Last news in Fakti

2 Юни, 2022 13:00 1 769 2

Белият дом отмени рестрикциите върху полетите до Куба

  • сащ-
  • куба-
  • джо байдън-
  • хавана

По времето на администрацията на Доналд Тръмп американските компании не можеха да летят до осем международни летища на острова

Белият дом отмени рестрикциите върху полетите до Куба - 1
Снимка: shutterstock

Администрацията на президента Джо Байдън отмени серия от рестрикции, касаещи полетите до Куба, въведени от Доналд Тръмп. Сред отменените рестрикции беше и прекратяване на забраната за американски въздушни превозвачи да летят до други кубински летища, освен Хавана, предадоха световните агенции.

По времето на администрацията на Тръмп американските компании не можеха да летят до осем международни летища в Куба. Освен това министерството на транспорта бе наложило таван върху чартърните полети, като те трябваше да са до 3600 на година. После частните чартърни полети бяха преустановени и останаха възможни само тези на държавни компании.

Тогавашният държавен секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Куба използвала туризма и средствата от пътуванията, за да финансира своите злоупотреби и намеса във Венецуела.

Сега министерството на транспорта е отменило ограниченията от ерата на Тръмп по искане на държавния секретар Антъни Блинкън. Той подчерта, че тази стъпка е в подкрепа на кубинския народ и на външнополитическите интереси на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    4 2 Отговор
    Е,СЕГА ЩЕ ЗАКАРАТ РАКЕТИТЕ СПОКОЙНО,У ЗАЛИВА НА СВИНЬЕТЕ...ХЪХЪХЪ...
  • 2 Коко

    0 0 Отговор
    Само последното изречение от статията е достатъчно!