Last news in Fakti

6 Юни, 2022 11:52 1 281 3

Разбиха канал за фалшиви паспорти

  • паспорти-
  • гърция-
  • фалшиви документи-
  • полиция-
  • мигранти

Според информацията групата е осигурявала фалшиви документи за самоличност на мигранти

Разбиха канал за фалшиви паспорти - 1
Снимка: Shutterstock

Голям канал за фалшиви паспорти и трафик на нелегални мигранти беше разбит в Гърция, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Етнос“. Полицейската акция е проведена в сътрудничество с Европол.

Според информацията групата е осигурявала фалшиви документи за самоличност на мигранти за достъп до територията на европейски държави. Престъпната мрежа е имала разклонение и в Турция, сочат данни по разследването, предаде БТА.

В помещение в Атина, използвано от групата, са открити стотици фалшиви паспорти. За да преминат от Турция в Гърция през северногръцката област Еврос, нелегалните мигранти са плащали по 800 евро. Тарифите за прекарването им към Солун и Атина били съответно 30 и 60 евро. В гръцката столица мигрантите получавали фалшивите си документи, за които заплащали различни суми в зависимост от това към коя държава са искали да се отправят. По случая са задържани осем души.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ний си мислихме

    3 1 Отговор
    Че са набарали Каракачанката ама не.язък. била какавато billa
  • 2 Матрософ

    2 1 Отговор
    Да анулираме всички български паспорти, издадени на руснаци!
  • 3 Прометей с гащи от Скопие

    1 1 Отговор
    Македонците от севера си купуваха истински БГ паспорти...
Новини по държави: