Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Юни, 2022 20:00 3 460 102

Сергей Шойгу: Русия контролира 97 процента от Луганска област

  • русия-
  • украйна-
  • луганск-
  • донбас-
  • северодонецк-
  • сергей шойгу

Руският министър на отбраната каза, че 6489 украински войници са взети в плен от началото на военните действия, включително 126 през последните пет дни

Сергей Шойгу: Русия контролира 97 процента от Луганска област - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия заяви във вторник, че е окупирала големи части от Източна Украйна след продължителни боеве и неотдавнашното разполагане на още войски, предава Associated Press.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че силите на Москва контролират 97% от Луганска област.

Русия обяви, че пълното превземане на целия Донбас, който включва областите Донецка и Луганска области и където подкрепяните от Русия сепаратисти се бият с украинското правителство от 2014 г., е нейната основна цел при инвазията в съседната ѝ страна, която започна на 24 февруари.

Засега остава неясно дали Русия ще се опита да разшири офанзивата си и в други райони на Украйна, ако превземе Донбас. Руският външен министър Сергей Лавров предупреди в понеделник, че ако Западът предостави на Украйна ракети с голям обсег, способни да достигнат руска територия, Москва ще отговори, като разшири офанзивата си по-дълбоко в Украйна.

Още в началото на войната руските войски също така поеха контрола над цялата Херсонска област и голяма част от Запорожка област в Южна Украйна. Руските служители и назначените от тях местни ръководители обмислят планове тези региони или да обявят своята независимост, или да бъдат включени в Русия.

Шойгу твърди, че руските сили са превзели жилищните квартали на Северодонецк и се стремят да поемат контрола над индустриална зона в покрайнините му, както и близките населени места.

Северодонецк, административен център на Луганска област,след като нейната столица Луганск беше окупирана от проруски сепаратисти още през 2014 година, и близкият град Лисичанск са единствените два града в Донбас, които устояват срещу руската инвазия, която се подпомага от местните прокремълски сили.

Шойгу добави, че руските войски са превзели Лиман, Святогорск и още 15 града в региона.

Руският министър на отбраната каза, че 6489 украински войници са взети в плен от началото на военните действия в Украйна, включително 126 през последните пет дни.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк призова сънародниците си да не се обезсърчават относно обратите на бойното поле.

"Не позволявайте новината, че сме отстъпили нещо, да ви плаши", каза той във видео обръщение. "Ясно е, че тактическите маневри продължават. Ние отстъпваме нещо, вземаме нещо обратно."

Губернаторът на Луганска област Сергей Гайдай призна, че руските сили контролират индустриалните покрайнини на Северодонецк.

"Най-тежките улични битки продължават с различна степен на успех", каза Гайдай пред Асошиейтед прес. "Ситуацията непрекъснато се променя, но украинците отблъскват атаките.

Руските сили също продължиха артилерийския обстрел на Лисичанск. Гайдай каза, че руските войски са обстрелвали местен пазар, училище и сграда на колеж, като са унищожили последната. Трима ранени са изпратени в болници в други части на Украйна, каза той.

"В ход е тотално унищожаване на града, руските обстрели се засилиха значително през последните 24 часа. Руснаците използват тактика на изгорената земя", каза Гайдай.

Като цяло украинските сили са отбили 10 руски атаки през предходните 24 часа, според Гайдай. Информацията му не може да бъде проверена по независим начин.

Украйна няма да се примири с патова ситуация на бойното поле с Русия, а има за цел да си върне контрола върху цялата си територия, окупирана от Москва. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Ройтерс".

Вече загубихме твърде много хора, за да отстъпим просто така своята територия, категоричен бе той, допълвайки, че патовата ситуация "не е опция" за Киев.

Трябва да постигнем пълна деокупация на цялата ни територия, настоя държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А скоро ще

    82 22 Отговор
    контролира около 80 процента от цяла Украйна...

    Коментиран от #6, #15, #40, #58

  • 2 Раданч Татлъту

    75 17 Отговор
    Оставили са 3% на Зеленото,да сади коноп.🐵😁😁😁🥳🤡👍

    Коментиран от #45

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Руснаков

    15 49 Отговор
    До сега не мож му чу гласа и изведнъж се изряза.....след близо 4 месеца....
  • 5 Тошо

    78 21 Отговор
    ПЕЧЕЛИ МЕЧОКА,ПЕЧЕЛИ И СВЕТЪТ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 На кратко

    69 16 Отговор
    Дано някой да освободи европейците от американо-шумерския ботуш!

    Коментиран от #9

  • 8 Егати майтапа

    21 57 Отговор
    Нали това си бе рашистка провинция, ужким. То голямо освобождаване падна, голямо нещо. Щом тука 30 хиляди рашисти си оставиха костите, представям си, ако продължат в същия дух. Най-глупавата армия на света..

    Коментиран от #64

  • 9 Хихи

    16 19 Отговор

    До коментар #7 от "На кратко":

    Тебе няма кой да те освободи. Щото въпросния ботуш ти е в главата...

    Коментиран от #14

  • 10 Лисунгер

    58 14 Отговор
    Европейските народи също искат да бъдат освободени от капиталистическото робство!

    Коментиран от #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гочо

    10 15 Отговор
    Беше се спекъл в началото на войната,ама сега колко курназ стана....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Их их

    8 8 Отговор

    До коментар #9 от "Хихи":

    Съгласен съм, не споря с връзки за ботуши!

    Коментиран от #87

  • 15 Прочети

    15 21 Отговор

    До коментар #1 от "А скоро ще":

    Колко процента е луганска област, от територията на Украйна . Около 4. И колко й е населението.
  • 16 Мдааа

    12 16 Отговор
    Преди 2 седмици, бяха 95 процента! За 2 седмици 2 процента! Слабичко!
  • 17 Мммммм

    20 39 Отговор
    Но аз искам да ви задам един обикновен въпрос! България и българите са свободни хора, извоювали демокрация и живеем свободно! През последните години са заминали от България 3 млн души за страни от цял свят но главно в западните страни и САЩ! Та въпроса ми е "другари", вие също живеете свободен живот, защо не сте тръгнали за Русия така както решиха всички тези българи да заминат за чужбина? Защо вие, при всичката ви любов към Русия и Путин, живеете в прогнила страна от ЕС, като България и живеете свободно, а не отивате при Путин? Защо? Защо всъщност, през всичките тези години в които живеете свободен живот, всъщност руснаците пристигнали в България са повече от българите заминали за Русия? Страна, която е ваша гордост и президент който е ваш идол? Защо сте тук, при положение че заминаха много други за западни страни? Вие също сте свободни да заминете? Защо сте тук?

    Коментиран от #26, #31, #41, #50, #54, #101

  • 18 Каточеп

    8 12 Отговор
    Новината има за цел да преброи и прехване ип-тата на американските патреоти в България!
  • 19 А бе, мунчо

    10 26 Отговор

    До коментар #10 от "Лисунгер":

    То да дойде тука Рашистан, ще видиш, какво значи капиталистическо робство. В момента няма държава в света с по див капитализъм. Шепа супербогати и останалите на ръба. Почти незначителна средна класа. Кражби от държавата измервани в милиарди. Средно около 30 милиарда долара годишно, ако не и повече. Такава Русия ли харесвате путлерасти нещастни?...

    Коментиран от #27

  • 20 СЛОНА

    21 6 Отговор
    ТАКА ЩЕ СТАВА ЗА НАПРЕД ,А МОЖЕ БИ И С ЕС!
    ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ТОВА!!!

    Коментиран от #25

  • 21 НЕ ДУМАЙ 😂

    9 27 Отговор
    ЧЕ ТО РУШЛЯМСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ОТ...2014год...КОНТРОЛИРАТ ДОНБАС И ЛУГАНСК!???
    "НЕВЕРОЯТНИ ПОБЕДИ И УСПЕХИ"
    НА ЖАЛКИЯТ ПУТЬОВСКИ ПИДОР -АСКЕР!
    3 МЕСЕЦА, 60 ХИЛЯДИ БЕЗАНАЛОГОВИ ПИНДОСИ, С ЦЯЛАТА МОЩ НА "НЕПОБЕДИМАЯ " ...ВОЮВАШЕ ХРАБРО СРЕЩУ... ОХРАНАТА НА ЗАВОДА?!?!
    КОЙТО ТАКА И ОСТАНА... НЕПРЕВЗЕТ!!
    ЖАЛКИ ПРИМАТИ, КОЛХОЗНИЦИ, ШЛЮХИ И ПИДОРИ 😂

    Коментиран от #43

  • 22 поживём увидим

    14 6 Отговор
    Пилците се броят наесен!
  • 23 Хакер без глава

    34 12 Отговор
    И това е при условие че Руснаците са със численост около 150 хиляди а Украинците са мобилизирали около 400 хиляди плюс 100 или 200-та хиляди редовна армия и фашаги! И Руснаците по всякъкъв начин се опитват да избегнат цивилни жертви! Фронтът е дълъг около 1000 километра и бавно но постепенно смилат Украйнската армия въоръжена до зъби от цяла европа и САЩ!

    Коментиран от #49, #61

  • 24 Много

    22 7 Отговор
    платен сорос тука ве

    Коментиран от #28, #59

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Отговор

    11 31 Отговор

    До коментар #17 от "Мммммм":

    Тия тука освен да лаят, не стават за нищо. Повечето са дърти пенсионери, за които света започва и завършва с Путлер. Примитивни, ограничени хора. Защо ли ги храни държавата, след като те припознават друга източна родина за такава...

    Коментиран от #35

  • 27 Гунчо

    9 8 Отговор

    До коментар #19 от "А бе, мунчо":

    Рашистан не си отивал за да дойде пак байдънар нещастен1
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    11 27 Отговор
    Бравоооо. Голяма гордост. Завладели сте чужди земи. Бравоооо!!!!
  • 30 охаа

    10 30 Отговор
    И кво? Ушанките разрушиха и сравниха с земята всичко там и после кой ще го възстановява? Те ли? Умирам от смях. Донбас ще заприлича на съветско гето , на каквото прилича цяла Русия , без Москва и Ленинград.
    Там където е стъпил руския ботуш , там и трева не никне. Руский Мир - всички го знаем какво представлява - панелки , разкъртени тротоари и дупки по улиците, по-зле и от у нас. Всеки друг да те колонизира , но не и руснаците.

    Коментиран от #34, #39

  • 31 мамул

    34 6 Отговор

    До коментар #17 от "Мммммм":

    А защо 3 милиона човека напуснаха България , след като си живеем чудесно ? Имаха ли друг избор или трябваше да стоят гладни ? Сега ако се върнат , можеш ли да им подсигуриш работа в България ? И къде очакваш да отидат след като отрязахме квитанциите на Руснаците . Нали целта беше да има кой да върши черната работа на запад . Колко % от напусналите работят висококвалифицирана работа ?

    Коментиран от #44, #62, #67, #86

  • 32 Строителния другаря инж.

    3 21 Отговор
    Тоя с рушветите и кражбите го видяхме какъв безаналогов гений е аххаах цяла армия изградена от измами, падащи дръжки, закъсващи танкове и гумени ботуши. Важното е че има достатъчно човешки матрял за пушечно месо. Държава в която човешкия живот е равен на нула освобождава чрез избиване на всичко живо. Плашещо е, че сред дъртото ни население има промити мозъци, които ги гледат със захлас и течащи лиги.

    Коментиран от #37

  • 33 Ако е гей

    6 4 Отговор

    До коментар #28 от "Гей ли си ?":

    трябва да е глупак и да драска за онуй тъпуту у Банкя! 😃
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Да, ама не...

    6 21 Отговор

    До коментар #26 от "Отговор":

    Пенсионерите отдавна не са това което бяха. Вече повечето са съвременници и жертви на сталинския режим живковизма. Много са наясно с миналото. Тези, за които говориш са наследниците и последователите на Живковата номенклатура.

    Коментиран от #89

  • 36 СЛОНА

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Айде бе...":

    И ПО ТАТОВО ВРЕМЕ И СЕГА ВСЕ СЛОНА МИ ВИКАТ И,ВСЕ СЕ НАМИРАТ ЖЕЛАЕЩИ ЗА СЛОНСКИЯ ХОБОТ!!!...?

    Коментиран от #51

  • 37 головодник

    16 4 Отговор

    До коментар #32 от "Строителния другаря инж.":

    За зеления потник ли говориш ? Вярно е , ще ликвидира държава и население .
  • 38 Оповръщани отпадаци

    6 17 Отговор
    И шойгу и путян са умрели, какви глупости фантазирате, клошари пияни.
  • 39 ами

    10 4 Отговор

    До коментар #30 от "охаа":

    на запад всичко е лъскаво и е пълно с червени фенери и са чисти раси...
  • 40 ПУТИН

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "А скоро ще":

    НЕ 80,а100%.КАЗАХ.
  • 41 охаа

    7 16 Отговор

    До коментар #17 от "Мммммм":

    Не могат да ти отговорят , защото всички русофили са слабо грамотни и слабо образовани, с промит мозък от многото ракия и с ниски доходи и сърдити на целия свят. Надяват се , че ако пак Москва управлява България, ще се върне времето , когато се ходеше на работа, не се вършеше нищо , крадеше се всичко възможно и на края пък и заплата ти даваха. Надеждата последна умира... но все пак -умира.

    Коментиран от #47

  • 42 Бравооо

    20 7 Отговор
    Браво на Руснаците. България е с вас. Не на нацизма

    Коментиран от #52, #66, #83

  • 43 Сорос.нет

    18 5 Отговор

    До коментар #21 от "НЕ ДУМАЙ 😂":

    То си е тяхна територия .
    Хрушчов с едно парче хартия наречено указ - ги прехвърля на Украйна .
    Освен това Сталин им дава земите от Киев до Полската граница . Лвов не е бил Украински .
    Поляците ги компенсираха с част от Германия . Въпреки че не заслужаваха . И тях ги направиха голяма държава .
    Обаче всички се оказаха неблагодарници .
    Сега ще си връщат вересиите .

    Коментиран от #72, #79

  • 44 Мммммм

    5 14 Отговор

    До коментар #31 от "мамул":

    Това, че преди години не бяха заминали, не означава че беше добре тук, а беше затворено за българи! Масово българите напуснаха, когато влязохме в ЕС! И това е защото, по-лесно се пътува и остава там, а не защото е било добре преди това тук! Хората които са с добро образование, работят добра работа. Разбираш, че хората без образование не могат да започнат като ИТ специалисти! Но, пак питам! Защо вие, като вече свободни хора не заминете, там където ви харесва, така както направи една голяма част от българския народ? Защо? Защо в България дойдоха повече руснаци, от колкото заминаха българи за Русия?
  • 45 Мефистофел

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    "Оставили са 3% на Зеленото,да сади коноп.🐵😁😁😁🥳🤡👍 "

    И мак.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 я пак!

    6 12 Отговор

    До коментар #34 от "Мамбо №5":

    Ти ходил ли си в Съветския съюз или Русия и като много ти харесва защо не остана там? Аз съм ходил и знам на какво прилича всичко. Стойностно е само това, което е наследено от царска Русия.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хакер без глава

    20 7 Отговор

    До коментар #17 от "Мммммм":

    Тук съм защото моите предци са родени тук, хора като Левски и Ботев са родени тук! Тук съм не да се тъпча с хамбургери и кола! Тук съм да живея здравословно и да отгледам децата си без насилие порнографиия екшъни и педофилия! Тук съм за да избирам свободно а не да бъда роб или колония, били сме вече такива! ЕС и НАТО са създадени за потъпкване на човешките права и свободи и които не го разбира си е негов проблем! Искам чиста природа, вода , задоволително количество чиста енергия , не искам да ям гнусна гмо храна или да ме тровят в името на капитализма и печалбата!

    Коментиран от #56, #63, #70

  • 51 ПОТЪРПЕВШ

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "СЛОНА":

    ТАКА Е!
  • 52 Руснаков

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Бравооо":

    Поправка....българските Предатели...не България...
  • 53 охаа

    1 6 Отговор

    До коментар #47 от "головодник":

    Със сигурност ми е повече акъла от твоя. Щом ми коментираш изказването , става ясно , че се отъждествяваш с групата , която споменавам , а именно - русофилите . Правда?
  • 54 Ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мммммм":

    Защото са хухи кратуни
  • 55 Шойгу

    3 6 Отговор
    Ми прилича на шмугльо. Еленовъд. Цялата им работа е такава. Аматьорска...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Тъй , Тъй ДАЙ - ДАЙ !

    6 8 Отговор
    ТО ЗАТУЙ ОНЯ ДРОГИРАНИЯ , ДЕТО ДАВА ИЗЯВЛЕНИЯ ПО ФЕЙСА И СЕ КРИЕ В БУНКЕРА , ВЕЧЕ Е ГОТОВ ЗА ПРЕГОВОРИ ! КОЙТО ПЪК , ЩЕЛИ ДА БЪДАТ МИРНИ , АМА Е МНОГО ЗАКЪСНЯЛ ! ПУТИН ИМА ДРУГ ПЛАН ЗА НАРКОМАНА , ДА ГО ИЗЛЕКУВА ОТ НАРКОТИЦИТЕ НА ДЕМЕНЦИЯТА !!!!!!!!

    Коментиран от #91

  • 58 Ще, ще

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "А скоро ще":

    Когато цъфнат налъмите...
  • 59 Дългият

    5 9 Отговор

    До коментар #24 от "Много":

    Бъркаш...Платените ушанки са повече виж лайковете...
  • 60 Мим33

    12 4 Отговор
    Абе зелен,толкова ли ти е зелен акъла и не проумяваш,че колкото повече се пъчиш,толкова повече ше губиш.Щял да си върне цялата Крайна.Да се смееш ли да плачеш ли.Това ми било президент.Смешник..
  • 61 Герги

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хакер без глава":

    Ти добре ли си...Мариупол какво представлява...направиха го на Берлин 45 год.с...високоточните оръжия..
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Мммммм

    5 11 Отговор

    До коментар #50 от "Хакер без глава":

    Пишеш, че искаш да избираш свободно, но хората в Русия нямат това право! Нямат правото и да живеят свободно! Нямат правото и да кажат какво мислят! Нямат правото да отидат, където искат! Вие това ли искате? Диктатура? А педофилия има, така както има на всякъде! Незнам, какво разбираш от това, ако мислиш че в Русия няма? Няма порнография в Русия мислиш? Наистина ли? Или престъпност няма?

    Коментиран от #74, #77

  • 64 Спрете с простотиите най-после.

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Егати майтапа":

    Поне се огледайте ,преди да кажете нещо "по украински". Къде ги 4видя" тези 30 000? Тази цифра е толкова вярна, колкото са верни и изхвърлянията на украинския президент, че са контрааатакували успешно и че владеят 50% от Северодонецк.
  • 65 ЗЕЛНИКА ДА КОПУВА БАЙРАКТАРИ !

    11 4 Отговор
    Нали много му помагаха и обръщаше във бяг Русите ! Или да вдига БЕЛИЯ БАЙРАК!

    Коментиран от #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 България е свободна държава

    3 7 Отговор

    До коментар #31 от "мамул":

    А не оня кенеф на бай Тошо. Ако тогава нямаше граници, я щяха да останат стотина хиляди, я не .
  • 68 Ха ха

    3 7 Отговор

    До коментар #65 от "ЗЕЛНИКА ДА КОПУВА БАЙРАКТАРИ !":

    Да "кОпува"... 😆 ей, това русоробите сте страшно неграмотни. 😆
  • 69 Зелен наркоман

    7 3 Отговор
    Моли се на Путин за прошка кажи , че си бил надрусан , може и да ти се размине ! Ама аз не вярвам !
  • 70 охаа

    3 9 Отговор

    До коментар #50 от "Хакер без глава":

    Имам новина за теб - ти си комунист и в България няма да намериш , това което описваш. Комунистите винаги са ми били много интересни - имате страшни идеали , знаете точно колко гаден е капитализма , ноооо никога не се отказвате от благинките на западащия , загниващ запад/капитализъм. И винаги съм ви питал - защо не си купите по една Лада и не си обърнете всички пари в рубли? Защо не ходите в Масква , да редите гипсокартон , ами ходите в сърцето на имериализма- Лондон? Защо не си закриете акаунтите във всички социални мрежи - нали вашия вожд Путлер ги обяви за най-голямото зло на планетата? Жалки бяхте и жалки ще си останете , всички национал-комунисти.

    Коментиран от #75, #76

  • 71 Арес

    3 1 Отговор
    Филма 300, защитата е уникална срещу 10 пъти по голямвраг!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Хакер без глава

    7 2 Отговор

    До коментар #63 от "Мммммм":

    Да в Русия не могат да избират свободно, ние можем ли да избираме свободно? Едва ли, с парашутисти като Петков може да имаме само илюзията за свободен избор и суверенна държава! Демокрацията си е чиста форма на диктатура ако е в ръцете на централната банка и хора от кръга на билдерберг!

    Коментиран от #85

  • 75 А бе

    2 7 Отговор

    До коментар #70 от "охаа":

    Никъде не ходят, щото не стават за нищо. Некадърници. Бивши офицери, ченгета от службите, комунисти и комсомолци. Безнадеждна паплач...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 охаа

    2 8 Отговор

    До коментар #63 от "Мммммм":

    Колега , излишно е да му обясняваш- той е от многото промити мозъци , комунисти , които смятат , че Русия е рая на земята, но въпреки това продължават да живеят в натовска, капиталистическа и европейска държава- България. И като почнат да ми говорят за Левски и Ботев , умирам от смях - такива като него , не са виждали паметника на Левски на живо. И такива като него , много добре трябва да знаят , какво е било отношението на Левски към Русия , ако верно са тоооолкова големи патриоти.

    Коментиран от #78

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Кое е територия

    2 6 Отговор

    До коментар #43 от "Сорос.нет":

    На руснаците ? Кога са създадени градовете там? За черните българи чел ли си? Коя година рашистите са се добрали до черно море?

    Коментиран от #95

  • 80 охаа

    4 6 Отговор

    До коментар #76 от "Хакер без глава":

    Колега, в пост номер 50 си описал почти всички комунистически идеали. Ако не си комунист , може ли да разясниш , какво точно си искал да кажеш? И какво значи , че не искаш да ядеш бургери? Имаш ли представа , че най-големия Макдоналдс , с най-голям оборот на света е в Москва?

    Коментиран от #82

  • 81 Оповръщани отпадаци

    4 8 Отговор
    И шойгу и путян са умрели, какви глупости фантазирате, клошари пияни.
  • 82 Хакер без глава

    2 3 Отговор

    До коментар #80 от "охаа":

    Не ям боклуци и гмо храни! А когато човек намира идеалите на човек и неговите нрави и привички за политически ориентирани значи има голям проблем със себе си!

    Коментиран от #84

  • 83 Абе ти какъв човек си?

    2 6 Отговор

    До коментар #42 от "Бравооо":

    Та руснаците са нацисти! Путин какво иска? Да нацифицира Украйна , нали? Ще ги прави руснаци, без да пита те дали искат
  • 84 охаа

    5 0 Отговор

    До коментар #82 от "Хакер без глава":

    Току -що осъзнах , че най-вероятно си млад човек с мечти. И аз бях такъв , някога. Няма смисъл да ти говоря, ти сам ще се убедиш в няколко неща - няма рай на земята, всичко е политика и няма как да си по средата на нещо - или си на едната страна или на другата. От личен опит знам , че колкото и да ти говорят , не вярваш , докато не се убедиш сам , докато не го преживееш. Успех в живота!
  • 85 Мммммм

    5 4 Отговор

    До коментар #74 от "Хакер без глава":

    Е, как да не можеш да избираш свободно колега? Ето, както разбирам явно, ще гласуваш за Възраждане! Ето имаш право на свободен избор! А защо, хората в Русия нямат право да гласуват за опозицията? Защо руската опозиция е по затворите или отровени? Ти си гласуваш свободно! Решихте да свалите Б. Б., свалихте го! Всички решиха да гласуват за новия премиер, избраха го! Сега, това ако е било грешка е друг въпрос. Но това се мисли, когато се гласува. А избори има на 4 години, свободни и се гласува!

    Коментиран от #90, #99

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Един пич

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Их их":

    А аз с подметката на ботуша
  • 88 Косе Босе

    5 1 Отговор
    Мачкайй Воваа
  • 89 Повече

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Да, ама не...":

    Мяза да са путлерови тролове, които се упражняват из форумите. Ама те това си могат. Нека си лаят. Кервана си върви.
  • 90 Хакер без глава

    4 3 Отговор

    До коментар #85 от "Мммммм":

    Няма да гласувам за никого, а щом си толкова навътре в политиката трябва да ти е ясно че Възраждане ще последва съдбата на Атака! Богатите чичковци на запад няма да позволят някой да им мъти водата!

    Коментиран от #93

  • 91 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Тъй , Тъй ДАЙ - ДАЙ !":

    Да ти имам логиката.
  • 92 България опозорена

    2 3 Отговор
    А избраното с машинации българско НС отказва да предостави старото социалистическо желязо на Украйна за да може да громи алкашите. И пак както и ПСВ, после ВСВ ни нарежда опят сред победените страни. Какво си мислят чалгарите? Че като свърши войната някой ще ни прости? Русия никога не е била благодарна на никого. Дори на американците че ги хрантутиха през ВСВ и че ги снабдяваха с всичко необходимо. Или Украинците които се нуждаят от помощ сега, а не после.
  • 93 Мммммм

    3 5 Отговор

    До коментар #90 от "Хакер без глава":

    И понеже стигнахме, по-надълбоко в размисли! От първия ми коментар и до сега! След като вие, влюбените в Русия и Путин, българи, които величаете тази страна и този вожд, не заминавате там и не живеете там, защо украинците трябва да искат в Русия? Защо ние докато си живеем в демокрация и свободно и си ходим където си искаме и живеем както си искаме, те не трябва да се борят за тази свобода и да я искат? А по въпроса ти! Атака беше слаба партия със смешен лидер! Човек трябва да е луд, да гласува за такъв лидер наистина! Истината е, че българина плюе по демокрацията, обаче не може без нея! При първите протести и бой от полицията, българина скача с фразата, че той е свободен човек и има право на това и това и това и т. н. А при диктатура, има право на това което му се разреши!

    Коментиран от #94

  • 94 Хакер без глава

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Мммммм":

    Не искам да ти развалям политическият монолог но не всеки който казва истината е русуфил или русофоб! А тази страна не е само пилитическа система тя е хората, културата, историята, християнството, славянството и много други! Ако беше така то отдавна да бах напуснал нашата мила родина!
  • 95 Сорос.нет

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Кое е територия":

    Карта на Украйна 1920 година

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Освободители

    2 2 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята. Радой Ралин
  • 99 Е точно тая свобода не иска

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Мммммм":

    Иска на избори, под строй, 99,9 процента да гласуват за Костя Копейкин. Това иска нищия...
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Макс

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мммммм":

    И аз това се чудя,обичат Русия,Путлер но всички искат на запад и в Америка.Никой не иска да живее и работи в Русия,защо сте тук русофили?
  • 102 Щойгу

    0 0 Отговор
    Истина,истина ви казвам!
Новини по държави: