Last news in Fakti

15 Юни, 2022 13:39 768 6

Румъния ще играе положителна роля в проблема с транспорта на зърно от Украйна

  • румъния-
  • зърно-
  • положителна-
  • роля-
  • проблем

Заяви днес румънският президент, Клаус Йоханис

Румъния ще играе положителна роля в проблема с транспорта на зърно от Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Румъния е решена да играе положителна роля в решаването на проблема, свързан с транспорта на зърнени храни от Украйна към международните пазари, и търси на правителствено ниво най-добрите логистични решения в този смисъл, заяви днес румънският президент, Клаус Йоханис, който заедно с френския си колега Еманюел Макрон посети днес военната база "Михаил Когълничану" в окръг Констанца, предаде Аджерпрес.

"Що се отнася до транспортирането на зърно от Украйна до международните пазари, ясно е, че сме изправени пред логистично предизвикателство от епичен мащаб. Румъния е твърдо решена да играе положителна роля в решаването на този въпрос и за да намери най-добрите логистични и практически решения, премиерът (Николае) Чука вече създаде междуведомствена комисия и работи усилено за намиране на решения. Тези логистични маршрути, цялата тази транспортна логистика с голям капацитет в момента не съществуват. Ние сме в състояние да развием, не точно от нулата, но от доста ниско ниво, до много високо ниво транспортните капацитети", заяви Йоханис на пресконференция с Макрон, предаде БТА.

Държавният глава подчерта, че Румъния вече играе важна роля в доставките на зърно от Украйна.

"Транспортирали сме стотици хиляди тонове пшеница от Украйна до Констанца и оттам до световните пазари, но очевидно има нужда от значително увеличаване на този капацитет и ние, заедно с нашите партньори, сме готови и заинтересовани да развием бързо тези маршрути", добави Клаус Йоханис.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдеееее

    5 1 Отговор
    И тръгнаха тировете пълни със зърно! След 6месеца ще разбият пътя и ще стане макадан! Колко ще плащат на тир? Тук е въпроса! На германския пазар липсват 50 000 шофьора, на Румъния колко? Щото румънските шофьори са в Германия!
  • 2 И аз ще играя положителна роля

    2 1 Отговор
    Ще пратя положителни надежди, че ще стане.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 квя

    1 0 Отговор
    Нали Варна щеше да го изнася?
  • 6 Румъния е френски протекторат.

    1 1 Отговор
    През 17ти век се проектира и изкуствено създава Румъния от французи, гъци и благословията на руския император, върху българските земи отвъд Дунава. За основа на това се взима езикът на второто по численост население, след българското - влашкото. Така се появява езикът на съвременна Румъния, смесица от български и влашки с италиански привкус. Писмеността е на латиница, религията православна. На Молдова историята е същата. Правят ги кралства като на едните слагат за владетел потомък на кантакузините, на другите на комнините. От тогава насам франсетата се грижат за своето творение и ги подпомагат. Сега ще падне обща лапачка с укърскотожито, та затова е и Макарончо там.
Новини по държави: