Днешна Украйна беше консуматив във продължаващата война на глобалистите срещу Русия и Китай.
  • 129 Раша

    3 0 Отговор

    До коментар #123 от "Рашка с чашка":

    Да,Русия е в положение на печелившата.Възстановляна граници на ЛНР и ДНР.
    Това е беше целта но военната операция.
  • 130 илия

    2 0 Отговор
    А . Нали беше евакуация ?
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 БЪЛГАРЧЕ

    3 0 Отговор
    С цел внасяне на яснота относно бъдещето на АЗОВЦИ, предлагам всеки да изгледа документалния филм - ДЕЦАТА НА ДОНБАС/продукцията не е руска/ и тогава да коментира и предлага какъв да е подхода към тази пара-военна структура.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 1520

    2 0 Отговор
    кой каквото е дробил това ще сърба
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: