Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Юни, 2022 13:10 815 10

Дмитро Живицки: Четири човека са убити от руски въздушен удар в Суми

  • украйна-
  • война-
  • дмитро живицки:-
  • обстрел-
  • суми-
  • донецк

Четирима човека са убити и шестима - ранени от руски въздушен удар тази нощ по предградие на северния украински град Суми

Дмитро Живицки: Четири човека са убити от руски въздушен удар в Суми - 1
Снимка: БГНЕС

Четирима човека са убити и шестима - ранени от руски въздушен удар тази нощ по предградие на северния украински град Суми, съобщи днес губернаторът на Сумска област Дмитро Живицки, цитиран от Ройтерс.

Той не уточни каква е била мишената в предградието Сад. По думите му срещу района на Добропиля, в близост до руската граница, в 5 ч. тази сутрин е имало друг ракетен удар, последван от падането на 26 минометни снаряди, изстреляни от Русия.

Ръководството на самообявилата се Луганска народна република в Източна Украйна каза, че през последното денонощие там са били убити седем души вследствие на украински обстрел, предаде ТАСС. От другата самообявила се на изток Донецка народна република заявиха, че за изминалите 24 часа украинските сили са обстрелвали 77 пъти нейната територия, при което е загинала цивилна жена и друга е била ранена.

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    15 1 Отговор
    Е,и?А в Донецк и Луганск колко са,или те са демократично отстранени от тоя лош свят и не се броят?
  • 2 майстор

    1 1 Отговор
    И аз пиля добре с пилата.
  • 3 зеленчук

    5 0 Отговор
    предградието Сад(Градина на руски език.)
  • 4 стоян

    1 9 Отговор
    Стандарта на живот преди войната в Украйна стигна и надмина този в путинова русия - А руските кумунисти това не могат да го приживеят съседите да живеят по добре от тях -и ето ти войната за заграбване на територии и унищожаване на съседа

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Хахаха

    11 2 Отговор
    Що не напишите колко са убили украинците в последните дни мирни жители в Донецк. Дете на 11 години са го раскъсали на парченца. Ето затова, че на запад не забелязват смърта на руснаците, започна тая операция. Те са варвари и лицемери. Но вие, българи, които сте се обръщали към Русия точно така, както хората от Донецк, да ви спаси, как имате сърце да не го забелязвате? Нямам думи....200 хиляди руснаци лежат в българската земя. Това е непростително.
  • 6 Хахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян":

    Затова украинците масово са били гастарбайтери в путиновата Русия. Не бъди смешен. Не руснаци ходят в Украйна да прислужват, а украинците в Русия.
  • 7 ХА ХА ХА

    7 0 Отговор
    ВРЕМЕ Е НАРКОМАНА ДА СПРЕ ДА СТРЕЛЯ СРЕЩУ СВОЯ НАРОД И ДА ОБВИНЯВА РУСИТЕ , ЧЕ ПИ....КАЕ НАКРИВО И ПАК ПУТИН МУ Е ВИНОВЕН .......И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО !!!!!
  • 8 БСП за България и Радев

    0 2 Отговор
    Много малко ми се вижда. Щом казва 4, то сигурно са много повече. Сигурно сме ги попилели всички
  • 9 ям вратовръзки

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян":

    "Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили заяви в ефира на украинската телевизия 112, че животът в съвременна Украйна е много по-лош, отколкото по времето на Съветския съюз.

    "Градовете в Украйна никога не са били в толкова лоша форма, с всяка година става все по-лошо и по-лошо", изтъкна Саакашвили, като се оплака, че целият свят, за разлика от Украйна, се движи напред и се развива.:
  • 10 дядото

    1 0 Отговор
    за нашите медии,тези в суми са човеци.онези ,загиналите вчера в донецк явно не са човеци,а руснаци.подлоги български
Новини по държави: