Last news in Fakti

9 Юни, 2022 19:19 1 134 15

Германските власти настаниха в психиатрия шофьора, врязал се с автомобила си в група минувачи в Берлин

  • германия-
  • берлин-
  • шофьор

Инцидентът се разиграл близо до една от най-оживените туристически и търговски улици в Берлин и близо до площада, където беше извършена смъртоносна ислямистка атака през декември 2016 г.

Германските власти настаниха в психиатрия шофьора, врязал се с автомобила си в група минувачи в Берлин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германското правосъдие разпореди днес настаняването в психиатрично заведение на 29-годишния шофьор, който вчера се вряза с колата си в група пешеходци в Берлин, като уби една жена и според последни данни 32 души, предаде Франс прес.

„Много елементи предполагат параноична шизофрения“ при този германец от арменски произход, каза пред медиите говорителят на прокуратурата Себастиан Бюхнер, изключвайки всякакви терористични мотиви за това престъпление. „Има индикации, че заподозреният страда от психично заболяване, което е в основата на деянието му вчера“, посочи говорителят и изключи версията за катастрофа на моторното превозно средство. „При претърсване са открити наркотици“, добави Бюхнер.

Управлявайки автомобил „Рено“, 29-годишният мъж се вряза в група от 24 ученици от област Хесен, които били на екскурзия до германската столица. В трагедията загина учителката, която беше с тях. Втори учител е в критично състояние, каза говорителят и добави, че още седем души са тежко ранени.

След като се вряза в минувачите, шофьорът се блъсна във витрина на магазин от парфюмерийна верига. Инцидентът се разиграл близо до една от най-оживените туристически и търговски улици в Берлин и близо до площада, където беше извършена смъртоносна ислямистка атака през декември 2016 г.

Мъжът е бил задържан от минувачи, а след това арестуван от полицията. По време на инцидента, вчера сутринта, улиците на този квартал, разположен в близост до зоологическата градина, в западната част на германската столица, са били много оживени, посочва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пророчица петричака

    16 0 Отговор
    вече ви писах, че мигрантът се е развълнувал от културния шок и е изпаднал само в лека неадекватност. ще му предпишат успокоителни и ще го пуснат по живо, по здраво
  • 2 Гост

    11 1 Отговор
    Тва дали е психар или пак някъв радикализиран идиот? Просто за момента е по добре да се каже, че е луд.
  • 3 Германистан на три минарета

    14 1 Отговор
    Следват поврлята на Меркел всички "акбари" да се обявяват в амок или психично заболели за да не се вписват тези неща, като терор и да не се нарушават правата на бъдещите акбари!

    Коментиран от #12

  • 4 Цялото

    15 0 Отговор
    Им правителство е за психиатрия.
  • 5 гост

    2 1 Отговор
    След програмирането му в програмата на цру мкултра нищо няма да му помогне !!!
  • 6 Алоол

    2 0 Отговор
    Дайте нови новини бе да не сте заспали.
  • 7 Няма толкова места в лудниците

    6 2 Отговор
    За всички християнисти. Защо не ги вкарвате в затворите като ислямистите? Какво им е различното?
  • 8 Заради двойните стандарти

    10 0 Отговор
    Западът загнива. Тоя тарамбук премазал цял клас нарочно ама не било терористичен акт. Заслужават всичко което им се случва.
  • 9 Гарабед Тарамбукян от Ереван

    10 0 Отговор
    А аз ако дойда и в състояние на амок прегазя една детска градина ще ме настаните ли в хотел?
  • 10 666

    3 0 Отговор
    Защо не се споменава никъде името и етносът на шофйора , това би обяснило всичко.

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Иванушка  🇷🇺

    4 0 Отговор
    Настанете и Комика докарал с глупостта си Украйна до ръба на Унищожението.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Георги

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "666":

    АРМЕНЕЦ Е,НЕ Е КАКТО СИ ОЧАКВАЛ ДА Е БЪЛГАРИН
  • 14 Павел пенев

    10 0 Отговор
    В Германия всички заловени явни терористи ги представят като психо болни, а тези които се борят против уродливата система- като неонацисти.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: