Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Юни, 2022 14:48 42 692 90

Русия наддава за оръжия, включително от България

  • оръжия-
  • българия-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • доставка на оръжие-
  • нато-
  • танкове-
  • самолети-
  • артилерия

Русия по всякакъв начин се опитва да прекъсне доставките към Украйна

Русия наддава за оръжия, включително от България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Усилията на Украйна за намиране на оръжия на световния отбранителен пазар, за да ѝ помогнат да се бори срещу силите на Москва, са изправени пред нарастваща конкуренция от Русия, която често се стреми да купи същите тези артикули или се опитва да прекъсне доставките за Киев, пише The Walls Street Journal, цитирайки правителствени служители и оръжейни брокери, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Докато тежката артилерийска война в източната част на Украйна се измества в полза на Русия, Киев се опитва да си достави системи за противовъздушна отбрана, бронирани превозни средства, артилерийски снаряди и боеприпаси от трети страни. Тази надпревара за оръжия идва, когато Украйна предупреждава, че е изправена пред поражение в региона на Донбас, основна битка във войната, освен ако Западът не доставя повече оръжия с по-бързи темпове. Докато САЩ и техните съюзници доставят западни системи, много от доставките на оръжие за Украйна включват оборудване от съветското минало и/или руско производство, което най-често се използва от украинските военни. Но западни оръжейни брокери и украински представители казаха, че Русия често наддава срещу Украйна за тези доставки и бърза да укрепи собствените си намаляващи оръжейни складове.

Още новини от Украйна

„Ако го извадят от пазара, Украйна не може да го купи“, каза бивш военен служител на САЩ, сега в частната индустрия, който се занимава с руски оръжия от десетилетия. На брифинг във Вашингтон миналия месец министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс каза, че Обединеното кралство и САЩ са претърсвали 23-те страни, които държат запаси от руско произведено оръжие и оборудване, за закупуването и предаването им на украинските военни. „Половината от нашата помощ беше „Къде можем да намерим тези неща?““, каза Уолъс. „Понякога се сблъскваме с руснаците, които, между другото, търсят в някои страни и също така търсят някои от запасите, защото те бързо свършват."

Говорител на Министерството на отбраната на Обединеното кралство отказа да разшири коментарите на Уолъс. Служители на украинското министерство на отбраната признаха затруднението, но отказаха да коментират публично въпроса. Говорител на руското посолство във Вашингтон не отговори веднага на искане за коментар. Миналия месец чешки и полски брокери, работещи от името на Украйна, завършиха сделка с български доставчик на руски бронирани машини и артилерийски снаряди, когато група арменски купувачи, предлагащи да платят 50% премия, успяха да спечелят договора, каза украински народен представител, запознат с преговорите.

„Ние сме абсолютно наясно, че [оръжието] не отива в Армения, но вероятно ще отиде в Русия“, каза той. „Те разбират какво търсим. И те разбират къде е." Брокери заявиха, че Москва е заплашила страните с изтеглянето на бъдещи части и услуги за руско произведени системи, на които много нации разчитат за националната си отбрана. „Понякога не сте сигурни какво се случва“, каза друг украински депутат, който е участвал в оръжейни сделки. "Това, което виждате, е трудно да се определи по друг начин освен като саботаж." Украйна – и правителствата на САЩ и Обединеното кралство, които работят, за да помогнат на Киев – понякога са закъснявали със сделките или са ги наблюдавали как изчезват.

„Това се дължи на ефективността на Русия и неефективността на украинските и разузнавателните служби на нашите съюзници“, каза вторият депутат. През април Русия възрази срещу предложението на Пентагона да даде на Украйна 11 руски военно-транспортни хеликоптера Ми-17, които САЩ закупиха от Русия през 2011 г. за афганистанските военни. Министерството на отбраната на Русия разпространи изявление, в което нарече потенциалното прехвърляне към Украйна незаконно нарушение на споразумението с крайния потребител, заявявайки, че прехвърлянето „представлява грубо нарушение на основите на международното право и разпоредбите на договорите между Русия и САЩ”. През юни говорителка на руското външно министерство каза, че Москва официално е протестирала пред САЩ за нарушаване на договорните си задължения по отношение на хеликоптерите.

„Нашето посолство в Съединените щати направи официално представяне пред Държавния департамент на САЩ, като поиска подробни обяснения защо Ми-17 се прехвърлят в Украйна без знанието и съгласието на износителя, тоест Русия, и в противоречие с установените дипломатически практика", каза тя. След САЩ Русия е най-големият износител на оръжия в света. В допълнение към директните продажби, руското оборудване, както и по-старите съветски оръжия, често се купуват и продават от компании-посредници, които са регистрирани в САЩ и другаде на Запад. Русия сега изглежда се опитва да спре тези брокери да доставят оръжие за военните усилия на Киев. „Натъкнахме се на: „Ако не спреш да купуваш тези глупости [за Украйна], ние никога повече няма да правим бизнес с теб“, каза бившият военен служител, който сега е в частната индустрия. „Ще ви санкционираме.“

През последните години, казват западните оръжейни брокери, Москва обикновено не протестираше, когато продаваше руско произведено оръжие. Повече от десетилетие след терористичните атаки на 11 септември оръжейни брокери, обслужващи договори с Пентагона и Централното разузнавателно управление, купуваха военно оборудване, проектирано от СССР и Русия, за да подкрепят Ирак и Афганистан. Руското законодателство често забранява прякото участие в тези продажби, но Москва рутинно насърчаваше транзакциите като начин за разпространение на своите продукти. Самата Украйна от години продава руско и съветско оборудване на оръжейни брокери и други страни. През 2014 г. Русия превзе украинския полуостров Крим, поставяйки двете страни внезапно във военни конфликти, а отношението на Москва към продажбите на руско произведено оръжие, поне на Украйна, се промени рязко.

„Те никога досега не са възразявали на каквото и да било основание“, каза Рубен Джонсън, американски консултант по отбраната, който е работил от години в Русия и Украйна. „Сега руснаците се намесват и казват: „О, чакай малко, това вече не ни харесва“. Обвиненията за руска намеса в доставките на оръжие за Украйна предшестват пълната инвазия, започнала през февруари. Миналата година властите в Чешката република обвиниха руското военно разузнаване за смъртоносна експлозия през 2014 г. в оръжеен склад, който доставяше на Украйна.

През 2016 г. група мъже в Киев отвлече украински оръжеен служител, който бе договорил изгодна сделка за авиационни части с Индия, основен клиент на руските оръжия, според бивш служител от украинската отбранителна индустрия. Украински служители твърдят, че зад схемата стои офицер от руското разузнаване. През 2020 г. българските прокурори повдигнаха обвинения срещу трима руснаци за предполагаемо отравяне на българския търговец на оръжие Емилиян Гебрев през 2015 г. с "Новичок", мощен нервнопаралитичен агент. Гебрев е участвал в посредничество при продажба на оръжие за Украйна. Русия отрече участие в тези различни атаки. Гебрев оцеля след отравянето, но мнозина от международната оръжейна индустрия оттогава тълкуват събитието като сигнал за други, които биха могли да обмислят да правят бизнес с Киев, коментира WSJ.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОКРАИНА НЕМА НЕМА И ДА ИМА

    162 44 Отговор
    Свършва войната скоро и щатите няма да помогнат
    Само на самотни булки ще помагат

    Коментиран от #22, #61, #65

  • 2 Факт

    70 216 Отговор
    Украйна минава до месец на НАТО калибър.Ще става по страшно за руснаците.Те за това и взеха да говорят за преговори всеки ден.

    Коментиран от #29, #30, #66

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Русия се разпада,глад и мизерия

    72 227 Отговор
    Русия вече е на бунището на историята

    Коментиран от #5, #19, #67

  • 5 ГОЛЯМ СМЯХ

    242 53 Отговор

    До коментар #4 от "Русия се разпада,глад и мизерия":

    да бе глад ще е, затова цяла европа чака зърното от русия, сменете си опорките бе изкуфяли кравариии

    Коментиран от #8, #83

  • 6 Запознат

    42 147 Отговор
    Е нали унищожавали доставките още при влизането на територията на Украйна?!
    Русоробите???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 българин

    46 109 Отговор

    До коментар #5 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Кораба дрогарю, още един кораб потъна.🤣🤣

    Коментиран от #11, #17, #27

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГОЛЯМ СМЯХ

    162 19 Отговор
    имат кораби има какво да потъва, ние като нямаме какво да потъне? някоя надуваема лодка ли?
  • 11 ГОЛЕМ СМЯХ

    113 26 Отговор

    До коментар #8 от "българин":

    това уния от доче веле ли ви го казаха? да им вярвате тия само истината пишат
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    159 38 Отговор
    само да кажа че тия дето дразним краварските тролове го правим напълно безплатно ! защото имаме уважение към нашата освободителка от турско робство затова й ще ви дразним до смърт , достатъчно е каквото сме получили до сега за да се отплатим на освободителката ни ! затова ще ви дразним без пари мpете кyчета кpаварски пpодажни

    Коментиран от #34, #84

  • 16 Бхишма

    140 31 Отговор
    Русия ще премаже натовските псета.

    Коментиран от #20

  • 17 къв

    116 24 Отговор

    До коментар #8 от "българин":

    всичко отива по суша в русия, колкото повече кораби потъват, толкова повече говедарите и ЕСС-ците ще гладуват.
  • 18 Урюрвкос

    127 18 Отговор
    Обединеното кралство и САЩ са претърсвали 23-те страни, какви страни без суверенитет, правилния термин е колонии

    Коментиран от #59

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бичето

    119 25 Отговор

    До коментар #16 от "Бхишма":

    Руснаците вече ги смазаха сорос.нята е на колене пред Руската моооощ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ко речи...,Ко...?!

    102 19 Отговор

    До коментар #1 от "ОКРАИНА НЕМА НЕМА И ДА ИМА":

    ,,САЩ само на самотни булки ще помагат"
    Нищо не могат да ,,помогнат"...!Защото са импотентни като БайИздън...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Факт

    83 13 Отговор
    Като изчезне украйна кой ще плаща сметката!?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Факт

    93 19 Отговор

    До коментар #8 от "българин":

    То украйна потъна, ти за един кораб!?
  • 28 Бай Манчо

    52 10 Отговор

    До коментар #9 от "Възрожденец":

    От къде се появявате толкова много цървули

    Коментиран от #33, #60, #71

  • 29 Бай Манчо

    113 18 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    К ато минат на нато калибър - какво ще се промени , освен цената ? Фашистите пак ще бъдат смачкани , не е ясно само как янките ще си вземат парите :)))) Забележете как янките смазват всяка държава или държавник който реши да е независим от световната банка и долара - Ирак и Либия са последните примери , с Русия обаче ще си счупят зъбите :))))

    Коментиран от #36, #79

  • 30 Онуфри

    116 20 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    В Авганистан още от началото бяха на натокалибър и какво. Миналия август цялото нато и УСА бягаха както реднеците бягаха от Виетнам. Харесва ви или не Русия ще е победиител.

    Коментиран от #32, #80

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин

    32 103 Отговор

    До коментар #30 от "Онуфри":

    Брей! Американците бяха 20 години в Афганистан, не 10 като ушанките, и дадоха 1250 убити! Крепостните колко солдати загубиха за 10 години там?А? Отивай да палиш свещи НАТО да не се намеси в Украйна, че ватенките ще избягат оттатък Масква!

    Коментиран от #82

  • 33 Христо Христов

    24 67 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Манчо":

    От коя Губерния си, товарищ и къде си учил български? Да не би баща ти да е довел майка ти от Коми АССР, когато се е цанил да реже дърва там?
  • 34 Българин

    31 71 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Отивай да се запишеш доброволец срещу Украйна. Пусин търси пушечно месо. Родина Мать зовет!

    Коментиран от #38, #51

  • 35 Алекс

    22 45 Отговор
    Никой няма да продава оръжие на орките!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Някоя си

    60 15 Отговор
    Щом го плащат що да не продаваме на Русия
  • 38 Дивергент

    75 12 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Путин използва професионална армия. Доброволците бяха при Зеленски, но все по-рядко се срещат желаещи да умрът.

    Коментиран от #42, #87

  • 39 Дивергент

    84 8 Отговор
    Факти, какво стана с "комата на Путин",че вече повече от половин час държи реч по Первъй канал.

    Коментиран от #62

  • 40 мучо

    60 8 Отговор
    капитулация му е майката, колкото по-бързо, толкова по-добре...... че 9-ти септември идва....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Българин

    18 56 Отговор

    До коментар #38 от "Дивергент":

    Затова ушанките набиха един генерал, щото се опитал да ги прати в атака! Не щат професионалните крепостни да умират за Пуслер и това е! 😀
  • 43 Пъци

    21 40 Отговор
    Господин Копейкин сега ще се възмути ли люто,ако украинците започнат да показват снимки на пленено от руснаците оръжие и боеприпаси с български надписи?Само се питам.
  • 44 Винаги има избор

    50 13 Отговор
    РФ може да ги извади от пазара с пари, или да ги унищожи на място. Както ви харесва.
  • 45 Пъци

    10 22 Отговор

    До коментар #13 от "само да кажа":

    Построена от български работници,платени надлежно доставки до последния винт на руснаците,работеща от деситилетия само с български специалисти???Обърнете внимание на на домашното си оборудване,автомобила си,и всичко останало у дома-то може би не е Ваше?

    Коментиран от #52

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ????

    16 10 Отговор
    А, "Другарката" Нинова, ще ПОДПИШЕ ли?!
  • 49 Ето, сега е време

    28 7 Отговор
    да продаваме! Военните заводи да произвеждат бързо и да се пазатят за по-висока цена от Русия, включително за доставка на газ.
  • 50 Украинка

    33 12 Отговор
    Пазарна економика, ще плащаме и те ще плащат. Само, че ЗЕЛЕНИЯ, КАК ЩЕ ПЛАЩА. САТАНА
  • 51 За 34,наручащ се "българин"

    49 15 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Ти не говориш като българин. Не пращай други
    те да воюват за Русия ами
    щом си толкова военнолю
    бив, заминавай за Украйна при зеленски да "помагаш"
    Предполагам, че не си хо
    дил и в казарма. Войната е
    запалиха провокирайки, на
    тискайки Русия с все пове
    че бази на янките, въпреки
    договорите. НАТО го превър
    наха в създаващо напреже
    ние военно чудовище. Това
    е срамно за 21 век. Това хра
    ни САЩ.
  • 52 Пъциии...

    43 15 Отговор

    До коментар #45 от "Пъци":

    Не си подготвен с правилни
    те коментари! Просто не
    знаеш много неща! Но, янки
    те НИКОГА не подаряват не
    що! Те само взимат! Русна
    ците все пак много неща
    даваха, но сега не е "модерно" да се казва истината. Те също имаха
    своите интереси, но правеха
    смятайки ни за най верните. Никой не обича предателите,
    така и англосаксонците ни
    кога няма да ни уважават. Това се вижда с просто око
  • 53 Случайно прочел

    30 9 Отговор
    Искате да кажете че у Русия свършило желязото!?Че ви бият с балаванки докато речете ,чиче!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 AAA ама

    21 11 Отговор
    Мислех,че благородните украински приятели им "дават"оръжие безплатн🤣
  • 56 Ама как така?

    16 9 Отговор
    Аз мислех, че благородните украински приятели им дават оръжие безплатн 🤣.
  • 57 Ама как така?

    6 10 Отговор
    Аз мислех, че благородните украински приятели им дават оръжие безплатн 🤣.
  • 58 Ама как така?

    4 10 Отговор
    Аз мислех, че благородните украински приятели им дават оръжие безплатно.
  • 59 Махайте се България

    15 35 Отговор

    До коментар #18 от "Урюрвкос":

    Колония беше България към орките и още не ни пускат заради такива цървули като теб
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Пея

    5 16 Отговор

    До коментар #39 от "Дивергент":

    Или е двойник или е на запис!
  • 63 егати далаверата

    31 6 Отговор
    Абе ние знаехме че КН продава оръжие, ама мислехме за Украйна. А те, руснаците го изкупували. При 50% премия, хитрата Корни няма нужда да краде. Сигурно спи върху пачки за няколко милиарда от комисионни. Туй да ти паднат в ръцете държавните заводи и ти да реализираш 50% комисионна си е направо щастлив удар!
  • 64 чичо стамат

    44 6 Отговор

    До коментар #9 от "Възрожденец":

    АНГЛИЯ,ФРАНЦИЯ.ИСПАНИЯ ,ПОРТУГАЛИЯ НЕ ЗАВЛАДЯВАХА НАВРЕМЕТО НОВИЯТ СВЯТ(ДВЕТЕ АМЕРИКИ АВСТРАЛИЯ ИНДИЯ,АФРИКА),А ВНЕСОХА ДЕМОКРАЦИЯТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ ПОД ФОРМАТА НА РОБСТВО.ИЗТРЕБЛЕНИЕ И ОГРАБВАНЕ НА НА.ЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО НА ТЕЗИ СТРАНИ.АКО СИ НАПРАВИШ ТРУДАЩЕ РАЗБЕРЕШ ,ЧЕ АНГЛИЯ Е ИМАЛА КОЛОНИИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 250-300 ГОДИНИ С ОБЩА ПЛОЩ 20 МИЛИОНА КВ КМ.
  • 65 Россия

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "ОКРАИНА НЕМА НЕМА И ДА ИМА":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 66 Россия

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Артилерист

    45 10 Отговор
    Пожелавам по-скоро успех на Русия, да се въведе строг международен ред, санкции и военен трибунал за американските варвари-за престъпления срещу човечеството по време на безбройните им войни срещу суверенни страни, убийството на милиони невинни хора, за принудените да напуснат родните си места, за изпепелената им и отровена природа, за ограбените им национални богатства...

    Коментиран от #81, #86

  • 70 Уса

    11 1 Отговор
    Така ви се пада,защото сте простаци с лоши намерения независимо от яките дипломи с които се перчите.Като в песента:"От сламата излиза на парфюм мирише...Виж,как се е надул големия цървул"
  • 71 Селския

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Манчо":

    Ние сме виновни, трябва да спрем да ги псуваме, че се множат..........
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Митко

    24 0 Отговор
    Ето къде бил ключа за палатката. Руснаците давали 50% комисионна. Корнелия Нинова да не е луда да продава оръжие за Украйна. 50% чиста пара в офшорката. А пък другите да протестират по паветата и площадите.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Пурко

    8 4 Отговор
    НЕ ОСТАНАХА БЪЛГАРИ ВСИЧКИТЕ ИСКАТ НАТО АМИ ЗАМИНАВАЙТЕ .МНОГО СМЕ ТЪПИ.

    Коментиран от #78

  • 77 Aлфа Bълкът

    11 3 Отговор
    Аз лично щях да продавам и на руснаците през Азербайджан. Хем ще си ги запазим като бъдещ партньор и ще сме с предимство пред други, хем ще прибираме парата, хем ще подкрепяме и санкциите.
    Щяхме да сме си баш както сме свикнали - вако и тако!
  • 78 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #76 от "Пурко":

    Ми приятелю май не те са тъпите България е НАТО що дириш тук като не ти харесва?
  • 79 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Манчо":

    Манчо ма те си взеха парите не ги мисли за по - глупави от теб. Всички доставки за Украйна се плащат от конфискуваните руски авоари.
  • 80 Роко

    5 10 Отговор

    До коментар #30 от "Онуфри":

    Харесва ли ти или не Рассия ще загуби. Моли се НАТО да не се намеси че ще стане като в Корея само че другаря Си не е толкова добър като другаря Мао и едва ли ще прати няколко милиона китайчета да спасяват рашките
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Бил Гет

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    12350.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Бай дъно яко.

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не си завирай отново запалена руска пиратка под опашката.Такава пиратка отнесе Н Р.Б. С.С.С.Р и задните ти части..1989 година.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Роко

    1 10 Отговор

    До коментар #69 от "Артилерист":

    Приятелю скоро наистина ще има военен трибунал и всички руски престъпници ще бъдат наказани на него лошото е че българските им роби пак ще минат между капките и ще им се размине.
  • 87 Роко

    1 9 Отговор

    До коментар #38 от "Дивергент":

    Като гледам резултатите май е по - добре да имаш армия от доброволци отколкото такива професионалисти. Четири месеца доброволците се подиграват (то направо си се гаврят) с професионалистите на Путин. И като си помислиш че го правят с остаряло съветско оръжие направо да ти се доплаче за професионалистите на Путин.
  • 88 Бунтата

    5 1 Отговор
    Абе вие луди ли дте или носите дтеите на луди????
    Русия ,гладна жадна и се съсипва!!!
    При милиард долара печалба на ден няма как да стане това бе!!!?
  • 89 Ама

    1 0 Отговор
    България е зад/ника на НАТО.
  • 90 росия СЪЩО ДАВА ОРУЖИЯ НА ОКРАЙНА

    0 0 Отговор
    ИНАЧЕ ВОЙНАТА ЩЕ СПРЕ И ЗАПАДА НЯМА ДА ПЪЛНЯТ ГУШИ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания