Last news in Fakti

11 Юни, 2022 17:35 1 730 2

Принц Чарлз критикува правителството за депортирането на мигрантите в Руанда

  • великобритания-
  • лондон-
  • принц чарлз-
  • план-
  • мигранти-
  • руанда-
  • правителство-
  • критики-
  • кларънс хаус

Принц Чарлз е критикувал плана на правителството да започне да депортира някои лица, търсещи убежище, в Руанда, като го е нарекъл "ужасяващ"

Принц Чарлз критикува правителството за депортирането на мигрантите в Руанда  - 1
Снимка: Shutterstock

Британски вестник пише, че принц Чарлз е критикувал плана на правителството да започне да депортира някои лица, търсещи убежище, в Руанда, като го е нарекъл "ужасяващ", съобщи Асошиейтед прес.

Позовавайки се на неназовани източници, вестник "Таймс" съобщи късно в петък, че наследникът на британския престол в частен план се противопоставя на политиката на премиера Борис Джонсън за изпращане на хора в източноафриканската страна.

Съдебно решение проправи пътя за първия полет по спорната сделка, който ще отпътува във вторник с повече от 30 души. Великобритания планира да изпрати част от мигрантите, които пристигат в Обединеното кралство като добиращи се по суша или в малки лодки, в Руанда, където ще бъдат разглеждани молбите им за убежище. Ако бъдат удовлетворени, те ще останат в африканската държава. Групи за защита на правата на човека нарекоха идеята неприложима и нехуманна.

Канцеларията на принца нито потвърди, нито отрече доклада, посочи АП.

„Не бихме искали да коментираме предполагаеми анонимни частни разговори с принца на Уелс, освен да повторим, че той остава политически неутрален", се казва в изявление на Кларънс Хаус. "Въпросите на политиката са решения на правителството".

Новата политика заплашва да хвърли сянка върху предстоящото посещение на Чарлз и съпругата му Камила в Руанда по-късно този месец за участие в среща на лидерите на Общността на нациите.

„Таймс“ твърди, че източник е чул Чарлз да изразява несъгласие с политиката няколко пъти на четири очи и че той е бил „повече от разочарован“ от нея.

По традиция британските кралски особи не се месят в политически въпроси. Като държавен глава майката на Чарлз, кралица Елизабет II, трябва да запази строг неутралитет по политически въпроси и не гласува и не се кандидатира за избори.

Въпреки това 73-годишният принц, който е първи в линията за наследяване на трона, е откровен поддръжник на различни каузи, като например кампаниите срещу изменението на климата и замърсяването на океаните с пластмаса.

Източник: Асошиейтед прес


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    1 1 Отговор
    Възпитана нация. Мислят за народа си.

    Коментиран от #2

  • 2 Невъзпитан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факти":

    За кой народ?! За тоя на Руанда!:)
Новини по държави: