Last news in Fakti

17 Юни, 2022 19:55 2 227 18

Командирът на морската пехота на САЩ обеща помощ за защитата на Япония срещу заплахите от Китай и Русия

  • япония-
  • курилски острови-
  • китай-
  • русия-
  • генерал стивън ръдър

Вчера министерството на отбраната в Токио е забелязало група от седем руски бойни кораба до южното крайбрежие на японския град Чиба, плаващи в югозападна посока

Командирът на морската пехота на САЩ обеща помощ за защитата на Япония срещу заплахите от Китай и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Командирът на морската пехота на САЩ заяви днес, че неговите подчинени ще помогнат за защитата на югозападните острови на Япония срещу нарастващите заплахи от Китай и Русия, предаде АП.

В началото на преговорите си в Токио с японския министър на отбраната Нобуо Киши генерал Стивън Ръдър каза, че присъствието на американски морски пехотинци е съсредоточено в т.нар. първа островна верига в западната част на Тихия океан. Това е редица острови от Япония до филипинския архипелаг, която по традиция е определена за граница на китайската сфера на влияние, но която Пекин напоследък се опитва да измести на изток.

"С нашите сили западно от линията на смяна на датите ще продължим да живеем, тренираме и работим на първата островна верига главно с помощта и подкрепата на нашите японски домакини", каза генералът.

Думите му бяха предшествани от данни за руска и китайска военноморска активност около Япония. Вчера министерството на отбраната в Токио е забелязало група от седем руски бойни кораба до южното крайбрежие на японския град Чиба, плаващи в югозападна посока.

Забелязани са били също няколко разузнавателни кораба на Китай близо до протока Цугару, Северна Япония, които няколко дни по-рано са се намирали южно от Япония.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вичо

    27 5 Отговор
    Тези особено много искат да запалят световна война и ядрен конфликт!
    Старанието им няма граници...

    Коментиран от #4

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 3 Отговор
    Знаете ли колко АМЕРИКАНСКИ бази и колко АМЕРИКАНСКИ военни има в Япония ❓❓❓❓❓
    Не НАТОвски, АМЕРИКАНСКИ ‼️‼️
  • 3 Самурай

    23 5 Отговор
    Айде то Джапонеза е страната на изгряващото слънце ама ако ! слушат какво им думат янките а , първо да се огледат от къде изгрява слънцето все пак! От таралеж възглавница и от американец приятел ?.....
  • 4 Самурай

    11 19 Отговор

    До коментар #1 от "Вичо":

    Ще ги резна и Русия и Китай от картата
  • 5 Хайде де....

    5 21 Отговор
    Разбирам от китайците да ги защитят, ама от руснаците за какво да ги защитават, от неандерталците на путин ли ????

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай онзи

    13 2 Отговор
    Ще смачкат таралежа на гол ъз
  • 8 от друг ъгъл

    23 4 Отговор
    ФАЩ обещаха ха ха ха!
    Закривайте тоя краварник, че само фъшкии излизат от там!
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 3 Отговор
    "По-рано бившият помощник на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън в публикуваните си мемоари заяви, че през 2019 г. Вашингтон е поискал от Токио да отпуска 8 милиарда долара годишно за поддръжка на американските военни бази в страната - 4,4 пъти повече от сега. Американският президент Доналд Тръмп е наредил на своя помощник да заплаши с пълното изтегляне на американските войски от Япония, ако Токио откаже да увеличи разходите си.
    Разходите на Япония за поддържане на американските военни бази през фискалната 2020 г. (приключва на 31 март 2021 г.) ще бъдат 199,3 милиарда йени (повече от 1,8 милиарда долара по текущи валутни курсове). По-специално Япония плаща за всички комунални услуги, свързани с тези съоръжения, а също така поема заплатите на местния персонал."
    Е това , ако не е окупация‼️‼️‼️
  • 10 А50

    3 1 Отговор
    Ако не си правят тойтки мирно и тихо, нищо няма да ги спаси
  • 11 дядото

    11 2 Отговор
    тия кравари не осъзнават къде се навират.та те не са водили още сериозна война и много ще ги бият-с или без студена кока кола.
  • 12 Госあ

    10 1 Отговор
    Да се чете като, сащ поискаха от Токио участие при нарастващата опасност от конфликт с Китай и Русия. И това след безпрецедентния геноцид на мирно население в Япония. Токио нито с Пекин, нито с Москва има проблеми в момента.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 максим

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хайде де....":

    тези,дето им викаш неандерталци ,ти дават ток,нефт,газ и още, куп неща.не обиждай,щото може да идеш в каменната епоха.
  • 15 иво

    3 2 Отговор
    Тая сган повече от 75 години откакто окупира Япония и Западна Европа и по-късно след 1990 година Източна Европа постоянно тези страни ги " заплашваше " че СССР е заплаха за тях всеки момент могат да бъдат нападнати а последни години Русия и Китай.Най- голяма заплаха за целият свят е това " Световно зло " наречена Америка. Където стъпи " ботушът "на тези престъпници убийци - остава там завинаги. Само когато е принуден тогава изтегля военният си контингент от тези страни като -Ирак, Афганистан и т.н.
  • 16 МалкоЛогика

    3 2 Отговор
    А командирът на флотата какво мнение има ?
    А този на авиацията ?
    А мнението на президента на САЩ има ли значение ?
    А въобще някой заплашва ли Япония ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 оня

    1 0 Отговор
    Краварска му работа. Никой не заплашва япония. Царе са на създаване на конфликти:))
Новини по държави: