Last news in Fakti

22 Юни, 2022 11:52 1 039 2

Алармени бутони за депутатите заради заплахи

  • канада-
  • депутати-
  • заплаха-
  • алармен бутон-
  • бутон-
  • полиция-
  • сигурност

Ситуацията е твърде обезпокоителна

Алармени бутони за депутатите заради заплахи - 1
Снимка: Shutterstock

Канадските депутати ще бъдат вече екипирани с алармени бутони, за да сигнализират директно до силите на реда. Това съобщи вчера правителството след нова вълна от тормоз, опити за сплашване и заплахи срещу политици от страната, предаде Франс прес.

Представяйки новата мярка, министърът на обществената сигурност Марко Мендичино обясни, че през последните седмици е бил заплашван със смърт онлайн, след като в страната бе обявена нова нормативна уредба за оръжията. "Ситуацията е твърде обезпокоителна", заяви той и добави, че "негативната и токсична риторика онлайн може да доведе до насилие".

"Наистина е важно да имаме възможност за оживени дебати, но те трябва да протичат цивилизовано и без никакви заплахи, сплашване и явно престъпно поведение, с каквито се сблъскваме все по-често онлайн", продължи министърът. Депутатите ще могат да носят тези уреди постоянно, също и да преминават обучение как да се справят със ситуации, водещи до риск от насилие.

Канадският премиер Джъстин Трюдо, ударен с чакъл в лицето на митинг по време на последната предизборна кампания, каза вчера, че осъзнава: "срещу правителството и неговите членове са насочени значителен гняв и фрустрация, които ни заобикалят". "Трябва да гарантираме сигурност на всеки служител на обществото от определено равнище", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    2 0 Отговор
    Къде си, вярна ти, любов народна

  • 2 Ахмак

    2 0 Отговор
    Значи пуделчето Трюдо казва :"Трябва да гарантираме сигурност на всеки служител на обществото от определено равнище"
    Има предвид само депутатите си,разбира се.
    Но защо не си зададе въпроса - ЗАЩО???
    Защо иначе добре живеещите северно-американци са толкова недоволни?
Новини по държави: