Last news in Fakti

21 Юни, 2022 23:00 1 324 5

Белият дом: Съединените щати ще ограничат употребата на противопехотни мини

  • сащ-
  • пентагон-
  • мина-
  • противопехотна мина

Съединените щати ще работят за унищожаване на всички запаси на противопехотни мини, освен на тези, които са нужни за защитата на Южна Корея

Белият дом: Съединените щати ще ограничат употребата на противопехотни мини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените американски щати решиха да ограничат използването на противопехотни мини, присъединявайки се към по-голямата част от страните по света, включително и към всички държави от НАТО, които забраняват използването на това оръжие, предаде Ройтерс.

Този ход отразява убеждението на президента Джо Байдън, че мините "оказват непропорционално въздействие върху цивилното население, включително деца, дълго след като боевете са спрели", казва в изявление Белият дом. Президентството добавя, че промените няма да засегнат американската политика, свързана с разполагането на противопехотни мини на Корейския полуостров, поради необикновените обстоятелства в региона и задължението на Съединените щати да защитава Южна Корея.

С този ход американската политика ще влезе в съответствие с Отавската конвенция - международния договор, забраняващ употребата, запасяването, производството и пренасянето на противопехотни мини, се казва още в изявлението.

Съединените щати ще работят за унищожаване на всички запаси на противопехотни мини, освен на тези, които са нужни за защитата на Южна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    16 0 Отговор
    ...а някой кара колело...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ксаниба

    15 0 Отговор
    не за друго, ма бидоня кат падал от теркелека, да не избухвал)))
  • 4 Рошко

    17 0 Отговор
    В обора някой знае ли какво е мина, държава в която е имало само една война с Мексико и една гражданска. Но въоръжаваща и разграбила половината свят
  • 5 Уса

    12 0 Отговор
    Трябва да спрат употребата на всички оръжия докато не са се самоизтребили