Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Юни, 2022 11:45 1 978 31

Руски обстрел унищожи хранителен склад в Одеса

  • украйна-
  • одеса-
  • ракетен-
  • обстрел-
  • руски сили

Жертви няма

Руски обстрел унищожи хранителен склад в Одеса - 1
Снимка: БГНЕС

Руски ракетен обстрел унищожи хранителен склад в Одеса. Жертви няма, предаде БТВ.

Атаката последва украинско нападение срещу нефтени платформи в Черно море, собственост на кримска компания за добив на петрол и газ. Седем души се издирват.

Междувременно тежките сражения около Севердонецк продължават. Украйна обяви, че е загубила село в покрайнините на града.

Губернаторът на Луганск заяви, че руските сили контролират по-голямата част от Северодонецк, с изключение на химическия завод "Азот", където от седмици се укриват стотици цивилни.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новоросс 🏴‍☠️ Z

    22 2 Отговор
    Так!
  • 2 Верно ли

    48 5 Отговор
    "...с изключение на химическия завод "Азот", където от седмици се укриват стотици цивилни...." Продължават ли нацитата да държат цивилините за жив щит, докато се крият по дупките като мишки!

    Коментиран от #3

  • 3 Новоросс 🏴‍☠️ Z

    39 5 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Да, това е верно. Като и в Азовстал. Цивилни хора като жив щит.
  • 4 ОДЕСА☝

    18 0 Отговор
    ГРАД НА РАКОВСКИ ,БОТЕВ И ВАЗОВ👍.....
  • 5 Пич

    32 5 Отговор
    Най-вероятно , в този хранителен склад , храбрите украйнски азовци , кротко да набивали безплатни кроасани , скрити зад жив щит от жени и деца !!! Героично...!!! Филми трябва да се правят , и песни да се пеят !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сандо

    30 2 Отговор
    И колко оръжие имаше в склада,предназначено да "нахрани" укронацистите?
  • 8 Тракия

    25 3 Отговор
    Интересът на България е Одеса да е Руска ! Иначе ще се превърне в турска военна база насочена срещу България и Сърбия . Не натовска , а турска база , защото Турция държи Босфора и входа на военни кораби .

    Коментиран от #26

  • 9 Соломон

    34 1 Отговор
    Потвърди се информацията за унищожаването на обект в Одеса, който е бил използван за концентрация на оръжия и боеприпаси, доставяни от Запада. Става дума за търговски център "Ривиера".

    Представители на режима в Киев най-накрая потвърдиха действията си по превръщането на обикновените цивилни обекти във военни. Търговският център "Ривиера" в Одеса се оказа един от тях.

    В мрежата се появиха кадри с унищожаването на голям склад за оръжие и боеприпаси, който киевският режим оборудва на територията на търговската база. На кадрите се вижда детонация на фона на нощното небе. Експлозия с такава сила, че пламъците и димът се разпространяват на десетки метри нагоре. Експлозиите на боеприпаси се превръщат в един вид "фойерверки".

    По последна информация на територията на търговския център в Одеса са съхранявани най-малко десетки тонове боеприпаси, включително снаряди за бронирана техника, доставени от страните от НАТО, противотанкови системи Javelin, американски и британски ракети. Въоръжението се доставяше през територията на Румъния. Част от доставките преди това са отивали от страните от НАТО през Молдова по железопътен транспорт.

    Удар по този военен арсенал, който беше формиран в продължение на няколко седмици, унищожи оръжия и боеприпаси.
  • 10 Аз съм българин

    5 31 Отговор
    Русия, ще отговаря за войната си срещу християнския свят. Щеотговаря и за обезличаването на българската държава и систематичното унищожаване на българската идентичност и история. Ще отговаря за създаването на македония!

    Дори сарматения Рогозин, ще отговаря за заплахите си за унищожаването на България.

    Коментиран от #13, #15

  • 11 оня с коня

    3 28 Отговор
    Тоя Хранителен склад вероятно отдавна е разграбен от Недохранените Чеченци,Буряти и т.н.,закичили се с наименованието "Руска Армия".Дразнещото обаче е ДОКОГА Руски ракети ще поразяват цели в Украйна,а Украински ракети за подобни действия наруска територия все още не са в наличност поради Мудността на Запада?
  • 12 В Одеса е удариен склад

    24 1 Отговор
    Но с бойна техника и боеприпаси. Това, че складират в хранителни складове оръжие, не ги спасява. Аналогични случаи с детска градина, училище, болница, мол...крият се там фашистките урки, после рИвът
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 1010

    1 20 Отговор
    Всички проруски лъвове да се стягат. Началниците идват. Надявам се да ви съдят като национални предатели някой ден.

    Коментиран от #16

  • 15 1010

    0 15 Отговор

    До коментар #10 от "Аз съм българин":

    Не се хаби, форума тук отдавна е на рубли и самогон.
  • 16 Ти си кретен

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "1010":

    Който искам лично да срещна за да ме съди.

    Коментиран от #21

  • 17 Наблюдател

    16 1 Отговор
    Склад за боеприпаси естествено. И в този завод пак нацистите са отвели цивилни за жив щит. Отново няма да им помогне.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Така ли

    0 11 Отговор

    До коментар #13 от "Верно ли":

    Защо да съм такъв? Затова, че съм пречупил оковите на тъмнината ли? И съм започнал да чета история и да мисля сам ли? Не ви харесва ли? Не ме интересува, невежи с пионерска идентичност, закърмени във роболепна и безкрайна партийно-трагична вярност обричащи собствените си деца на геноцид.

    Коментиран от #24

  • 20 А стига бе...

    2 14 Отговор
    Вероятно представителите на азиатският рай, прикриват поредния грабеж... все пак трябва да напълнят фризерите и хладилниците !
  • 21 1010

    1 8 Отговор

    До коментар #16 от "Ти си кретен":

    О , май сме се насмукали от рано ! Заплашителни сме коварни и иносказателни. Това да не ти е селският мегдан до казана за ракия! Щял да среща лично, алооууу!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тероризъм

    2 14 Отговор
    Рогозин, един невъзпитан грубиянин и терорист, научил се да пише и да чете благодарение на българските четмо и писмо, заплашва с ядрено унищожение държава България, откъдето неговите предци са получили просветлението си. Рогозин е срам за руския народ, както и за всеки един народ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Както

    0 8 Отговор

    До коментар #24 от "Верно ли":

    Въсщност вие партийните галеници и послушници много добре сте си подсигурили собствените деца за дълги и добри години напред, но за сметка на това обричате собствените си съграждани на геноцид, обезличаване и претопяване. Вие продължавайте да се кланяте на партийните комикси, аз избирам да чета историята.
  • 26 Абе

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "Тракия":

    Ти, кой си, че ще ми казваш на мен какъв ми е интереса, невъзпитана труженичке? Моят интерес е България и Македония да се обединят. Би било добре Румъния и Молдова да се обединят, България да получи цялостно или частично северна добруджа, открадната от Русия и дадена на румънците. Украйна да се разшири една идея на изток. И пълен разпад на остатъците на ссср до образуването на руска държава.

    Ще ми дадете ли някой един смислен отговор защо Русия, или която и да било друга империя да има толкова много земи, а другите държави да ѝм намаляват земите, че дори и да ги заличават и унищожават? Вие някакви мазохисти ли сте, особено тези, които предизвикват и подкрепят унищожението на собствените си държава и народ в името на империите, като почитателите на възраждане?

    Коментиран от #30

  • 27 Абе

    5 1 Отговор
    що не публикувате и снимката от този "склад за продоволствие" на която се виждат и останки от гранатомети, а? Или не се връзва с тезисите на партията зад океана?
  • 28 Стотици цивилни

    9 0 Отговор
    Не се укриват в завода, а са държани като заложници от бандеровците.
  • 29 Съвсем

    9 0 Отговор
    жалка стана русофобската пропаганда:
    "...с изключение на химическия завод "Азот", където от седмици се укриват стотици цивилни...."

    Кой нормален човек ще вземе да се крие от война точно в химически завод? Все едно да се криеш от горски пожар в барака пълна с туби с бензин.

    Очевидно са заложници/жив щит на укро-"героите".
  • 30 76471

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Абе":

    А нещо за избитите индианци да кажеш, за отнетите им земи, за колонизаторите, които векове грабят и избиват мирно население? Това несправедливо ли е или ти не си чел за точно тия исторически събития?
  • 31 9689

    5 0 Отговор
    Допълвам,гърмящ хранителен склад.......
Новини по държави: