Last news in Fakti

20 Юни, 2022 16:15 1 071 5

Над 300 души са прекосили Ламанша през уикенда, за да достигнат Великобритания

  • великобритания-
  • ламанша-
  • мигранти-
  • лодки-
  • прекосили

Британското министерство на отбраната потвърди, че седем лодки са били засечени в морето и откарани до сушата

Над 300 души са прекосили Ламанша през уикенда, за да достигнат Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

Повече от 300 мигранти са пристигнали през уикенда във Великобритания, след като са прекосили Ламанша с малки лодки, предаде ДПА, като се позова на британската агенция Прес асосиейшън.

Британското министерство на отбраната потвърди, че седем лодки са били засечени в морето и откарани до сушата. В събота са били спасени 321 души, докато в неделя не е имало забелязани опити за прекосяване на Ламанша, нито е имало случаи на докарани на английския бряг мигранти.

През миналата седмица, вероятно поради топлото време и слабото вълнение, е имало рекорден за годината брой преплавания на морето от Франция към Обединеното кралството, като 1512 души са били спасени и откарани до английския бряг.

Опитите да се достигне Обединеното кралство продължават въпреки заплахите на правителството в Лондон, че ще изпраща мигрантите в Руанда. Но планираният за вторник първи полет до африканската страна бе отменен в последната минута по разпореждане на Европейския съд за правата на човека, припомни ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неоосманизъм

    5 0 Отговор
    От Cултана с любов към неговите британски приятели.
  • 2 ГавРошавия

    4 0 Отговор
    Нашите британски приятели, да върнат нашите братя мюсюлмани в Турция, за да гладуваме заедно.
  • 3 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    И за кво? Що бе бягат към Русия, на запада ще фалира според Путлер
  • 4 лекувам наркозависимост

    1 0 Отговор
    ако знаят в ква кочина отиват ще гребат на обратно..... никога повече тос умрял остров
  • 5 сноу

    2 0 Отговор
    Че кво ще правят там...хм ..сигурно да се съберат с истинските ингилизи ,че то и на борката не му е чист косъма ,особенно тия на главата..
Новини по държави: