21 Юни, 2022 11:03 1 811 6

Словения: По-високи цени на горивата от днес

  • гориво-
  • словения-
  • цени-
  • високи-
  • бензин

Цените на обикновения бензин и дизел на бензиностанции извън магистралите в Словения от днес са по-високи с близо 20 цента за литър

Словения: По-високи цени на горивата от днес - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на обикновения бензин и дизел на бензиностанции извън магистралите в Словения от днес са по-високи с близо 20 цента за литър, съобщава сайтът „Словения таймс“.

Обикновеният бензин струва 1,755 евро за литър спрямо 1,56 евро преди, а дизелът струва 1,848 евро за литър спрямо 1,668 евро. Новите цени ще останат в сила до 4 юли, когато ще бъдат коригирани отново, предаде БТА.

Цените на горивата в Словения за последно бяха променени на 11 май, когато предишното правителство ги ограничи на фона на бързото поскъпване на енергоносителите.

Миналата седмица новото словенско правителство реши да въведе отново за една година система за регулиране на ценовите маржове на бензиностанциите извън магистралите, като същевременно напълно освободи цените на бензиностанциите по магистралите.

В отговор на покачващите се цени на горивата правителството също така определи максимален марж на горивата и временно премахна няколко екологични данъка върху тях.

Заради очакваното поскъпване през уикенда по бензиностанциите в цялата страна имаше опашки, а на много места горивата свършиха.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реализъм

    23 2 Отговор
    Аматьори! В България горивата от месеци са най-скъпите в Европа спрямо стандарта

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Дето не разбираме

    17 1 Отговор
    А защо не кажете в Словения каква е минималната работна заплата и пенсия
  • 3 Стандарта

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Реализъм":

    Стандарта ти е виновен, че ръцете са ти като вързани и нищо не можеш да работиш и да си полезен ... Аре молА ти са ..
  • 4 Карач

    4 0 Отговор
    Карайте си колите и тава е. Сипвам в алдито 100октана и карам.
  • 5 Сляпо куче

    11 1 Отговор
    Цени като тук. А нашите заплати какви са? А техните какви са?
  • 6 сороснерес

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реализъм":

    Сакън..да не ти чуят от парламента ,специално групата ПП "продължаваме с предателите" У нас икономика у космоса..лети чак перки хвърчат..кой като нас.купува същия газ и петрол от русия но вече през посредници и за евро..но с 10% комисион за наще хорица..
Новини по държави: